Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες και βίντεο για το National Geographic

Με το Nokia Lumia 1020 ο φωτογράφος Stephen Alvarez ξεκίνησε ένα ταξίδι με σκοπό να καταγράψει την άγρια ομορφιά της Αμερικής για λογαριασμό του National Geographic. Το υλικό που συγκέντρωσε είναι εξαιρετικό με φωτογραφίες μοναδικής ομορφιάς και βίντεο που αναδυκνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιδόσεις της κάμερας 41 Megapixel με τεχνολογία Pure View και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας του Lumia 1020.

Nokia Lumia 1020 National Geographic, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες και βίντεο για το National Geographic

Nokia Lumia 1020 National Geographic, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες και βίντεο για το National Geographic

Nokia Lumia 1020 National Geographic, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες και βίντεο για το National Geographic

Nokia Lumia 1020 National Geographic, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες και βίντεο για το National Geographic

Nokia Lumia 1020 National Geographic, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες και βίντεο για το National Geographic

Nokia Lumia 1020 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Nokia Lumia 1020 National Geographic, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες και βίντεο για το National Geographic

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sisufos

Για να προλάβω κάποιους : “Άν είχε Αντροιντ θα το έπαιρνα ” αχαχαχα

Τον βρήκε τον δρόμο του το Wp ήδη σε κάποιες χώρες ξεπέρασε το ios.

Darth

@sisufos λίγο να διορθώσω αν έχει ποιο ανοιχτό και παραμετροποιήσιμο λογισμικό θα το επερνα :p δεν με νοιαζει αν ειναι android η ubuntu η alinutu να είναι λίγο ποιο παραμετροποίησιμο με δυνατότητες να μπορω να το προσαρμόσω στα μέτρα μου όπως θέλω κλπ (δλδ οτι προσφέρουν android, ununtu, meego, ios (μόνο jailbroken όμως) κλπ)

Νio

Τα καλυτερα smartphones-φωτογραφικες τα εχει η Nokia. Τελος. Κ ας ειμαι της Sony…

GiannisMix

Είναι απίστευτη συσκευή απο κάθε άποψη! Μια συσκευή που όταν την έχεις πάνω σου δε θα σου λήψει τίποτα! Το ίδιο ισχύει και για lumia 920 925 αλλά εδώ η κάμερα είναι ερωτεύσιμη! Και να μη τρελένεσαι με τις φωτογραφίες αυτή η συσκευή είναι ικανή πιστεεύω να σε κάνει να τραβάς συνέχεια τα πάντα σε βαθμό να στην λένε οι φίλοι σου “έλεος πια! φτάνει οι φωτογραφίες!!”..

Κώστας

Αν και δεν είμαι ειδικός στη φωτογραφία, σε πλήρη ανάλυση η ποιότητα και η λεπτομέρια των φωτογραφιών δε με ξετρέλανε. Εντυπωσιακός ήταν ο σταθεροποιητής εικόνας, που κατάφερε να τραβήξει αρκετά καθαρά κινούμενα θέματα. Αλλά να κάνω μια ερώτηση? Με 10mb μέγεθος κάθε φωτογραφίας σε πλήρη ανάλυση και με 36gb εσωτερική μνήμη (μάθαμε αν τελικά παίρνει εξωτερική μήμη?), πρέπει να κουβαλάς και έναν εξωτερικό σκληρό μαζί σου?

Θα έχει καθόλου ανταγωνισμό με το galaxy S Zoom???

Νio

Κώστα 1Gb=1024Mb
1024Mb/10Mb=102Mb=102φωτογραφιες.
Δηλαδη 10Gb=1000+φωτογραφίες και 26Gb ελευθερα.
Κ εγω θελω 256 Gb στο κινητο μου αλλα τωρα αυτα ειναι μια χαρα..!!

Πέτρος Π

@sisufos: +100! Ακριβώς αυτό! Πλέον μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι και τα WP, είναι πια ισάξιος “παίκτης” με τα άλλα δύο λειτουργικά και σε μερικά σημεία υπερέχουν κιόλας (χάρτες, πλοήγηση, έλλειψη lag κλπ) Όσο για το 1020 εντάξει ό,τι και να πει κάποιος για τις φώτο αυτές είναι λίγο… Well done!! Είμαι περίεργος να δω τι θα βρουν να πουν κάποιοι για να θάψουν πάλι το λειτουργικό! Οτι δεν έχει instagram?? Χαχα!

JohnWave

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα.Άνοιξα τις φωτό από τα links στο photoshop σε 100% ανάλυση και είναι μάπα.Το πιξέλιασμα πάει σύννεφο.Τι 41mpx και συγκρίσεις με σοβαρές επαγγελματικές μηχανές.Μας κοροϊδεύουν τρελά οι τύποι.Να τη συγκρίνουν με κάμερες κινητών ή μικρού budget φωτογραφικές μηχανές να πω ok.Ο φακός προφανώς υστερεί.

island

Υπάρχουν και άλλοι που μεγενθύνουν τις φωτογραφίες από το 1020 και λένε τα καλύτερα λόγια……εγώ δε γνωρίζω απλά μεταφέρω.

makis

johnwave επειδη σε βλεπω οτι γνωριζεις αρκετα βρες μ κινητο μικρου budget οπως λες με τετοια αναλυση και γραψτο σε σχολιο να παω να το αγορασω αυριο κιολας. https://cdn.conversations.nokia.com.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/07/large-sensor-city-view.jpg

Darth

@JohnWave καλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος σοβαρός να συγκρίνει την camera με επαγγελματικές η έστω με καλές compact……… με άλλα κινητά ναι τα περισσότερα αν όχι όλα τα βάζει κάτω όχι όμως και φωτογραφικές εκεί έχει τεράστιους αισθητήρες και τεράστιους φακούς κλπ τι να κ………..ει ένα κινητό

Γιάννης

Τα MP’s διασφαλίζουν μόνο το μέγεθος της φωτογραφίας στην εκτύπωση. Μικρό ρόλο παίζουν στην ποιότητα.
Άλλα παίζουν πιο σημαντικό ρόλο για μια καλή φωτό. (Φακός, Επεξεργαστής κλπ)

Spukie

οτι και να λεμε βγαζει φωτογραφιαρες,συνηθιστε το.
παμε να δουμε και Z1 για συγκρισεις

JohnWave

@island,αν κάποιος τις δει στο κανονικό τους μέγεθος και πει ότι είναι super τότε το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι είναι παντελώς άσχετος με το θέμα “φωτογραφία”.Εκτός αν εννοεί super μόνο για κινητό.

@Darth, συμφωνούμε και το σχόλιό μου πήγαινε στη Nokia και στον πληρωμένο για το διαφημιστικό spot επαγγελματία φωτογράφο που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ότι η φωτογραφική του 1020 μπορεί να συγκριθεί με σοβαρές φωτογραφικές μηχανές.Βλέπω το spot , λέω ουάου αρχικά , ανοίγω τις φωτό στην πλήρη ανάλυση και βλέπω την κοροϊδία.

sisufos

Στην Ελλάδα είμαστε λίγο κολλημένοι με μάρκες/ συσκευές που έχουμε συνηθίσει…Θυμάται κανένας το πρώτο χβοχ που είχε φάει κράξιμο και όλοι πέρνανε playstation γιατί αυτό ήξεραν, παρόλο που το κουτί ήταν φτηνότερο και καλύτερο ( τουλάχιστον εκείνη την γενιά που η σονι ήταν χαλαρή ) ; Κάπως έτσι και τα wp. Όταν ανεβούν κιάλλο στο εξωτερικό τότε θα τα κοιτάξουν και κάποιοι εδώ που τα χλεύαζαν. Πάντως είναι πλ όμορφο λειτουργικό και δεν του λείπει τίτποτα.

JohnWave

@sisufos, πάρα πολλά τους λείπουν δυστυχώς ακόμα.Δεν αναλύω γιατί το θέμα αφορά το 1020 και την κάμερά του και όχι τα Windows.

Νικος

Ενταξει ειναι υπερβολικοι ολοι αυτοι οι ισχυρισμοι οτι πλεον με το 1020 δεν χρειαζομαι την dslr μου.
η καμερα του 1020 ναι ειναι η καλυτερη φωτογραφικη …αλλα η καλυτερη φωτογραφικη για κινητο.
δεν πρεπει καν να μπαινουν σε διαδικασια συγκρισης με επαγγελματικα εργαλεια(dslr) .
και η ποιτοτητα να φτασει ποτε τις dslr τι να το κανεις αμα με dslr τραβαω την φωτο μου σε 3 δευτερολεπτα ενω στο smartphone μου παιρνει 2 λεπτα για να το σεταρω και να καταφερω να τραβηξω καπως καλα την φωτο..
επισης αν ο λογος αγορας του 1020 ειναι μονο και μονο οι φωτογραφιες, μπορεις να παρεις μια mirrorless στα ιδια λεφτα και να βγαζεις πραγματικα καλες φωτογραφιες.
αν σε ενδιαφερει ομως να ανεβαζεις στο instagram το καθε λεπτο της ζωης σου , τοτε….ναι το 1020 δεν εχει αντιπαλο..

Κώστας

Εγώ προσωπικά νομίζω σε ενδεχόμενη χρήση του 1020 θα χαθώ στο menu της κάμερας του και θα καταλήξω να μην το χρησιμοποιώ καθόλου. Νομίζω για κινητό μια κάμερα που βγάζει καθαρές και σταθερές φώτο, με καλή ποιότητα και σε αξιοπρεπές μέγεθος από 11-16 mp είναι αυτό που χρειάζεται. Η κάμερα του 1020 νομίζω είναι υπερβολή και χρησιμεύει μόνο για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό.

Gmis

εγω παντως εμαι της nokia και της sony και λεω οτι αυτες οι 2 εχουν τις καλυτερες καμερες με προβαδισμα η nokia !!!!!

mpakas

Τελεια κάμερα οτι καλητερο υπαρχει στην αγορά παμε νοκια γερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.