Nokia Lumia 1020, Πρώτη ενδεικτική τιμή 799 ευρώ στη Γερμανία

Από τη Γερμανία και κάποιους retailers κινητών έρχεται η πρώτη ενδεικτική τιμή του Nokia Lumia 1020 για προπαραγγελία με 799 ευρώ η έκδοση με τα 32GB. Το Nokia Lumia έχει κάμερα 41 Megapixel με τεχνολογία Pure View, οθόνη 4.5 ιντσών τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση 1280×768 pixel, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 1.5GHz, μνήμη RAM 2GB και τρέχει Windows Phone 8.

Το Nokia Lumia 1020 θα είναι διαθέσιμο αρχικά στην Αμερική στις 26 Ιουλίου ενώ στις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να κυκλοφορήσει από τον Σεπτέμβριο. Η παραπάνω τιμή είναι ενδεικτική και ίσως διαφέρει από την επίσημη τιμή διάθεσης της Nokia.

Nokia Lumia 1020 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Nokia Lumia 1020 τιμή 799 ευρώ, Nokia Lumia 1020, Πρώτη ενδεικτική τιμή 799 ευρώ στη Γερμανία

Nokia Lumia 1020 τιμή 799 ευρώ, Nokia Lumia 1020, Πρώτη ενδεικτική τιμή 799 ευρώ στη Γερμανία

Πηγή

Kudos to Xaris

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris1988

800 ευρω για μια Dual Core συσκευη με μετριο λειτουργικο αλλα με σουπερ καμερα. Δεν τρελαθηκα…

koprodogis

Εαν οντως ειναι αυτη η τιμη ας μου εξηγησει καποιος που ξερει ποσο ειναι το πραγματικο κοστος των υλικων του κινητου (υπαρχει φυυσικα και το κοστος R&D και διαφορα αλλα).
Να χαρω εγω την Google που βγαζει φθηνα κινητα, βλεπε Nexus 4 και παταει κατω τον ανταγωνισμο.
Ειμαι fan των wp αλλα εχουν χασει τη μπαλα στη Νοκια, ας δουν ποσο παει το Ativ S

Ιωάννης

δεν δίνω 750 ευρώ για dlsr και 50 για ένα κινητό καλύτερα;

Χρήστος

Λατρεύω τα wp, αλλά εδώ μου βγήκαν τα μάτια… Την παλεύουν;

Darth

ο χρηστέ μου δλδ 800 γερμανια 890 900 Ελλάδα………………….. 900 ευρώ για αυτό ουτε για αστείο μετά από κάνα 6 μηνο οταν τιμή στο skrutz πέσει στα >450 το συζητάμε

αν το πάρουμε έτσι παίρνω Nikon D5100 που είναι χίλιες φόρες καλύτερη με 480 ευρώ και Nokia Lumia 920 με 320 ευρώ(ίδιο κινητό με άλλη camera είναι) και μου μένει και κάνα 80 ευρω στην τσέπη

antonis

ρε μην τσιμπατε.. και το galaxy s4 740 ελεγαν και τωρα απο skroutz με 478 το παιρνεις……

Χρηστος

ενταξει ρε μην κανετε ετσι…και το λουμια 920 εκανε 750ευρω οταν βγηκε και τωρα εχει 320…αν θελεις τωρα να το παρεις προπαραγγελια τοσο θα κανει…γιατι αλλα κινητα που εχουν κοντα στα 1000 ευρω προπαραγγελια τι καλυτερο εχουν?

Μιχάλης

1. To λειτουργικό δεν είναι μέτριο ίσα ίσα πάει σφαίρα ακόμα και με μονοπύρηνο τι να κάνεις τους “6000 πυρήνες” αν ο κώδικας είναι χάλια.Αν κάποιος έχει δει πως άρχισε το Android θα του βγουν τα μάτια με τον κομπάρσικο κώδικα που έγραφαν μόνο και μόνο για να βγάλουν κάτι φτηνό και γρήγορα ώς ανταγωνισμό στην Apple. Η πικρή αλήθεια του android είναι ότι αν δεν κάτσεις να παίξεις με το xda και τις rom που έχουν ,σοβαρές επιδόσεις δεν έχεις
2. Είναι μια καλή κίνηση τώρα που αν παρατηρήσει κανείς το store σχεδόν δεν λείπει τίποτα και η τακτική με τα 3rd party apps προσελκύει όλο και περισσότερους developers
3.Moυ αρέσει που δεν αντέγραψε
4.Με χαλάει που δε έχει microSD (νομίζω δλδ) μόνο αυτό

Gian

έχω πωρωθεί με την απλότητα των wp8 και την νοκια αλλά με χαλάει η τιμολόγηση και η έλλειψη συσκευών με μεγάλη οθόνη (δεν με ενδιαφέρει η ραμ και το σιπιγιου).
Είχα πει θα περιμένω να πέσει το 925 αλλά μάλλον θα πάρει μήνες!
αχ και να έπαιρνε το ativ s τα νόκια απς! στα 250 που είναι θα το χτυπούσα αύριο το πρωί.

George

ρε darth αυτό το μπορώ να πάρω 5 ψηφιακές ένα λαπτοπ ενα playstation και μια τοστιέρα με τα ίδια λεφτά δεν υπάρχει εν έτη 2013… έτσι όπως έχει εξελιχθεί η τεχνολογία ένα smartphone δε νοείται να μην διαθέτει χαρακτηριστικά που να μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες και με το παραπάνω γιατί όλοι ζητάνε να έχουν μια συσκευή που να τα κάνει όλα σε ένα. όσο πιο ικανοποιητικά γίνετε.. συμφωνώ 1000% μαζί σου ότι είναι πανάκριβο και δεν γίνετε η νοκια(με τόσο μικρό ποσοστό στην αγορά) να ξεκινάει τη ναυαρχίδα της 100+ευρώ παραπάνω από τις ναυαρχίδες άλλων εταιρειών , γιατί ούτε παραπάνω κόσμο θα μαζέψει και δεν θα τη σώσει από την κατάσταση που είναι… μπορεί η κάμερά της να είναι έτη φωτός μπροστά απ’ότι υπάρχει σε smartphone camera αλλά δεν γίνετε να πουλάς τόσο ακριβά ένα χαρακτηριστικό… γενικά έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση με τις ναυαρχίδες των εταιρειών πρέπει να περιμένεις κανα 3αρι μήνες να τα αγοράσεις από το σκρουτζ …

Darth

@Μιχάλης δεν εννοούσα από θέμα ταχύτητας εκεί είναι μια χαρά από θέμα δυνατοτήτων ακόμη έχει δρόμο

@George στον Ιωάννη απάντησα σαν πλάκα βασικά :p αλλά αυτό δεν αναιρεί κράξιμο σε εξαιρετική υψηλή τιμή του (αντί να κάνουν για κάποιο καιρώ επιθετική πολιτική να κάνουν μπαμ βλέπε nexus 4/nexus 7 πολιτική χρεώνουν στον θεό ) και δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορούν να κάνουν από θέμα hardware έχουν σχετικά φτηνά εξαρτήματα(παλιό hardware) πέρα από camera και αυτή άντε κάνα 100 ευρώ να είναι για αυτούς ακόμη και εργατικά χέρια είναι φτηνά σε αυτούς αφού κατασκευάζετε κίνα (δυστυχώς για εμάς όλα τα εργοστάσια πλέων είναι κίνα γιατί έχουν σκλάβους εκεί και είμαστε όλου άνεργοι)……..

Αποστόλης Βλβ

Είναι πάρα πολλά τα χρήματα, αλλά δε μας τα παίρνει κανένας από τη τσέπη! Όποιος θέλει θα το πάρει!

jonjon

Εγκεφαλικό !!!!!!!!! Δηλαδή μια θήκη,καπάκι ασύρματης φόρτισης πάμε 1000+ Δεν ξέρω τι να πω 🙁

Λεωνίδας

Τιμή ΣΟΚ.(ΚΑΙ ΔΕΟΣ) Σίγουρα δεν μας παίρνει κανείς τα χρήματα με το ζόρι. Απλά σχολιάζουμε.

Manolis

καλα μη ψαρωνεστε ετσι,μετα απο κανα 3 μηνο της κυκλοφοριας του,η τιμη θα παει στα 400 οπως με το λουμνια 920 και το νοκια 808 και μετα στα 350 απ το σκρουντζ.
Και εξαλου αν βγαλουμε το γεγονος πως ψαχνουν κοροιδα,,η τιμη αυτη δεν απευθυνεται σε μενα και σε σενα.Αλλα στα παιδακια πλουσιων που πανε στα ιδωτικα σχολεια και θελουν να χουν το τοπ κινητο περα κοστους..Συν το γεγονος πως αν ενα κινητο θα παρουσιασει μια νεα καινοτομια,εδω εχουμε τα 41 μπ τα μαγαζια θα το πουλαν πιο ακριβα απ αυτα που αξιζουν..
το θεμα ειναι πως το κινητο αυτο πρεπει να συγκριθει με dlsr ακριβου κοστους για να δειξει την αξια του οπως εγινε με το 808..

tasos

calm down…οτα βγηκε το 808 τοσο περιπου ειχε…

Darth

@tasos
https://techblog.gr/mobile/nokia-808-pure-view-650-euro-uk-clove-76608/

μπα κάνα 200 ευρώ ποιο κάτω ήταν 650 ευρώ ήταν αγγλια/γερμανια θυμάμαι εδώ ήρθε 720 ευρω (τώρα το έχουν κάνα δυο καταστήματα και αν)
υπολόγισε το 1020 στην Ελλάδα τότε κάπου στα 880 890 μην σου πω 900 ευρώ (παιζει να μην βγω ψεύτης)

JohnWave

Aκολουθεί διαφήμιση της Nokia στην Ελλάδα :

“Δώσε τώρα 850 ευρώ και πάρε στα χέρια σου το 1020! Διακοπές δεν θα πας αλλά θα μπορείς να φωτογραφίζεις τέλεια το άδειο πορτοφόλι σου και τα σκουπίδια στις υπέροχες γειτονιές της πόλης σου ! Και μην ξεχνάς ! Με τα 850 ευρώ θα έχεις κινητό με 2 , ναι 2 ολόκληρους πυρήνες !!! Και το καλύτερο στο φυλάξαμε για το τέλος ! To 1020 τρέχει Windows,ένα λειτουργικό με τις περισσότερες και καλύτερες εφαρμογές , ένα λειτουργικό με την σούπερ παραμετροποίηση γνωστή ως μικρό κουτάκι,μεσαίο κουτάκι,μεγάλο κουτάκι,καθόλου κουτάκι! Yeah ! “

Panagiotis G

Δεν έχετε βαρεθεί μερικοί με την καραμέλα των πυρήνων; έλεος ρε παιδιά. το ότι το android είναι ένα κακογραμμένο λειτουργικό που θέλει τρελά resources για να τρέχει σωστά δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και το σωστό. iOS και WP θα το ξαναπούμε δεν τα χρειάζονται τα τετραπύρηνα. έχουμε φτάσει σε σημείο να θέλουμε τεραπύρηνο στα 2Ghz με 2 GB μνήμη για να τρέχει το android και πάλι σκαλώνει. τα Windows 8 τρέχουν με πολύ μικρότερες απαιτήσεις άψογα και κάνουν και περισσότερα. Έχουμε πέσει όλοι στο τρυπάκι της Google-Samsung που επειδή δεν ξέρανε πως να χτυπήσουν το iOS δίνανε ίντσες και πυρήνες στα κινητά για να εντυπωσιάσουν τον κόσμο με αποτέλεσμα τώρα να έχουν ξεφύγει τα πράγματα στο μέγεθος ενός κινητού και με επεξεργαστές τρελούς χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια ομαλή και ωραία εμπειρια που προσφέρει μόνο τα iOS και WP. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Και προς Θεού μη συγκρίνουμε 8x και Ativ S με τα Lumia…αυτά μία που βγήκαν στην αγορά και μία που τα ξέχασε η εταιρεία τους. Η Nokia κάνει μεγάλους αγώνες με πολλά software updates και καλούδια στα Lumia που κάνουν τους άλλους απλά πρωτάρηδες στην αγορά των κινητών!

Πέτρος Π

@JohnWave : Πέντε χρονών είσαι? Τι σχόλιο ήταν αυτό? Εντάξει εσύ κάτσε να καμαρώνεις με τους 8 πυρήνες και με μενού που λαγκάρει… Δηλαδή έλεος πια με τα σχόλια για τα Windows Phones, γιατί τόσος πόλεμος?? Δηλαδή αυτοί που λένε για την παραμετροποίηση των Android και για τις άπειρες εφαρμογές που τους προσφέρουν που τα χρησιμοποιούν? Στην Νάσα δουλεύουν?? Προσωπικά δεν μπορώ να πω οτι κάποιο λειτουργικό είναι καλύτερο από τα άλλα, όλα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους…

panakart

Λογική τιμή. Σιγουρα βεβαια πολυ ακριβό. Οταν κανει το Lumia 925 600 ευρω ειναι λογικο αυτο να κοστιζει παραπανω.

Aris

και για ολα αυτα παιδες φταει ο ανταγωνισμος και οχι το φπα…αντι να εχουμε χαμηλοτερες τιμες οπως θα επρεπε υπο φυσιολογικες συνθηκες οι τιμες ολο και αυξανονται…βγαινει η apple kai soy kostologei to kinhto 700 ευρωπουλα και βλεπουν οι αλλοι οτι πουλαει τρελα..σου λεει γιατι και εγω να μην πουλησω τη ναυαρχιδα μου τοσο…αντε γεια με τις τιμες σας..αγορα μετα απο μισο χρονο…γιδια(για τις εταιριες μιλαω)

sosimple

Γιατι μου φαίνεται οτι το ativ s των 240 € ειναι καλύτερο σχεδον σε ολα με εξαιρεση την καμερα; Έχει και μεγαλυτερη amoled οθονη, ιδια αναλυση, θεση για sd αν θυμάμαι καλα κλπ..

Πέτρος Π

@sosimple: Μπα όχι, στα WP το ativ s μάλλον πηγαίνει άπατο μέχρι σήμερα… Γενικά δηλαδή η samsung όσο το έχει στα android τόσο είναι εκτός κλίματος στα WP… Και στο gsmarena αν δεις έχει βαθμολογίες περίπου στο 5, ενώ τα lumia είναι από 7,5 και πάνω… Για τα WP τα Nokia είναι μονόδρομος, κυρίως για τις καταπληκτικές αποκλειστικές εφαρμογές τους, και η HTC ακολουθεί σχετικά κοντά… Η Samsung δεν κατάφερε να πιάσει τον παλμό των Windows Phones, απλά πήρε τη δοκιμασμένη συνταγή που έχει στα android και άλλαξε το λειτουργικό!Γιαυτό και η τιμή του Ativ έχει πέσει τόσο πολύ, επειδή δεν πουλάει…

sosimple

@Πετρος: Ναι ενω τα υπόλοιπα wp πουλάνε. . Με τη λογική σου όλα αποτυχημένα ειναι.. Οταν εχουν όλα μαζί 2% των πωλήσεων δε χρειάζονται περισσότερα λόγια. .
Δεν ξερω τι βαθμολογία βάζει το gsmarena, εγω αυτό που βλέπω ειναι 2 παρόμοια κινητα , το ένα 800 € και το αλλο 240.. Όντως το ativ επεσε πολυ η τιμή του λογω χαμηλής ζητησης, αλλα λιγο πολυ το ιδιο συμβαίνει στα περισσότερα wp ακριβώς για τον ιδιο λογο. Και με το lumia 1020 το ιδιο θα συμβεί. Ή νομιζεις οτι θα κανει τιποτα τεράστιες πωλήσεις στην τιμη αυτη;
Επίσης το gps software των νοκια μπαίνει και στα υπόλοιπα πλεον εστω επι πληρωμη. Δε διαφωνει κανεις οτι ειναι ποιο πληρες στα wp τα νοκια, αλλα 2-3 εφαρμογές δεν δικαιολογούν τέτοιες τιμες νομιζω.. Άλλωστε σχεδον ολοι το ιδιο γράφουν πλην των σουπερ φαν..

sosimple

Και παρεπιμπτωντος, το ativ s (που πραγματι δεν πήγαινε καλα στην τιμή που ειχε βγει) τυχαίνει να γνωρίζω οτι στην Ελλάδα τουλάχιστον (για εκει ξερω) εχει κανει ρεκορ πωλήσεων στην χαμηλή τιμη που πωλείται τωρα.. Σε 2-3 μηνες αν συνεχίσει ετσι, θα είναι μακραν το ν1 wp σε πωλήσεις στην Ελλάδα. .

Πέτρος Π

@sosimple: Ναι όλα τα υπόλοιπα wp πουλάνε αρκετά και είναι το μόνο λειτουργικό που εμφανίζει φέτος τόσο μεγάλα ποσοστά ανάπτυξης, αυτό το λένε τα στατιστικά και όχι οι σούπερ φαν….
Εγώ διαφωνώ με τη λογική του οτι το Galaxy S4 σωστά κάνει 750 €, ενώ το 920 θα έπρεπε να κάνει 300 € επειδή είναι αναπτυσσόμενο το λειτουργικό του, άσχετα από το γεγονός οτι στις επιδόσεις είναι πάνω κάτω τα ίδια…
Τέσπα έχουμε ξεφύγει από το θέμα, ο καθένας εξάλλου αγοράζει σύμφωνα με τα γούστα του… Άλλος προτιμάει 8 πυρήνες, άλλος δωρεάν παγκόσμιο offline navigation…

JohnWave

@Πέτρος Π και μόνο που μου κάνεις προσωπική επίθεση,αυτό σου επιστρέφει πίσω το χαρακτηρισμό που έκανες για μένα. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα το 1020 ακόμα κι αν είχα τα χρήματα που ζητά λόγω του ότι φορά Windows.Έχω χειριστεί Windows κινητό, έχω χειριστεί Android και κάποια πράγματα που θέλω να έχει το κινητό μου όπως πχ launchers για πλήρη παραμετροποίηση του UΙ ή Swype για την πληκτρολόγηση δεν τα έχουν τα Windows. Tα Windows είναι εξαιρετικά για κάποιον που είτε θέλει να πάρει low end συσκευή ( απαιτούν λιγότερα resources ) είτε για κάποιον που θέλει να πάρει hi end συσκευή και δεν θέλει να παραμετροποιεί το user interface της ή δεν τον νοιάζει η έλλειψη κάποιων βασικών εφαρμογών. Kαι όχι το Android δεν λαγκάρει σε hi end συσκευές.Το αν ο Α έχει πχ S3 και του παρουσιάζει lags ενώ στον Β που έχει πάλι S3 δεν υπάρχουν lags , αυτό δείχνει ότι φταίει το πως έχει στήσει ο Α το τηλέφωνό του.Προκαλώ όποιον οπαδό Windows 8 θέλει , να συναντηθούμε από κοντά και να του δείξω πως ρολάρει το android κινητό μου το οποίο όχι δεν είναι S3 αλλά Optimus 4X και κοστίζει 250 ευρώ πλέον στο skroutz.Aν δει lag… Συνέχεια »

Πέτρος Π

@JohnWave : Εντάξει, μετά και από το δεύτερο post σου σχετικά με τις μονομαχίες στο Ελ Πασο για το πόσο καλά ρολάρει το κινητό σου σιγουρεύτηκα για την ηλικία σου… 🙂 Τέσπα τέρμα τα off topic για άλλη μια φορά…

JohnWave

Τρομερή αντιεπιχειρηματολογία τόσο για την παραμετροποίηση όσο και για τις εφαρμογές και για τη λειτουργία των λογισμικών σε low end και hi end συσκευές.Εγώ επιχειρηματολόγησα αναλυτικά και εσύ κάνεις μόνο προσωπικές επιθέσεις.Όχι φίλε μου, δεν είπα να μονομαχήσω.Είπα να δείξω από κοντά πως ρολάρει το android σε ένα καλοστημένο τηλέφωνο για όσους έχουν διαφορετική άποψη.Τα περί Ελ Πάσο είναι δική σου παιδική ερμηνεία στα λεγόμενά μου.Δεν πειράζει πάντως.Ας είμαι 5χρονο και ας έχω καλύτερη κρίση και περισσότερη γνώση και ευγένεια.

Συγνώμη Κώστα Βλαχάκη για το off topic.Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με το παρόν θέμα μιας και ο φανατισμός καλά κρατεί.

nikolas

Με samsung ativ s εχω ολες τις εφαρμογτες της Nokia δωρεαν, το here drive θα ειναι μεχρι 20 ιουλιου https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2362165

vassilis7

Καλά ρε παιδιά ηρεμίστε, έτσι και αλλιώς αυτή η τιμή είναι για προπαραγγελία. Αφού το κινητό δεν έχει έρθει ακόμα στην Ευρώπη (αν κάνω λάθος παρακαλώ ας με διορθωσει κάποιος!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.