Nokia Lumia Eros, Ανακοινώνεται απόψε με κάμερα 41 Megapixel Pure View

Το Nokia Lumia Eros όπως φαίνεται ότι θα είναι η ευρωπαϊκή ονομασία του Nokia Lumia 1020 (γνωστό και ως EOS μέχρι πρόσφατα) αναμένεται να ανακοινωθεί απόψε το απόγευμα στις 18:00 ώρα Ελλάδας σε event στη Νέα Υόρκη. Η Nokia έχει αφήσει να γίνει γνωστό ότι θα ενσωματώνει κάμερα 41 Megapixel με τεχνολογία Pure View και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Update: Δείτε εδώ επίσημες φωτογραφίες και βίντεο του Nokia Lumia 1020 (Eros).

Το όνομα Nokia Lumia Eros προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο που έγινε σήμερα γνωστό και ανήκει στην ισπανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Telefonica στο οποίο αναφέρεται ότι θα διαθέτει το Σεπτέμβριο με ενσωματωμένη μνήμη 64GB.

Λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για φακό Carl Zeiss με Xenon flash για φωτογραφίες και LED flash για βίντεο, δύο λειτουργίες Pure View Phase 1 & 2, εγγραφή βίντεο Full HD με 30fps και ίσως στερεοφωνικά ηχεία.

Σε ότι αφορά ταυπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά η οθόνη περιμένουμε να είναι 4.5 ιντσών AMOLED PureMotion HD+ με ανάλυση 1280×768 pixels και Gorila Glass 3, ο επεξεργαστής διπύρηνος Snapdragon 1.5GHz, η μνήμη RAM 2GB και η μπαταρία 2000 mAh.

Λέγεται ότι θα έχει NFC, βάρος 158 γρ. και θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις με ενσωματωμένη μνήμη 32GB και 64GB. Το Nokia Lumia Eros θα τρέχει Windows Phone 8. Ανυπομονείτε;

Update: Προστέθηκε νέα φωτογραφία με τα settings της κάμερας.
Nokia Lumia Eros Ευρώπη, Nokia Lumia Eros, Ανακοινώνεται απόψε με κάμερα 41 Megapixel Pure View

Nokia Lumia Eros Ευρώπη, Nokia Lumia Eros, Ανακοινώνεται απόψε με κάμερα 41 Megapixel Pure View

Πηγή: 1, 2, 3

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρυσόστομος

Ερως ανικατε μαχαν! Καλη φαση το συγκεκριμενο κινητο! Μονοδρομος γενικως οι φακοι της nokia για τους φωτο-lovers που τα θελουν ολα σε ενα! 😉

ubisap

Ένα lumia 920 δηλαδή…με καλύτερη κάμερα!!!! Κρίμα έπρεπε αυτό να παρουσιάσουν πέρυσι αντί για το 920…ΤΩΡΑ ίσως είναι αργά για την ΝΟΚΙΑ:(

MEDS

Αν είχε Android θα το αγόραζα με χίλια. Γενικά ότι και να βγάλει η ΝΟΚΙΑ μου είναι αδιάφορο προσωπικά, όπως φαντάζομαι και σε μερικά ακόμα εκατομμύρια καταναλωτών.

tsakis

Χάθηκε ένας snapdragon 600 ή 800;;; οκ με την κάμερα είναι το δυνατο του σημείο, αλλά δε βλεπω γτ να αφησω το 920 εφόσον όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια (ακόμη και το +1 GB ram γτ τρέχει απροβλημάτιστα ήδη).. Μακάρι τουλάχιστον στο θέμα της CPU να διαψευστούν οι πληροφορίες…:(

thanos

Ποτέ μη λες ποτέ.Κι εγώ έλεγα α ρε νοκια να έβγαζες αντροιντ,αλλα έκανα την μετάβαση και πήρα ένα 820 και αντε γεια.
Πραγματικά πολύ καλή δουλεια απο ms.

Άρης

Ρε παιδιά, το να μπαίνετε σε είδηση μιας εταιρίας να εκφράζετε την αντιπάθεια/αποστροφή/κράξιμο χωρίς να αναφέρεστε σε κάτι τεχνολογικά μη καλό για τους καταναλωτές, και κυρίως όταν κάνει μια προσπάθεια την οποία δεν έχετε δει ακόμα, θεωρώ πως μάλλον θέλετε να δημιουργηθεί αρνητικός αντίκτυπος για την συγκεκριμένη είδηση ή ακόμα να τη μειώσετε.
Εδώ είναι τεχνολογικό site και καλό θα είναι όποια εταιρία προσφέρει στους καταναλωτές κάτι πρωτοπόρο και καλό να το σχολιάζουμε και να λέμε τη γνώμη μας πάνω σε αυτό με επιχειρήματα και διάθεση να ακούσουμε τι θα πει και ο δίπλα μας. Αλίμονο αν γίνουμε οπαδοί(!) της μιας και της άλλης εταιρίας.
Τέλος να ξέρετε ότι η άποψη του καθενός είναι προσωπική και μόνο και δεν εκφράζει και “μερικά ακόμα εκατομμύρια καταναλωτών”.

Όσον αφορά το κινητό αυτό καθεαυτό, θεωρώ πως η πρόταση της Nokia είναι μονόδρομος για τους λάτρεις της φωτογραφίας σε (ημι)επαγγελματικό επίπεδο αλλά και για αυτούς που θα ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι συγκεκριμένο και τους αρέσει αισθητικά και λειτουργικά το Windows Phone OS.
Ας ελπίσουμε να έρθει γρήγορα και στη χώρα μας αν και πολύ φοβάμαι ότι θα έρθει μετά το 2014.

Solon

Έχει καταντήσει λίγο ξεφτίλα η ανακοίνωση από τις πολλές διαρροές.
Τι ακριβώς έμεινε για να ανακοινωθεί; Ακόμα και το όνομα αποκαλύφθηκε!
Κώστα εσύ και το σινάφι σου έχετε φάει λάχανο το απόρρητο των εταιριών!

MEDS

@ Άρης

Φίλε μου, το χειρότερο είναι να διαβάζεις σχόλια, να καταλαβαίνεις άλλα αντ’άλλων, και να έχεις και γνώμη. Εκεί να δεις…

Για να σου εξηγήσω, το συγκεκριμένο κινητό είναι σούπερ, θα το αγόραζα με χίλια, όπως είπα. Το ότι φαντάζομαι, ότι πολλά εκατομμύρια καταναλωτών δε θα το προτιμήσουν λόγο Windows είναι γεγονός, οι πωλήσεις μιλάνε από μόνες τους. Γιατί σαν συσκευή φυσάει.

Π Α

δεν ξερω τι λετε εσεις που κραζετε την Nokia και την MS, εγω παντως εκανα την αλλαγη απο Android σε WP με το Nokia Lumia 620 και πραγματικα εχω ενθουσιαστει (κι ας μην ειναι high end δεν ξερω και ‘γω τι συσκευη). δεν κολλαει ποτε, εχει καλη καμερα, ιδανικο μεγεθος κι οχι παντοφλα, εφαρμογες Nokia, καλη κατασκευη κλπ κλπ… στα ιδια λεφτα καλυτερο Andoid κινητο δεν υπαρχει. εσεις που κραζετε παω στοιχημα δεν τα εχετε δοκιμασει καν

MEDS

Μίλησα προσωπικά, γιατί είμαι iOS και Android developer, και “ζηλεύω” τη ΝΟΚΙΑ όταν βγάζει κινητάρες. Γι’αυτό είπα μακάρι να ήταν Android. Με κριτήριο το προσωπικό ενδιαφέρον αναφέρθηκα.

Apostolis Vlv

Μπορεί να δούμε καμία παρουσίαση τύπου Lumia 800 σε 4D φάση! https://www.youtube.com/watch?v=SX2Gd-kqV5s

Άρης

@MEDS

Χωρίς να θέλω να σε θίξω, είπες αρχικά πως “Γενικά ότι και να βγάλει η ΝΟΚΙΑ μου είναι αδιάφορο προσωπικά” και μετά πως “«ζηλεύω» τη ΝΟΚΙΑ όταν βγάζει κινητάρες”.
Από εκεί και πέρα ο καθένας, και εσύ και εγώ, γνώμη έχουμε και την εκφέρουμε, αλίμονο. Όπως είπα άλλωστε, είναι προσωπικές και καλό είναι να μην ξεφεύγουμε.
Δεν πήρα αφορμή από το σχόλιο σου πάντως, παρόλο που χρησιμοποίηση μια φράση σου, το δικό σου σχόλιο ήταν ευγενικό και πιο κοντά στο θέμα της είδησης, περισσότερο αναφερόμουν σε άλλους χρήστες που μπαίνουν, βρίζουν, φεύγουν.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το Android και το iOS είναι σαφώς πιο πλήρη λειτουργικά από το Windows Phone, το οποίο θέλει λίγη δουλίτσα σε κάποια σημεία χρηστικότητας και πολύ δουλειά στο να πείσει τους developers να φτιάξουν εφαρμογές.
Μακάρι η κάθε Nokia, η κάθε Samsung, η κάθε HTC και η κάθε Apple να βγάζουν τις καλύτερες συσκευές με πρωτοπόρα χαρακτηριστικά στις καλύτερες τιμές. Σημασία αυτό έχει.

MEDS

@ Άρης

Ίσως να ήταν και δικό μου λάθος στο πως το διατύπωσα. Το «Γενικά ότι και να βγάλει η ΝΟΚΙΑ μου είναι αδιάφορο προσωπικά», αναφερόταν μόνο στην επιλογή της ΝΟΚΙΑ να μην έχει Android, όχι στις συσκευές της γενικά. Επίσης δεν αναφέρθηκα ποτέ πουθενά, ούτε τώρα ούτε και στο παρελθόν, για το λειτουργικό WP. Δε το έχω εξετάσει, δεν έχω γνώμη. Θα ήθελα όμως ένα high-end NOKIA με pure Android.

Άρης

Και για να μην ξεφεύγουμε, το Verge διέρρευσε κάποιες ακόμα φωτογραφίες από το δελτίο τύπου που δείχνει το κινητό μαζί με το επιπλέον αποσπώμενο φωτογραφικό σασί.

https://cdn2.sbnation.com/entry_photo_images/8571833/lumia1020photos4_640_verge_super_wide.jpg

https://cdn2.sbnation.com/entry_photo_images/8571829/lumia1020photos3_640_verge_super_wide.jpg

https://cdn2.sbnation.com/entry_photo_images/8571831/lumia1020photos2_640_verge_super_wide.jpg

https://cdn2.sbnation.com/entry_photo_images/8571849/lumia1020photos1_640_verge_super_wide.jpg

Και μια εικόνα από τον twitter λογαριασμό του vizileaks που δείχνει κάποιες ακόμα ρυθμίσεις της κάμερας

https://pbs.twimg.com/media/BO4CeaGCMAAdXFk.jpg:large

Junkermann

Έχεις ΣΗΜΕΡΑ ένα (Nokia) Windows Phone με iOS 7, όταν η Apple το έχει ακόμα σε beta.

Δεν σου φτάνει;

https://www.youtube.com/watch?v=DM8NSSzxNGM

Ό,τι και να συζητάμε η Nokia επέλεξε (υπόγραψε συμβόλαιο για όσους δεν καταλαβαίνουν) τα Windows Phone. Εάν θέλετε Adroid υπάρχουν και η LG, η Samsung, η Huawei και άλλες πολλές…

Α.Α

Όλοι εσείς που λέτε πόσο “ουαου” είναι το κινητό επειδή έχει 41mp κάμερα γνωρίζετε που πραγματικά χρησιμεύουν τα mp; 41mp είναι απλά αχρείαστα!

manos.d

@A.A τα 41 MP δεν χρησιμοποιουνται για την ληψη μιας φωτογραφιας, αλλωστε αυτο θα ηταν αχρειαστο αφπυ η φωτογραφια θα ειχε μεγεθος poster για διαφημιση στο δρομο.Tα 41 MP λοιπον αξιοποιουνται απο την τεχνολογια pureview που στην ουσια προσπαθει να κανει “οπτικο” zoom δηλαδη απο την φωτογραφια των 41 MP κροπαρει συγμεκριμενα κομματια της ετσι ωστε να εχουν καθαρη εικονα…ψαξε και αρθρα για την τεχνολογια αυτη και θα καταλαβεις ακομα καλυτερα γιατι δεν ειναι αχρηστα…..

roecb

Απλα αψογο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.