Nokia 808 Pure View, Το καλύτερο camera phone ξεκινάει την καριέρα του μέσα στο μήνα

Το Nokia 808 Pure View (TechblogTV), το καλύτερο camera phone που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα ξεκινάει την πορεία του στην αγορά μέσα στο μήνα. Ρωσία και Ινδία θα είναι οι δύο πρώτες χώρες που θα το υποδεχθούν ενώ στη χώρα μας έχουμε πληροφορίες ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι. Το 808 έχει κάμερα 41 Megapixel και τεχνολογία Pure View (video).

Το Nokia 808 PureView έχει οθόνη 4 ιντσών τεχνολογίας AMOLED Clear Black, μονοπύρηνο επεξεργαστή 1.3GHz και τρέχει το λειτουργικό σύστημα Symbian. Η τιμή του εκτιμάται στα 600-650 ευρώ.

, Nokia 808 Pure View, Το καλύτερο camera phone ξεκινάει την καριέρα του μέσα στο μήνα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos13

Το κινητο εχω την εντυπωσει οτι θα πουλησει..Αν γινει αυτο ειναι μια καλη ευκαιρια να αναστηθει το symbian

Baba Yaga

@panos13
Να κάνει τι το Symbian? Να αναστηθεί? Χαχαχαχαχα….καλό, πάντα τέτοια….
Χιούμορ κάνεις έτσι?

pgetsos

Κωστα νομιζω πολλα λες, 550€ μεγιστο πιστευω…

iceman(the original)

το symbian δεν χρειαζεται ανασταση…. το 808 φοραει νεα εκδοση της belle την feature pack 1 με πολλα νεα widget, απιστευτα γρηγορη( 3 διαφορετικοι επεξεργαστες τρεχουν σε αυτο το κινητο), με ηχο που δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη σε κινητο! οσο για τις δυνατοτητες της καμερας, τα λογια ειναι φτωχα ωστε πραγματικα να αποδοσουν τι μπορει να κανει. επισης υπαρχει ολοκαινουργιος browser ισαξιος αυτου του android καθως και νεα εκδοση του flash lite που αναπαραγει τελεια τα flv αρχεια… και μη ξεχνατε… πληρη υποστηριξη html 5…. τα νοκια 700 και 701 εχουν ηδη παρει την fp1 η οποια προσφερει αναβαθμιση του επεξεργαστη απο 1 ghz σε 1.3ghz ολα τα νεα widget, νεο browser και πραγματικα απιστευτο ηχο… και μη νομιζετε οτι τελειωνει εδω… ερχονται και αλλες εκδοσεις του λειτουργικου ακομα καλυτερες…. μη σας κοιμοιζουν με το android…. ξεκολατε…..

panos13

@Bada Yaga γιαιτι οχι φιλε?Ειμαι χρηστης android και τωρα windows phone.Το symbian ειναι ενα λειτουργικο που το σεβομαι παρα πολυ και δεν θα μπω στην διαδικασια να το κραζω.Ολοι μας σχεδον symbian ειχαμε το πρωτο μας smartphone.Η fp1 ειναι πολυ βελτιωμενη και αν με carla δουμε εξησου σημαντικες αναβαθμισεις(Σιγουρα εναν καλυτερο browser) τοτε μπορει και να μπει δειλα παλι στο παιχνιδι.

iceman(the original)

@panos13, δεν φταιει ο φιλος bada yaya, φιλε μου…. απο την στιγμη που δεν υπαρχει σωστη ενημερωση… στον πινακα αναβαθμισεων λοιπουν τα νοκια 700, 701, 603, οποτε πως να υπηρξει και ενημερωση για την fp1; επισης λοιπει και το 808 απο το brand cloud που αντιθετα τοσο βιαστηκα μπηκε το νεο gallaxy s3 (ακομα δεν το εχει δει κανεις), οπως και αλλα δεκαδες ανδροειδη που συγκριτικα με τα 700, 701, 808 δεν ποιανουν μια….

Tony Cool

Οντως το symbian χριζει σεβασμου γιατι υπηρξε μεγιστο,αν ομως τωρα οι 9 στους 10 το γραφουμε στα παλια μας τα παπουτσια δεν φταιμε ουτε εμεις οι κολλημενοι ουτε η google η apple και η ms που κοιμιζουν τον κοσμο.Φταει η nokia που τα τελευταια χρονια κοιμοτανε τον υπνο του δικαιου.Οσο για το 808 σεβομαι την τεχνολογια που κουβαλαει και την μελλοντικη της ενσωματωση σε αλλες συσκευες,αλλα απο μονο του δε λεει και πολλα κατα τη γνωμη μου.

Angelos

ρε παιδια γιατι ινδια…ενταξει η ρωσια η ινδια γιατι θα το υποδεχθει πρωτη?

iceman(the original)

καλοδεχουμενη καθε παρατηρηση αγαπητε κωστα, ομως θα ηθελα να σε ενημερωσω πως σου εχω στειλει σχετικο email για αυτα τα μοντελα καθως και την fp1… δεν ειναι θεμα ειρωνιας, ειναι μια πραγματικοτητα το γεγονος οτι – πως να το πω χωρις να παρεξηγηθω…- υπαρχει μια κληση προς τα ανδροειδη… θα ηθελα να προσθεσω πως ειναι καλυτερο να ενημερωνεσαι απο ενα ελληνικο σαιτ οπως το δικο σου παρα να “βγαζεις” τα ματια σου σε ξενα σαιτ και στη μεταφραση… – πχ gsmarena – που αναφερεσαι και εσυ συχνα, μη παρεξηγιεσαι… 🙂

Silender

Κι εμείς symbian είχαμε για “τότε” smarthphone iceman.

Αλλά 2012 η belle έστω και η FP1 είναι πολύ λίγη για τα σημερινά δεδομένα, έχουμε πιάσει κι εμείς FP1 ναι είναι καλύτερη από την απλή belle αλλά εκεί σταματάμε…

Δεν συγκρίνεται με σύγχρονο λειτουργικό.

Τίποτα δεν είναι τυχαία πρώτο και τελευταίο σε αυτό τον κόσμο.
Μη σας κοιμίζουν με τις μπέλλες κ τα μεγαπίξελ…

rostropol

@Silender +1000

iceman(the original)

για κοιτα λιγο καλυτερα την ics που ειναι καργα αντιγραφη του ios5 και του meego ενω ενσωματωνει και πολλες εφαρμογες του symbian…. διαβασε προσεκτικα τι γραφω γιατι η belle fp1 του….2012, υποστηριζει 3 επεξεργαστες + την gpu του 808 – σκεψου μονο αυτο : 5 μεγαπιξελ φωτο , με την ποιοτητα των 41…- και σκεψου οτι η belle του…. 2012 κανει επισημα αναβαθμιση επεξεργαστη…. δε χρειαζεται να τρεχεις σε xda κτλπ…. τωρα εαν εσυ καθεσαι και μετρας σε ποσα μιλισεκοντ φωρτωνει τις σελιδες στο ιντερνετ κατσε με το 2πυρηνο ανδροιδες αλλα σε πληροφορω πως και το 701 και το n8 κανουν ακριβως την ιδια δουλεια με την ιδια ευκολια…

pao13

αν αυτη ειναι η τιμη να ετοιμαζεται για ναυγιο η νοκια,το θελω διακαως αλλα προτιμω να καταβαλλω αυτα χρηματα γιατο sam s iii που τοσο ενδεχομενως θα κοστισει….σκεφτητεται η κατασταση στη οποια βρισκεται η νοκια δεν οφειλεται μονο στην υποσκελιση του λειτουργικου της απο τα δυο κορυφαια λογισμικα!!!!αλλα
κι στην κοστολογικη πολιτικη της!!!συγγνωμη αλλα υπερβαλλει, μια ζωη το εκανε κι πρεπει να το πληρωσει!!!!!!ας λαβει υποψιν της οτι το νιντεντο 3ντι ες αρχιζε να πουλα με τα τη μειωση της τιμης……μα 650 ευρω 450 ρε ανθρωπε αν θες να πληξεις τον ανταγωνισμο!!!!!συγγνωμη αλλα αυτο το κινητο να πλησιαζει τη τιμη του σαμσουνγκ γκαλαξυ νοουτ εξωφρενικο!!!!!δεν ειμαι οπαδος της σαμσουνγκ ουτε του ανροιντ!!!αλλα μ αυτη τιμη θα προτιμησω κατι αλλο,κι ναι λογικα σαμσουνγκ!!!!!αμαν νοκια….θυμηθειτε 700 ευρω το ν96 κι ομως πουλησε!!!τωρα ομως με αυτον το ανταγωνισμο….!!!!.θα ναι καλυτερα να πουλησει 5 εκατομυρια συσκευες στα 450….απο 2 εκατομυρια στα 650……

Δημητρης

Πες τα iceman..πες τα….

Ante_Geia_!!!

Καλα καλα … Κατσε με την Νοκια να τραβας φωτογραφίες … και … ουτε ινσταγραμ εχεις ουτε παθ … τιποτα να της μοιραστεις να τις δει ο κοσμος που ??? να τραβας φωτογραφίες για την πάρτι σου … σιγα μην το πάρει κανένας αυτο το πράγμα …!!! 650 ευρώ ???? τι λες τωρα παίρνω το Galaxy S3 που αν θυμασε και καλα η Samsung γινετε πρωτη κατασκευάστρια και σε εχει ξεπερασει και εσενα και την μηλοπιτα …!!! Δεν ξερετε να αγοραζετε εαν μου λες iceman(theoriginal?) αυτα που λες … Αντε γεια !!!

https://techblog.gr/mobile/samsung-nokia76562/
https://techblog.gr/mobile/samsung-apple-mobile-shipments-32323/

panos13

@Ante_Geia μην πορωνεσαι επιλογη του καθενος ειναι.Ενταξει καταλαβαινω να βγαινει λιγο κομπλεξ και λιγο κακια για nokia..τοσα χρονια πλατη εβλεπες ειναι απολυτα δικαιολογιμενο..

lemonde

To περιμένουμε.
Αρκεί να μη βγει ο Έλοπ και ανακόψει τις πωλήσεις του.
Γιατί θα πουλήσει.
Επεξεργαστική ισχύ έχει πολύ καλό, λειτουργικό ανανεωμένο.
Με τη Νέα QT θα βγουν πολλές και εύχρηστες εφαρμογές στο Nokia Store.
Αναμένετε!!!

Κωστας

Είναι πραγματικά η βελτίωση που χρειαζόταν το n8, αλλά αυτόςο σχεδιασμός του… Χάθηκε ένα σχέδιο unibody όχι οπωσδήποτε όμοιο του n9, lumia κλπ αλλά έστω σε στυλ (και το κυριότερο σε διαστάσεις) του Ε7; Η τιμή του γενικά νομίζω, ότι είναι τσιμπημένη αν και θεωρώ, ότι σταδιακά θα εξομαλυνθεί κοντά στα 500 €, και μάλιστα σχετικά σύντομα.
@lemonde
Φίλε τώρα που σε βρήκα, θα σε ξαναπρήξω (τεχνικά). Τι εμποδίζει το λειτουργικό του να υποστηρίξει μεγαλύτερες αναλύσεις; (αν και νομίζω, ότι το Ε6 έχει μεγαλύτερη).Οι εφαρμογές ή το marketing (προώθηση πλέον των WP); Και επίσης σχετικά με το add on του flash lite. Διάβασα (αν και δεν έχω την τεχνική γνώση για να το επιβεβαιώσω), ότι full flash υποστηρίζεται μόνο από arm A8 και πάνω και όχι arm 11, άσχετα από το χρονισμό του. Ισχύει όντως; Σε ευχαριστώ και συγγνώμη γενικά για το πρήξιμο και το off topic.

dimpep

@ante_geia_!!! Μεγάλη έλλειψη το instagram, δεν μπορεί διαφορετικά… Κόσμος και κοσμάκης πάντως δεν ξεκολλάει από τα Nokia. Και αφήστε το android να έχει 4πύρηνους. Καλά λειτουργικά χρειαζόμαστε να τρέχουν smooth και όχι τετραπύρηνα θηρία που θα λαγκάρουν. Και μη πορώνεστε έτσι με φίρμες και μοντέλα. Στην τελική να κάνετε τη δουλειά σας θέλετε, όχι να κάνετε επίδειξη πόσο ακριβά αγοράσατε το τελευταίο τηλέφωνο για να παίζεται με τις ROM

Ante_Geia_!!!

Panos13 Καλα φιλε εμενα δεν με νοιαζει … Εσυ δεν ξερεις να αγορασεις οταν μαθεις λοιπον στείλε φοτο …!!!

nikolas05

Nokia for ever δεν το συζητώ. να αγιάσει το στόμα σου dimpep. ειχα android κόλλαγε στο LG optimus 2, πήρα Nokia lumia 800 ησύχασε το κεφάλι μου, δεν κολλάει γρήγορο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.