Nokia E7 με Symbian 3, Κυκλοφορεί στα μέσα Απριλίου με τιμή 599 ευρώ

Το Nokia E7 ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2010, από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της τεχνολογίας και το Symbian 3 αργότερα μέσα στη χρονιά, το πολύ αρχές του επόμενου έτους, θα δώσει τη θέση του σιγά σιγά στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7, η έρευνα της IDC είναι αποκαλυπτική. Το Nokia E7 θα κυκλοφορήσει στα μέσα Απριλίου.

, Nokia E7 με Symbian 3, Κυκλοφορεί στα μέσα Απριλίου με τιμή 599 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paris

symbian?
symbian?
ε ναι symbian!

και αν αυτό πιάσει πάτο, τι θα φταίει άραγε?!

killbill

και 599euro και symbian.πειτε μου γιατι πρεπη να το παρω? που θα ειναι symbinan και θα lagari.

Γιωργος

Symbian και 600ευρω?? Μα την παλευουν εκει στη ΝΟΚΙΑ!!!

nick

αν και είναι πολύ όμορφο πραγματικά δεν αξίζει πάνω από 350 ευρώ αφού φοράει το symbian

πετρος

ρε ειστε σοβαροι ? ποιος απο σας τους τεσσερις εχει πιασει συμπιαν^3 ??? σοβαρα απαντηστε μου ! δεν ειναι δυνατον να λετε τετοια πραγματα….

Vagelis

το κινητό είναι όμορφο και πλήρες!όπως και το symbian 3!έχω δουλέψει με nokia N8 και σαν λειτουργικό μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!χρήστης android είμαι για να μην παρεξηγούμαστε …αλλά τα καλά πρέπει να λέγονται,δεν ειναι μονο android,ios…

tom not

Πάνω από 400ε δεν έπρεπε να είχε.Ποιός λογικός άνθρωπος θα δώσει 600ε για ένα λειτουργικό με ημερομηνία λήξης.Πάντως για μένα το symbian παραμένει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλήρες λειτουργικό.

Tasos

…600 ευρω για ενα symbian με πολυ ξεπερασμένα χαρακτηριστικά! Δεν παμε καλα… Εγω θα περιμενω το HTC Evo 3D…αν και το ότι ειναι 3D δεν με τραβάει περισσοτερο…τα υπολοιπα χαρακτηριστικά είναι που με συναρπάζουν…ασχετα που εχει καμερα μονο 5 megapixels…γιαυτο εχουμε την φωτογραφική… XD

spyros

εγώ έχω χρησιμοποιήσει αρκετά το symbian. απίστευτο λειτουργικό για την εποχή του, αλλά ξεπερασμένο πλέον και δυστυχώς δείχνει την ηλικία του πια, παρά τις όποιες αναβαθμίσεις. δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. και το κινητό είναι υπερ-κοστολογημένο για να φοράει τέτοιο λειτουργικό.

stavros

armv6 cpu,οθονη αναλυσης 640χ360,symbian^3,600 ευρω!
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!
Μονο για ανεκδοτο μπορω να το εκλαβω!

stavros

Αααααα και fixed focus camera!

tkvkp

Πιαστο σε 2-3 χρωματα!Εκει στην φιλανδια το καψαν…για να ζεσταθουνε!

SonicYouth

600 ευρώ? Και να λέγαμε οτι τα άξιζε τα λεφτά του λόγω καλού hardware το έκαψαν μόνοι τους το κινητό. Ψάχνουν για κορόιδα μου φάινεται.

Απορώ γιατί ανακοίνωσαν τόσο νωρίς τη συνεργασία με την microsoft. Σίγουρα μια τόσο μεγάλη συμφωνία δεν θα έμενε κρυφή, αλλά αφού το ανακοίνωσαν έπρεπε να έχουν πιο γρήγορα έτοιμες συσκευές με wp7.

orestis

Τι anti-symbian-μανία είναι αυτή!? Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ και μιλάτε!? Δεν είναι τόσο ηλίθιοι οι άνθρωποι της nokia που το κοστολογούν στα 599(μαζί με φόρους)! Ξέρουν σε ποιους απευθύνονται! Ποιος ο λόγος λοιπόν να έρθετε και να το κράξετε?! Τόσο κόμπλεξ έχετε με το android που πρέπει να δυσφημίσετε το symbian για να πιστέψετε ότι μόνο andoid υπάρχει και κανένα άλλο!?

πετρος

ρε σπυρο, το S60v3 για την εποχη του ηταν κορυφαιο
s60v5 οταν βγηκε ηταν παρα πολυ καλο
symbian^3 που βγηκε τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ και ΟΧΙ παλιες εχεις πιασει και το λες ξεπερασμενο ?

NikosVolos

Εαν ειχε android ή windows 7 αντι για symbian η συγκεκριμενη συσκευη θα ηταν μια πολυ καλη προταση.Κριμα παντως που καιει ετσι τις συσκευες της η Νokia.

ceron

Κανει περισσοτερα απο τις android και ios συσκευες σας.
τωρα ο,τι κουραζει λιγο για καθημερινη χρηση ειναι αληθεια

Flying Dutchman

Oresrti δεν ειπε κανενας οτι δεν ειναι μια αξιολογη συσκευη. Το θεμα ειναι ποσο την αξιολογεις, με δεδομενο hardware και android υπαρχουν τηλεφωνο γυρω στα 300 ευρω. Οταν η Nokia κοστολογει το τηλεφωνο της κοντα και πανω απο συσκευες με μακραν καλυτερο hardware και πολυ πιο “μοντερνο” software ειναι λογικο να προκαλει αντιδρασεις. Προσωπικα δεν βλεπω μεγαλες πωλησεις. Ωστοσο ο καιρος θα δειξει. Και για να μην ακουσω σχολια του τυπου “εχεις πιασει κανα Ν8 να δεις πως ειναι και αλλα τετοια”, θα πω πως χρησιμποιησα το Ν8 του πατερα μου (που ενας ηλιθιος του πλασαρε στην Cosmote ελλειψει desire hd ως καλυτερο το γιατι και το πως δεν ειναι του παροντος) και μπορω να σου πω πως μου φανηκε απαραδεκτο με δεδομενο επιπεδο smartphone….

Flying Dutchman

ΜΙα διορθωση στο παραπανω post.
εννοω: Το θεμα ειναι ποσο την αξιολογεις, με δεδομενο hardware, και υπαρχοντα τηλεφωνα android γυρω στα 300 ευρω.

Nikos14

καλησπέρα αυτή την στιγμή γράφω από μήλοφωνο καθώς εξίσου είμαι κάτοχος βόλια ν8 και πρώην κάτοχος γαλαξια (υπέρ δυσαρεστημένος για την μη σταθερή συμπεριφορά του κινητού με οποία ρομ και περνά να περνούσα καθώς και με οφφοσιαλ ενημερώσεις . Δεν ακούω άλλο άσχετους , συγνώμη αλλά είστε μερικοί από σας. Σου λέω να συγκρίνεις ένα υπεργαματο παιχνίδι σε ανδροιδες συσκευή με 1 ghz CPU 512 ram με το ν8 . Το ν8 θα τα παει καλύτερα γιατί δεν κάνει πλήρη χρήση CPU (ούτε καν 40% δεν θα φτάσει όπως το ανδροιδες 60 % ++) και ο λόγος είναι απλός 3D graphics accelerator απλό . Το ανδροιδες θέλει 300 ram minimum για να τρέξει (σε εκδόσεις 2.1+) ενώ το symbian 60-70 .τι να κάνει τα παραπάνω . Σε συνδιασμο όλα αυτά βγάζουν μια φοβερή αυτονομία και ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Και πράγματα που κανείς με ν8 από μαμά για ανδροιντ 7-8εφΑρμογες να τα κάνει .δεν μπορώ να ακούω το συμβιαν παει . Βασιλεύει μια χαρά σε αυτούς που ξέρουν τι θέλουν και όχι ένα κινητό για να λες ‘κοιτά ‘ επίσης πιο ασφαλές παιξτε τ λίγο το κινητό και το symbian 3 και μετά μιλάτε . Γιατί όταν οι nokia είχε εφαρμογές… Συνέχεια »

teodore88

πολυ καλη κατασκευη για τηλεφωνο!! και πολυ elegant! με ενα ουδετερο λειτουργικο χωρις πολλα πολλα αλλα με ολες τις λειτουργιες, αλλα με πολυ κακο hardware! ..ο cpu απο τα 772mhz τον εριξαν στα 680! γτ??? και η μνμημη ραμ στα 256?? για οικονομια? σε μια συσκευη των 600ε?? και πες πως το λειτουργικο δεν χρειαζεται παραπανω.. το ovi store εχει ενα καρο εφαρμογες που θα μπορουσαν να εποφελιθουν απο μεγαλη ραμ..! και τι αναλυση οθονης ειναι αυτη? pixels σε μεγεθος κοτρωνασ θα βλεπεις! αχ ρε νοκια.. σχεδιασες μια πολυ καλη συσκευη και την χαντακωσες με το hardware, ειδικα στην αναλυση.. γτ εχει τουλαχιστον μια πολυ καλη καρτα γραφικων ειναι η αληθεια! και αντισταθμιζει καπως τον χαμηλο cpu..! 🙂

spyros

μην αραπαζόμαστε ρε μάγκες, γνώμες λέμε. Για εμένα το hardware κινείται σε μέτρια επίπεδα για την εποχή, και η εμπειρία μου με symbian κινητά (παλιάς και νέας γενιάς) δεν με άφησε ικανοποιημένο ώστε να θελήσω να αγοράσω ξανά νοκια & να ασχοληθώ πάλι με το εν λόγω λειτουργικό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αρκετά υψηλή τιμή του, sorry but i’ll pass…

mixalis

ok ola osa lete den aksizei gia tipota to kinhto….. alla exei apisteyth aytonomia pou alla android den thn vlepoun oute ston ypno tous….. exw na fortisw to n8 mia evdomada…..exei qwerty poy boleyei para poly gia thn douleia pou proorizete to thlefwno, poly dynato buzzer hdmi…. einai kala stoixeia ayta….. entaksei den lew polla ta 600 eyrw pou exei alla ti na to kanw na exw tegra 2 se kinhto kai kathe 8 wres na thelei reyma????? pairnw kai ena stathero pc…..

teodore88

οπα ρε φιλε με το πυρινικο εργοστασιο που σ κραταει μια βδομαδα! 😛 και γω n8 εχω αλλα με νορμαλ χρηση διαρκει ισα ισα 2 μερες! ..τωρα αν εννοεις να τον χεις στην αναμονη για 1 βδομαδα παω πασο 😛 μην ξεχνας, και το n8 και το e7 1200αρα μπαταρια εχουν!.. φιλικα παντα 🙂

Κωστας

Κάθε λειτουργικό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του Πάντως ως κάτοχος προσφάτως n8 (από Satio) και wildfire βρίσκω το symbian σκυλί. Δεν κολλάει, δεν κρασάρει, καλή σχετικά αυτονομία και όσο για εφαρμογές (τουλάχιστον αυτές που χρησιμοποιώ σε σχεδόν καθημερινή βάση, radio, organiser, e-mail, πιο σπάνια document editor) είναι υπεραρκετό και πλήρες. Βέβαια δεν έχω χρησιμοποιήσει ναυαρχίδες android κινητά. Πάντως θεωρώ, ότι το n8 (και η παλιά λατρεία Satio) είναι πλήρες κινητό. Όσο για την τιμή του e7 γενικά θεωρώ, ότι οι τιμές των κινητών είναι υπερβολικές. Πάντως πουθενά δεν υπάρχει καθορισμένη τιμή σχέσης hardware – χρημάτων, αλλά κοστολογείται το γενικότερο σύνολο, ποιότητα κατασκευής και γενικά πακέτο προσφερόμενων λύσεων. Αν ήταν μόνο hardware, θα έπρεπε το i-phone 3gs να κόστιζε 200 €. Περί ορέξεως..

SonicYouth

Όποιος κοιτάει αποκλειστικά τα specs σε μια συσκευή είναι άσχετος κατ εμε. Αυτο το λέω γιατι βλέπω κάποιος απο πάνω που λένε για διπυρηνους κλπ. Το συγκεκριμένο κινητο βάζω στοιχημα οτι ειναι πολύ πιο σταθερο και ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα απο κατι καινουρια διπυρηνα androids.

Απο την άλλη οποιος αγοράσει το συγκεκριμενο κινητο με 600 ευρώ θα κανει μεγάλο λάθος καθως το symbian σε λιγους μηνες θα ειναι παρελθον συμφωνα με ανακοινωση της nokia.

vasilis.

πλακα εχουν οι apple fans που ενωνονται με τους…symbian fans για να θαψουν το android.
περα απο τις ανακριβειες που εχουν ειπωθει εδω μεσα απο και καλα γνωστες,εχει το χαβαλε του.
συνεχιστε

panagiotis

καλησπέρα
επειδή είμαι λίγο άσχετος τι είναι το symbian ?

panagiotis

οκ
ευχαριστώ πολύ !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.