Nokia Lumia 1020, Φωτογραφία της κάμερας 41 Megapixel

Την ψυχή έχει βαλθεί να μας βγάλει ο @evleaks με τις διαρροές για το Nokia Lumia 1020, το αμερικάνικο μοντέλο Nokia EOS με την κάμερα 41 Megapixel και τεχνολογία Pure View. Το πρωί μας έδειξε την μπροστινή του όψη και τώρα πριν λίγο ανέβασε στο Twitter μια σχετικά θολή εικόνα που απεικονίζει την πίσω όψη του κινητού με τον μεγαλοπρεπή φακό. Το περιμένετε;

Nokia Lumia 1020, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφία της κάμερας 41 Megapixel

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panosdim82

Και εγώ που νόμισα πως θα δω φωτογραφία τραβγμένη με το lumia…:p

Άρης

Τελικά ακούγεται πως θα ονομάζεται Nokia 909 Pureview (ή Zeiss), σε αντιστοιχία με το περσινό 808! Για να δούμε..

Πάντως ιδανικά ένα κινητό με σασί και διαστάσεις του Lumia 925 και την κάμερα με τα 41 MP, θα ήταν όνειρο!

fokia 920

μιαμ μιαμ

MANIACSPARTAN

Κρίμα, δεν βλέπω να προλαβαίνει να βγάλει τη κάμερα με τα 101 megapixel, θα την αγοράσουν οι κινέζοι. Α ρε ΝΟΚΙΑ, όλο δήθεν τεχνολογία είσαι και όλο τις λάθος επιλογές κάνεις ( πχ windows αντί android ). Καληνύχτα και αντίο…!!!

Nikos

θυμησε μου ποιο αντροιντ εχει 41 mp και να μην κολλαει?το αντροιντ γιατι δεν εχει τοσο μεγαλη καμερα?δεν μπορει μηπως?ειναι τηλεφωναρα το 1020…σε οποιον αρεσει θα το αγορασει οσοι δεν το θελουν δεν το παιρνουν απλα τα πραγματα

MANIACSPARTAN

Τα 41 megapixel είναι πραγματικά ή προκύπτουν από αλγόριθμο ? Οι υπόλοιποι κατασκευαστές είναι ανίδεοι και η ΝΟΚΙΑ είναι εξελιγμένη ? Οι επαγγελματικές dslr με 21 megapixel να πάνε για πέταμα και να κρατήσουμε το 1020 ? Ναί φιλαράκι, τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν θα το αγοράσουμε.

Nikos

εστω και 38 να ειναι και παλι ειναι περισσοτερο απο οτι εχουν φτιαξει για το αντροιντ.η samsung βγαζει το ιδιο τηλεφωνο 100 φορες και δεν πρωτοπορει καθολου.ενω η νοκια δοκιμαζει κατι διαφορετικο.τα windows phone εχουν αλλη φιλοσοφια και εξελισσεται συνεχεια ειναι και ποιο ασφαλη ενω το android εχει πολλες τρυπες οπως εδω https://www.fpress.gr/agora/tilepikoinvnies/item/10672-sokpliris-prosvasi-se-kinita-android-apo-hackers.

Nikos

εχει και καλη τιμη απο 600 δολαρια 8α ξεκιναει δηλαδη στα 465.26 ευρω χωρις φορους εδω αρα θα εχει πολυ καλες πωλησεις..

MANIACSPARTAN

Φίλε Νίκο αν θυμάμαι καλά, 8.7 megapixel είναι η κάμερα και μετατρέπει σε 41 μέσω του αλγόριθμου. Από την άλλη κοίτα τις πωλήσεις των android κατασκευαστών και δες και των windows phone. Δυστυχώς η ψυχρή αλήθεια των αριθμών είναι γεγονός και δεν είναι σε καμία περίπτωση υπέρ της ΝΟΚΙΑ. Δεν είναι τυχαίο που πάει για λουκέτο ή τουλάχιστον εξαγορά από τους κινέζους. Επαναπαύθηκε στις δάφνες του παρελθόντος και τώρα θα το πληρώσει ακριβά !

Stam

41 mp ειναι !!!!! και το pure view τα κάνει 8….
τα 41 mp μπήκαν για να μπορει το τηλ να κάνει αξιοπρεπες ψηφιακό zoom (croparisma)
η νοκια δημιούργησε το pure view για να εξαφανίσει τον θόρυβο που δημιουργήθηκε απο τα πολλα mp.. και το κάνει αρκετά καλά !!!
ειπες για dslr…
τι όγκο και τι κόστος εχει μια dslr? και τι ογκο και κοστος ΠΡΕΠΕΙ να έχει ενα τηλέφωνο?
μην (ξανα) μπερδεύουμε της βουρτσες……. (πολλες dslr είναι και 40 και 50 mp)
και εγω θα προτιμούσα να εχει σε αυτο το μεγεθος αισθητήρα 10mp και οπτικο ζουμ 3χ
(θα ηταν σαν 10 ultrapixel στην γλωσσα της htc)
αλλα για καποιο λογο δεν το κάνουν (κόστος??? ογκος????)
με τα εως τώρα δεδομένα φαίνεται οτι αυτο θα είναι το καλυτερο φωτογραφικο κινητο. και η νοκια θα συνεχίσει να ειναι πρωτη σε αυτον τον τομεα!!!
(μπορει και για αυτο να μην το κάνει)
….γύρο στα 750 το φαντάζομαι εδω ….

MANIACSPARTAN

Τελικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι έχουμε τόσους φραγκάτους επαγγελματίες φωτογράφους που περιμένουν ένα τηλέφωνο των 750 ευρώ να ξεχυθούν στη φύση και τα πουλιά για δεινές φωτογραφήσεις όλη μέρα και όλη νύχτα και στα καπάκια να τρέχουν στους διαγωνισμούς για να πάρουν κάποιο βραβείο. Καλές λήψεις σας εύχομαι και καλή σταδιοδρομία ! Η ΝΟΚΙΑ εσάς σκέφτεται και για εσάς πρωτοπορεί,για να μη περάσει ούτε μια μύγα από μπροστά σας χωρίς να τη τραβήξετε με τόση λεπτομέρεια !!!

Nikos

δεν ειναι ολοι φραγκατοι επειδη παιρνουν νοκια.αυτοι που δινουν 740 ευρω για s4 kai iphone 5 με τα ιδια χαρακτηριστικα οπως τα προηγουμενα μοντελα και εχουν μετρια καμερα,εχει αποδειχθει και σε διαφορα τεστ τι ειναι αυτοι τοτε?ουτε ξερουν αν θα παρουν την επομενη αναβαθμιση απο την εταιρια πχ htc,samsung εκει δεν λεμε τιποτα…υπαρχει και κοσμος στον οποιο αρεσει το windows phone και ενδιαφερονται για το διαφορετικο.προς τι τελικα τοσο μισος για την νοκια?

Αλεξανδρος

Ποιος ο λογος να υπαρχει τετοιος διαχωρισμος? Με τις εταιριες να πουλανε οτι γουσταρουν,ειτε με αυτα τα χαρακτ. ειτε με αλλα χαρακτ. Ο καθενας κοιταζει την τσεπη του και οτι θελει να παρει… Απλα. Εμενα μου αρεσουν τα Linux ειναι δυναμον να μην τα παρω με το που βγουν? Και η Νοκια τα τελευταια χρονια θελουμε δε θελουμε ειχε και εχει μαλλον την ποιο καλη καμερα σε κινητα.

MANIACSPARTAN

Έβγαλε η νόκια μια κάμερα και έχετε πρήξει όλο το κόσμο με αυτή. Λες και η συσκευή είναι μόνο η κάμερα και τίποτα άλλο. Έλεος πια ! Βγείτε λίγο από το σκοτεινό θάλαμο και δείτε και παραπέρα, δεν θα σας κάνει κακό. Αλήθεια σας λέω, σας το υπόσχομαι κιόλας αν θέλετε.

kostas_id

@ MANIACSPARTAN Καλά δεν θα σχολιάσω τίποτα για το θέμα ετσι όπως κατέληξε αλλά τόσο μίσος και φανατισμός φέρνουν γέλια… Τι ύφος είναι αυτό δλδ? πως την βλέπουν οριμένοι ρε εδώ στα forum!!! πραγματικός MANIAC!!! χαχαχα καληνύχτα και αντίο……………

george

Μπα σε κάποιος φαίνονται πολλά τα 700 ευρώ ξαφνικά! τι λε ρε παιδί μου… όλες οι ναυαρχίδες οταν πρωτοκυκλοφορούν από κει ξεκινούν πλέον! Αν ακριβώς το ίδιο τηλ. είχε android να δεις τι θα λέγαν κάποιοι… τούμπες θα κάναν! Ο πολύ φανατισμός βλάπτει…

iceman

λιγο off-topic, αλλα εγω θα ρωτησω…. συναδελφος μου εδω και 3 μερες εχει το htc 8x windows phone. θα μου πεις τι σχεση εχει με τα lumia…. ιδιο λειτουργικο!!!! ετσι λοιπον εχει προκυψει το εξης θεμα. οταν ακουει μουσικη και ανεβαζει ή μειωνει την ενταση του ηχου της μουσικης, αυξομειωνεται αντιστοιχα και η ενταση του κουδουνισματος του κινητου!!!!! τα ιδια τραβαει και ενας ξαδερφος μου με το lumia 920 τωρα που το θυμηθηκα! ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ;;;

Θοδωρης

Ειμαι κατοχος κινητου με 8Mpx και προσωπικα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος, Φανταζομαι η πλειοψηφια σιγα σιγα εχει 8 ή 12(με την ελευση της νεας γενιας smartphones) στο κινητο τους. Σε ποσους λοιπον απο εδω μεσα δεν φτανουν αυτα και θα θελανε 15 με 20Mpx για να τραβηξουνε φωτογραφιες? Και απο αυτους που το θελουνε, ποσοι εχουν ψηφιακη μηχανη τοσων Mpx αγορασμενη για να αποδειξουνε οτι πραγματι τα χρησιμοποιουνε/χρειαζονται? Μην ειμαστε λοιπον ολο λογια και απαιτησεις. Η ψηφιακη μου μηχανη ειναι στα 12Mpx εδω και 3-4 χρονια και ποτε δεν αισθανθηκα αναγκη σαν απλος χρηστης για περισσοτερα! Ποτε.

sotiris

καθεστε ολοι και βριζετε την νοκια επειδη κανει προσπαθεια να δειξει κατι διαφορετικο εστω και αν αυτο εχει να κανει με την καμερα και δεν κοιτατε το αντροιντ και την σαμσουνγκ που σε λιγο θα βγαλουν τοστιερα με smart stay(φοβερη πρωτοτυπια)…….

diecast

ρε δεν πανε καλα εχει τρελαθει ο κοσμος! τη αλλη φορα βγαλτε με 123 Mpixel

Αλεξης

Αγαπητοί μου Techblogers…γιατί τρώγεστε για τα MegaPixels, για την Nokia για τα wp8; Κι όσοι λέτε ότι είναι άχρηστα τα 41mp, ψάξτε λίγο για την τεχνολογία του pureview και πως λειτουργεί και μην κατηγορείτε αμέσως. Σίγουρα το νούμερο παίζει μεγάλο ρόλο στο marketing αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι απλά για το θεαθήναι, διότι “γίνεται χρήση ολόκληρου” του φακού. Από την άλλη δεν λέω οτι μπορεί να αντικαταστήσει μια dslr αλλά άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Κι εγώ ως φωτογράφος στην περίπτωση που δεν έχω κάπου μαζί μου τη μηχανή θα ήθελα με το κινητό μου να τραβήξω μια αξιοπρεπής φωτογραφία. Είναι ανάλογα και τις ανάγκες του κάθενος. Δεν είναι γι αυτόν που θέλει μια κάμερα στο κινητο να τραβηξει μια φωτογραφία του φαγητού που τρώει να της βάλει ένα φίλτρο και να την ανεβάσει στο instagram. Ότι καινοτόμο και πρωτοποριακό γίνεται, υπέρ των καταναλωτών ειναι. Να εξέλιχθεί και ο ανταγωνισμός, οπότε μην κράζετε και ας περιμένουμε να δούμε αν κάνει αυτά που υπόσχεται 🙂

tasos

Πληροφορίες αν δε κάνω λάθος επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του xenon flash 🙂

mixtri

@MANIACSPARTAN, έχω δει τρόλλινγ αλλά τόσο πολύ…όχι! Πρωταθλητής 🙂

Η τεχνολογία pureview ουσιαστικά δίνει στους χρήστες οπτικό ζουμ χωρίς οπτικά μέρη βαριά και μεγάλα, τέλεια λήψη τη νύχτα και πολύ καλή επιλογή καθαρισμού θορύβου.

Από εκεί και πέρα, το ποιος φτιάχνει κινητά και ποιος ιπτάμενους δίσκους ή frisbee το ξέρουμε πολύ καλά!
Τουλάχιστον η ΝΟΚΙΑ δε κάνει τα κινητά της μπουμερανγκ για να βάλει καλύτερο επεξεργαστή και να το θεωρήσει επόμενο μοντέλο. Επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Panos7GR

Η τεχνολογία Pure View φτιάχτηκε αποκλειστικά για Symbian και γραφόταν πολύ καιρό για πάρτη του. Έχω απορία, λοιπόν, να δω την μετάβαση στην άλλη πλατφόρμα. Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα; Καλύτερο; Χειρότερο; Πάντως μια κόντρα 808 vs 909 (ή 1020 ή όπως κι αν ονομαστεί) θα ήταν ότι πρέπει. Αναμένω με αγωνία την έλευσή του! Εδώ θα φανεί αν ήταν σωστή η επιλογή τα Windows Phone… Γιατί πλέον το μόνο χαρτί που έχει να παίξει η Nokia είναι η τεχνολογία Pure View.

nick

@Θοδωρης +1

thanos

Κινηταρα είναι με φοβερή κάμερα και λειτουργικό.Τρια χρόνια αντροιντ είχα και με κούρασε πολύ.
Όποιος δεν έχει δουλεψει wp8 είναι λογικό να λέει ο,τι να ναι

MANIACSPARTAN

Είσαι για σαφάρι και όπως προχωράς ανέμελος συναντάς μία τίγρη ? Τι κάνεις ? Αν είσαι κάτοχος ενός pure view nokia smartphone, τότε η απάντηση είναι μονόδρομος… Όλες οι αισθήσεις σου και το ένστικτο της επιβίωσης σου λένε να κρυφτείς για να προστατεύσεις τη ζωή σου, αλλά εσύ σαν έμπειρος φωτογράφος της nokia τι κάνεις ? Αισθάνεσαι την ανάγκη για εξωπραγματικές λήψεις με 41 mpxl και τελικά η τίγρη κάνει πάρτυ με το κουφάρι σου !!! PURE VIEW…. Τεχνολογία που σκοτώνει !!!!!!!!

iceman (the legend)

Απαντω σε μια ανακριβια ενως συνblogητη. ο αισθητηρας του 808 (και πιθανον και του 1020) ειναι 41 καθαρα megapixel. αν βγαλεις φωτο σε διαγωνιο 4/3 μπορεις να τραβιξεις φωτο καθαρα ( χωρις αλγορυθμους οπως λαθος γνωριζεις) 38 megapixel και σε διαγωνιο 16/9 36 καθαρα megapixel. Ο αισθητηρας ειναι πολυ πιο μεγαλος απο καθε αλλο κινητο και αρκετα κοντα σε μεγεθος αυτων των dslr. δας εδω: https://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview για να ηκανοποιησουν τον υπερμεγεθη αισθητηρα στις dslr χρησημοποιουν τεραστιους φακους. επειδη εδω δεν εχουν την πολυτελεια για μεγαλους φακους κανανε την εξης μαγκια: https://www.allaboutsymbian.com/images/features/808-lenses.jpg και επειδη χωλαινε λιγο ( οχι οσο αλλα λογω xenon) στις βραδυνες ληψεις εβαλαν και το OIS απο το 920!! https://m.wpcentral.com/new-render-41mp-nokia-lumia-1020-more-details τι εστι OIS? OIS= https://www.youtube.com/watch?v=zj8mjC0PXgs το αρθρο απο το προτελευταιο μου link αναφερει επισης: It has optical image stabilization (OIS) built in • It takes the image in a 32MP and 5MP at the same time in 16:9 • The 5MP image is over sampled dropping 7pixels into one “super pixel” •It shoots 38MP in 4:3 •“Nokia 909” was an early name for it but it will be “Lumia 1020” for release • 2GB of RAM, an increase of 1GB from other high end Windows Phone 8 devices… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.