Nokia, Συζητά την πώληση της εταιρείας πολυτελών κινητών Vertu;

Η Nokia φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τo μετοχικό κεφάλαιο EQT, αναφορικά με την πώληση της θυγατρικής της εταιρείας κατασκευής πολυτελών κινητών τηλεφώνων Vertu, με εκτιμώμενο αντίτιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που επικαλείται το Reuters.

H Vertu είναι μια εταιρεία που απευθύνεται στους πραγματικά πολύ πλούσιους αυτού του πλανήτη, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ για ένα διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους κινητό που δεν είναι καν smartphone. Η Permira είναι μια ακόμα εταιρεία πολυτελών κινητών που είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση της Vertu, αλλά οι συζητήσεις αυτές δεν φαίνεται να προχώρησαν.

Είναι εμφανές ότι η Nokia κάνει μια εκκαθάριση των θυγατρικών εταιρειών και των υπηρεσιών που προσφέρει, προκειμένου να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη των Windows Phones. Αυτή η εξέλιξη είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και μας κάνει να αδημονούμε να δούμε σύντομα και μία ταμπλέτα με Windows από τη Nokia, έτσι για να εκτοξευθεί στα ύψη ο ανταγωνισμός στην κατηγορία.

Update: Η Nokia μπορεί να ανακοινώνει ότι περιμένει χαμηλή κερδοφορία και προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας, μαζί με την ανακοίνωση της τελικής πώλησης της Vertu, αλλά παράλληλα προχώρησε στην εξαγορά της Scalado, μίας εταιρείας που έχει αναπτύξει την εφαρμογή Scalado Remove, με την οποία εκτιμάται ότι θα κάνει ακόμα πιο εξελιγμένες τις λειτουργίες των Windows Lumia smarpthones.

, Nokia, Συζητά την πώληση της εταιρείας πολυτελών κινητών Vertu;

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Enzo

Και τι δεν θα δινα για να δω μια ταμπλέτα ΝΟΚΙΑ (Vertu) με w8 και με σμαράγδια, ρουμπίνια και μπριλάντια!!!

Nacho

@Enzo ξεκίνα με 50 χιλιάρικα

Technewz

Τελικά πουλήθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.