Nokia EOS ή EON, Αναμένεται με κάμερα 41 Megapixel PureView και Windows Phone 8

Την επόμενη Τρίτη 14 Μαίου η Nokia έχει προγραμματίσει event στο Λονδίνο με το moto του να είναι “The Nokia Lumia story continues”. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί ο Stephen Elop θα παρουσιάσει ένα high-end Windows Phone 8 smartphone με κάμερα 41 Megapixel PureView και κωδική ονομασία EOS (ή EON).

To νέο Lumia εφόσον επιβεβαιωθεί θα είναι το πρώτο WP smartphone με πραγματική τεχνολογία PureView στην κάμερα.

Nokia EOS ή EON, Nokia EOS ή EON, Αναμένεται με κάμερα 41 Megapixel PureView και Windows Phone 8

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Πιθανο να ειναι και το USP ολοκληρης της Nokia στη high end κατηγορια.

Akn

ελπίζω η φωτογραφίες να βγουν ‘ καλές ‘
με το 41MP

Panos7GR

Το στοίχημα της Nokia θα είναι αν μπορεί το Windows Phone 8 να αντέξει τις απαιτήσεις της Pure View τεχνολογίας. Είχα διαβάσει κάπου πως χρειάζεται ακόμα χρόνος για να γίνει αυτή η μετάβαση της Pure View τεχνολογίας από το Symbian στα Windows Phone διότι τα Windows δεν είναι φτιαγμένα για να υποστηρίζουν τέτοια ανάλυση.

Κι εγώ προσωπικά πιστεύω πως η Nokia πρέπει να βγάλει μια ειδική κατηγορία για τα Pure View smartphone της. Με ένα ειδικά παραμετροποιημενο λειτουργικό, ειδικά επιλεγμένο hardware κτλ. Αλλιώς θα βλέπουμε ψευδο-PureView camera phones όπως το 920 (χωρίς να αμφιβάλω ότι όντως είναι ίσως το καλύτερο hi-end smartphone, αλλά όπως και να το κάνουμε 808 δεν είναι!).

Nickolas

Θα συμφωνήσω με τον Panos7GR. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι έχουν καταφέρει, στο 808 χρειάστηκαν 5 χρόνια για να δημιουργήσουν την τεχνολογία αυτή και να την προσαρμόσουν στο Symbian και χρειάστηκε να προσθέσουν έναν ακόμη επεξεργαστή ειδικά για την κάμερα, που να σηκώσει άλλωστε 41mp ένας μονοπύρηνος, εδώ το νέο ipad και μπορεί να ανοίξει μέχρι 20mp φωτογραφία.

thomas22888

Nicolas δεν καταλαβαινω γιατι το ipad πρεπει να ειναι σημειο αναφορας

tsoure

Εγώ πιστεύω πως η νοκια θα τα καταφέρει μια χαρά αλλά δεν νομίζω να το παρουσίασει στις 14 Μαΐου πού θα δούμε το 928 κι το ταμπλετ αλλά προς φθινόπωρο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.