Nokia 808 PureView time lapse

Το Nokia 808 PureView (το έχω ακόμα στα χέρια μου) είναι ένα από τα καλύτερα camera smartphone που έχουμε δοκιμάσει, αν όχι το καλύτερο και παρά το παρωχημένο του σχεδιασμό και την παραίτηση της Nokia από το Symbian οι λειτουργίες της κάμερας 41 Megapixel με τεχνολογία PureView εξακολουθεί να μας ακολουθεί και να αποτελεί σημείο αναφοράς για ότι ανακοινώνεται από τότε και μετά.

Δείτε το βίντεο σε full screen και original quality, εδώ.

Nokia 808 Pure View time lapse, Nokia 808 PureView time lapse

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dim11

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Sorry παιδιά, αλλά είναι εντελώς αστείο πόσο πολύ μΑΜΑΕΙ η ποιότητα της κάμερας του!!!

Nickolas

Δεν έχω λόγια και η πλάκα είναι οτι το βίντεο που έχουν φτιάξει είναι ανάλυσης 4Κ, να χαμε και καμιά τηλεόραση 4Κ να το βλέπαμε :p

Ανδρέας

Πόσο καθαρό παίζει να ειναι το βίντεο? :ο
Αν είχε android το 808 θα πουλούσε σαν ζεστό καρβελι ψωμί!

bill

Εχω απορια ποσες ωρες εκανε να ανεβει γιατι το βιντεο ειναι πανω απο μισο GB

iceman

το nokia 808, εχει χαρακτηριστει, “camera phone” και οχι αδικα, καθως φερει ενα αισθητηρα 41 μεγαπιξελ με τεχνολογια pureview που αλωστε κανει και τη διαφορά. εδω ομως θα διαφωνησω και με το σχολιο για το σχεδιασμο και την υποστηριξη της νοκια. το σασι του 808 ειναι υπεροχα σχεδιασμενο και καθετε πολυ καλα στο χερι αγκαλιαζοντας υπεροχα την καμερα των 41 μεγαπιξελ. το curved glass, απο ακρη σε ακρη αγκαλιαζει την οθονη δινοντας premium αισθηση. η nokia μπορει να υποστηριζει οτι δε θα βγαλει αλλη symbian συσκευη, αλλα συνεχιζει την υποστηριξη της belle fp2. σε ολα αυτα εχουμε:

-οθονη με την μεγαλυτερη φωτεινοτητα και υπεροχη ευκρινεια hd amoled με clear black display
-haac microphones με nokia rich recording
-dolby surround speaker, το πιο δυνατο στη κατηγορια του
-dolby headphones
-html 5
-hdmi
-usb on the go
-fm transmitter
-και αλλα τοσα! ειναι λοιπον ενα πληρες smartphone, “απο το πανω ραφι”, και οχι μονο “camera phone”…!!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Έχω το 808 τους τελευταίους 3 μήνες και έχω να πω τα εξής : Είναι το καλύτερο τηλέφωνο που είχα μέχρι στιγμής. Και εξηγούμαι : Στην καθημερινή χρήση (λόγω δουλειάς μιλάω πάνω απο τρέις ώρες ημερησίως σε πάνω από 50 άτομα ) είναι άπαικτο. Πολύ ευέλικτο στο να βρίσκεις τις επαφέ σου (εκτος από τα widget που έχω στις κεντρικές οθόνες) ,το σήμα!!!! δεν μου έχει κοπεί ποτέ ,τυχαίο ;;; η ποιότητα ομιλίας άριστη . Ποιότητα κατασκευής πολύ καλή. Χάρτες ; Από τους καλύτερους με δωρεάν πλοήγηση για πάντα και δορυφορική κάλυψη παρακαλώ χωρίς να είσαι συνδεδεμένος με το internet. Κάμερα ; Αφήστε το καλύτερα διότι τα ξεφτυλίζει όλα μα όλα. Φέρτε οποιοδήποτε κινητό με 12 και άνω mpx και δείτε την διαφορά (το έχω δοκιμάσει και ειδικά βράδυ με xenon flash ) Έβγαλα video την κόρη μου στην παρέλαση και δεν το πίστευα. Με βοήθησε και ο καιρός εκείνη την ημέρα και η τύχη. Για όσα λέει ο iceman πιό πάνω συμφωνώ σε όλα . Στο μόνο πράγμα που υστερεί κατα την γνώμη μου το κινητό είναι κάποιες σημαντικές εφαρμογές όπως το skype που δεν υποστηρίζει video κλήση ή το viber που δεν υποστηρίζει κλήσεις ομιλίας αλλά μόνο μηνύματα… Συνέχεια »

iceman
iceman

@ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ : κοιτα εδω, στο προηγουμενο σχολιο μου αν βολευεσαι με καποια απο τις εφαρμογες που προτεινω, η δευτερη ειδικα νομιζω πως σου ταιριαζει και ειναι σε νεα εκδοση!
ενα αλλο θεμα ειναι πως συχνα πολλοι αναφεροντε στη “χαμηλη” αναλυση της οθονης του 808. αυτο ειναι και το λαθος, καθως ειναι μεν nHD, ΑΛΛΑ και FULL RGB PIXELS, το οποιο αντιστοιχει σε μια qHD pentile rgb…

GiannisMix

@iceman
Βρίσκω ένα router με τ’ όνομα σου! Ήμαστε γείτονες;; 😛

iceman

@ GiannisMix, οχι φιλε μου, το ρουτερ μου δεν εχει καποια “ονομασια” και σπανια εχω το wifi ανοιχτο! εντωμεταξυ μεσα στο techblog απο οτι εχω διαβασει σε σχολια, υπαρχουν παρα πολλοι με το ψευδωνυμο “iceman”, και εχουν γινει και παρεξηγησεις! φαινεται ειμαστε πολλοι που γουσταρουμε “top gun” (και εγω) ή τον kimi απο την f1 (οχι εγω)…!!!! απο εκει και περα εχω ενα νοκια 808, και προσπαθω μαζι με αλλα παιδια(και στο εξωτερικο) να στηριξουμε το κινητο και τη belle fp2, οπως μπορουμε, -και σε επικοινωνια με την νοκια- , και απο οτι φαινεται τα καταφερνουμε, αφου οι αναβαθμισεις τωρα τελευταια πεφτουν “βροχη” απο την νοκια!!!!

GiannisMix

@iceman
Καλά κάνετε ρε αρχηγοπουλα διαβάζω τη κουβέντα σας παραπάνω κ γουστάρω! Συνεχίστε έτσι! Καλό βραδυ!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ICEMAN σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ήδη έχω εγκαταστήσει το fring ,την άλλη εφαρμογή (nimbuzz) δεν την ήξερα . Σε παρακαλώ επειδή βλέπω ότι κατέχεις αρκετά σε σχέση με τα τηλεφωνά μας μπορείς να με βοηθήσεις σε κάτι που διαπίστωσα μόλις εχθές ;; Στην εφαρμογή χάρτες όταν έχω επιλέξει την δορυφορική εικόνα και κάνω zoom σε κάποιες περιοχές το ζοομ δεν πάει μέχρι το τέλος της εικόνας . Και τι εννοώ : Για παράδειγμα ενώ βλέπω το σπίτι στο χωριό μου πεντακάθαρα όπως το βλέπω στο google maps το άλλο σπίτι μου που είναι σε άλλη περιοχή το zoom δεν γεμίζει αν χρησιμοποιώ την σωστή έκφραση. Το δοκίμασα για όλη την Ελλάδα και αυτό συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του χάρτη τα οποία είναι αρκετά. Πήγα εχθές το βράδυ σε ένα κατάστημα nokia και ο υπάλληος μου είπε ότι δεν το έχει ξαναδεί. Εσύ μπορείς να με βοηθήσεις και να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες εάν γνωρίζεις;; Κατά τα άλλα το κινητό άπαιχτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.