Nokia, Είχε φανταστεί τι θα μπορούν να κάνουν στο μέλλον τα iPhone και τα Android

Τον Ιανουάριο του 2007 ανακοινώθηκε το πρώτο iPhone και εκείνο το μήνα ήταν που η Nokia ανέβαζε στο YouTube ένα βίντεο με το πως φανταζόταν ότι θα είναι τα επόμενα χρόνια τα πράγματα, σήμερα δηλαδή. Τα περισσότερα τα πέτυχε όπως το carousel στις φωτογραφίες, το augmented reality με τον αστρικό χάρτη και το ξεκλείδωμα με τις χειρονομίες. Το θέμα είναι ότι άφησε άλλους να τα υλοποιήσουν…

, Nokia, Είχε φανταστεί τι θα μπορούν να κάνουν στο μέλλον τα iPhone και τα Android

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasios-Antonios Toulkeridis

δηλαδη τα iPhone και Android κανουν πραγματα που δεν κανουν τα Windows Phones? Δεν περιμενα να διαβασω κατι τετοιο στο techblog.gr

kostis

αυτο καταλαβες εσυ?

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@kostis
Τιτλος : “Είχε φανταστεί τι θα μπορούν να κάνουν στο μέλλον τα iPhone και τα Android” . Βρισκεις τις λεξεις “Windows Phone” μεσα? Εγω δεν τις βρισκω

giorgio

Ωραία. Ας τσακωθούμε τώρα λοιπόν, για ένα ασχέτου άσχετο θέμα. Αντί να μιλάμε για το προφανές, ότι όντως η Nokia είχε δει προς τα πού πήγαινε το μέλλον και αντί να κάνει κάτι γι’ αυτό, προτίμησε να βγάζει ανοησίες όλα αυτά τα χρόνια, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και κοινό που την ακολουθούσε πιστά.

Λευτέρης

@Anastasios-Antonios Toulkeridis Φίλε μου έπιασες ακριβώς την ουσία του άρθρου!!! Μόλις το είδα αυτό ακριβώς μου ήρθε στο μυαλό!!!! keep thinking like this!!

Θεόδωρος

ποια windows phone..μάπα το καρπούζι..ούτε viber και skype δεν έχουνε..αν δεν αναβαθμίσεις τουλάχιστον στο 7,5 δεν έχουν ούτε Ελληνικά..πλάκα κάνουμε τώρα..μόνο android ρε!!

Ante_Geia

Πες τα ρε Θεοδωρε …. Μονο Android …. Αντε Γεια !!!

md03582

@kostis δε θα απαντήσεις??? 🙂

@Anastasios-Antonios Toulkeridis δυστυχώς σωστή η παρατήρηση..

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Θεοδωρος: Εχουν Skype. Γιατι να μην αναβαθμισεις σε 7.5? Σε αντιθεση με το crapdroid που ανεφερες και στο οποιο πρεπει να κανεις θυσιες στους θεους για αναβαθμιση, στα WP η αναβαθμιση ειναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ για ΟΛΑ τα μοντελα

md03582

giorgio να μιλαμε για το προφανες αλλά να θίγουμε και το πασιφανές (παρεπιπτόντως ο τιτλος δεν εχει αλλάξει ακόμα)

Panos7GR

Εντάξει ρε παιδιά μην φανταζόμαστε με τα λογισμικά…. Απλά έγραψε στον τίτλο τα πιο διαδεδομένα Mobile OS. Αν ήταν έτσι γιατί να μην αναφέρει και τα BlackBerry;
Το ζουμί του άρθρου είναι αυτό που λέει ο φίλος στο σχόλιο #4. Μεγάλο λάθος της ΝΟΚΙΑ που άφησε αυτά τα χρόνια να κυλήσουν έτσι… :/

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Quoting Panos7GR: “Αν ήταν έτσι γιατί να μην αναφέρει και τα BlackBerry;”

Γιατι η Nokia δεν εχει BlackBerry smartphones
(και αφετερου το BBOS ειναι ενα παλιο λειτουργικο ενω τo Windows Phone και το MeeGo -δυο απο τα 3 λειτουργικα της Nokia-ειναι καινουργια αρα ταιριαζουν στη λεξη “μελλον” του τιτλου. Τι ειδε στα iOS και Android o συντακτης που δεν βλεπει στην επιλογη της Nokia, πχ στα εξαιρετικα Lumia 800, Lumia 900, Ν9)

Apostolos

το βίντεο είναι του 2007 μην αρπάζεστε….απλά είναι ένα βίντεο το πως το έβλεπε το μέλλον η νόκια αλλά προλαβε και “υλοποιήθηκε” πρώτα από iphone και android…αυτό λέει το άρθρο..όχι ότι δεν τα κάνει τα win phone ούτε τίποτα τέτοια..Μην trollάρετε χωρίς λόγο…..

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Apostolos Καταλαβα την ουσια του αρθρου και μαλιστα συμφωνω απολυτα με αυτην. Η ενσταση αφορα την παραλειψη (ή επιλεκτικη προβολη) στον τιτλο

makis88

Το 2007 η nokia διακρινόταν απο αλλαζονική στάση και εκμεταλευόταν το brand name της για να πουλάει μέτρια προιόντα σε υψηλές τιμές! Αν έβγαζε νωρίτερα το symbian^3 ή προωθούσε το maemo/meego αντι για το symbian εγκαίρως θα ήταν αλλιώς τα πράγματα! Και προσωπικά πιστεύω οτι μπορούσε αλλά έκανε λάθος επιλογές!

λεο7

@Anastasios-Antonios Toulkeridis μήπως επειδή τα Wp δεν υπήρχαν τότε?????

md03582

λεο 7 ουτε το android υπηρχε το 2007.. Η πρωτη συσκευη με android που κυκλοφορησε ηταν το htc dream (g1) στις 23 σεπτεμβρη 2008. Επισης δεν ξερω αν ειχε προλαβει να βγει το πρωτο iphone. αντιθετως η ms ειχε λειτουργικο, τα windows mobile.

athanton

Καλά ειστε πολύ μπουμπουνες….
Αληθεια τωρα πειτε μου ολοι γυμνασιοπαιδα σκραπες ειστε….?
Μονο ετσι μπορει να εχει παρερμηνευσει τον τιτλο καποιος….

“Nokia, Είχε φανταστεί τι θα μπορούν να κάνουν στο μέλλον τα iPhone και τα Android”

δεν καταλαβενεται οτι λεει πως ενω η νοκια ονειρευοταν οι αλλοι δημιουργούσαν..?

και αναφερει 3 σημεια: “ο carousel στις φωτογραφίες, το augmented reality με τον αστρικό χάρτη και το ξεκλείδωμα με τις χειρονομίες”

αυτα δυστυχως περασαν 3 χρονια για να τα δουμε απο την Νοκια,καλα 2.5 μην κλαιτε….

Δεν υποστηριζω σε καμια περιπτωση οτι τα WP ειναι χειροτερα αλλα το ολο θεμα ειναι ΑΣΧΕΤΟ με το αρθρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

λεο7

@ md03582 “Η πρώτη παρουσίαση της πλατφόρμας Android έγινε στις 5 Νοεμβρίου 2007” wikipedia.Το άρθρο λέει πως τον Ιανουάριο του ίδιου έτους ανακοινώθηκε το iphone.Από όσο καταλαβαίνω τα πρώτα αφής κινητά ανκοινώθηκαν εκείνη την χρονιά.Η ms εννοείς ότι τότε είχε λογισμικό για κινητά αφής ή για κανονικά?

md03582

@λεο7 σε αυτο το infographic λέει οτι επίσημα κυκλοφόρησε 2008.

https://mashable.com/2011/07/26/android-history-infographic/

Τα windows mobile πρωτοεμφανίστηκαν σαν pocket pc 2000. Το htc p3300 ή αλλιώς Artemis που είχα, είχε ms windows mobile 5.0, ήταν touch και είχε ανακοινωθεί επίσημα τον σεπτέμβριο του 2006. Επίσης κοίτα και αυτό το βίντεο της htc, smartphones με windows mobile os απο το 2001 σε touchscreen συσκευές

https://www.youtube.com/watch?v=pwpaxbXDecg

ρε συ athanton αυτο λέμε! τα windows phone δεν τα έχουν καταφέρει αυτά?

λεο7

@md03582 ναι απλά πριν έγραψα για την παρουσίαση του android που σημαίνει ότι οι άλλες εταιρείες από τότε και πιο πριν θα γνώριζαν για την εμφάνιση του.Ενδιαφέρον το βιντεάκι η αλήθεια έιναι όμως πως αυτές τοις συσκευές δεν τις θυμάμαι ήμουν μικρός όταν βγήκαν σύμφωνα με το βιντεάκι.Δεν τα ήξερα αυτά για αυτό πίστευα ότι τα android και iphone ήταν από τα πρώτα αφής.Το μόνο που μου κάνει εντύπωση για τα WP είναι ότι άργησαν να βγάλουν καινούργιες συσκευές και να τις πολυδιαφημίσουν σε αντίθεση με τα android και iphone.

md03582

@λεο 7 οντως καθυστερησαν και χασανε εδαφος.. Σε αυτο εχεις δικιο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.