Nokia, Εμφανίζεται προβληματισμένη για την ανάπτυξη των Windows Phones

Είναι γεγονός ότι η Nokia έχει κάνει σχεδόν τα πάντα προκειμένου να υποστηρίξει με hardware την πλατφόρμα των Windows Phone smartphones, αλλά, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στους International Business Times, ο αντιπρόεδρος του τμήματος App Development της εταιρείας, Bryan Biniak, η Microsoft δεν φαίνεται να βοηθά την κατάσταση, όσον αφορά στην ανάπτυξη της πλατφόρμας.

Ο Biniak τονίζει ότι το ζήτημα των εφαρμογών σε ένα smartphone είναι κομβικό, καθώς δεν αρκεί κανείς να προσφέρει απλώς πολλές επιλογές, αλλά θα πρέπει όλες οι εφαρμογές να τρέχουν με όσο γίνεται καλύτερο τρόπο στο νέο λειτουργικό που θα επιλέξει κανείς, καλύτερα από τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται στο λειτουργικό σύστημα το οποίο εγκαταλείπει κανείς. Δεν είναι μόνο οι επιλογές σε συσκευές που θα κάνουν κάποιον να έρθει στα Windows Phones, σύμφωνα με τον Biniak, αλλά και τα εργαλεία software που προσφέρει η κάθε συσκευή.

Σημειώνει ακόμα, ότι δεν αρέσει στη Nokia που πρέπει να βασίζεται σε κάποιον άλλο (λέγε με Microsoft), προκειμένου να κάνει ακόμα πιο ποθητά τα smartphones της. Πάντως, καταλήγει, λέγοντας ότι μέχρι το τέλος του 2013 τα επιχειρήματα για να μην επιλέξει κανείς ένα Windows Phone θα είναι ακόμα λιγότερα.

Ενδιαφέρον! Λέτε αυτές οι δηλώσεις να χτυπούν… καμπανάκια σε σχήμα πράσινου ρομπότ στη Φινλανδία;

Nokia, Nokia, Εμφανίζεται προβληματισμένη για την ανάπτυξη των Windows Phones

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Seba

Αμα παει η Νοκια στο πρασινο ρομποτ θα το παρω αμεσως χωρις να το σκεφτω επειδη η νοκια βγαζει τα καλυτερα κινητα.

jonjon

Εκεί θα τους πάει η αγορά; εξαιρετικά τα Windows phone αλλά το hype λέει Android,ios αν η Nokia βγάλει ένα τηλ 150 ευρώ με το πράσινο ρομπότ έθαψε αυτομάτως όλους τους κινέζους .Εγώ πάντως ένα Lumia 928 με Android το αγόραζα εχθές.

dark_master

Εκτός και αν έχουν γίνει έτσι ώστε να επισπευσει την αγορά της Nokia από τη Microsoft γρηγορότερα.Μην ξεχνάτε και τις παραπλησιες δηλώσεις του τότε CEO της Motorola λίγο πριν την εξαγορά της τελευταίας από τη Google.
Οπότε μάλλον με την όρεξη θα μείνουμε…

Πέτρος Π

Πλήρης παραπληροφόρηση το συγκεκριμένο post…
Διάβαζα για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Biniak στο engadget… Δεν ανέφερε πουθενά οτι έχουν παράπονα από τη Microsoft, ίσα ίσα είπε οτι πλέον είναι ζήτημα χρόνου να έρθουν και οι υπόλοιπες “μεγάλες” εφαρμογές στα Windows Phone… Συγκεκριμένα είπε οτι δεν υπάρχει θέμα για το “αν” θα έρθουν, παρα μόνο για το “πότε”… Και βέβαια ούτε λόγος για μετάβαση σε android.. (ευτυχώς!)
Οπότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου post με παραπλανητικό κίολας τίτλο?? Νομίζω οτι χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή…

C

Δεν ξέρω αν θα πάει τελικά στο Android, πάντως αρχίζει η γκρίνια, λογικό και να αναμενόμενο.

Apostolis Vlv

Για πράσινο ρομπότ όχι αλλά για καμιά συσκευή με Symbian (που μη ξεχνάμε θα το υποστηρίζει μέχρι το 2016)

ZJ-HELLAS

Μακαρι, αν και δεν το πιστευω. Το λειτουργικο που προτιμω με την ποιοτητα της NOKIA…

Dimitris

Εγω δεν ξέρω ακόμα αν πρέπει να επιλέξω Windows Phone. Το μόνο που δεν έχουν είναι Instagram που αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα διότι οι περισσότεροι κάτοχοι Smartphone χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη εφαρμογή.

tasos

Λέτε τελικά η Nokia να σπάσει το συμβόλαιο με τη Microsoft και το lumia 625 να είναι το τελευταίο κινητό με windows phone που έβγαλε…..

VasiliSIII

Εγω δεν καταλαβαίνω γιατι να μην υποστηρίζει “και” Android. Πως το κανει η Samsung που υποστηρίζει όλες τις πλατφόρμες και προσπαθεί να έχει και το δικό της λειτουργικό. Εγω αν ήμουν CEO δεν θα σκεφτόμουν ποτε να μην υποστηρίξω Android. Ειναι απο τις περιπτώσεις που σαν μεγάλη εταιρεία δεν θες να ακολουθήσεις το ποτάμι, με αποτέλεσμα να χαθείς.

tasos
Tony Cool

@Νικος Καϊμακάμης
Απο το στόμα σου και στου Θεού το αυτι! Μακαρι γιατι θα βγουν ολοι κερδισμενοι, και οι καταναλωτες και η nokia, που αν μεινει στα wp παει ειτε για φουντο ειτε για… Κινεζοποιηση! Μονο η ms θα χασει απο αυτη την εξελιξη αλλα αυτοι δεν εχουνε αναγκη.

Darth

@Seba στο πράσινο robot δεν θα αντέξει των ανταγωνισμό με της τιμές που έχει (αν κατευασει τιμές όμως θα ρίξει πολύ την ποιότητα)

έχει ενα γαμάτο και πάρα πολύ καλό λειτουργικό (ανώτερο απο android) είναι το meego αν κάνει σωστές κινήσεις εκεί θα έχει και προκοπή (btw port εφαρομγον απο android σε meego είναι πανεύκολος για προγραμματιστές δεν χρειάζεται να γράφουν τπτ από την αρχη όπως στα wp)

το symbyan έχει αρκετά αρνητικό hype πάνω του ετσι ξεχάστε αυτό

@VasiliSIII δεν μπορεί γιατί έχει κάνει συμφωνία με την ms και έχει πάρει πάρα πολλά φρανγκα

δεν ξέρω τι θα γίνει πάντως μου φαίνεται ότι θα γίνει καμία εξαγορά σχεδόν τζάμπα από την ms……………. (μακάρι να βγω ψεύτης)

Stayros

Δεν νομίζω πως μπορεί να αφήσει ένα σαφώς ανώτερο λειτουργικό για να παει στα χάλια του android, θα είναι και ξεφτίλα και πισωγύρισμα, δεν γίνονται αυτά.

Seba

@Darth
Eγω θα εδεινα στη Νοκια και 600 αμα ηταν πολυ καλο

demon

Stayros ανωτερο για σενα και κατι λιγους σκορπισμενους ακομα για την συντριπτικη πλειοψηφια αλλο λειτουργικο ειναι ανωτερο οι αριθμοι λενε παντα την αληθεια και δεν μπορουν να αμσισβητηθουν απο κανενα!

Darth

@Stayros ανωτέρω ποιο το windows phone? αν σου γράψω εδώ της ελλείψεις του θα με μπαναρουν για μεγάλο ποστ………. ναι android εχει τα στραβά του και όχι λίγα αλλά σε σχέση με windows phone είναι πριγκίπισσα…… και η νοκια παράτησε το meego που ήταν λειτουργικαρα και πήγε σε wp που είναι ενα είδους κόλασις για τους προγραμματιστές εφαρμογών ακομι (πολύ σφιχτοί όροι ελάχιστες δυνατότητες κλπ )

@Seba κινιτα τους είναι εξαιρετικά από λειτουργικό πασχίζει

stavros

@demon Mα φυσικα μιλανε οι αριθμοι απο τη στιγμη που και 30 ευρω τηλεφωνα τρεχουν (τροπος του λεγειν) android.Ετσι κρινεις εσυ?

JohnWave

Ο 10λογος μου που πιστεύω είναι αντικειμενικός :

1 : Αν η Nokia φορούσε Android θα έκανε πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις.
2 : Τα Windows τρέχουν άψογα ακόμα και σε φτηνά κινητά.
3 : To Αndroid δεν τρέχει συνήθως άψογα σε φτηνά κινητά.
4 : Το Android αν δεν του βάλεις κακογραμμένες εφαρμογές τρέχει άψογα σε μεσαίας και υψηλής κατηγορίας κινητά.
5 : Το Android υπερέχει κατά πολύ από θέμα εφαρμογών και παραμετροποίησης και δεν έχει τους περιορισμούς των κλειστών λειτουργικών.
6: Μια κακογραμμένη εφαρμογή στο android μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα.
7: Το android έχεις πολλές καλογραμμένες εφαρμογές και κάποιες κακογραμμένες.
8 : Σε ένα άτομο που θέλει κινητό μόνο για κλήσεις/internet/camera θα του έλεγα να πάρει ένα windows phone.
9: Σε ένα άτομο που θα θελε να κάνει τα πάντα με το κινητό του ( εκτός από καφέ και σεξ ) θα του έλεγα να πάρει ένα android κινητό.
10 : Χωρίς πολλές και καλές εφαρμογές ένα λειτουργικό πεθαίνει ακόμα κι αν ρολάρει τέλεια.

dilliger

ρε συ darth , προσεχε λιγο την ορθογραφια σου ρε αγορι μου.μου βγαινουν τα ματια εξω καθε φορα που μπαινω στο techblog.τοσες εφαρμογες πληκτρολογησης υπαρχουν χρησιμοποιησε και μια…

giorgio

ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΟΜΠΟΤ ΜΕ ΣΚΙΝ ΝΟΚΙΑ!!!! ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΝΟΚΙΑ!!!!

Nickolas

Η Nokia είναι μια κορυφαία εταιρεία με πολύ μεγάλη εμπειρία. Εκτός από το πολύ καλό hardware έχει προσθέσει λειτουργίες στο λειτουργικό που ήταν απαραίτητες και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το πρόβλημα τελικά όπως φαίνεται είναι όντως η Microsoft. Ενώ έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό λειτουργικό έχει αργήσει πολύ με την ανάπτυξή του.
Το κακό είναι οτι προτίμησε να δώσει μεγαλύτερη βάση στα windows 8 και xbox one και έχει καθυστερήσει να δώσει λειτουργίες στο wp8.
Σίγουρα για τη Microsoft που έχει τους πόρους μια καθυστέρηση στον τομέα του wp8 δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα, το κακό είναι όμως οτι παίρνει στο λαιμό της τη Nokia. Τι να πω μακάρι να τα πάνε καλά στην αγορά για το καλό της Nokia.

tolkιen

Οπως ειπε και ο @Πετρος Π
“Πλήρης παραπληροφόρηση το συγκεκριμένο post…”.

Κώστας Βλαχάκης

Διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό “παραπληροφόρηση”. Εδώ βρίσκεται το άρθρο του δημοσιογράφου που πήρε την συνέντευξη https://www.ibtimes.co.uk/articles/494885/20130726/nokia-microsoft-needs-evolve-windows-phone-succeed.htm Αν τη διαβάσει κάποιος θα σίγουρα θα αισθανθεί ότι απορρέι προβληματισμός. Ομως το δικό μας κείμενο δεν στέκεται μόνο εκεί. Κάντε τον κόπο να την διαβάσετε.

Πέτρος Π

Το διάβασα και το κείμενο Κώστα, αλλά και πάλι δεν βλέπω να γράφει τίποτα για μετάβαση στο Android…. Απλά λέει ο άνθρωπος οτι δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο στη Microsoft σε σχέση με τη Nokia και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης… Ουσιαστικά και εκεί απλά έχει λίγες δηλώσεις του Biniak, και όλο το υπόλοιπο κείμενο είναι απλά οι προσωπικές απόψεις του συντάκτη του άρθρου… Θέλω να πω οτι βγάζει συμπεράσματα χωρίς να ανταποκρίνονται σε αυτά που λέει ο Biniak, το οποίο είναι πολύ άσχημο… Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε κάποιος να σταθεί στη δήλωσή του οτι μέχρι το τέλος της χρονιάς όλες οι μεγάλες εφαρμογές θα υπάρχουν στα Windows Phones, και να έχει βάλει σαν τίτλο “Τρομερή ανάπτυξη των Windows Phones!!”, “Όλες οι εφαρμογές πλέον στα WP!!” κλπ κλπ….

@John Wave: Σχετικά με τον δεκάλογό σου και το νούμερο 9 : Εσύ δηλαδή τι ακριβώς παραπάνω μπορείς να κάνεις με το android που δεν μπορείς να κάνεις με ένα Windows Phone??

Darth

@Πέτρος Π κάποια βασικά που μου λείπουν 1. Δεν έχει file explorer (πολλές φορές φορτώνω στο κινητό mkv με subs και άλλα αρχεία για αποστολή πχ κλπ χωρίς file explorer δεν κάνω τπτ από αυτά) 2. Δεν έχει ένα notification center…… έλεος τόσος καιρός πέρασε……… 3. Δεν έχει toggles που είναι τόσο χρήσιμα…….. όλα με τον δύσκολο τρόπο δλδ 4. Δεν έχει στο market ένα music palyer να περάσω και αναγκάζεσαι με αυτήν την σαβούρα που σου δίνει να είσαι 5. Δεν μπορείς να βάλεις ένα video player που υποστηρίζει mkv subs κλπ κλπ (δλδ λίγο προχωρημένο) (εχει ενα player το Yxplayer αλλά λειτουργεί πολύ πολύπλοκα χρονοβόρα και χάλια λόγο περιορισμών συστήματος) 6. Παρατήρησα κάτι αν δεν κάνω λάθος εφαρμογές όπως dropbox κλπ βλέπουν μόνο τα αρχεία που συσκευή τα υποστηρίζει επίσημα τα υπόλοιπα τα κρύβει (wtf??) (κατι σαν το iphone υπάρχει βεβαία το Box files άλλα το μόνο που κάνει είναι συγχρονίζει τα αρχεία μετά χωρίς κάποιο expolorer δώρο άδωρο είναι ) 7. Δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών εκτός του market (στο android είχα καμία 10 εφαρμογές που είναι banned από το market η δεν επιτρέπονται…… και ήταν πολύ χρήσιμες……….. ) 8. Δεν υπάρχει κανένας torrent client στο market… Συνέχεια »

Tony Cool

‘Ενδιαφέρον! Λέτε αυτές οι δηλώσεις να χτυπούν… καμπανάκια σε σχήμα πράσινου ρομπότ στη Φινλανδία;’
Για να βρει καποιος σε αυτην την ατακα ‘παραπληροφορηση’ η ‘συμπερασμα’,η δεν ξερει ελληνικα,η εχει οικονομικο οφελος να κραξει,η ακομα χειροτερα ο fanboyσμος του του εχει ριξει 5 κιλα σταχτη στα ματια.

Πέτρος Π

@Darth: Από αυτά που γράφεις συμπαιρένω οτι πρέπει να τα δούλεψες ελάχιστα τα WP, και μάλλον βαρέθηκες κιόλας να τα ψάξεις λίγο οπότε ούτε καν κατάλαβες πως δουλεύουν… Ενδεικτικά: Η οθόνη κλειδώματος και βέβαια λειτουργεί ως notification center, αφού μπορείς να δεις κατευθείαν από εκεί εάν είχες κλήσεις, mail, μηνύματα ή οτίδήποτε άλλο… Υπάρχουν τουλάχιστον 20 free εφαρμογές για toggle που μπορείς πανεύκολα να τις καρφιτσώσεις και να κάνεις τη δουλειά σου… Παρομοίως υπάρχουν πολλά όμορφα και λειτουργικά music players, αν και το προεγκατεστήμένο της Nokia μια χαρά μου φαίνεται… Εφαρμογές όπως το viber σε εμένα δουλεύουν άψογα, οπότε μάλλον εσύ είχες κάνει κάτι λάθος…. Αυτό που λες με την ελαχιστοποίηση και το streaming επίσης γίνεται χωρίς πρόβλημα…Browser υπάρχει ο UC ο οποίος έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και αν το ψάξεις λίγο θα δεις οτι πάει σφαίρα… Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να εγκαθιστώ εφαρμογές που είναι ban από το store…….. Εντάξει δεν λέω κιόλας οτι δεν υπάρχουν ελλείψεις (το θέμα με τον file explorer είναι σίγουρα πρόβλημα και ελπίζω να διορθωθεί σε επόμενο update) ή περιθώρια βελτίωσης, απλά να μη λέμε και ό,τι νάναι… @ Tony Cool : Όταν σε ένα άρθρο ο τίτλος είναι “Νοκια, εμφανίζεται προβληματισμένη για την… Συνέχεια »

christos

Εκτός από τα fanboys είναι και οι haters. Και μιλάμε για πολλούς haters των windows phones. Δεν πειράζει ας αρκεστούν στο lag τους.

Apostolis Vlv

@Κώστας για ρίξε όμως μια ματιά εδώ! https://www.engadget.com/2013/07/26/nokia-key-windows-phone-8-apps-coming/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.