Nokia Lumia 1020, Επίσημα και αναλυτικά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Nokia Lumia 1020 είναι εδώ επίσημα το πρώτο Windows Phone 8 smartphone με κάμερα 41 Megapixel τεχνολογίας Pure View, οπτικά μέρη Carl Zeiss, οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και οθόνη 4.5 ιντσών τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση 1280×768 pixels και τεχνολογία PureMotionHD+. To Nokia Lumia 1020 ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 1.5GHz, μνήμη RAM 2GB, NFC και ενσωματωμένη μνήμη 32GB.

To Nokia Lumia 1020 θα κυκλοφορήσει στην Αμερική σε τρία χρώματα κίτρινο, λευκό και μαύρο. Στην Ευρώπη αναμένεται να διατεθεί από τον Σεπτέμβριο και με την ονομασία Nokia Lumia Eros.

Nokia Lumia 1020
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 8
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon S4 1.5GHz διπύρηνος
GPU: ?
Μνήμη RAM: 2GB
4G/ LTE
Οθόνη: 4.5 ιντσών, AMOLED, 1280×768 pixels, PureMotionHD+, Clear Black, Nokia Glance Screen, Gorilla Glass 3
Κάμερα: 41 Megapixel, BSI, Carl Zeiss, Οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (OIS), Zoom 3x, auto-focus, LED flash, Xenon flash, Full HD video 1920×1030 pixels 30fps
Δεύτερη κάμερα: 1.2 Megapixel wide angle
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB (+7GB Skydrive)
Κάρτα μνήμης: Όχι(?)
Wi-Fi n, GPS/ GLonass, Bluetooth 3.0, micro USB, NFC, Στερεοφωνικά ηχεία IHF
Nokia Pro Camera, Nokia Rich Recording
Μπαταρία: 2000 mAh
Διαστάσεις: 130.4×71.4×10.4 χλστ.
Βάρος: 158 γρ.

Nokia Lumia 1020 ανακοινώθηκε επίσημα, Nokia Lumia 1020, Επίσημα και αναλυτικά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Nokia Pro Camera και Nokia Smart Camera λογισμικό

Nokia Rich Recording λειτουργία
Πραγματοποίηση εγγραφής στερεοφωνικού ήχου χωρίς παραμόρφωση ακόμα και σε συνθήκες με υψηλό εξωτερικό θόρυβο.

Nokia Camera Grip PD-95G
Θήκη αξεσουάρ που μεταμορφώνει το smartphone σε compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και του δίνει έξτρα ενέργεια με την ενσωματωμένη μπαταρία. Διαθέτει ειδικό κουμπί λήψης φωτογραφιών με δύο στάδια όπως όλες οι κανονικές φωτογραφικές μηχανές (πρώτα κάνει focus και μετά πραγματοποιεί τη λήψη). Διαθέτει υποδοχή για τρίποδο.

Nokia Wireless Charging Cover CC-3066
Ειδική θήκη αξεσουάρ που προσφέρει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης μέσω της τεχνολογίας Qi.

Nokia Lumia 1020 ανακοινώθηκε επίσημα, Nokia Lumia 1020, Επίσημα και αναλυτικά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Kudos to Aris

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikozio

300 Ευρά ένα τετραπύρηνο κτήνος + 400 Ευρά μια canon/nikon DSLR = 700+ Ευρά = Nokia Lumia 1020

Λεωνίδας

Μια “καλή” τιμή για ένα τέτοιο κινητό θα ήταν γύρω στα 350 Ευρώ (Όχι ότι θα τα ‘δινα!). Δεδομένου ότι θα κάνει πάνω από 500 Ευρώ νομίζω ότι είναι λίγο ασύμφορο. Δηλαδή αν η κάμερα ήταν στα 20 mp θα μας χάλαγε και να ‘κανε αρκετά λιγότερο?!

panos13

Διαβαστε τι ειναι το pureview και που αξιοπιουνται τα Mpx.
Επισης νικος με την δικη σου λογικη παιρνεις καλυτερα ενα κινητο 30 ευρω ενα tablet και μια φωτογραφικη….δεν ειναι λογικη αυτη….stop trolling,..

nikos

Μερικες ειστε τοσο στενοκεφαλοι που οκ………δηλαδη οποιοκινητο δεν ειναι galaxy η iphone για να αξιζει πρεπει να κανει κατω απο 300 κατοσταρικα για να αξιζει!!

panagis

Λεωνιδα εγω λεω να το δινουν δωρο με μια εξαδα νερο…και με τον βικο οχι κανα ακριβο!εχουμε τρελαθει τελειως?

Λεωνίδας

Θα ‘θελα να μας πει την άποψή της η ΝΟΚΙΑ αν είναι χαζοί τελικά αυτοί που αγοράζουν και κουβαλούν dslr μηχανές. Γιατι ο ερασιτέχνης φωτογράφος να μην αρκετή στα 8-10 megapixels των ναυαρχίδων άλλων εταιριών?

Συγγνώμη ρε παιδιά, γιατί να κάνει 600 και 700 Ευρώ???? Για την κάμερα??? Ε μην τρελλαθούμε κιόλας! Ωραία, ήμουν φειδωλός. Σε καμμία περίπτωση πάνω από 400 Ευρώ! Και μιλάμε για μια εταιρία που παλεύει να ξανασταθεί στα πόδια της κι ένα λειτουργικό που αμφισβητείται απο πολλούς.

Kαι για να μην παρεξηγούμε ΔΕΝ θεωρώ λογικό ούτε τα άλλα να πωλούνται 600 και 700 Ευρώ!

Ζαφειρης

Δεν υπαρχει θεμα συγκρισης με DSLR.Ειναι αστειο ακομα και στη σκεψη.Η νοκια απλα σου δινει τη καλυτερη φωτογραφικη που μπορει να προσφερει ενα smartphone.Προφανως και κανενας που ασχολειται με τη φωτογραφια δεν θα παρει το νοκια για να ασκησει το χομπι του.Αλλα σαν καμερα κινητου τηλεφωνου ειναι το καλυτερο που μπορεις να βρεις.Εμενα προσωπικα με αφηνει πληρως αδιαφορο αφενος γιατι εχω DSLR αφετερου γιατι μετα απο μερικους μηνες χρηση wp καταλαβα πως δεν μου ταιριαζουν.Αυτα!

Aris

τερας..παιδες κακα τα ψεμματα ειναι πολυ καλη συσκευη..προσωπικα εμενα μονο το wp με ”χαλαει” και αυτο γιατι εγω το κινητο το θελω και για παιχνιδια..οχι μονο για αυτο αλλα και για αυτο..και το wp σε αυτον τον τομεα ειναι πισω..καταταλλα επειδη ακομα δεν εχω αποφασισει τι κινητο θα παρω(οντας ακομα με ενα απλο των 20 ευρω)μπαινει στην watchlist… 🙂

Apostolis Vlv

το μεγαλύτερο γεγονός, μετά τη “παρουσίαση” του IOS 7! Δεν υπάρχει τίποτα κλτερο από τα Lumia!

Λεωνίδας

Eίδα την παρουσίαση…σίγουρα είναι καλό και όμορφο smartphone, ΔΕΝ αναφέρθηκε όμως σε τίποτα άλλο εκτός απ’την κάμερα και το gps! Τίποτα άλλο! Ούτε για μνήμη, επεξεργαστή, τίποτα. Αν δεν κάνω λάθος βέβαια! Σε “δύσκολες” ερωτήσεις απαντούσε με γενικόλογα. Αν η τιμή του είναι συμπαθητική θα πετύχει. Αν είναι στο Θεό, χλωμό.

Nickolas

Φοβερό το κινητό και η φωτογραφική απλά δεν παίζεται.
Και κάτι άσχετο, τι ξενέρωτα διαφημιστικά είναι αυτά :p

iceman

απιστευτη καμερα, δυστυχως παει χαμενη οντας ενσωματωμενη σε ενα λειτουργικο που θελει ακομα παρα πολυ δουλεια. επισης δεν ειδα κατι το διαφορετικο απο οτι μπορει να κανει το νοκια 808 που εχω. οτι εδειξαν σημερα στη παρουσιαση, εγω τα εχω στο 808 εδω και ενα χρονο….

Darth

χαλαρά θα έδινα και 650 ευρώ και 700 αν μαρεζε πολύ αρκεί να είχε κάποιο ποιο ελεύθερο λογισμικό meego/android/ubuntu κλπ ακόμη και nekro simbian αλλά με τόσο κλειστού τύπου λειτουργικό…….. δυστυχώς δεν……. απλός δεν μου κάνει.

Κατά τα άλλα πάρα πολύ καλή συσκευή με την ποιότητα της nokia και για μένα τουλάχιστον όμορφη

Γιώργος Π.

Το συγκεκριμένο για smartphone προσφέρει ότι καλύτερο σε κάμερα μέχρι στιγμής. Τώρα αν θα είναι ακριβό αυτό είναι άλλο θέμα. Πάντως στο κίτρινο χρωμα φαίνεται φοβερό!

Βασίλης

Δυστυχώς η ΝΟΚΙΑ με έχασε όταν ξεκίνησε τη μαύρη διαφήμιση. Αντί να δείξει για ποιον λόγο να αγοράσω κάποιο μοντέλο της, δείχνει την κάμερα του iPhone που σε κάνει ζόμπι κλπ. Το ίδιο της το marketing αποτρέπει υποψήφιους πελάτες.

roecb

Οποιος μιλαει για επεξεργαστες κλπ., οκ, ας αλλαξει σπορ καλυτερα…:p Το κινητο φυσαει και αμα το ειχε βγαλει αλλη εταιρεια τωρα θα ακουγαμε για “επανασταση στην τεχνολογια” και αλλα τετοια γραφικα…

Κώστας D.

Παρά πολύ όμορφο κινητό! Τα σπάει!

natna

Δεν θα μπω σε συγκρίσεις. Δεν με ενδιαφέρουν. Μέχρι τώρα γκρινιάζαν για το αρχαίο λειτουργικό. Ας λένε ότι θέλουν πλέον. Περί ορέξεως… Κανένας μέχρι τώρα δεν ανέφερε την για πρώτη φορά στερεοφωνική ηχογράφηση rich recording σε WP!!! Aυτό είναι καινοτομία.- Όποιος έχει ακούσει ήχο από συναυλία με το 808 έχει πάθει την πλάκα του! Ακόμα και εγώ που ψάχνω παντού για ψεγάδια εντυπωσιάστηκα. Δυστυχώς ο αισθητήρας είναι κάπως μικρότερος για να χωρέσει στο λεπτότερο κέλυφος. Ας ελπίσουμε να είναι καλύτερος στο θέμα του θορύβου στα ψηλά iso. Σε λήψεις χαμηλού φωτισμού ελπίζω ο σταθεροποιητής να κάνει την διαφορά. Να δουλεύει καλά δηλ. Από άλλο φόρουμ επίσης αναφέρθηκε δυνατότητα επιλογής shutter speed κάτι που όλοι θέλαμε στο 808. Πραγματικά θεωρώ ότι τα 5mp είναι λίγα για pureview τεχνολογία (φοβάμαι ότι έχει σχέση με τον μικρότερο αισθητήρα), αφού στο 808 δουλεύει υπέροχα στα 8mp. Από το πολύ γρήγορο και εύκολο σε ρυθμίσεις μενού της κάμερας, λείπουν οι λειτουργίες για timelapse και bracketing, που επίσης ενδιαφέρουν αρκετούς κινητο-φωτογράφους. Τα παραπάνω ζητήματα βέβαια πιστεύω λύνονται πανεύκολα με αναβάθμιση της εφαρμογής της κάμερας από την Nokia ή με εφαρμογές τρίτων προγραμματιστών από το market. Ένα μόνο είναι σίγουρο. Η κίνηση της Nokia προχωράει την ίδια… Συνέχεια »

Αποστόλης Τσιλιάκος

Ωραίος ο natna…Long live το Ν9 πάντως.

tsakis

Η καμερα απιστευτη, οτι καλυτερο τουλαχιστον στην κατηγορια των smartphones… Γιατι ομως περαν αυτης βλεπουμε ενα 920/925/928 με κτηνωδης καμερα, 1 επιπλεον GB Ram και τπτ παραπανω;;;; Γτ βλεπουμε τεχνολογια 2 ετων πισω;;; Γτ στην τελικη η τιμη του θα ειναι στα επιπεδα του GS4… Γτ η CPU να μεινει τοσο πισω;;; Εναν 600 please….:/ Ή 800;;;; Οχι τον απαρχαιωμενο S4 και ουτε καν τον PRO…. Και απο μπαταρια;;; Ποια μπαταρια;;; Με τα 2000mah που πας NOKIA;;; Εχω το 920 και αν μου βγαλει μια καθημερινη κανω το σταυρο μου…. Μακαρι να δουμε καποια στιγμη ενα πραγματικο θηριο απο αποψη Specs…

Ζαφειρης

@ natna Καταννοω οτι οι DSLR δεν ειναι για ολους αλλα δεν χρειαζεσαι κανενα τσουβαλι ευρω για να κανεις ολα αυτα που θελεις με μια DSLR.Μια middle level DSLR + ενα φακο 18-200 mm θα δωσεις λιγοτερο απο 700 ευρω που ετσι κι αλλιως τοσο θα κανει το νοκια και θα εχεις ενα εκατομμυριο φορες καλυτερα αποτελεσματα.

Alexboom

Ρε ΝΟΚΙΑ πάλι μικρό??? βάλε εκει 5.5” να γουστάρουμε!!!

JohnWave

Άψογο το κινητό για όσους τραβούν συχνά φωτογραφίες με το κινητό τους και δεν ενοχλούνται από:
->το λειψό windows marketplace
->την έλλειψη παραμετροποίησης των Windows mobile OS.( καμία σχέση με το Anrdoid)
->το πάχος του κινητού ( 10,4 είναι πολύ για το έτος 2013 )
->την έλλειψη full HD ανάλυσης σε συνάρτηση πάντα με την τιμή του κινητού. ( αν και σε αυτές τις ίντσες σούπερ είναι και η 720p)
->τον 2πύρηνο επεξεργαστή πάλι σε συνάρτηση με την τιμή.

Όποιον δεν τον ενοχλούν τα παραπάνω και θέλει να τραβά τις καλύτερες φωτό μέσω κινητού τότε το 1020 είναι η ιδανική επιλογή.

Tony Cool

Κανεις δεν αμφιβαλει οτι η camera του ειναι εκπληκτικη,ομως δυστυχως για τη nokia κανεις δεν ενδιαφερεται.Και αυτο φαινεται απο τις τραγικες πωλησεις του ,ουτως η αλλως απαραδεκτου σαν κινητο, 808 αλλα και του αξιοπρεπεστατου 920.Παρα πολυ ασχημα τα πραγματα για τη nokia.Πριν λιγους μηνες ελεγα οτι αν θελει να πουλησει κανα κινητο θα πρεπει να ριξει την τιμη του 920 στα μισα λεφτα την στιγμη που κοτζαμ samsung και google που εχουν ολο τον κοσμο στο τσεπακι τους πουλανε τα δικα τους flagship φτηνοτερα.Τωρα ομως αναθεωρω,καθως παροτι η τιμη του εχει πεσει κατω απο το μισο(και πεφτει αισθητα μερα με τη μερα) και παλι δεν το ακουμπαει ανθρωπος!Τι να πω,ισως η μονη λυση να ειναι να πηδηξει απο το καραβι των wp που μπαζει νερα και να παει στο android,αλλιως ο φουντος ερχεται με δρασκελιες!!!
Υ.Γ. πριν με κραξουν τα λιγοστα ουτως η αλλως fanboys ας προσεξουν:δε λεω οτι δεν αξιζει αυτα τα λεφτα το κινητο και οι τεχνολογιες που ενσωματωνει,ουτε λεω οτι το θελω δωρο στα πατατακια.Απλα αναρωτιεμαι αυτο:την παιρνει την nokia να βαζει αυτες τις τιμες στα flagships της;

mpakas

Πολύ καλο μπράβο στη νοκια.αλλα δεν βρίσκω λόγο να αφήσω το 920

Αγγελος χυτηρογλου

Για μενα το μονο αρνητικο ειναι οι τιμες.. Blackberry και Nokia θα επρεπε να χτυπησουν με την τιμη.

TnR

Γιατί πάντα το γυρνάτε στο οτι:

Τα WP θέλουν δουλειά σαν λειτουργικό; Το Ανδροιδ δε θέλει δουλειά; Με τα λαγκαρίσματα και τη διαχείρηση μνήμης που ειναι χειρότερη και από τα windows me που είναι το χειρότερο λειτουργικό που έχει βγάλει η ms;
Πραγματικά χρησημοποιώ εδώ και 1 χρόνο wp 7,5 & 7,8 και δεν μου έχει λείψει τίποτα σε εφαρμογές από το android που είχα (εκτός από τις διαφημίσεις 😉 )
Δε θα γίνω γραφικός με το να επαναλάβω ότι τα wp δεν χρειάζονται τετραπύρηνους επεξεργαστές.
Τέλος το μόνο που θα ήθελα εγώ να ΄χουν είναι την υποστήριξη 1080p οθονών τίποτα άλλο αν και θα έρθει κι αυτό στο μέλλον…

JohnWave

@ΤnR έχουν τα Windows launchers ώστε να παραμετροποιείς όπως εσύ θες όλο το περιβάλλον στο κινητό σου? Δεν έχουν.Έχουν Swype original? Δεν έχουν.Και μόνο για αυτά τα δύο άκρως σημαντικά πράγματα για μένα δεν πρόκειται ποτέ να περάσω στα Windows εκτός αν τα αποκτήσουν.Για σένα ίσως είναι ασήμαντα , για μένα είναι άκρως σημαντικά τόσο για το UI του κινητού μου όσο και για τον τρόπο που γράφω μηνύματα.

Επίσης στις ναυαρχίδες των εταιριών όπως πχ το Νote II ή ακόμα και το δικό μου κινητό ( ναυαρχίδα LG 2011-2012) δεν έχω δει κανένα απολύτως lag.Στα φτηνά android κινητά αντίθετα έχω δει και μόνο σε αυτό συμφωνώ μαζί σου.Πόσο θα κάνει το 1020? 700? Ωραία.Πάρε σε αυτά τα χρήματα το HTC One και ψάξε να βρεις lag.Δεν λαγκάρει το android σε όλα τα κινητά.Τα Windows τρέχουν καλύτερα από τo Αndroid στις low end συσκευές αλλά από την άλλη χάνουν σαφώς σε παραμετροποίηση και σημαντικές εφαρμογές.

TnR

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι launchers γιατί θεωρώ ότι το ui των wp είναι πανέμρφο μέσα στην απλότητα του. Από εκεί και πέρα το swype ποτέ δεν με βόλεψε και δεν το δουλεύω δεν τα ωραιοποιώ όντως δεν έχουν swype και για εμένα μεγάλη απώλεια είναι το Τ9 αλλά δεν πεθαίνω. Το κακό είναι ότι στο android όσο περνάει η “μπογιά” του κινητού σου αυτό κολλάει. Παράδειγμα, εγώ έχω το lumia 800, ένα μήνα μετά ένας φίλος μου πήρε το S3 την τότε ναυαρχίδα της Samsung. Έχει πολύ καλή υποστήριξει και αναβαθμίζεται ακόμα και τώρα. Αλλά το lumia 800 με wp7.8 δεν λαγκάρει ενώ το S3 ήταν lag free και τώρα πια δεν είναι. Nα σημειώσω ότι το παληκάρι το έχει σχεδόν άδειο το κινητό από εφαρμογές και δεν τρέχει launcher ούτε live wallpaper.

ioannis

Έχω την a99 τι να το κάνω το Nokia ? Εξελιγμένη κάμερα , αρχαίο επεξεργαστή, και να πω ότι είναι και καμία εταιρεία που βγάζει και φωτογραφικές μηχανές…..Όταν κοντράρεις τα μεγαθήρια είσαι φόρτο σε όλα αν βγάλεις τα 41 ( ο θεός να τα πει) mp τι smartphone έχεις?

TnR

@ioannis μην ξεχνάς ότι είναι κινητό και όχι φωτογραφική μηχανή. Τα κινητά κάνουν πολλές δουλειές. Οι φωτογραφικές βγάζουν μόνο φωτογραφίες. Σαν κινητό λοιπόν που είναι έχει την καλύτερη κάμερα που έχει μπεί σε κινητό. Σαν φωτογραφική μηχανή είναι πίσω αλλά δεν είναι φωτογραφκή.

ioannis

Ναι είναι ένα smartphone που “κάνει πολλά” αλλά οι διαφημίσεις του είναι αποκλειστικά η χρήση της κάμερας όταν είσαι εν αναμονή των οκταπηρηνων με αναλύσεις πάνω από full hi περιμένεις κάτι από το μέλλον από μια εταιρία σαν την nokia με την ms,και όχι φθηνές φωτογραφικές λύσεις

TnR

Μα το θέμα είναι να πάρεις μια συσκευή που θα σε καλύψει στην καθημερινή χρήση σου. Οι πυρηνες δεν το κάνουν αυτο. Αυτό το κάνει το software καλώς ή κακός τα wp θα έχουν πάντα την ίδια απόδοση σε βάθος χρόνου. Τα android δεν την έχουν και έχω πολλα παραδείγματα. Εγώ θέλω να πάρω μια συσκευή και να ξέρω ότι δε θα μου σπάει τα νευρα και θα δουλεύει σωστά όπως οταν ήταν του κουτιού. Μόνο οι οθόνες μου λείπουν…

apostolos

απίστευτο!

vassilis7

Περιμένουμε το hands-on!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.