Nokia Amber Update, Ξεκινά η διάθεσή του

Το νέο Update για τα Windows Phones με την κωδική ονομασία Amber είναι πλέον γεγονός και έχει ήδη ξεκινήσει η αποστολή του στα Nokia Lumia smartphones. Σύμφωνα με τη Nokia φέρνει μια ευρεία γκάμα βελτιώσεων στη λειτουργία των Windows Phone 8 συσκευών στους τομείς του interface, της ψυχαγωγίας και της εμπειρίας πλοήγησης στο ίντερνετ από την οθόνη του κινητού.

Οι βελτιώσεις αφορούν επίσης στην κάμερα, ενώ το Nokia Glance Screen αναλαμβάνει να δείξει ένα ρολόι στην οθόνη όταν το τηλέφωνο δεν χρησιμοποιείται. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις συμβουλές της Nokia για το πώς θα κάνετε το update, ενώ στο link της πηγής μπορείτε να δείτε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει το Nokia Amber Software.

Ενημερώστε μας με ένα σχόλιο οι κάτοχοι Lumia με Windows Phone 8 εάν το πήρατε και ποια είναι η εικόνα σας από την πρώτη επαφή μαζί του.

Nokia Amber, Nokia Amber Update, Ξεκινά η διάθεσή του

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stavros

Αγορασμένο Lumia 920 από Σουηδία, δεν έχει έρθει ακόμα το update…..Δοκίμασα τόσες φορές…Στο twitter πολλοί παραπονιούνται για error κατά την εγκατάσταση.

iceman

στην ελλαδα η αναβαθμιση θα ειναι διαθεσιμη τελος αυγουστου αρχες σεπτεμβριου, ανεξαρτητως χωρας προελευσης του κινητου. πρωτα θα την παρουν τα 920 μετα τα 820 και επειτα ολα τα αλλα. ετσι μπορει καποιος να περιμενει και μεχρι τελος σεπτεμβρη. στα 920-925-928 θα δοθει και η nokia pro camera μεσω του windows store. επισης οι nokia video trimmer, video uploader.

Nickolas

Εμένα είναι από Αυστρία το 920, η αναβάθμιση δεν έχει βγει ακόμη για να γίνει από το κινητό, αλλά κατέβασα το Nokia Software Updater Retail στον υπολογιστή, σύνδεσα και το κινητό και μου έβγαλε κατευθείαν τη νέα αναβάθμιση.
Μέχρι τώρα άριστες εντυπώσεις, διπλό ταπ για ξεκλείδωμα, το ρολόι μένει συνέχεια ανοιχτό με κλειδωμένη οθόνη, έχω και data sense για να ελέγχω τον όγκο των δεδομένων, ραδιόφωνο, όπως επίσης και το εξαιρετικό pro camera

iceman

σε αυτο το λινκ αναφερεται η διαθεσιμοτητα της αναβαθμισης ανα χωρα στην ευρωπη :
https://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/

kostas_083

iceman δεν ισχύει αυτό που λες για τα κινητά από άλλες χώρες…
Ηδη αρκετοί έχουν αναβαθμιστεί εδώ Ελλάδα αλλά με κινητά από άλλες χώρες όπως π.χ. Σουηδικά…

Λουκάς

Το Nokia Lumia 920 μου αναβαθμίστηκε εχτές αμέσως. Μόλις είδα την ανακοίνωση και το τσέκαρα η αναβάθμιση ήταν διαθέσιμη. Το κινητό που έχω το έχω από σκρούτζ και απ’ ότι έχω δει είναι σουηδικό μοντέλο. Τα καινούρια “κολπάκια” του τα ευχαριστήθηκα μπορώ να πω αν και ακόμα δεν τα έχω ψάξει σε βάθος.
Εντυπώσεις οι καλύτερες μπορώ να πω

Δημητρης

Ξεκλείδωτο lumia 925 απο Αγγλία,έχω λαβει το update..η εφαρμογές δεν παίζονται..η pro cam πιστεύω πως είναι για επαγγελματίες δυσκολα μπορώ να την δουλέψω 😉

iceman

αναφερετε εξαιρεσεις παιδια! οπως αναφερει και ο πινακας, το 99% των lumia ειναι σε κατασταση “Waiting for approval”, δηλ, περιμενουν εγκριση, ή “Coming soon”, δηλ, ερχεται συντομα, που σημαινουν…. “υπομονη”!!!! λιγα ειναι αυτα που εχουν διαθεσιμη την αναβαθμιση. ειναι κατι θετικο αφου ενσωματωνουν και τις τελευταιες διορθωσεις στην amber, καθως το 925 που τη φορα ηδη, πηρε μια αναβαθμιση πριν λιγες μερες.

fire-ice

Nokia lumia 920 αγορασμενο προ 54 ημερων. Χτες το πουλησα. Κριμα για τη Νοκια που πονταρισε αποκλειστικά σε λειτουργικό που ωριμαζει υπερβολικα αργα.

Οταν ερθουν τα WIN 10 μπορει να ξανασχοληθώ.

PiXel

Kudos to Nickolas για το tip. Αν και χρειάζεται να κάνει wipe όλη τη μνήμη του τηλεφώνου, έχοντας βγάλει το memory stick και με ενεργό το backup, επαναφέρθηκαν όλες οι εφαρμογές, ρυθμίσεις, μηνύματα, κλήσεις κλπ, οπότε για το μόνο που έφαγα χρόνο είναι για να ξαναφτιάξω το layout της Start Screen μου -ελπίζω στο μέλλον να συγχρονίζεται και αυτό- και ουσιαστικά δεν είναι και μεγάλη η απώλεια. Πάντως για το Amber που με τόσες αλλαγές είναι μια μεγάλη αναβάθμιση, άξιζε τον κόπο.
@iceman: το “waiting for approval” σημαίνει πως περιμένει την έγκριση του network provider ο οποίος τεστάρει εάν το update είναι “συμβατό” με τη συσκευή, ανάλογα με τους κανονισμούς που έχει ο κάθε ένας. Το “coming soon” έχει περάσει αυτό το στάδιο και βρίσκεται σε τελικούς ελέγχους έως ότου πατηθεί το “κουμπί” και ξεκινήσει η διάθεσή του στους καταναλωτές. Με άλλα λόγια, το “coming soon” είναι μακριά μέρες, ενώ το “waiting for approval” ίσως και βδομάδες (μη πω κανάν μήνα και τρομάξει ο κόσμος).

giorgios46

Παιδιά ξέρουμε για καμια ενημέρωση σε αλλα WP8; π.χ. Ativ S..

stavros1211

Nokia Software Updater for Retail 3.0.8 και η ενημέρωση κατεβαίνει άμεσα για τα Nokia.
Lumia 920 από Κροατία.

Βελτιώσεις στα σημεία. Τα WP 8 βρίσκουν το δρόμο τους…!

giorgios46 δεν γνωρίζω τι παίζει με τα άλλα WP8 (Samsung, HTC).

Dimitris

Παιδιά ξέρει κανείς αν το update διατίθεται και για το Nokia lumia 520??

iceman

ολη η σειρα των lumia θα παρει την gdr 2 και την nokia amber. αυτο που διαφερει ειναι καποιες εφαρμογες οι οποιες δεν θα ειναι διαθεσιμες για καποια απο τα μικροτερα μοντελα οπως το fm radio(620) και το glance screen(520). επισης δεν διατιθεται η nokia pro camera στα μικροτερα μοντελα παρα μονο στα 920,925,928. οσο αφορα τα samsung και htc, θα παρουν την gdr 2, με τη samsung να δινει εξτρα δικες της εφαρμογες, π.χ. samsung app folder, video trimmer, και την htc μια αναβαθμιση της εφαρμογης της για καλυτερη διαχειρηση της μνημης. το fm radio θα το παρουν (samsung – htc) μονο εαν το υποστηριζει η cpu τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Όσοι έχετε nokia 920 μπορείτε να γράψετε μερικά πραγματάκια για την εμπειρία χρήσης που έχετε;;; εννοώ πόσο εύκολα βρίσκεις ένα όνομα στον τηλεφωνικό κατάλογο , τα e-mail , πόσο καλά λειτουργούν οι βασικές εφαρμογές όπως του γραφείου ή το facebook, to skype ,viber κ.λ.π. Είμαι επαγγελματίας και είμαι όλη μέρα με το τηλ. στο αυτί για αυτό ρωτάω κάποια πράγματα βασικά. Το 808 που έχω για παράδειγμα έχει την πρόβλεψη για τα ονόματα στα Ελληνικά και αυτό με βολεύει πάρα πολύ . Καλό σήμα έχει;;;; (τηλεφωνικός κατάλογος με 600 ονόματα έχω) Ήδη η τιμή του στο skroutz είναι πολύ καλή νομίζω
Σας ευχαριστώ.

iceman

τα wp γενικα εχουν “φτωχη” εφαρμογη κλησεων,επαφων,γενικα τηλεφωνου. τα email ειναι στο μεσο ορο, τα facebook,skype εχουν ακομα τα θεματα τους, σημα και ποιοτητα κλησης ειναι αρκετα ικανοποιητικα. εαν δεν σε ενδοιαφερει τοσο πολυ η πλοηγηση στο ιντερνετ και η μεγαλη αναλυση της οθονης δεν θα ηταν φρονιμο να αλαξεις τωρα το 808. ισως αργοτερα οταν στα wp ερθει η επομενη αναβαθμιση (gdr3).

georgep25

lumia 920. 1η εντύπωση …μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές, καλούτσικα τα πράγματα. Βελτιώσεις του τύπου ραδιόφωνο, data sense (επιτέλους !!) και οι εφαρμογές smart cam, pro cam πολύ μπροστά !! skype, viber, facebook, whatsapp, e-mail, τηλ. κατάλογος χωρίς καμιά αλλαγή σε ‘μένα. Δε μπορώ να βρω το glance screen….ξέρει κανείς να βοηθήσει;
και κάτι….άσχετο….τι χάλια μπαταρία είναι αυτή ρε παιδιά στο 920 ;;!!

iceman

georgep25, στις ρυθμισεις, κατεβα προς τα κατω, επελεξε “οθονη+πατημα”. αφου “μπεις”, τοτε μετακινησου προς τα δεξια, στο “γρηγορη ματια”, αυτο ειναι το “glance screen”.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Φίλε iceman έχεις απόλυτο δίκιο. Πήρε ο γιός μου το gs4 και βάλαμε “κόντρες” σε φωτό και video. Χωρίς υπερβολή το 808 είναι μακράν στο τομέα αυτό. Προσθέστε και ευκολια χρήσης, e-mail,μηνύματα και έχεις ένα πολύ καλό πακέτο. Πήγα για ένα τριήμερο διακοπές και αυτό που μου χρειάστηκε ήταν οι φωτό. Και τι φωτό!!! Ανώτερες και από φωτογραφική μηχανή. Για fb έχω βρει μία εφαρμογή την fbBrowser προς 1,23,ευρώ και είναι σχεδόν ίδια με ios kai android. Oπότε μένω 808 με μοναδικό μείον το internet.

takis

Ξεκινησε η ενημερωση μεσω ΟΤΑ!!!
620 – 920 vodafone,
και 820 – 920 ξεκλείδωτα…. περνει λιγη ωρα παντος

χρηστος

Ελαβα την Amber ετσι τουλάχιστον λέει στις πληροφορίες της συσκευής (lumia 820) αλλά
glance screen και ξεκλείδωμα με διπλό ταπ δεν υπάρχουν!!! γιατί ? τι συμβαίνει?

markos

εμενα παντως σε συσκευη lumia 620 απο εχτες μου συμβενουν τα εξεις,κανω ενημερωση συσκευης μου κανει οπως λεει την ληψη κανονικα,και οταν παει για την εγκαταστασει της ενημερωσης μολις ειναι στο 12% γεμιζει αποτομα η μπαρα προοδου και μου παρουσιαζει το μνα”εγινε ληψη της ενημερωσεις αλλα δεν ηταν δυνατο το ανοιγμα της .error code(8018830f)” εχει κανεις το ιδιο προβλημα?

Βαγγέλης

Όσοι δεν βρίσκεται το glance screen και double tap πηγαίνετε : Ρυθμίσεις -> Οθόνη+Πάτημα κάντε swipe right και ιδού!! αφή (double tap) και σύντομη ματιά (glance screen).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.