Τετάρτη
13/06/2012

Nokia, Συζητά την πώληση της εταιρείας πολυτελών κινητών Vertu;

Η Nokia φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τo μετοχικό κεφάλαιο EQT, αναφορικά με την πώληση της θυγατρικής της εταιρείας κατασκευής πολυτελών κινητών τηλεφώνων Vertu, με εκτιμώμενο αντίτιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που επικαλείται το Reuters.

H Vertu είναι μια εταιρεία που απευθύνεται στους πραγματικά πολύ πλούσιους αυτού του πλανήτη, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ για ένα διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους κινητό που δεν είναι καν smartphone. Η Permira είναι μια ακόμα εταιρεία πολυτελών κινητών που είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση της Vertu, αλλά οι συζητήσεις αυτές δεν φαίνεται να προχώρησαν.

Είναι εμφανές ότι η Nokia κάνει μια εκκαθάριση των θυγατρικών εταιρειών και των υπηρεσιών που προσφέρει, προκειμένου να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη των Windows Phones. Αυτή η εξέλιξη είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και μας κάνει να αδημονούμε να δούμε σύντομα και μία ταμπλέτα με Windows από τη Nokia, έτσι για να εκτοξευθεί στα ύψη ο ανταγωνισμός στην κατηγορία.

Update: Η Nokia μπορεί να ανακοινώνει ότι περιμένει χαμηλή κερδοφορία και προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας, μαζί με την ανακοίνωση της τελικής πώλησης της Vertu, αλλά παράλληλα προχώρησε στην εξαγορά της Scalado, μίας εταιρείας που έχει αναπτύξει την εφαρμογή Scalado Remove, με την οποία εκτιμάται ότι θα κάνει ακόμα πιο εξελιγμένες τις λειτουργίες των Windows Lumia smarpthones.

Nokia, Συζητά την πώληση της εταιρείας πολυτελών κινητών Vertu;

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η Enzo λέει:

    Και τι δεν θα δινα για να δω μια ταμπλέτα ΝΟΚΙΑ (Vertu) με w8 και με σμαράγδια, ρουμπίνια και μπριλάντια!!!

  2. Ο/Η Nacho λέει:

    @Enzo ξεκίνα με 50 χιλιάρικα

  3. Ο/Η Technewz λέει:

    Τελικά πουλήθηκε

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.