Nokia EOS leaked

Από εχθές “χορεύουμε” στους ρυθμούς των διαρροών με φωτογραφίες που υποτίθεται ότι απεικονίζουν το Nokia EOS, το πρώτο Windows Phone 8 smartphone που αναμένεται με κάμερα 41 Megapixel πραγματικής τεχνολογίας Pure View. Αυτή τη φορά τα παιδιά από το GSMArena παρουσιάζουν ένα νέο photo shooting του φημολογούμενου Nokia μέσα από τις οποίες ξεχωρίζει ο ογκώδης φακός της κάμερας.

Nokia EOS pure view ptotos, Nokia EOS leaked

Nokia EOS pure view ptotos, Nokia EOS leaked

Nokia EOS pure view ptotos, Nokia EOS leaked

Nokia EOS pure view ptotos, Nokia EOS leaked

Nokia EOS pure view ptotos, Nokia EOS leaked

Nokia EOS pure view ptotos, Nokia EOS leaked

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos13

Τούμπανο!! αλλα δεν δεν φθανει μονο αυτο. Θελουμε και αλλαγες στο UI με το επομενο Update.

MEDS

Βγάλε ρε NOKIA το ίδιο κινητό και με Android stock να ανέβει κι άλλο ο ανταγωνισμός!

jonjon

Eos δεν λέγεται και σειρά τις canon; ενδιαφέρον σίγουρα θα είναι το καλύτερο camera phone.

Nikolaos Nikiforos

Γιατί δεν βγάζει μια φωτογραφική μηχανή που να παίρνει απλά τηλέφωνο…αυτός ο πόλεμος των megapixels όταν εγώ από το 2 χρόνων κινητό μου με τα 8mp κανω τέλεια τη δουλειά μου με έχκουράσει και μου προκαλεί αηδία….είναι σαν να λέμε οτι “θέλω να πάρω ένατο ταδε supercar γιατί έχει απίστευτο σύστημα πλοήγησης”…μήπως τελικά δεν είναι supercar….,μήπως τελικά και τα κινητά της αλλωτε ποτέ αυτοκρατορίας δεν είναι σούπερ κινητά αλλα σούπερ φωτογραφικές μηχανές νε windows?

Κώστας

Καλημέρα!
Φαίνεται ωραίο ! Για μέγεθος και είδος οθόνης, υπάρχει καμία πληροφορία;

Nikos

@Nikolaos Nikiforos μήπως τελικά έχεις δίκιο!! 😛

apostolos

μαλλον συνεργασια με την canon μυριζομαι

Bora

More recently , Canon described the letters EOS as meaning ‘Electro-Optical System’, of which they have copywrite. Canon first made reference to the term EOS in the late 1980’s when they produced their first auto focus SLR camera. All EOS camera’s made today, still work with the lenses built back then.

GiannisMix

@Bora
Στο Wikipedia επίσης γράφει και αυτό! “The acronym “EOS” was chosen for Eos, the Titan Goddess of dawn in Greek mythology..”
Τελικά απο που προέρχεται 😛
Τσπ… Στο θέμα μας… Πως ακριβως συμπεραίνουμε με βεβαιότητα οτι αυτό θα είναι το όνομα της συσκευής;;

keysmith

Το EOS δεν είναι την canon ούτε της νόκια, είναι Ελληνικό. Είναι “πρόθεση” (χρονική ή/και τοπική) και θα πει “έως” δηλαδή μέχρι. Δηλαδή έως (μέχρι) πότε θα το περιμένουμε.. βαρέθηκα 😛

Κάτοχος του 808 απολαμβάνω καιρό τις αρετές του pureview. Μονο ο φακός να είχε μικρότερη παραμόρφωση στις άκρες.

Panagiotis G

ελπίζω πάντως να παίρνει κάρτες sd. πάντως κρίνοντας από το πίσω μέρος wireless charging δεν θα έχει. ίσως με κάποιο extra όπως το 925. πάντως το περιμένω πως και πως να φύγω από το android

Teodore88

@keysmith, γενικα πιο μεγαλα lens να ειχε θα ταν πολυ καλυτερο απο πολλες compact cameras…

Στο θεμα μας…. Οσο μεγαλο ccd να βαλουν κ οσο κ να το φουλαρουν με megapixels με φακο τετοιου μεγεθους δεν κανεις κ πολλα πραγματα…. Ειναι σαν βαζεις 8κυλινδρο κινητηρα με 400 αλογα σε Seat Ibiza 😛

george

καλά εντάξει παιδιά , τα νοκια δεν είναι τα καλύτερα camera-phones λόγω megapixel αλλά λόγω φακού και δυνατοτήτων… carl zeis θυμάμαι που έβαζαν σε νοκια N73 κλπ και είχαμε πάθει πλάκα… πάντως εάν ισχύουν οι φήμες περί οπτικού ζουμ κατά τη γνώμη μου έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο να “θάψουν” την κάμερα και να μην εξέχει από το κινητό υπερβολικά.. τελευταία φορά που θυμάμαι οπτικό ζοομ ήταν το sharp το 902 και θυμάστε τι κουμούτσα ήταν….

keysmith

‘οπτικό’ ζουμ κάνει και τώρα και το 808. όχι όμως ακριβώς “οπτικό” όπως μια compact με zoom lens. Δεν μεταβάλει εστιακή απόσταση ο φακός αλλά τα 8mp που παράγονται πχ από 38mp παράγονται από 30, 25, 16, κτλ μέχρι τα 8. Είναι δλδ crop zoom και subsumble στα 8. Όσο τα pixel που χρησιμοποιούνται για να παραχθούν 8mp είναι περισσότερα αυτό το λένε “οπτικό ζουμ” που είναι μισο-αλήθεια.

iceman

τωρα τους ειπες κινεζικα!!!!…. δυστηχως το μονο που βλεπουν ειναι ενα “παχουλο” κινητο που τρεχει “symbian”. ειναι τοσο κοντοφθαλμοι, που δεν βλεπουν τιποτα περα του δακτυλου τους…. ενα θα πω…. ελεος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.