Nokia 701, Με Symbian Belle, οθόνη 3.5 ιντσών ClearBlack και NFC

Το νέο Nokia 701 κατασκευαστικά μοιάζει πάρα πολύ στο C7. Όμως το καινούριο smartphone της Nokia είναι εξοπλισμένο με την φωτεινότερη οθόνη που έχουμε συναντήσει σε κινητό τηλέφωνο (σύμφωνα με τη Nokia). Είναι λοιπόν εφοδιασμένο με μία TFT οθόνη αφής 3.5 ιντσών τεχνολογίας LED-backlit IPS nHD με ClearBlack.

Όπως και τα Nokia 600 και Nokia 700 που ανακοινώθηκαν σήμερα θα τρέχει την τελευταία έκδοση του Symbian Belle. Εξοπλισμένο με τεχνολογία NFC για σύνδεση με άλλες συσκευές. Διαθέτει κάμερα 8 Megapixels με διπλό LED Flash,που είναι ικανή για λήψη βίντεο σε HD. Φυσικά δεν λείπει και η μπροστινή VGA κάμερα για τις βιντεοκλήσεις. Θα κυκλοφορήσει με εσωτερική μνήμη 8 GB που είναι και επεκτάσιμη μέσω καρτών micro SDHC. Αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβρη σε 5 χρωματικές επιλογές.

Nokia 701
Λειτουργικό σύστημα: Symbian Belle
Επεξεργαστής: 1 Ghz
Μνήμη RAM: ?
3G/ HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps
Οθόνη: 3.5 ιντσών LED-backlit IPS TFT, capacitive 640×360 pixels, 16 εκ. χρώματα, Nokia ClearBlack
Κάμερα: 8 Megapixels, διπλό LED flash, δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
Κάρτα μνήμης: Micro SD έως 32GB
Wi-Fi, A-GPS, Bluetooth 3.0, NFC, micro USB
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 117.2×56.8×11 χλστ.
Βάρος: 131 γρ.

, Nokia 701, Με Symbian Belle, οθόνη 3.5 ιντσών ClearBlack και NFC
, Nokia 701, Με Symbian Belle, οθόνη 3.5 ιντσών ClearBlack και NFC

Πηγή

Marios1508

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manos.d

Με τα τελευταια κινητα που παρουσιασαι η νοκια στο hong kong αισθανομαι οτι ξαναγενιεται απο τις σταχτες της…

FoG

LED-backlit IPS TFT με CBD!!! Αυτό τα λέει όλα!!!

pgetsos

κωστα, βαλε και βιντεακια με την μπελλε !

MANOS

Nokia Belle: https://www.youtube.com/watch?v=FBCbWrvOEpw – Νέα live widgets: Τα widgets όπως αυτά του ρολογιού, του email, της αναπαραγωγής μουσικής, των αγαπημένων επαφών και του ημερολογίου, έχουν επανασχεδιαστεί και έρχονται σε πέντε διαφορετικά μεγέθη. Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει το μέγεθός τους και να τα επαναδιατάξει, έτσι ώστε να δημιουργήσει διάφορες επιφάνειες εργασίας κατ’ επιθυμία. Υπάρχουν επίσης απλά «Toggle» widgets για εργασίες όπως η ενεργοποίηση του Bluetooth και η αλλαγή προφίλ. – Περισσότερες homescreens: Με το Symbian Belle ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι έξι homescreens, σε αντίθεση με τις τρεις που μπορούσε μέχρι τώρα. Με αυτόν τον τρόπο τα πάντα βρίσκονται συνεχώς διαθέσιμα. – Βελτιωμένη status bar: Η νέα status bar είναι πιο μοντέρνα και επίπεδη, που αν συρθεί προς τα κάτω εμφανίζονται οι βασικές ρυθμίσεις και οι ειδοποιήσεις για μηνύματα, χαμένες κλήσεις και άλλα βασικά. – Νέα εκμοντερνισμένη πλοήγηση: Η πλοήγηση στο περιβάλλον του λειτουργικού έχει γίνει πιο μοντέρνα, με νέα εμφάνιση, παρόμοια με αυτή που είδαμε πρώτη φορά στο Nokia N9. – Νέες εφαρμογές: Το Symbian Belle διαθέτει ένα πακέτο επαγγελματικών εφαρμογών από την Microsoft, όπως το Lync (ΙΜ για επιχειρήσεις όπως το Microsoft Communicator), Sharepoint, OneNote, Exchange ActiveSync και PowerPoint Broadcaster. – Οθόνη κλειδώματος με πληροφορίες: Τώρα η… Συνέχεια »

MANOS

Απορώ με τι σκεπτικό θέλουν να πετάξουν στα σκουπίδια ένα τέτοιο λειτουργικό, αν το Belle έβγαινε 2-3 χρόνια πριν τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα για την Nokia.
Θέλω να πιστεύω ότι αρχίζει να ξαναγεννιέται από τις στάχτες της και θα συνεχίσουν την βελτίωση του.

lefterakas

Ανδροιδιζει τρομακτικα!! Παρολα αυτα εγω θα το σκεφτομουν σοβαραως androidακιας να το δοκιμασω αν εχει νορμαλ τιμη..

andreas

Με 1ghz επεξεργαστη και 3,5 inch οθονη θα ηταν μια τιμια προταση α ν κοστιζε το πολυ 300 ευρω σημερα..Με τις τιμες της νοκια ομως κ με κινητα οπω το nexus s κ το optimus black με τιμη στα 300 ευρω πιστευω οτι δεν θα κανει κατι..Οταν βγει στην αγορα θα κοστιζει οσο ενα optimus 3d η ενα sgs2 ισως κ ακριβοτερα..ελεος.

manos

Κωστα εσυ ποιο θα προτιμουσες το nokia 701, το active η το mini pro?

Κώστας Βλαχάκης

Θα πρέπει πρώτα να επιλέξεις λειτουργικό σύστημα και μετά η απάντηση θα φανερωθεί μόνη της 🙂

manos

Εσυ ποιο θεωρεις καλητερο?

Κώστας Βλαχάκης

Δύσκολη απάντηση. Εγώ σήμερα βρίσκω πιο εξυπηρετικό το Android.
Η απόφαση είναι δική σου.

andreas

Το android φαινεται καλυτερα στημενο για κινητα με δυνατα specs ,το symbian μεχρι κ το annaπου εχω δοκιμασει φαινεται οτι ειναι μια βελτιωμενη εκδοση του παλιου και ξεπερασμενου symbian προσαρμοσμενη για κινητα με προδιαγραφες των πρωτων android(επεξεργαστες 600 mhz,ram 256 mh και οθονες χαμηλης σχετικα αναλυσης..).Αυτος ισως ειξαι και ο λογος που χρησιμοποιουν μικροτερες μπαταριες κ οχι οτι το symbian ειναι οικονομικο!Για παραδειγμα το optimus one που ειχα με 1500 mah που ειχε αντεχε 3 μερες το nokia x7 με 1300 γιατι να μην αντεχει 2?Και λενε καποιοι οτι με χαμιλοτερα specs προσφερει ιδια εμπειρια χρησης..Δεν το σχολιαζω αυτο ο Κωστας που εχει πιασει στα χερια του τοσα κινητα ας μας πει ποσο καλη εμπειρια χρησης προσφερει ενα symbian σε σχεση με ενα android στην ιδια κατηγορια τιμης σημερα!Να πω κλεινοντας οτι δεν υποστηριζω android ,ουτε symbian ουτε apple..Οτι βλεπω λεω και ελπιζω να υπαρξει ανταγωνισμος για να εχουμε καλυτετα κινητα οποια απο τις ετααιριες και αν ειναι η καλυτερη!

manos

Παιδια η ραμ ειναι 512.

alexandros

ααααααααα καλά αυτό είναι ίδιο το c7

iceman

αφου το symbian belle “τρεχει” στο n8 που εχει σχεδον το μισο επεξεργαστη και τη μιση μνημη χωρις προβληματα φαντασου οτι στο 701 θα ειναι ξεφτερι οποτε τσαμπα καθεστε και ασχοληστε με επεξεργαστες και μνημες, το θεμα ειναι αν σου αρεσει ή οχι το κινητο και αν σε καλυπτει ή οχι το λειτουργικο του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.