Nokia Asha 501, Full-touch με swipe-based UI

Ανακοινώθηκε to swipe-based Nokia Asha 501 με οθόνη αφής 3 ιντσών ανάλυσης QVGA, κάμερα 3.1 Megapixel, Wi-Fi και σε δύο εκδόσεις με μια κάρτα SIM ή δίκαρτο. Ενσωματώνει μπόλικες προεγκατεστημένες εφαρμογές για ίντερνετ και social networks καθώς επίσης και ένα ιδιαίτερο UI (user interface) τύπου swipe.

Το Nokia Asha 501 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο σε επιλεγμένες αγορές με τιμή 99$ χωρίς τους φόρους (έκδοση με μια κάρτα SIM).

Nokia Asha 501
Λειτουργικό σύστημα: new Asha platform
Επεξεργαστής: ?
GPU: ?
Μνήμη RAM: ?
2G/ GPRS
Οθόνη: 3 ίντσες, LCD, 320×240 pixels, γυαλί
Κάμερα: 3.1 Megapixel, όχι LED flash
Δεύτερη κάμερα: Όχι
Ενσωματωμένη μνήμη: 128MB
Κάρτα μνήμης: micro SD (4GB στο κουτί)
Wi-Fi, Bluetooth, micro USB
Μπαταρία: 1200 mAh
Διαστάσεις: 99.2x58x12.1 χλστ.
Βάρος: 98 γρ.

Nokia Asha 501, Nokia Asha 501, Full-touch με swipe-based UI

Nokia Asha 501, Nokia Asha 501, Full-touch με swipe-based UI

Nokia Asha 501, Nokia Asha 501, Full-touch με swipe-based UI

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
920

99$=250 ευρω……μια χαρα τιμη!!!!!

tech21man

Ωραιο φαινεται.

Ανδρέας

Μια χαρουλα για 2η συσκευή 😉
@920 75€ βγαίνει χωρίς φόρους! Που βρήκες τα 250€ :ο
Κωστα ξέρουμε το store θα εχει?

κυριακος

48 μερες αναμονη ειπε ? ακουσα καλα ?

panos13

@Aνδρέας υσχιει η ισοτιμια 1 προς 1. Με φορους θα κοστιζει πανω κατω 150 ευρω. Δεν το λες και φθηνο. Υπαρχουν πολυ καλυτερα τηλεφωνα σε αυτη την τιμη.

angelos

Ωραίο, για τη μάνα μου που της έχει χαλάσει είναι ότι πρέπει.

Fanis

σχεδιαστικα πολυ ωρεο
το κακο ειναι πως αμα ερθει ελλαδα πραγμα πολυ δυσκολο η τιμη του φανταζομαι θα αγγιξει τα 200€

MIXOS

Το κινητό θα έρθει λογικά λίγο κάτω απ’ τα 150€ στους παρόχους, αν έρθει, και λίγο πιο χαμηλά στα παραεισαγωγής και θα πέσει γρήγορα…
Λένε για εως και 48 ημέρες αναμονή το Single SIM και θα έχει το Nokia Store για εφαρμογές…
Άλλη ερώτηση?

themis

Ενα μπραβο στη ΝΟΚΙΑ που το παλευει με ωραιες προτασεις στην αγορα..

John

ενα νεο nokia lumia 620(σχεδιαστικα) με χαρακτηριστικα απαισια αν η τιμη του ειναι 150ε. Δεν θα το προτιμουσα

princegr

εεεεεεε πλέον η Νοκια παίζει μόνο στην μικρή κατηγορία, δεν μπορεί να ανταγωνιστει τους υπόλοιπους και έγινε ψιλικατζίδικο. Αν το κινητό έχει πάνω από 100 ευρώ το θεωρό πανάκριβο για αυτά που προσφέρει. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές προτάσεις μέχρι τα 150 ευρώ από τους άλλους κατασκευαστές.

AnakinSkywalker

Μα να μην έχει ούτε 3G;

tech21man

Τι λετε ρε? Εσεις αμα εισαστε η Nokia θα βαζατε αυτο το κινητο με 320×240 και low end χαρακτηριστικα κτλ διπλα στο 520 και 620? …(τιμολογιακα). Say fatality.

Νομιζω οτι το πολυ 120 θα εχει. Βασικα ποσο εχουν τα τωρινα asha με καλες CPU? Ωραιο το λειτουργικο. Αναρωτιεμαι αν το θεωρουν αντιπαλο στο firefox OS που φαινεται επισης υπερ ελαφρυ και απλοποιημενο (γεμισε ο τοπος με τετοιου τυπου…wp8, το νεο ios, το firefox OS…)

Panos7GR

Παιδιά μην περιμένετε πολλά. Είναι ένα feature phone… Φυσικό για εμένα να έχει ελλείψεις. Μπορεί να έχει ελλείψεις όπως το 3G, έχει τον Xpress Browser και μπαίνει κανονικά Internet μέσω 2G. Εχει και WiFi. Σημαντικό! Γιατί οι περισσότεροι που θα καταφύγουν σε τέτοια μοντέλα είναι όλοι εκείνοι που δεν θέλουν ενα smartphone γιατί τον θεωρούν μπελά και δύσκολο να τον χειρηστούν ή εκείνοι που απλά θέλουν ένα κινητό για κλήσεις, μηνύματα, λιιιιγο Internet και Facebook, καμμιά απλή φωτογραφία και πολλές μέρες να είναι αφόρτιστο ρε αδερφέ…! Που βάζοντας τα κάτω, είναι αυτά που είτε κάνουμε περισσότερο με τα smartphone μας είτε έχουμε σαν απαιτήσεις (πχ αρκετές μέρες αφόρτιστο). Οπότε δεν χρειάζεται όλος ο κόσμος smartphone.

Πάλι καλά που είναι και η Nokia που βγάζει feature phones… Για εμάς τους gadgetάκιδες δεν λέει πολλά, αλλά για ρώτατε και τους πατεράδες σας. Επίσης χώρες όπως Ινδία, Πακιστάν, Κίνα τα απλά κινητά κάνουν θραύση. Και με το 501 έκανε την οικογένεια Asha πιο έξυπνη!

icecube

φιλε πανο, ξεχασες τη βραζιλια! και εκει επισης κανουν κορυφαιες πωλησεις! ασε που σε λιγο καιρο εδω στην ελαδα που θα βλεπουμε το ευρω με το σταγονομετρο, θα σταματησει το σνομπαρισμα και το κραξιμο σε αυτες τις συσκευες, και μια χαρα θα τις βολευτουμε ολοι….

dimpep

Η Nokia είναι η μοναδική εταιρία που δίνει τέτοιο βάρος στα feature phones γιατί υπάρχει κόσμος που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για ακριβά smartphones και μπράβο της.

Και φυσικά έχει εξελίξει πολύ το design και μαρέσει που δίνει τέτοιο βάρος. Αν ήταν Samsung, η παρουσίασή του θα περνούσε στα αζήτητα

icecube

ενα αλλο θεμα ειναι πως η nokia θα μπορουσε να φρεσκαρει και να βελτιωσει το symbian. απο συζητησεις σε blogs και forums σχετικα με το symbian-nokia belle, 90% των επισκεπτων θα αγοραζαν κινητο nokia symbian με βελτιωμενα χαρακτηριστικα, (διπυρινο, hd οθονη, swipe, capacitive keys ή ακομα κανενος ειδους πληκτρο, π.χ. nokia n9), τελοσπαντων ενα παντρεμα symbian και meego, παρα windows phones…!!!!! αυτο πρεπει γρηγορα να το καταλαβει η nokia, καθως τα περιθωρια της λιγοστευουν και οι μετοχοι της θα την “κανουν” σιγα σιγα…., -οχι πως ειναι κακη προσπαθεια τα asha, απο καπου πρεπει να διατηρειται σαν εταιρια….-

Βασίλης

Όταν εγώ λέω ότι η Nokia είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στην κινητή τηλεφωνία… Διώξτε τον Elop, αφήστε και τη Microsoft στην άκρη, πιάστε να εξελίξετε το Meego και θα κάνετε παπάδες!!!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΑΟΥΝΑΣ

ΑΘΑΝΑΤΟ MEEGO ! ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ!ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΕΕΣ ΚΕΝΟΥΡΙΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΗΝΗΤΩΝ B.B ,SAILFISH,UBUNTU.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΛΟΓΙΚΕΥΤΕΙ Ι ΝΟΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΣΥΣΚΕΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΡΙΕΦΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ.

Δημητρης

το καλο ειναι οτι θελουν να το δοκιμασουν οι developers, σημερα μου εστειλαν με mail αυτο https://wl4.peer360.com/b/68KzP6CiFwn9S5tq1e9R/main.asp?hl=128501197&r=BAFECCAF

makis88

Μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να αποκτήσω feature phone!! Well done.. Ένα “meego” σε χαμηλή τιμή!

Lucky Luke

Για camping το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει αυτό το κινητάκι ένα led του λυπεί για να γίνει φακός κ θα ήταν κομπλε…

π.α

μια χαρα το βρισκω, αν και θα προτιμουσα να ειχε και τα παρακατω στοιχεια :
– 5mp καμερα και φλας (εστω 3.2 και φλας)
– 3g

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.