Nokia 808 Pure View δείγμα από την κάμερα 41 Megapixel

Ένα από τα highlight της έκθεσης MWC 2012 ήταν αναμφισβήτητα το Nokia 808 Pure View με την κάμερα 41 Megapixel. Λέγεται ότι όταν ο Stephen Elop είδε το HTC Titan II τον περασμένο Ιανουάριο στην έκθεση CES 2012 με την κάμερα 16 Megapixel έδωσε εντολή να βγει στην αγορά το Nokia 808 το οποίο ήδη προετοίμαζε.

Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφία 8 Megapixel με την μέθοδο Pure View του Nokia 808 την οποία τραβήξαμε στο booth της Nokia στην έκθεση MWC 2012. Με αυτή τη μέθοδο/ λειτουργία ουσιαστικά το κινητό τραβάει φωτογραφία χρησιμοποιώντας και τα 38 ενεργά Megapixel του φακού λαμβάνοντας έτσι την μεγαλύτερη δυνατή πληροφορία αποθηκεύει όμως αρχεία 8 Megapixel για να έχουν μικρότερο μέγεθος.

Ένα αρχείο φωτογραφίας 38 Megapixel είναι περίπου 10MB και ένα αρχείο 8 Megapixel με την επιλογή Pure View είναι 2.5MB.

Κατεβάστε το αρχείο της φωτογραφίας χωρίς επεξεργασία όπως ακριβώς το έβγαλε το Nokia 808 Pure View, από εδώ.

Ολόκληρο το κάδρο της φωτογραφίας.
, Nokia 808 Pure View δείγμα από την κάμερα 41 Megapixel

Cropαρισμένα τμήματα της φωτογραφίες σε κανονικό μέγεθος.
, Nokia 808 Pure View δείγμα από την κάμερα 41 Megapixel

, Nokia 808 Pure View δείγμα από την κάμερα 41 Megapixel

, Nokia 808 Pure View δείγμα από την κάμερα 41 Megapixel

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MANOS

Η λεπτομέρεια είναι απίστευτη σε σημείο που σε κάνει να σκέφτεσαι αν χρειάζεται τελικά το οπτικό zoum.
Βρήκα και μερικά samples στο Google (πιστεύω να είναι αληθινά) και έπαθα πλακα!
Εδώ: https://press.nokia.com/wp-content/uploads/mediaplugin/photo/climbing-in-south-africa-2-captured-with-nokia-808-pureview.jpg
Κάντε zoom στον τύπο και θα καταλάβετε!!!

Kosmote

Τελικα ειχανε δικιο οσοι λεγανε οτι τα 41mpx ηταν απλα για εντυπωσιασμο και μονο.
Ειναι ξεκαθαρο πως το κινητο πασχει στον τομεα της ποιοτητας.
Αναμενω τα 4πυρηνα γιατι πως αλλιως να τρεξει το skype και το fart app χωρις τετοιους επεξεργαστες?!?!? /s

Nikos

Γιατί να είναι symbian και να μην είναι windows phone?????? Γιατίιιιιιιιιι??????? Φανταστείτε ο ανταγωνισμός να αρχίσει να κάνει το ίδιο πράγμα και να έχουμε στο μέλλον Sony Xperia S με κάμερα 41Mp και xenon Flash. Όσο γκουμούτσα και να είναι θα αξίζει!!

leol

Αντε να παιρνουν μπρος και οι αλλες εταιριες και να βελτιωσουν τις καμερες τους .Παντως το νοκια 808 θα ειναι απιαστο για τουλαχιστον μια πενταετια στον τομεα της φωτογραφιας (αν ξεπεραστει θα ξεπεραστει μονο απο την nokia).

Ιωάννης Π.

41M είναι τα συνολικά pixels αλλά έχεις την επιλογή ανάμεσα απο 4:3 (38M) και 16:9 (34Μ)
Το ζουμ, είναι καθαρά ψηφιακό αλλά λειτουργεί αφαιρώντας pixels δλδ στο 5Χ η φωτογραφία θα είναι 5Mp.
Ως τώρα το ψηφιακό ζουμ πρόσθετε pixels για να κρατήσει το μέγεθος ίδιο χαλώντας την ποιότητα.
Με το oversampling που γίνεται μπορεί να μειωθεί ο θόρυβος στην εικόνα και η παραμόρφωση.
Οπτικό ζουμ δεν χρειάζεται γιατί ο σκοπός ήταν να το ξεφορτωθούν.
Η τεχνολογία είναι έξυπνη και έχει μέλλον. Ήμουν έτοιμος για θάψιμο μέχρι που διάβασα τις λεπτομέρειες.

Ιωάννης Π.

Είμαι φανατικός με τις DSLR αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι η NOKIA έβαλε τα γυαλιά σε κατασκευαστές ψηφιακών φωτογραφικών, όχι με το αποτέλεσμα τόσο (γιατί δεν το είδαμε καλά) αλλά με την τεχνολογία.
διαβάστε λεπτομέρειες https://europe.nokia.com/PRODUCT_METADATA_0/Products/Phones/8000-series/808/Nokia808PureView_Whitepaper.pdf
Το παραμύθι με τα Mpixels κρατάει καλά ακόμη αλλά η NOKIA με αυτό παίζει σε άλλο γήπεδο.

pao

ρε θα καταλαβετε ποτε οτι το συμπιαν δεν χρειαζεται υπερβολες για να πεταει………………….

Silender

-Πόσους πυρήνες (τον) έχει το κινητό σου?
-Έναν
-Έλα Αλέκο άκουσες πόσους έχει? Εμένα έχει 4 mouaxa0x0ax0ax0 trololol
-Ναι αλλά εσένα πόσα Megapixel (τον) έχει το κινητό σου?
-Εεεε 8
-Ax0ax0a0xa0x0a0axa εμένα έχει 41 μεγάλε, ακούς 41, ρούφαααα
-Τι λέ ρε asdf asdf (*&*^&%$%^ nerdrage
-Ρε istodialo roflmao qq ragequit…

επικ φάιτ ιζ έπικ

😉

Alex

Who needs 41megapixel camera?

Petnikol87

Το ότι γίνεται σύγκριση Symbian με Android…..ουδέν σχόλιο!!!Αραχτε με το Symbian…

Σταυρος

41 mpixels με symbian & αναλυση οθονης VGA (παρα κατι)… 400-500 euros? Κελεπουρι…

mixtri

Απίστευτο…

Κωστας

Το να συγκρίνει κανείς λειτουργικά, γενικά και αόριστα είναι άστοχο, αν όχι ανεπαρκές. Όλα έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους Και ναι για όποιον ψάχνει κινητό με αυτά τα χαρακτηριστικά, σχέδιο, φωτογραφική κλπ, είναι κελεπούρι. Περί ορέξεως.

Gvirginia

@Σταύρος Εσένα δηλαδή η κάμερά σου έχει αναδιπλούμενη HD 47″ οθόνη ε? Πες μου σε παρακαλώ ΤΙ να την κάνω την HD οθόνη σε ένα κινητό για φωτό…Αν θέλω να δω HD υλικό το βλέπω στην 24″/32″ οθόνη/τηλεόραση μου..Δηλαδή τα android (xperia mini pro user είμαι) που έχουν 4 πυρήνες τι τους κάνεις? Παίζεις crysis 2? Κάνεις encode HD? Δε νομίζω…Εδώ στα desktop 2-3 παιχνίδια θέλουν 4 πυρήνες…(ο Ε8600 μου μέχρι στιγμής δε μασάει τίποτα για παιχνίδια κ.α. δεν είμαι και γραφίστας)
Σε λίγο θα δούμε την ΝΟΚΙΑ να βγάζει μπαταρία 5000mah και θα λένε ” Έλεος θα κάνει πολύ ώρα να φορτίσει ” ή ” Ε καλή η μπαταρία θα με βγάζει 10 μέρες φουλ κλήσεις, αλλά γιατί δεν έχει προβολέα και SSD δίσκο? ”
Σας χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάτε στα δόντια…

nektarios

Gvirginia στην τελευταια προταση, εισαι ολα τα λεφτά. …. !!
Εγω παντως πολυ χιονια βλεπω στις εικονες. … Δεν βλεπω ζωντανια! !

Σταυρος

Gvirginia, δεν νομιζω να μου χαρισουν ποτε γαϊδαρο, ποσο μαλλον κινητο τηλεφωνο…. Συμφωνω σε αυτα που λες, οντως και οι 4 πυρηνες υπερβολικοι ειναι… Εγω αναφερθηκα σε ενα SUPER χαρακτηριστικο, το οποιο βρισκεται σε ενα smartphone με πολλες “ελλειψεις” (επισημαινω τα εισαγωγικα που εβαλα την λεξη “ελλειψεις”). Εσυ διαφωνεις σε αυτο, ή εισαι απλα “Nokiaκιας” και δεν σηκωνεις μυγα στο σπαθι σου? (καποτε ημουν κι εγω, οταν εβγαζε κορυφαια τηλεφωνα…)

NickV

https://press.nokia.com/wp-content/uploads/mediaplugin/photo/climbing-in-south-africa-2-captured-with-nokia-808-pureview.jpg

Κοιταχτε λιγο στον πατο της χαραδρας. Το οτι διακρινετε το C νομιζω ειναι υπεραρκετο για να δικαιολογισει τα MP! Αλλα οπος εχουν γραψει ηδη, δεν ειναι ο αριθμος το θεμα του αισθητηρα αλλα το μεγεθος του και το πως τραβαει τις 8MP φωτογραφιες.

Gvirginia

Σταύρο έγραψα ότι έχω Xperia mini pro και γενικά η πορεία μου σε κινητά ήταν Νοκια 6100, Nokia 6230, SE K750i, Nokia 2630, Nokia 2700, Nokia X2, Xperia Mini Pro (αυτό το 2630 αθάνατο :P) Εγώ ακόμα είμαι “Nokiaκιας” γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι αξιόλογο/πιστο από άλλη εταιρεία (η SE είχε της Παναγιάς τα μάτια παλιά αλλά αυτό το joystick μέχρι και τρίχες έπιανε). Όμως διαβάζω και βλέπω αρκετά βίντεο, από τα οποία δε κάθομαι να παπαγαλίζω και τίποτα, έχω πιάσει στα χέρια μου αρκετά κινητά από φίλους κλπ για να έχω μία “σφαιρική” άποψη. Δεν είναι ότι δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου..Αλλά να βγάζουν ένα κινητό που θα κοντράρει στα ίσια της compact μηχανές (απ’ότι λένε γιατί δεν έχω δει κάποιο review) και να λέμε για χάλια ανάλυση είναι λίγο τραγικό (τουλάχιστον έχει bluetooth γκουχ γκουχ). Και την τιμή την δικαιολογώ άμα σκεφτείς τους ανθρώπους που ήταν πίσω από το “Pureview” και το “δορυφορικό πιάτο” που έχει σαν αισθητήρα, άσε που θα πέσει πιο μετά αλλά η ποιότητα όχι. Το symbian ζει και θα ζει μέχρι το 2016. Τότε και μόνο τότε θα δούμε αν πέθανε ή όχι γιατί υπάρχει και η περίπτωση τα WP να… Συνέχεια »

γιωργος

Σταματηστε να ασχολειστε με τα MP. Πιο μεγαλο ρολο παιζει ποσο φως μπορει να μπει στη μηχανη και αυτο εξαρταται κυριως απο το φακο και μετα από τον αισθητητα που εχει. Για αυτο μια dslr στα 3MP ειναι καλυτερη από μια compact των 12MP.

Σταυρος

Gvirginia, για μια ακομη φορα συμφωνω μαζι σου (αν και δεν φαινεται!!!) ασχετα αν μοιαζει σαν να εχουμε ανοιξει κοντρα, καμμια σχεση ομως!!! Τρελαινομαι κι εγω οταν ακουω για “θορυβο” και χαλια αναλυση, οι φωτογραφιες ειναι ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ!!! Οσο για τα ΟΟΟΟΟΟΟΟ αν εβγαζε τετοιο smartphone π.χ. η Samsung, δεν θα ηταν για την καμερα, αλλα για ολα τα specs, τα οποια, η συγκεκριμενη εταιρεια δεν τα τσιγγουνευεται γενικως!!!

giorgio

Είμαι φαν της Nokia και μόλις εδώ και έναν χρόνο έχω android. Το Galaxy S με τεσσάρα οθόνη έχει 800Χ480 αν δεν κάνω λάθος και πάλι δεν λες την ανάλυση σούπερ. είναι ανεκτά καλή. Τώρα η Nokia να βάλει τεσσάρα οθόνη στο 808 με την ανάλυση του 5800 που είχε 3,2″. . τι να πω.

sokel

για 41 μεγαπίξελς δεν με πείθει με ΤΙΠΟΤΑ αν έγραφαν 12 μπορεί αλλά αν δείτε δείγματα από μια
μηχανή που το φτηνό της μοντέλο έχει 35 πραγματικά ΜΡ θα καταλάβετε αν δεν με πιστεύεται ψάξτε για φώτο από την φωτογραφική που πάτησε το φεγγάρι
https://www.callmehosting.com/lens_tests/35_A-D_f11_Inf_Exc_Hass39.jpg και αυτή είναι στα 35 και όχι στα μαϊμού 41

iceman(the original)

δεν θα ηθελα να μπω σε διαμαχη αλλα ο χαρακτηρησμος “μαιμου” ειναι πολυ βαρυς! απλα και μονο αν κοιταξεις την αναλυση της φωτογραφιας που θα τραβηξεις καταλαβαινεις και ποσα μεγαπιξελ ειναι η καμερα. επιπλεον η νοκια και ο οικος οπτικων “καρλ ζεις” δε θα εβαζαν σε κινδυνο το τεραστιο ονομα τους με ενα φακο “μαιμου”. ας σοβαρευτουμε μερικοι….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.