Nokia 808 PureView, Στις 25 Ιουνίου στην Ελλάδα με ενδεικτική τιμή πώλησης 650-680 ευρώ

Μόλις διαβάσαμε το επίσημο Δελτίο Τύπου της Nokia Ελλάδας που ήρθε για να μας ενημερώσει για την επίσημη έναρξη της εμπορικής διάθεσης του πολυαναμενόμενου camera smartphone Nokia 808 PureView στην ελληνική αγορά, με ενδεικτική τιμή διάθεσης τα 650-680 ευρώ, λογικό ήταν να αναφωνήσουμε με ένα στόμα όλοι μαζί “Επιτέλους!”.

Ο ανταγωνισμός στα camera phones ανεβάζει θερμοκρασίες και οι Έλληνες θα έχουν σε λίγες μέρες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία PureView, η οποία αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο φωτογραφικής εμπειρίας που έχει προσφέρει ποτέ η Nokia, συνδυάζοντας αισθητήρα υψηλής ανάλυσης 41 Megapixel, οπτικά της Carl Zeiss και αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας της Nokia.

Περιμένουμε να το πάρουμε και στα χέρια μας για εξαντλητικό review. Πώς σας φάνηκε η ενδεικτική τιμή του;

, Nokia 808 PureView, Στις 25 Ιουνίου στην Ελλάδα με ενδεικτική τιμή πώλησης 650-680 ευρώ

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

53 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

θα προτιμούσα να είναι με windows phone αλλά οκ ολα τα flagships έχουν την ίδια τιμή!

Κωνσταντίνος

Πιστεύω πως η τιμή είναι αρκετά καλή για ένα τέτοιο κινητό τηλέφωνο που ανταγωνίζεται και επαγγελματικές dSLR φωτογραφικές μηχανές που κοστίζουν μέχρι και 1000 ευρώ μπορεί και περισσότερο.

Κωνσταντίνος

Vasilis το ίδιο προτιμώ και εγώ +1 στα windows phone!!!!!

Γιωργος Αγριανιτης

Xαχαχα…αν ετρεχε android το ειχα παρει ηδη…
Αλλα σορρυ για Νοκια μιλαμε…:P

Demis

700 ευρώ? αφήστε το σε λάθος χώρα το φέρνετε……..

γιαννης

στην ελλαδα δν προκειται να πουλησει ειδικα λογω ανταγωνισμου σε αντροιντ…αλλα και γιατι ειναι λιγοι αυτοι που εμπιστευονται τ συμπιαν και μαλιστα δν ασχολουνται και με φοτο..

Αντιθετα σε αλλες χωρες πιστευω ,οπου και η τιμη φανταζομαι θα ειναι καλυτερη οτι θα τα παει αρκετα καλα και θα ειναι ενα μεγαλο βημα για να επιστρεψει δυναμικα η νοκια!

MANOS

Κωσταντινε είσαι ολίγον τι υπερβολικός…
Σε καμια περίπτωση δεν ανταγωνίζεται ούτε την φτηνότερη dSLR, σε σύγκριση με απλές-φτηνές compaq καλά τα πάει αλλα μέχρι εκεί.

Προσωπικά το θεωρώ πολύ ακριβό γι αυτά που προσφέρει, θα περιμένω να πέσει τουλάχιστον στα μισά και ίσως το πάρω για δεύτερο.

greeceandroid

Ξεπερνάει κατά πολύ τις κάμερες όλων των σημερινών (και αυριανών?) κινητών
Ανταγωνίζεται στα ίσα τις mid-range compact.
ΔΕΝ φτάνει ούτε στα καλυτερά του όνειρα καμία DSLR.

Ιωαννης

Τι ανταγωνιζετε? πλακα μας κανετε βρε παιδια? συμφωνω με τον Μανο και επαυξανω..με μια compact των 250 ευρω ισως και να συγκρινεται…πως γινετε η φωτογραφικη ενος ΚΙΝΗΤΟΥ να συγκρινεται με συσκευη που ειναι αποκλειστικα για φωτογραφιες? και ειδικα μεχρι 1000 ευρω που λετε..

καλα τα 700(680) ειναι για γελια..αν θες φωτογραφικη σε αυτα τα λεφτα περνεις κατι πολυ ανωτερο,

Βόγλης Γιώργος

Μάλον μα δουλεύει η ΝΟΚΙΑ
Πανάκριβο , δεν θα το αγοράσει κανείς. !!!

AnakinSkywalker

Τσάμπα πράμα…

Κωστας

Δεν μπορώ να καταλάβω την πολιτική τιμολόγησης… Κάπου διάβασα σήμερα, ότι στις Η.Π.Α που θα διατεθεί τελικά, θα έχει ενδεικτική τιμή 680 δολάρια, δηλ. γύρω στα 550 Ευρώ. Εδώ τι καπέλο τρελό είναι αυτό; Όσο και να υπολογίζω υψηλότερο ΦΠΑ (VAT) κλπ, πάλι είναι τρελή διαφορά. Και γενικά υπάρχει σημαντική διαφορά και σε άλλα υποτίθεται flagship κινητά, και άλλων εταιριών. Όσο για το κινητό καθεαυτό, μολονότι είμαι (από τους λίγους πια;) symbian fans και κάτοχος του n8, θα περιμένω να πέσει η τιμή του, για να το σκεφτώ (και αν ξεπεράσω το σχεδιασμό του, που προσωπικά δεν με ενθουσιάζει)

iceman(the original)

οντως εαν διατεθει σε αυτη την τιμη ειναι παρα πολυ ακριβο. μια καλη τιμη θα ηταν 520 με 550 ευρω. οσο για τα προηγουμενα σχολια δεν σας παρεξηγω, γιατι απλα “κραζετε” για να “κραζετε” καθως δεν γνωριζετε τιποτα για το συγκεκριμενο κινητο και βεβαια δεν εχετε μπει στον κοπο να ψαξετε πριν “κακαρισετε”…. συμφωνα με δηλωσεις ειδικων και γενικης παραδοχης οι φωτογραφιες του ειναι επαγγελματικου επιπεδου, λογω του pure view , σε μια φωτο 8, 5, 3, μεγαπιξελ με επεξεργασια “χωρα” η ποιοτητα των 41 μεγαπιξελ ωστε αν θες τη στελνεις και με mms ή την ανεβαζεις facebook, 4x zoom χωρις απωλειες (αγγιζει το οπτικο σχεδον), βιντεο 1080p σε πραγματικο χρονο, (οχι μουφα 3gpppp οπως καποια αλλα….) με εγραφη ηχου ποιοτητας CD…., εξοδος ηχου dolby surround και 5.1 καναλιων για τα ακουστικα, -δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη κινητο με αυτη την δυνατοτητα…- οσο για τον browser ειναι ολοκαινουργιος, υποστηριζοντας τα παντα…. αν εχετε…. αποριες …. nokia.gr/nokia 808 pureview/προδιαγραφες… οπως θα δειτε η νοκια διατειρει ενα απο τα καλυτερα site υποστηριξης…. και παλι, πριν “κραξετε” ψαχτειτε λιγο γιατι εκτειθεστε…..

pgetsos

Παιδια, οποιος θελει αυτη τη ΚΙΝΗΤΑΡΑ συντομα, απο Γερμανια με 538€ θα ερθει στον κολλητο μου 😉

Μην πληρωσει ΚΑΝΕΝΑΣ το καπελο των αχρειων στην Ελλαδα…

Μανος κτλ, μπειτε GsmArena και δειτε αν ανταγωνιζεται DSLR 😉

dimitris7

με σχεδον 700ε τιμη αντε καμια 10αρια ατομα να φωναξαν επιτελους

ghad21

MANOS και Ιωαννης η ειστε καραμπαμ ασχετοι η απλως επειδη δε μπορειτε να το παρετε και το κραζετε.Οχι μονο δε συγκρινεται καμια κομπακτ φωτογραφικη μαζι του αλλα κιολλας η μοναδικη dslr που μπορει να το κοντραρει ειναι η θεικη canon eos 5d σε ολες τις παραλαγες της.Αντε γιατι εδω μεσα γραφει ο καθενας οτι του κατεβει στο κεφαλι.

leol

Δικιο εχουν τα παιδια .Πηγαινετε να δειτε τα συγκριτικα στο gsmarena και θα παθετε πλακα.Μπορει βεβαια η ληψη να ειναι σε βελτιστες συνθηκες αλλα δε παυει σε λεπτομερεια να ανταγωνιζεται στα ισια τις dslr .Βεβαια εγω θα το τσιμπουσα αν ειχε windows διοτι κακα τα ψεματα ,windows is the feature για τη νοκια .Ωραια λυση για καποιον που δε θελει να κουβαλαει διαφορετικες συσκευες μαζι του.

γιαννης

οντως ρρ παιδια οποις θελει camera-phone το 808 αποτελει μονοδρομο…
Επιπλεον το συμπιαν ειναι ανανεωμενο με τα ολα του και δν του λειπει τιποτα…
Μην κραζετε το κινητο και τν νοκια… Ανεβαινει!

Υ.Σ το κινητο εχει ορισμενο κοινο και η τιμη και 1000 ευρω να ηταν θα σταματουσε κανεναν απο το να τα παρει

stefan

Τωρα πως να τους αποκαλεσω αυτους ολους που λενε οτι δεν φτανει καμια dslr ?????… Ασε μην το κανω γιατι θα αποριφθει το σχολιο…..λοιπον ξυπνηστε επιτελους…!!!! Το 808 το εχω ειδη στα χερια μου απο amazon και ο λογος που το πηρα ειναι οτι επειδη δουλευω στην Nikon ειδη εχουν θορυβηθει με τα αλλεπάλληλα συγκρητικα απο ολα τα φωτογραφικα site του κοσμου. Απλα να σας πω οτι ειμαι Σαντορινη για δουλεια εχω στα χερια μου την Nikon D800E 36.3 megapixel και κανω συγκριτηκα τεστ με το 808 σε ολες της συνθηκες, καποια δειγματα εχουν ανεβει και στο flickr. Δεν εχω τιποτα να κρυψω η να φοβηθω αλλα ολα τα αποτελεσματα στο 90% των συνθηκων ειναι καλυτερα του 808. Σε χρωματα, εστιαση, αναλυση ειδικα στο pure view 8 η 5 megapixel απλα δεν ειναι δυνατον δεν μπορω καταλαβω τη ναρκωτικα πηραν εκει στη nokia το κινητο εξαφανιζει οποιαδηποτε φωτογραφικη μηχανη εως τα 2500 ευρω και να μην ακουω παραλογιες απο καποιους που ουτε καν το εχουν στα χερια τους και το εχουν ειδη θαψει απλα θα περασουν χρονια για να γινει τετοιο επιτευγμα ξανα.

George

Yπερ

Κάμερα που είναι η καλύτερη που εμφανίστηκε ποτέ σε κινητό, βάζει κάτω όλες τις απλές ψηφιακές και απο μερικά τεστ που διάβασα αρκετές απο τις φθηνές που DSLR
Symbian

Κατά

Symbian (οτι και να λέμε είναι ενα λειτουργικό που θεωρητικά εχει πεθάνει και ακόμα δεν ξέρουμε αν και μέχρι πότε η Nokia θα το στηρίζει).
Οθόνη (αν θυμάμαι καλά 360 x 640 με 184 ppi). Τραγικό.

Με λίγα λόγια είναι μια ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ και ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ κάμερα και ενα μέτριο τηλέφωνο. Προσωπική μου άποψη; Ακόμα και με τα ξένα καταστήματα στην τιμή των €580 δεν αξίζει.
Το Ovi Store είναι πίσω σε εφαρμογές και επειδή σαν τηλέφωνο είναι μέτριο καλύτερα να πάει κάποιος σε ενα απο τα WP τηλέφωνα της Nokia (η σε κάποιο N8 αν θέλει Symbian) και αν θέλει τόσο καλή μηχανή να αγοράσει μια DSLR.

Άποψή μου είναι πως το 808 είναι για την Nokia πείραμα. Ετσι κι αλλιώς θα πήγαινε στα WP τηλέφωνα αλλά επειδή είχε προχωρήσει αρκετά η κατασκευή του δεν πρόλαβαν. Εβαλαν σε μια DSLR ενα χαμηλών δυνατοτήτων τηλέφωνο ωστε να κρατήσουν την τιμή χαμηλά (εξω οχι εδω στους κλέφτες).

greeceandroid

Φίλε Stefan. H D800E είναι κάμερα 3000 ευρώ μόνο το body, και ένας φακός της +1000ευρώ (ίσως και πολλά παραπάνω)

Μήπως θα θελες να μοιραστείς μαζί μας κάποια δείγματα της δουλειάς σου από την κάμερα καθώς και από το 808? Αν ασχολείσαι με την φωτογραφία σίγουρα θα καταλαβαίνεις τις επιφυλάξεις που έχουμε να πούμε ότι “τσακίζει” οποιαδήποτε dslr.

Δεν διαφωνεί κάποιος ότι είναι επίτευγμα της nokia, αλλά ακόμα έχω επιφυλάξεις σχετικά με το “αν” τσακίζει (έστω και την φθηνότερη) dslr.

Επειδή δεν έχουμε οι περισσότεροι την δυνατότητα να αγοράσουμε τέτοιο κινητό, θα σε ευχαριστούσαμε όλοι αν μοιραζόσουν μαζί μας τις φωτόγραφίες σου και απ το κινητό και απ την dslr, κατά προτίμηση και με τα exif data

Nickolas

Το κινητό είναι πολύ καλό και η φωτογραφικές του δυνατότητες δεν παίζονται, αλλά αυτό που με ενοχλεί είναι η μεγάλη διαφορά που το φέρνουν σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.
Δεν είναι δυνατόν στην Ινδία να το δίνουν με 480 ευρώ και σε μας εδώ με 680, δηλαδή έλεος ακόμη και το Φ.Π.Α. να βάλουμε πάλι πάνω από 600 δεν βγαίνει.
Αν και θα ήμουν από τους πρώτους που θα το έπαιρνε αν δεν πέσει η τιμή του κάτω από 450 δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν καταλαβαίνω γιατί πάντα σε αυτή τη χώρα πρέπει να μας ξεζουμίζουν.

Παναγιώτης

Τι άλλο θά ακούσουμε. Άκου μόνο με την eos 5d o ένας λέει συγκρίνετε με την d800e o άλλος. Κινητό 650 Ευρώ με μηχανές και φακούς χιλιάδων ευρώ και απο κορυφαίες κιόλας εταιρίες φωτογραφικων όπως canon – nikon. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

stefan

Φιλε greeceandroid οπως ανεφερα και πιο πριν ειμαι Σαντορινη για φωτογραφησεις γαμων σε 10 μερες ερχομαι αθηνα και ευχαριστως να σου δωσω και τα raw αρχεια της Nikon αλλα και του 808 ειμαι τοσο εντυπωσιασμενος με αυτο το κινητο θαυμα που θα τριβεις τα ματια σου.Αλλα μεχρι τοτε ψαξε και στο flickr να παρεις μια ιδεα εχω ανεβασει 4 ιδιες φωτο 2+2δλδ απο 808+d800e αρκει να ψαξεις λιγο… και υπαρχουν και σε αλλα site κοντρα με την eos 5dmkiii αξιζει για να πιστεις

ghad21

Κυριε σοβαρε παναγιωτη κανε μια βολτα απο ολα τα site που εχουν συγκριτικα του nokia με τις εν λογω καμερες και μετα κοιταξου στο καθρεπτη να πεις στον εαυτο σου τη μπαρουφα ειπα οτι το πιο ακριβο ειναι παντα πιο καλο.Λιγη σοβαροτητα δε βλαπτει ε?

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, μη κάνετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Κουβέντα για να περνάμε ευχάριστα κάνουμε. Όχι να την λέμε ο ένας στο άλλον.

takis69

Καλα δεν μπορω να καταλαβω τη σκα…… εχουν ολοι μεσα στο κεφαλι τους που το παιζουν εξυπνακηδες οταν οι αλλοι εχουν στα χερια τους και DSlr και το 808 ειναι φωτογραφοι σκαμπαζουν απο φωτογραφια και βλεπουν οτι υπερτερει το νοκια και ομως συνεχιζουν να λενε οι αλλοι τις παπαρ……τους. Παρτε το χαμπαρι τα παντα μπορουν να γινουν και ανατροπες σε χωρους που κανεις δεν πιστευε η τεχνολογια θελει μικρο μεγεθος με αρτιο αποτελεσμα σε ολους του τομεις

xristoforos

Εχω δει συγκρητικο το Nokia 808 με την canon eos 60d και μοιαζουν οι φωτο που τραβηχτηκαν με την Canon λες και ειναι ξεπλυμα απιστευτη δουλεια εχουν ριξει εκει στη νοκια για να καταφερουν τετοιο αποτελεσμα που οταν κυκλοφορισει και στη Ελλαδα και γινουν τα τεστ θα κλενε πολυ αυτοι που εχουν δωσει 1000ρικα

Ιωαννης

Ελεος,λιγο ποιο ηρεμα απο μερικους:)

τι δεν καταλαβατε απο αυτο που υποστηρηξα? ειπα,ποιο απλα οτι με 700 ευρω που θα κανει περνεις μια dSLR καλυτερη..καταρχας εχω δει απειρα βιντεο στο youtube ,φωτογραφιες που τραβαει FullHD σε Full screen και δεν λεω,ειναι φοβερο,πανω απο καθε τι σε κινητο και πανω απο πολλες compact
και ασχολουμε με την φωτογραφια καιρο τωρα,οπως και αρκετοι που γνωριζω και ο πατερας μου,και πιστευετε οτι μπορει μια καμερα κινητου,οσο super duper να ειναι,οσο φοβερο φακο να εχει,οση δουλεια να εχει γινει 5 χρονια οση τεχνογνωσια να εχει,να μπορει να κοντραρει μηχανες οπως η Nikon d5000 η αλλες σε τετοια περιπου λεφτα? εγω πιστευω πως μπορει να την κοντραρει μεχρι ενα σημειο,αλλα αν θελεις να ασχοληθεις με την φωτογραφια,δεν περνεις κινητο,οσα mp να εχει οσο γαματο και να ειναι…περνεις μια dSLR με εναλαξιμους φακους και δεν σε πιανει πραγματικα κανεις,για κανεναν λογο…

εγω μονο το σχολιο του stefan δεχομαι,που εχει μια dSLR και το κινητο στα χερια του
το να παω να κανω συγκριτικα σε sites και να σπαταλαω την ωρα μου δεν ειναι τιποτα..σαν τα benchmarks ειναι..
@ghad21 δεν νομιζω απλα να χρειαζεσαι απαντηση..

iceman(the original)

παρατηρω πως στα σχολια “στεκεστε” μονο στην καμερα του 808. εαν ασχοληθητε με το 808 σαν κινητο θα ανακαλυψετε πως ειναι ενα παρα πολυ δυνατο κινητο. 1) η αναλυση της οθονης μπορει να ειναι 640χ360 μεν αλλα qhd δε με τεχνολογια clear black ομως οποτε οταν αναπαραγεις ενα βιντεο full hd δεν εχει διαφορα με μια οθονη πιο μεγαλης αναλυσης. 2)οπως εγραψα και πιο πανω κανει εγραφη ηχου σε ποιοτητα cd, δηλαδη πεντακαθαρο ηχο ακομα και σε περιβαλλον με πολυ θορυβο συν την εγραφη βιντεο σε πραγματικο χρονο με το nokia rich recording 3)αναπαραγει καθε μορφη ηχου και εικονας ακομα και matroska και flash video 4) καινουργιος browser , ταχυτατος με html5 και νεα εκδοση flash lite 5) αναπαραγωγη dolby surround στο ηχειο συν 5.1 surround στα ακουστικα 6) symbian belle fp1 : ταχυτατη χωρις κολληματα με πολλα νεα widget και αναβαθμισιμο σε νοκια καρλα 7) σε καποιους μπορει να ειναι αδιαφορο αλλα τα νοκια ειναι τα μοναδικα που εχουν εσωτερικο ρολοι οποτε μπορεις να τα σβησεις και να λειτουργει το ξυπνητιρι και οι ειδοποιησεις….. 8) κλασικα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

stefan

Σωστος o iceman για ολα τα παραπανω…!!!

Haduuken!

Κάντε στη μπαντα ο νέος αρχηγός των κινητών έφτασε ! Και μοιράζει πόνο και πίτα σε όποιον αμφισβητεί ! Κλασσικά ΕΛΛΗΝΑΣ του κόλλησε και ένα … κατοστάρικο με το καλημέρα που έφτασε , και μην ακούσω πάλι και τα μαγαζιά πρέπει να ζήσουν , γιατί στην υπόλοιπη ΕΕ τα μαγαζιά ζουν χωρίς … καπέλα .

iceman(the original)

ΣΩΣΤΟΣ… ΟΜΩΣ….περιμενε να δουμε ποσο θα το εχει η μαμα νοκια στα δικα της μαγαζια – nokia care – και βλεπουμε και πρατουμε…..συνηθως εχουνε καλυτερες τιμες απο τα εμπορικα…

ghad21

Ιωαννης δε καταλαβα το τελευταιο σχολιο σου για μενα?Υπονοεις κατι πιτσιρικακο?

Παναγιώτης

Ghad21 μάλλον εσύ είσαι ο καραμπαμ άσχετος που λέει μπαρούφες αν μου συγκρίνεις κάμερα από κινητό με κορυφαίες dslr Nikon-Canon με τεράστια εμπειρία πολλών ετών. Το έκαστος στο είδος του δεν στο έχουν μάθει;

ghad21

Σε προκαλω ασχετε για συγκριτικο του νοκια μαυτες που λες κι οταν δεις τα αποτελεσματα κανε μοκο.Η τεχνολογια τρεχει και συ εισαι πισω απο τον ηλιο.

Κώστας Βλαχάκης

Αφηστε τους προσωπικουςς χαρακτηρισμους. Δεν γινεται να συμφωνουμε ολοι με ολους.

iceman(the original)

δεν εχει νοημα να τσακωνεστε για το αν το 808 ειναι καλυτερο απο μια ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη ή το αναποδο… ο φακος και το λογισμικο του 808 ειναι μια απαντηση της νοκια στο προβλημα του οπτικου ζουμ στο οποιο επασχαν οι καμερες των κινητων. τιποτα δεν μπορει να αντικαταστησει το οπτικο ζουμ μιας επαγγελματικης φωτογραφικης μηχανης για αυτο και οι επαγγελματιες φωτογραφοι τραβουν με αυτες και οχι με κινητα. για καποιον ομως που θελει να εχει ενα αξιολογο κινητο με καμερα κοντα σε κορυφαια στανταρ για το χομπι του ή καποιες δικες του στιγμες το 808 ειναι οτι πρεπει…. 🙂

Ιωαννης

ghad21 για χαλαρωσε λιγο,δεν μιλας με τον κολλητο σου..!τι πιτσιρικακο μου λες?
και τι δεν καταλαβες “φιλαρακο”? μου παραθετεις αυτο το σχολιο “”””MANOS και Ιωαννης η ειστε καραμπαμ ασχετοι η απλως επειδη δε μπορειτε να το παρετε και το κραζετε.Οχι μονο δε συγκρινεται καμια κομπακτ φωτογραφικη μαζι του αλλα κιολλας η μοναδικη dslr που μπορει να το κοντραρει ειναι η θεικη canon eos 5d σε ολες τις παραλαγες της.Αντε γιατι εδω μεσα γραφει ο καθενας οτι του κατεβει στο κεφαλι.””””

μιλας τοσο επιθετικα και χωρις σεβασμο στο προσωπο που απευθυνεσε που πιστευω δεν χρειαζεται απαντηση…εγω δεν σε χαρακτηρισα ουτε καραμπαμ ασχετο,ουτε ειπα οτι γραφεις οτι σου κατεβει ,ουτε φυσικα εκανα εναν υπαινιγμο για την οικονομικη σου κατασταση..

Ιωαννης

Ιceman +1 στο σχολιο σου..;)

stefan

Οσοι εχουν φτωχες γωσεις φωτογραφιας και δεν εχουν εξειδικευτει στο τομεα των συγκριτικων καλυτερα να μην πετανε τις αρλουμπες τους, εδω ολοκληρα φωτογραφικα sites που εχουν τους κορυφαιους στο κοσμο testers συγκρινουν απο την χρονια του nokia n8 με επαγγελματικες λυψεις studio και μοδας και ειχαν παθει απο τοτε ταρακουλο με το ποσο εντυπωσιακα εξελίσσονται καποια κινητα, δεν θα ασχοληθουν τωρα? που μηλαμε για το μεγαλυτερο στοιχημα της Νοκια Ακομα και γω που ασχολουμαι με την επαγγελματικη φωτογραφιση εδω και 28 χρονια, ειχα αμφηβολιες ολα οταν βλεπεις με τα ματια σου το θαυμα δεν μπορεις αν μη τι αλλο να το επικροτησεις

ChrisV68

Καλησπερα, Καλα μιλαμε οι Φιλανδοι ειναι για κλαματα, δεν ειναι τυχαιο που οι πωλησεις τους εχουυν καταποντιστει… Ειμουν και Νοκια fun, τες πα… 700 Ευρω για ενα νορμαλ τηλεφωνο αυτην την εποχη σε περιοδο κρισης το μονο που μου προκαλει ειναι τον γελωτα… Α ξεχασα εχει καμερα 41MP… lol Εδω που τα λεμε τι προσφερει αυτη η δυνατοτητα? ZERO! Ενταξει εχει μεγαλο αισθητηρα για κινητο τηλ. και οχι μονο στα 1/1.2”, Raw (αχρηστο για τον μεσο χρηστη) και αρκετα ευρυγωνιο φακο στα 28 mm με ενα γνωστο ονομα στον κοσμο της φωτο την Zeiss, υπαρχουν βεβαια καλυτερες εταιρειες στους φακους… Τιποτα αλλο. Εστιαση ειναι πανω απο 15 cm αρα θα εχει προβλημα στο macro, οπου καθαρα εδω εχουν προβαδισμα ολες οι advanced compact καμερες που φτανουν στο 1-2 cm ακομα και στο 0 εστιαζουν! Το f/2.4 aperture ειναι λιγο δεν ανεβαινει 2-3 κλικ με αποτελεσμα να εχει προβληματα με τον φωτισμο. Την φουλ αναλυση τη να την κανεις, το μονο που θα εχεις δεκαδες MB στην μνημη, εκτος αν εχει καποιος σκοπο να εκτυπωσει γιγαντοαφισα! 10 MP ειναι ο μεσος ορος και οτι καλυτερο σε αναλυση και μεγεθος χωρις να χανεις λεπτομερεια. Εν ολιγεις ειναι οντως μια τεχνολογια που λειπει… Συνέχεια »

iceman(the original)

φιλε μου εισαι εντελως λαθος. το γιατι δε θα το ξανα αναλυσω, διαβασε σχολια μου πιο πανω. δες δειγματα φωτογραφιων και βιντεο του 808, θα αλαξεις γνωμη… μην ακυρωνετε τα παντα τοσο “ελαφραν καρδιαν” δεν ειναι σωστο…

ChrisV68

Η φωτογραφια ειναι συνθετο αντικειμενο, και σιγουρα ενα κινητο δεν μπορει να ανταπεξελθει οσο και να χει καποιες περγαμηνες, εκαστος στο ειδος του. Για τον μεσο χρηστη μια χαρα ειναι να μπορει να καταγραφει την στιγμη αξιοπρεπως.
Off topic:
Για το τι θελει ο καθενας χρειαζεται το αναλογο ψαξιμο και πειραματισμο, απο δικη μου εμπειρεια οταν χρειαστηκε να δημιουργησω ενα Ε-Βοοκ με ενα αντικειμενο που εντριφιζω ως hobby χρειαζομουν καλες close-up και macro φωτο, δεν υπαρχει σχεδον κατι που δεν δοκιμασα απο hardware και ξερεις που κατεληξα? σε ενα απλο των 75 Ευρω scanner!

Eιπωθηκε και παραπανω και σαν μουσικος με 30 χρονια εμπειρεια μου εκανε εντυπωση το ποσο καθαρα γραφει, σε σημειο σε μια καλη τοποθετηση να κανεις και live demo!
ΟΜΩΣ παλι δεν συγρινεται σε ποιοτητα με εναν απλο καταγραφεα των 100 Ευρω, βλεπε Zoom, Tascam, κτλ.

IMO το δικο μου αποφθεγμα ειναι οτι κοντα στο μελλον τα κινητα θα γινουν πολυεργαλεια και θα κανεις σχεδον τα παντα και δεν θα χρειαζεσαι να κουβαλας εξειδικευμενο εξοπλισμο.
Ποιος δεν 8υμαται εκεινο το ‘αποβατικο’ το Motorola στα μεσα το ’90 ( ακομα το εχω :P) και ανεξαρτητως μαρκετινγκ της καθε εταιρειας φτασαμε στα 4πυρηνα, 5ιντσα, 38 MP καμερα, Nfc
κ.ο.κ

giorgos

παρτε το χαμπαρι!! δεν μπορεις να συγκρινεις το νοκια808 με φωτογραφικη μηχανη! ειστε απαραδεκτοι..!!!

hoho

ρε μαγκες τι λετε τωρα ημαρτον ποσο μπαταρια θα τραβαει για μια φωτο των 41 ψευτοπιξελ το σκεφτηκε κανεις????????δηλαδη για 10megaΧ 4 φορες ο πολλαπλασιαστης νοκια αξιζει?????οχι δεν αξιζει να εχεις ψευτικα + 31 μεγαπιξελ και ιδιετερα σε τιμη 700 ευρο!!!!!!!!!συγκρισει του τυπου με φωτογραφικες ειναι αχριες και συνυσταντε να τις βλεπουν οι ασχετοι για να εντυπωσιαζωνται.
η νοκια ζει ακομα το δικο της 1999……………………..
ρε μαγκες αν βγαζουν ετσι τα 41 μεγαπιξελ τοτε να στειλουμε το νοκια να αντικαταστησει το χαμπλ!!!!!!!!!!!!!
μην δουλευωμαστε μεταξυ μας…………ημαρτον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iceman(the original)

1) στο techblog , θα βρειτε ενα post με τιτλο “τρελο ζουμ απο 35 μετρα”, ενα αλλο post με τιτλο “μοιραζει πονο αυτη η καμερα” , κτλπ, κτλπ,…. 2) σχολια με εκφρασεις “ψευτοπιξελ” ειναι τουλαχιστον προσβλητικα αν οχι προς εμας, (δεν ειμαι ηπαλληλος στη νοκια) αλλα προς αυτη την εταιρια… 3) εκει που οι αλλοι κατασκευαστες αναμασουν τα ιδια και τα ιδια, τουλαχιστον η νοκια κανει την διαφορα….

hoho

ρε φιλος που κανει την διαφορα??????????το κερδος ψαχνει και αυτη οπως οι αλλοι δεν κανει διαφορα λεγωντας 41 πιξελ καμερα….τοτε απλα αφου δεν ειναι παραμυθι ποσα μεγαπιξελ θα πρεπει να εχει το νεο τηλεσκοπιο που θα στειλουν οι αμερικανοι στον πλανητη???5000?????δηλαδη μας λες οτι λενε αληθεια με το 41 και οχι οτι πουλανε παραμυθια με “οπτικά της Carl Zeiss και αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας” ειδικα το 2ρο κομματι της προτασης λεει ολη την αληθεια………….αρα 31 “φτιαχτα” μεγαπιξελ δεν ειναι ψευτοπιξελ για εσενα?!!!!!οχι!!!!!!!!!το οτι η νοκια βρισκετε σε πτωση εδω και 8 χρονια δεν μετραει !!!θα μου πεις οτι δεν ισχυει…………καθως αδιαφορω για αυτα τα ποστ “«τρελο ζουμ απο 35 μετρα», ενα αλλο post με τιτλο «μοιραζει πονο αυτη η καμερα»”γιατι πολυ απλα φιλτατε ειναι πολυ καλα για να ειναι αληθινα……..θυμισου το νοκια 5200 αυτο που το 2009 θα ειχε μεγαλο μεριδιο στην πιτα των smartphone……..η μεγαλυτερη αποτυχια συσκευη……..δεν θα σου πω κατι αλλο απλα θα περιμενω να δω πως θα χαρακτηριστει μετα την αγορα…………………..τσεκαρε και τα σπεκς ετσι για να τα ξερεις https://www.gsmarena.com/nokia_808_pureview-4577.php

iceman(the original)

φιλε…μου, τα… σπεκς…. του νοκια 808 τα ξερω, ΕΣΥ νομιζω πως δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις….. στο gsmarena λοιπον που αναφερεις εχει και preview και rewiew του νοκια 808 στα οποια οι ειδικοι του site αποθεωνουν την καμερα του 808 μεσα απο αυστηρα τεστ και κριτηρια, ενω και σαν κινητο το θεωρουν τουλαχιστον “αξιολογο”… αλλη φορα να ξερεις τι πηγη “επικαλεισαι” γιατι ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΙΣΑΙ…..

friend

γειά παιδιά,

η καταχώρισή μου ίσως δεν είναι άμεσα σχετική, αν και έχω εντυπωσιαστεί
θα έλεγα απ’ό,τι έχω διαβάσει για το 808 κ το έχω στα πολύ υπόψιν.
Βασικά έχω έναν γενικό προβληματισμό κ θα ήθελα τη γνώμη σας.
Έχει να κάνει με τα λειτουργικά συστήματα των κινητών.
Το πρόβλημά μου είναι ότι βλέπω σε κάποια μοντέλα στοιχεία που με
ενδιαφέρουν, αλλά το λειτουργικό φημολογείται ότι δεν έχει μέλλον κ άρα δεν
αξίζει η επένδυση, π.χ. το Symbian.
Επομένως, που δίνω βαρύτητα κ προτεραιότητα; Στα στοιχεία που με ενδιαφέρουν
διακινδυνεύοντας ίσως σύντομα μετά την αγορά να “σκάσει” ότι το Symbian π.χ. δεν
υποστηρίζεται πλέον; Ή μήπως να δώσω βάση σε κάποιο “σίγουρο” λειτουργικό, μη
ικανοποιώντας όμως κάποιες απ’τις επιθυμίες μου; Δίλημμα..
Σχετικά με τα λειτουργικά ποιά κατά τη γνώμη σας έχουν μέλλον κ γιατί;
Όποιες πληροφορίες ή λεπτομέρειες, πολύ ευπρόσδεκτες ! 🙂
Υπόψιν ότι είμαι οπαδός της ΝΟΚΙΑ επί σειρά ετών κ δύσκολα θα ξεκολλήσω (ελπίζω
να μην υποχρεωθώ κάποια στιγμή να το κάνω..).
Επομένως οι όποιες πληροφορίες σας παρακαλώ να είναι σχετικές μόνο με ΝΟΚΙΑ.

Ευχαριστώ

iceman(the original)

η απαντηση βρισκεται ηδη στο techblog! οπως θα ειδες υπαρχει ηδη διαθεσιμη αναβαθμιση για το 808, και μολις κυκλοφορισε! να εισαι σιγουρος πως το symbian θα συνεχισει να υποστηριζετε! (φιλος στο εξωτερικο ηδη τρεχει την fp1 νοκια 701 που εχει)

friend

γειά κ πάλι παιδιά,

iceman σ’ευχαριστώ για την απάντηση, η οποία μου άρεσε κιόλας! Ας πούμε ότι κάτι
τέτοιο ήθελα ν’ακούσω. Ο λόγος είναι ότι αφενός μου αρέσει το symbian (συνήθεια ίσως..)
κ αφετέρου, δεν ξέρω ακριβώς γιατί, αλλά δεν μου είχε “κάτσει” καλά αυτό το “πάντρεμα”
microsoft-nokia.. Ίσως δεν έχω δίκιο αλλά εξακολουθώ να έχω μέσα μου αυτό το συναίσθημα..
Αν θέλεις πάντως κ γνωρίζεις κάποια πράγματα, πες μου τη γνώμη σου κ για windows-nokia.

Ευχαριστώ

iceman(the original)

ο… “γαμος” , microsoft-nokia ηταν καθαρα εμπορικη κινηση για να ανεβει σε πωλησεις (μονο κατα τον elop) η νοκια κανωντας πειραματοζωα οσους αγορασαν τα πρωτα lumia… AN τωρα σου αρεσουν οντως τα…. “κουτακια” περιμενε τα WP8 γιατι τα mango δεν λενε…. η γνωμη μου ειναι πως η εμπειρια χρησης του symbian ειδικα μετα την belle fp1 και σε αναμονη της fp2 δεν συγκρινετε με τιποτα αλλο….:)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.