Nokia, Τέλος στο Android project, στροφή στις wearable devices

Την ανάπτυξη του Android “fork” που θα οδηγούσε στην κατασκευή του πρώτου smartphone της Nokia το οποίο θα βασιζόταν στο λειτουργικό σύστημα της Google είχε ανάλαβει μία ομάδα υπό την ηγεσία του Peter Skillman, πρώην Vice President του Meego UX και Services Design της εταιρείας, ο οποίος αυτή την περίοδο “οδηγεί” το Design στην σουίτα εφαρμογών HERE.

Σύμφωνα με τουλάχιστον μία αναφορά, η Nokia εργαζόταν όχι μόνο πάνω στην ανάπτυξη αρκετών smartphones με Android, αλλά και ενός tablet με οθόνη 7 ιντσών που βασιζόταν στο Qualcomm Snapdragon 400 chipset. Όλα τα Android projects αναπτύσονταν εντελώς ξεχωριστά από το τμήμα που είχε σχέση με τις συσκευές Windows Phone και που κατέληξε στην Microsoft.

Ως μέρος της συμφωνίας με την Microsoft, η Nokia δεν θα μπορεί να κατασκευάσει και να κυκλοφορήσει κινητά με το λογότυπο της για ένα διάστημα και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε αν θα επανέλθει σε αυτή την αγορά ξανά, οπότε η εταιρεία αυτή την περίοδο σκέφτεται να εστιάσει στις λεγόμενες “wearable devices”. Η εταιρεία αναμένεται να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, οι εύκαμπτες οθόνες, η ασύρματη φόρτιση ή η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια για να διαφοροποιήσει τις προτάσεις από τον ανταγωνισμό.

Πάντως, δεν αναμένεται – τουλάχιστον σε αυτή την φάση – να παρουσιάσει κάποιο smartwatch, αφού το project το “τρέχει” η Microsoft. Έχετε στο νου σας, ότι όλα τα παραπάνω, που προέρχονται από μία αναφορά του CTechnology είναι μονάχα φήμες, και δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση.

Nokia Android wearable devices, Nokia, Τέλος στο Android project, στροφή στις wearable devices

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis88

Η nokia εχει ταλεντο αλλα ειχε αχρηστο ceo και την πατωσε με την στημενη η μη ηλιθιοτητα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.