Nokia: Επιβεβαιώνει την επιστροφή της με Android smartphones

Μέσα στην εβδομάδα ακούστηκαν οι φήμες ότι η Nokia ετοιμάζει την επιστροφή της στην αγορά των smartphones. Οι φήμες αυτές τελικά επιβεβαιώνονται από την ίδια την Nokia η οποία από το 2016 θα κάνει το comeback με Android smartphones αυτή τη φορά.

Update: Η Nokia διαψεύδει ότι επιστρέφει στην αγορά των smartphones

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από τον πρόεδρο της Nokia China, Mike Wang, ο οποίος είπε ότι η Nokia εργάζεται πάνω σε Android συσκευές που θα κυκλοφορήσουν το 2016 και θα κατασκευάζονται στην Κίνα. Επίσης ανέφερε ότι το R&D center της Nokia, θα μετεγκατασταθεί μόνιμα στο Σιτσουάν της Κίνας.

Η Nokia από τότε που πούλησε το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών στη Microsoft έχει υπογράψει συμφωνητικό να μην κυκλοφορήσει smartphone μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2015 και feature phones με το brand της Nokia για μια δεκαετία.

Ωστόσο, βρήκε τρόπο να έχει κάποια παρουσία στην αγορά κυκλοφορώντας το Nokia N1 tablet το οποίο σχεδίασε η ίδια μαζί με το Z Launcher για Android, αλλά τα δικαιώματα του branding, της κατασκευής και της κυκλοφορίας τα είχε η Κινέζικη Foxconn.

Η αλήθεια είναι πως θέλουμε να δούμε το comeback της Nokia και να δούμε πως θα τα πάει μετά από τόσες αλλαγές και αν με το Android θα έχει καλύτερη τύχη.

nokia επιστρέφει με android smartphone, Nokia: Επιβεβαιώνει την επιστροφή της με Android smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Δε έπρεπε να έχει φύγει από την αρχή. Ήταν ένα δυνατό όνομα και πραγματικά ειχε πάρα πολλούς πελάτες που δεν την άλλαζαν σε όλες τις κατηγορίες τηλεφώνων και πιστεύω ότι αν εχε επιλέξει το Android δε θα γνώριζε για χρόνια τη δεύτερη θέση

Γιάννης

Nokia Nexus σας λέω και τα μυαλά στα κάγκελα!!!!

Genesis

τώρα τι πάει να κάνει αφού πούλησε όλο το τμήμα της στην Microsoft αυτό το τμήμα ήταν πάρα πολύ καλό και έκανε πολύ καλή δουλειά και τώρα κάνει ένα καινούργιο για να ξαναμπεί στα smartphones δεν μπορώ να καταλάβω την λογική της.

Darth

ερώτηση, nokia Nokia θα γυρίσει? δλδ με δικά της εργοστάσια κλπ, η Nokia foxconn? (όπως έκανε δλδ με tablet, η Foxconn τους έδειξε μερικά μοντέλα αυτοί διάλεξαν ποιο έδωσαν το logo τους επάνω ενάντια αμοιβής και ουαλα για τους άδειες γύρισε η Nokia ενώ είναι Foxconn με μυσθομενβ logo της nokia.
Αν είναι πρώτο νιώθω χαρούμενος για μια τέτοια προσπάθεια, αν είναι δεύτερο καλό βουλιαγμα…. παντός θα προτιμούσα meego ενάντια στο Android

kouts

Αν ανοιξει δικό της εργοστάσιο,με δικο της R&D center και δικούς της εργαζόμενους και ακολουθεί δικά της στάνταρ ποιότητας όπως παλιά, τότε είναι πολύ καλά νέα!
Αν όμως απλά πουλάει το logo της σε κάθε κινέζο κατασκευαστή με χαμηλής ποιότητας συσκευές τότε καλύτερα να το αφήσει …

Jorge

@Darth μαζί σου.

Εγω προσωπικά θα ηθελα μια Νοκια ετσι όπως ήταν αυτόνομη να κανει παιχνίδι, με Android μεν, αλλά Meego ή Ν9 UI. Να βάλει τις εφαρμογές της να αναπτύξει και το τμήμα των δικτύων της. Απλά μάλλον είναι ένα σενάριο όλα αυτα. Δυστυχώς με την πώληση του Mobile, “πουλήθηκαν” και οι περισσότεροι υπάλληλοι-στελέχη. Οποτε το όνομα μονο του δεν κανει την διάφορα. Οι κινήσεις προς Κίνα βλ. Foxconn μου βγάζει κάτι σε προχειροδουλειά. Για να δούμε. Ιδανικά για εμενα θα ήταν αυτο.

Nokia Phone = Z Launcher + Microsoft Office + Skype + Android 5.0 + Google Search + Here Maps + Nokia N9 UI.

Intel ή Nvidia επεξεργάστης
Αλουμίνιο όπως το N1
5 inch
Sony lens

9gag

αν και το εχω ξαναπει σε πιο παλιο post…

Nokia+Cyanogen = και τα μυαλα στα καγκελα!

Στυλιανός Βασίλης

κριμα που εφυγε η NOKIA παρα πολυ καλη ετερεια μονο την ακτινοβολια να προσεχει που ειναι 1 και πανω

ΦασουλαδαΜεΦετα

Νοκια με γιόλλα σεϊλφις και το αγοράζω την επόμενη μέρα!

@@ media

Τελικά αυτή η εταιρία έκανε την καλύτερη δουλειά. Κατάλαβε πως από τη στιγμή που μπήκαν οι Αμερικάνοι (Apple, Google, MS) και η θάλασσα της Κίνας στα κινητά τηλέφωνα, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα.

Πήγε και έκανε τη συμφωνία με την MS, και της φόρτωσε μια ιστορική, ζημιογόνα πλέον όμως μπίζνα. Βέβαια θα μπορούσε να πουλήσει πιο ακριβά αλλά προτίμησε να “ξεφτιλιστεί” πρώτα για να δείξει πως προδώθηκε εκ των έσω.

Και τώρα θα ξαναδοκιμάσει απ’ ότι φαίνεται την τύχη της με τους νέους όρους του παιχνιδιού. Το ευχής έργον βέβαια είναι να ρίξουν δουλειά από μέρους τους, όπως ξέρουν τόσα χρόνια παρά να κολλήσουν το όνομα τους σε ένα OEM τηλέφωνο.

Σίγουρα δε θα στοχεύουν στην ολική επαναφορά (τουλάχιστον βραχυμεσοπρόθεσμα :p ) αλλά πιστεύω πως θα κρατήσουν μια αξιοπρεπή κερδοφόρα επιχείρηση για αρχή. Το όνομα Nokia σημαίνει πολλά για κάποιους ακόμα.

9gag

το αρθρο δεν περιεχει τις λεξεις κλειδια (apple-samsung και iPhone-Galaxy/Note) για να γινει πανικος απο σχολια και flame.

JohnWave

Tην επιτυχία την έχει στο τσεπάκι της η Nokia.
Brand name + Φτηνά εργατικά χέρια + Νο1 λογισμικό = η συνταγή της επιτυχίας.

akis

Nokia ζούμε
μ’ Android να σε δούμε !!!

Στεφανος

Δεν γίνεται να φτιάξουν sailfish κινητό. Πρώτον το sailfish os ανήκει στην Jolla. Δεύτερον η Jolla δημιουργήθηκε από τους απολυμένους της Nokia. Σιγά μην θέλουν να συνεργαστούν με τη Nokia μετά από αυτό που πέρασαν. Όπως είπαμε δεν θα βγει κινητό Nokia ούτε με meego ούτε με Symbian ούτε με sailfish os. Μόνο Android εκτός εάν δημιούργησει ένα δικό της λειτουργικό σύστημα που δεν νομιζω να θελήσει να το κάνει

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά Nokia+android=Πανικός. Γιατί να θέλει να πάει σε άλλο λειτουργικό εφόσον το android είναι το καλύτερο τώρα τουλάχιστον και με τις περισσότερες δυνατότητες από τα άλλα.
Ας βγάλει ένα καλό phablet ή κινητό και μετά τα λέμε.

txds

για μενα η λυση ειναι μια για την νοκια , βαζει οτι πιο δυνατο hardcore υπαρχει εκεινη την χρονικη περιοδο , βαζει στοk launcher , λεει στο xda ξεσκιστετο !
το πουλαει σε τιμη κοστους ….. ολα τα αλλα θα ερ8ουν μονα τους..

txds

hardcore ε? κεκτιμενη ταχυτητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.