Nokia E7, H Nokia απάντα στους επικριτές της με μια συσκευή αντάξια του ονόματος της

Το Nokia E7 δεν έχει τον καλύτερο επεξεργαστή, ούτε το τέλειο λειτουργικό σύστημα. Είναι μια συσκευή αρκετά ως πολύ ακριβή, αλλά όταν την αγγίζεις ξέρεις ότι τα χρήματα σου έπιασαν τόπο. Το ξεχωριστό του design το κάνει αξιοπρόσεκτο και οι δυνατότητες του με την θύρα HDMI, το USB Host και το QWERTY πληκτρολόγιο το καθιστούν ικανό σχεδόν για τα πάντα.

, Nokia E7, H Nokia απάντα στους επικριτές της με μια συσκευή αντάξια του ονόματος της

Ποιότητα Κατασκευής
Αν έπρεπε να του βάλω βαθμολογία ως προς τα υλικά του, αυτή θα ήταν 10 με τόνο. Το ίδιο και ως προς το design του, αφού κάθε γραμμή του κινητού δένει αρμονικά με το υπόλοιπο σώμα του. Το μέταλλο βρίσκεται παντού, κάτι που έχει πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα. Από τη μία, προσφέρει ένα αίσθημα στιβαρότητας που δεν το βρίσκεις σε άλλη συσκευή, όμως από την άλλη, του κοστίζει όχι μόνο σε χρήματα αλλά και σε βάρος. Το πληκτρολόγιο είναι υποφωτιζόμενο και τα κουμπιά σου αφήνουν μια πολύ καλή αίσθηση στην αφή. Τουλάχιστον αρχικά θα χρειαστείτε κάποιο χρόνο προσαρμογής στην πληκτρολόγηση, όμως όσοι έχουν συνηθίσει σε QWERTY κινητά δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Επιδόσεις – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Το Nokia E7 μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση μετά από την χρήση αρκετών ημερών. Δεν θα το χαρακτήριζα αργό, αφού η κύλιση στα menou ήταν πολύ καλή και τα προγράμματα ξεκινούν γρήγορα και χωρίς προβλήματα, αλλά δεν θα το χαρακτήριζα ούτε γρήγορο, με την εναλλαγή μεταξύ των αρχικών οθονών να αποτελεί πρόβλημα λόγω του αρκετά μεγάλου lag. Το πρόβλημα δεν οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στον επεξεργαστή, αλλά στο Symbian^3 που φοράει, παρά την αναβάθμιση στο PR 1.1. Η 4άρα οθόνη του είναι εντυπωσιακή, με το μαύρο να είναι πραγματικό μαύρο και τα υπόλοιπα χρώματα να είναι όσο έντονα χρειάζεται. Τα έξτρα χαρακτηριστικά που προσφέρει όπως το HDMI και το USB Host θα σας φανούν αρκετά χρήσιμα, αν και ως προς το πρώτο δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε η απόδοση του 100%. Η κάμερα του είναι ανάλυσης 8 MP και οι φωτογραφίες που τραβάει είναι άνω του μέσου όρου, ενώ και στο κομμάτι του video τα αποτελέσματα είναι πολύ αξιόλογα με τη μέγιστη ανάλυση να φτάνει στα 720p. Τέλος, η μπαταρία με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό, παρά την ονομαστική τιμή της που φαίνεται μικρή (1200 mAh).

Εφαρμογές
Έκρινα σκόπιμο να αναφερθώ ξεχωριστά στο κομμάτι των εφαρμογών, αφού είναι κάτι που ενδιαφέρει, ιδιαίτερα όταν απέναντι του έχει δύο υπερδυνάμεις που προσφέρουν χιλιάδες αξιόλογες εφαρμογές. Τα προγράμματα που ήταν προεγκατεστημένα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ενώ μέσω του OVI store μπορείτε να βρείτε αξιόλογα προγράμματα, τα οποία προσφέρονται ως επί το πλείστον επί πληρωμή. Δυστυχώς καθημερινές εφαρμογές όπως το Facebook και ο browser του Internet ήταν απογοητευτικές, υστερώντας σε ταχύτητα και επιλογές σε σχέση με τις αντίστοιχες για Android και iOS. Όσο αφορά τα παιχνίδια κι αυτά βρίσκονται σε κατώτερο επίπεδο, εκτός από εκείνα που έρχονται ως επιτυχίες από τις άλλες πλατφόρμες, όπως το γνωστό Angry Birds που τρέχει πολύ άνετα και ωραία στο κινητό.

Συμπέρασμα
Η αλήθεια είναι πως το κινητό θα μου λείψει τώρα που πρέπει να το επιστρέψω, αφού όπως τόνισα και παραπάνω, πρόκειται για μια συσκευή που τραβάει τα βλέμματα. Αν δεν σας ενοχλεί το lag στο μενού και μπορείτε να ζήσετε με κάποιες εφαρμογές χαμηλού επιπέδου, τότε το E7 θα σας ανταμείψει με τον γνήσιο Nokia χαρακτήρα του. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να περάσετε από το ταμείο και να καταθέσετε τα 599 ευρώ που χρειάζονται για την αγορά του, αλλά είπαμε, ότι πληρώνεις παίρνεις.

Υπερ
– Οθόνη
– Design
– Ποιότητα
– Επιπλέον Χαρακτηριστικά
– Κάμερα

Κατά
– Λειτουργικό
– Βασικές Εφαρμογές
– Βάρος

Nokia E7
Λειτουργικό σύστημα: Symbian^3 (PR 1.1)
Επεξεργαστής: 680 MHz ARM 11
Μνήμη RAM: 256MB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4 ίντσες, 640×360 pixels, AMOLED ClearBlack
Κάμερα: 8 Megapixel, Dual-Led Flash, 720p video στα 25 fps
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB + USB Host, HDMI out
Μπαταρία: 1200 mAh
Διαστάσεις: 123.7×62.4×13.6 χλστ.
Βάρος: 176 γρ.

, Nokia E7, H Nokia απάντα στους επικριτές της με μια συσκευή αντάξια του ονόματος της

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Αν είχε κυκλοφορήσει 6 μήνες πρίν για να προλάβει την αγορά αλλά και επειδή όσοι το θέλαν κουράστηκαν να περιμένουν ή αν κυκλοφορήσει τώρα και το κοστολογίσουν στα 500 ευρώ(οκ άψογη κατασκευη αλλά πρέπει να συγκριθεί και με δυπύρηνα σε αυτή την τιμή) τότε θα έχει τύχει.Αλλιώς δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα πουλήσει αρκετά και όσο του αξίζει

teodore88

100% Nokia!! μια πολυ elegant συσκευη με αρκετα μειωνεκτιματα.. οπως συμβαινει με μια Aston Martin, που δεν συγκρινεται σε επιδοσεις με μια Ferrari η με μια Lamporgini, αλλα σιγουρα θα σταματισεις να την θαυμασεισ 😉

Αρχικά και εγώ ψηθεί. Αλλά ίσως περιμένω να πέσει η τιμή του πιο κάτω τους παρακάτω μήνες.
Η συσκευή είναι “ναι μεν… αλλά”.

Δημητρης

Η Νοκια το ονομαζει και Communicator, και αυτη τη φορα το καταφερε να το κανει αρκετα λεπτοτερο και κομψο (αν το συγκρινεις και με το Ε90 κτλ). Ετσι ομως κατεληξε και σε συμβιβασμους οπως μικροτερη καμερα 8mp, oxi FM Transmitter, οχι microSD, και μπαταρια 1200m αντι για την 1500αρα που θα ηταν οτι πρεπει. Για την 8αρα καμερα, αν και οχι 12αρα οπως του Ν8, μαλλον βγαζει καλυτερα βιντεο! απο το Ν8, και οι φωτος υστερουν αρκετα μονο οταν το Ε7 τις βγαζει σε χαμηλο φωτισμο. Αλλα το τζαμακι που προστατευει τη καμερα ειναι παραλληλο με τη συσκευη, και αυτο σημαινει οτι η πιθανοτητα να γρατζουνιστει ειναι πολυ μεγαλη με την καθημερινη χρηση. Ισως η χρηση καλυμματος ειναι απαραιτητη για να το κραταει πιο ψηλα. Και πριν λιγες μερες η Οpera εβγαλε τους Opera Mobile 11 kai Opera Mini 6 browsers για Νοκια, οπου υποστηριζουν pinch to zoom και δουλευουν παρα πολυ ικανοποιητικα, ιδιως το Μini πεταει. Η τιμη του ειναι πολυ υψηλη, οπως και με ολα τα smartphones των 500+ ευρω. Ενα πλεονεκτημα που θα του εδινα ειναι οτι ειναι ενα λιγοτερο αγχωτικο(?) smartphone, αφου δε θα αγχωνεσαι για το επομενο update ( θα εχει πολυ λιγα συγκριτικα me… Συνέχεια »

georgecm

Δημητρη εχεις δικιο για τον opera, ειναι πολυ πολυ καλυτερος απο τον original του symbian αν και παλι υστερει σε σχεση με τον mobile chrome.

Thanasis

ωραιο το κινητο αλλα το λογισμικο ειναι αστα να πανε

Vasilis Bouras

Έπρεπε να κυκλοφορήσεις με το C7 & N8
Τότε το συζητούσαμε. Και τώρα που ακούγονται πολλά για το Symbian σιγά μην αγοράσει κάποιος με τόσα λεφτά αυτό το μοντέλο και όχι κάποιο Android

lampros

εγω παντος θα το αγοραζα αν και το 600euro που θελουν ειναι πολα αλλα απος ειπες και εσυ οτι πληρωνεις περνης…… :)))

montis

ειναι πολυ ωραιο!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.