Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες, βίντεο και specs

Το Nokia Lumia 1020 είναι εδώ με κάμερα 41 Megapixel, οθόνη 4.5 ιντσών AMOLED, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 1.5GHz, μνήμη RAM 2GB και λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8. Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το Nokia Lumia 1020 βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ. Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, HD video και λίστα με τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το Nokia Lumia 1020 θα είναι διαθέσιμο αρχικά στην Αμερική στις 26 Ιουλίου και αποκλειστικά μέσα από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας AT&T. Στις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να κυκλοφορήσει από τον Σεπτέμβριο.

Nokia Lumia 1020
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 8
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon S4 1.5GHz διπύρηνος
GPU: ?
Μνήμη RAM: 2GB
4G/ LTE
Οθόνη: 4.5 ιντσών, AMOLED, 1280×768 pixels, PureMotionHD+, Clear Black, Nokia Glance Screen, Gorilla Glass 3
Κάμερα: 41 Megapixel, BSI, Carl Zeiss, Οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (OIS), Zoom 3x, auto-focus, LED flash, Xenon flash, Full HD video 1920×1080 pixels 30fps
Δεύτερη κάμερα: 1.2 Megapixel wide angle
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB (+7GB Skydrive)
Κάρτα μνήμης: Όχι(?)
Wi-Fi n, GPS/ GLonass, Bluetooth 3.0, micro USB, NFC, Στερεοφωνικά ηχεία IHF
Μπαταρία: 2000 mAh
Διαστάσεις: 130.4×71.4×10.4 χλστ.
Βάρος: 158 γρ.

Nokia Lumia 1020, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες, βίντεο και specs

Nokia Lumia 1020, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες, βίντεο και specs

Nokia Lumia 1020, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες, βίντεο και specs

Nokia Lumia 1020, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες, βίντεο και specs

Nokia Lumia 1020, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες, βίντεο και specs

Nokia Lumia 1020, Nokia Lumia 1020, Φωτογραφίες, βίντεο και specs

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

50 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ps2

Κινητάρα

..αλλά τώρα θα αρχίσουν πάλι απο κάτω τα κλασσικά..Χοντροκομμένο…χαζό λειτουργικό..specs του 2012 κτλ..’Ελεος..Ελπίζω να το πάρεις γρήγορα στα χέρια σου για εκτενές φωτο reviewάκι

tsitos

Κωστα και εγω θελω ενα review με καποιο τροπο…αλλα αν το δουμε απο σεπτεμβρη ευρωπη σωθηκαμε…εχει προβλημα η νοκια με το promotion…κριμα…και ειναι οτι πιο τελειο

Fanis

πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω……
πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω….
αυτό θα πει camera phone φίλε
δεν συγκρίνεται με τις αθλιότητες της Samsung

@Ps2 specs του 12;;;;;;;τι εννοείς ρε φίλε
κάθε κινητό που βγαίνει πρέπει να έχει “φετινό” επεξεργαστή και καλύτερο από τους υπόλοιπους;;;
και είπες χοντροκομμένο .χοντροκομμένο;;;; έχεις κοιτάξει τα κινητά της Samsung σε αυτή τη κατηγορία;;

mixtri

@Ps2, old time classic. Fan clubs will attack soon.

Πραγματικά ένα απίστευτο smartphone.
Finland is back! 😀

Ps2

Fanis ξαναδιάβασε προσεχτικά το ποστ μου και θα καταλάβεις για ποιους λέω :p

Αποστόλης Ρόδος

Καταπληκτική συσκευή.

Giannis

Πολοι λενε χοντροκομενο.χοντροκομενο αλλα πιοτικοτερο σε περιπτοση πτωσης!!! Μολης κεικλοφορισει θα παω να το αγορασω !!!!

Γιώργος Κου.

Υπέροχο! ! *-*

Nickolas

Και η Nokia συνεχίζει να εστιάζει την αγορά της Αμερικής όπου δυστυχώς ακόμη κάνει τις λιγότερες πωλήσεις και αμφιβάλω αν θα το προωθήσουν όπως πρέπει, στη συνέντευξη τύπου στο τέλος στις ερωτήσεις μια δημοσιογράφος τους ρώτησε για ποιο λόγο δίνουν πάλι την αποκλειστικότητα στην AT&T τη στιγμή που τα προηγούμενα κινητά της δεν τα προωθούσε καθόλου.
Φέρτε ρε το κινητό στο Ευρώπη πρώτα, να το πάρει κανας άνθρωπος, Ιταλία καλή ώρα που έχουν ποσοστό τα wp 10% και είναι και κοντά να το τσιμπήσουμε και εμείς :p

iceman ( the legend)

Το κινητο θα ειναι για πολυ καιρο (νεο) εδω το 808 και μολις χθες παλιωσε…
διαβαζοντας σε ενα αρθρο χθες,
ο αισθητηρας του 1020 ειναι λιγο μικροτερος απο του 808, ΑΛΛΑ!!!
το καθε πιξελ ειναι 1,12 micron και του 808 ειναι 1,4 micron.
εδω ερχεται ο BSI (backside illumination) να διορθωσει τα πραγματα.
ο bsi δεν απαιτει τοσο μεγαλο πιξελ για να συλλεξει την πληροφορια,
διαβαζα συγκεκριμενα σε ενα σαιτ φωτογραφιας οτι το αποτελεσμα του fsi (808 frontside) στο 1,4 micron το εχει ολοιδιο ο bsi στο 1,1!
ολο αυτο γιατι? Για να μας δωσει η νοκια λεπτοτερη συσκευη!
ενω ειχαν το (χοντροκομμενο) διαμαντι ηθελαν να το κανουν πιο λεπτο και πιο ελκυστικο.
ποιος θα τους κατηγορουσε αν εβαζαν αυτουσιο το sensor του 808 με ois? Κανεις!!
ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ!!!

iceman ( the legend)

Μινι λαθακι στο αρθρο…
video 1920×1030 pixels 30fps
συμβαινουν και στους καλυτερους! Κωστα εισαι ενας απ’αυτους! 🙂

nikolas

το κινητο το σπαει!!!! εκει που δεν γουσταρα καθολου την Νοκια την γουσταρω τρελα ομως απο φετος, το τι κινηταρες βγαζει φετος με windows phone!!!

Con456

Αν και ειμαι του android και θεωρώ πως αυτη την στιγμή ειναι το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό για κινητα , χαλαρα θα το αγόραζα

Μου αρέσει πολυ ο σχεδιασμός της Νοκια στα win phone που έχει , η κάμερα δείχνει απίστευτη , το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι η υποστήριξη σε μελλοντικες εκδόσεις του λειτουργικου

Δεν ξεχνιέται η “πατατα” που φάγανε οι αγοραστές των πρώτων win phone που δεν πήραν αναβάθμιση στην νεα εκδοση

iceman

πολυ καλη καμερα, εργονομικο ui στην καμερα, αλλα απο εκει και περα δεν εχει τιποτα παραπανω απο το 808…. απλα πηραν την καμερα του 808 και με διαφορα τριπακια την χωρεσαν μεσα σε ενα 920…. τα χαλια του λειτουργικου ποτε θα τα διορθωσουν; τα “αλλα αρχεια”, που σου τρωνε τη μνημη, ενα file manager της προκοπης, να διαβαζουν αρχεια βιντεο απο το κινητο στον υπολογιστη “ολοκληρα” και οχι περιορισμενα, αυτο το πανηλιθιο πραμα να ακους μουσικη και μαζι με τον ηχο της μουσικης να αυξομειωνεται και η ενταση του ηχου κλησης, και αλλα τοσα…. ε, ρε, nokia 808 που μας χρειαζεται….

Νιο

Πραγματικα η Νokia δινει τα ΡΕΣΤΑ της στην καμερα κ οτι αφορα την φωτογραφια…. Εξαιρετη υλοποιηση. Αξια θαυμασμου..!!!! Κ τα windows phone 8 φοβερα..! Android user, κ τον συνδυασμο Nokia – Windows τον ζηλευω πολυ…..

nikolas

Windows+Nokia ότι καλύτερο απλά.

halebop

Ήρθε η ώρα να φυγω απο αντροιντ που πολύ με ταλαιπωρεί τελευταία. Ωραίο smartphone. Πολύ καλό υλικό. Τώρα αν κατάφεραν να φτιάξει η μαικροσοφτ κάτι χειρότερο απο αντροιντ θα χειροκροτήσω.
Πολύ όμορφη συσκευή 🙂

icecube

υπαρχουν φημες πως η εφαρμογη nokia pro camera, του lumia 1020, θα δοθει και στα 920, 925, 928, κατι θετικο βεβαια, απο τη στιγμη που η εφαρμογη της ms ειναι για κλαματα, αφου δεν γνωριζεις σε πια “σκηνη” ληψης βρισκεσαι, δεν μπορεις να καταγραφεις βιντεο και ταυτοχρονα να ζουμαρεις, κ.τ.λ.π. μεχρι τοτε βεβαια υπαρχει η εφαρμογη clever camera στο καταστημα, επι πληρωμη….

xristos

παιδια ομως το lumia 1020 για τα 800 ευρω που κανει δεν αξιζει να το παρεις μονο για την καμερα

Πέτρος Π

@Xristos : Σε λίγο καιρό θα έχει 500 € ακόμα και στα “κανονικά” καταστήματα (βλ. 920)… Και δεν θα το πάρεις μόνο για την κάμερα, αλλά επειδή από όλες τις απόψεις είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα κινητά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή… Γιατί δηλδή να δώσεις το ίδιο ποσό για κάποιο android κινητό, χωρίς μάλιστα την κάμερα αυτή??

gatzamis

Εκπληκτικη καμερα και καλα χαρακτηριστικα,αλλα τα wp ως λειτουργικο δεν μ’αρεσουν.
Θα’θελα να δω την Nokia να βγαλει κι android

mixtri

Τα έχετε δοκιμάσει τα Windows Phone 8 ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε βρε παιδιά; Παντού βλέπω να δυνασχετούν…όλοι εκτός από τους χρήστες τους που είναι ευχαριστημένοι. Τι κακό κι αυτό…

Μιχάλης

@mixtri είμαι απο τους τυχερούς και έχουν περάσει από τα χέρια μου όλα τα OS Tα windows phone είναι τόσο σταθερά και δεν κολάνε ποτε ακόμα και μετά από τα update τους Τα android για να πεις ότι πήρες κινητό και θα δουλεύει για κάμποσο δίαστημα πρέπει να σκάσεις 400 και βάλε είχα ένα sony xperia και μόλις έγινε update τα έπαιξε κολλούσε και με είχε εκνευρίσει To iOS καλό αλλα πολλά τα λεφτά ακόμα και για μεταχειρισμένα από 280εuro για να πάρεις και το καινούργιο update Mε 200ευρώ το nokia 520 με free nokia drive (gps) που τα σπάει .

Aris

Συμφωνω με τον προλαλησαντα mixtri. Δηλαδη ολοι εσεις που δοκιμασατε wp 8 ειστε απογοητευμενοι? Και αν οχι πως ειστε απογοητευμενοι απο αυτα που δοκιμασατε? Ακομη και η δικαιολογια για τα “λιγα” apps ουσιαστικα δεν στεκει αφου πλεον υπαρχουν third party clients φια αυτα που δεν εχουν official app. Η μηπως το android και το ios δεν εχουν τα δικα τους προβληματα? Δηλαδη απο ολο το λειτουργικο κολαμε στο αν η ενταση της μουσικης αυξομειωνεται μαζι με την ενταση του ηχου κλησης? Τα “αλλα αρχεια” ειναι αληθεια οτι υπαρχουν και εκει δεν μπορω να πω κουβεντα.. Αλλα απο λειτουργικοτητα και smoothness ειναι εφαμιλλα του ios (που προσθετει χαρακτιριστηκα που εχουν οι αλλοι -android- εδω και καιρο και ειναι “καινοτομια”). Επισης ειναι και εξαιρετικα καλαισθητα (προσωπικη αποψη) με το flat design που εχουν… Ακομη και η Apple στο ios 7 πηρε στοιχεια και απο wp8. Bottom line: Κρινε κατι ΟΧΙ μεσα απο τα reviews αλλα ΑΦΟΥ το δοκιμασεις.. Αν δεν σου αρεσει οκ. Αν σου αρεσει παλι οκ.

ioannis

Μου φαίνεται ότι είναι πολλά τα 800 € για μια κάμερά τις πλάκας έχω a99 Sony και φακό. Carl Zeiss αξίας 1500€ το κινητό είναι αρχαίο από specs και θα γίνει πιο αρχαίο όταν θα βγουν τα οκταπυρηνα με 3 g ram και πιο πάνω από full hi και σεις μιλάτε για κάμερα που είναι καλή για να τραβάει φωτογραφίες για πάσο

iceman ( the legend)

Ioannis εχεις δικιο, η camera ειναι της πλακας! Τα χαλια του εχει!!!
Μην πας και το αγορασεις! Θα κλαις τα λεφτα σου! Χαχαχαχα

Μιχάλης

@ioannis μιλάμε για κάμερα οι 8 πυρήνες και τα 3gb δεν έχουν καμία σχέση και απλά στα Windows phone δεν το χρειάζεσαι ούτε στο iOS τα android βάζουν πυρήνες και ram γιατί απλά το λειτουργικό είναι ακόμα κακοφτιαγμένο ενώ το store του και οι εφαρμογές που έχει δεν ελέγχονται σχεδόν καθόλου όλο αυτό κάποια στιγμή θα σκάσει σαν φούσκα άλλο ένα “τσουνάμι” θεός φυλάξει και αν ανεβούν οι τιμές στις μνήμες το android δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα θα δεις ένα μεγάλο μπαμ γιατί αν δεις telecom analyst έχουν μια θεωρία μπορεί να είσαι κολοσός αλλά ένας βασικός τομέας σου να αρχίζει να χάνει μερίδιο , η αγορά πανικοβάλεται δεν σε εμπιστεύεται και πέφτεις στο κενό πολύ πιο γρήγορα.Η google προτρέχει πριν διορθώσει το λειτουργικό της και απλά στηρίζεται σε πυρήνες και ram γιατί είναι τόσο κακοφτιαγμένο που θέλει τόσο μεγάλη επεξεργαστική ισχύ 😛 αλλά μετά θα έρθει και το πρόβλημα της μπαταρίας μην νομίζετε ότι θα δείτε άμεσα πυρηνική μπαταρία . Η MS μπορεί εσύ να μην την εμπιστεύεσαι αλλά αυτή την στιγμή πουλάει τρελά το MS AZURE στις εταιρίες και οι ΙΤ αλλάζουν γνώμη για την ενοποίηση των πάντων με τα Windows 8 μέχρι και η Apple… Συνέχεια »

ioannis

Αν είναι να μιλάει για ιούς στο λογισμικό και κρασαρισματα, please να μην μιλάει η ms ρωτήστε τους φυγωντες στα mac ή ίδιοι δεν είμαστε όλοι μας?

Μιχάλης

@ioannis ακόμα και στο θέμα των “ιών” αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει το android γιατί η Google κάνει το ίδιο λάθος που έκανε η MS παλαιότερα δεν ελέγχει τους developers για το τι ανεβάζουν στο store Αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη αιτία για την αύξηση των malware είναι το android. Φυσικά αν και εσύ ήθελες να υποκλέψεις στοιχεία χρηστών είτε να κάνεις botnets θα χτυπούσες κυρίως τα Windows και τα android και ο λόγος είναι ξεκάθαρος.Έχουν το μεγαλύτερό μερίδιο στην αγορά άρα και τους περίσσοτερους χρήστες άρα και εσύ θα συλλέξεις/υποκλέψεις περισσότερα δεδομένα σε περίπτωση που στους επιτεθείς με οποιαδηποτε μορφή επίθεσης. Τα mac έχουν “ιούς” (κανονικά ο όρος είναι λανθασμένος) τα malware οι τεχνικές phising etc δεν είναι εύκολο να τις εξαλείψης παλιά όντως δεν είχαν γιατί απλά δεν είχε λόγο ένας ηλεκτρονικός εγκληματίας να ασχοληθεί με το μικρό ποσοστό αγοράς και χρηστών των mac τώρα όμως αν κάποιος το πιστεύει ακόμα αυτό δυστυχώς θα τον απογοητεύσω αλλά πλανάται. Αν αγόραζες ένα laptop είτε ένα pc με windows στην ίδια τιμή με ένα macbook είτε mac με ssd etc θα παρατηρούσες ότι δεν θα είχες προβλήματα που ίσως έχεις τώρα με ένα windows pc χαμηλότερης τιμής… Συνέχεια »

tech21man

Πολυ πρηξιμο με τα specs. Κατι που δεν αναφερει κανενας (η τουλαχιστο οχι συχνα) ειναι, οτι η nokia και λοιπες εταιρειες δεν καθοριζουν τα specs. Η microsoft το κανει για τα socs τουλαχιστο. Δεν θα βρειτε mediatek τσιπικους διπυρηνους και δε θα βρειτε τουλαχιστο προς το παρον s4 pro η 600ρηδες μεχρι η μαμα microsoft δωσει το φυλλο με τα hardware specs. Απο εκει και επειτα καμερες κυκλωματα ηχου και λοιπα συμπαρομαρτουντα ειναι θεμα εταιρειας, ειδατε λοιπον το ativ s να φοραει την 8ρα του s3 και να σκιζει σε ηχο απο ακουστικα (κατι στο οποιο το 920 ειναι το λιγοτερο απογοητευτικο) ενω το 1020 να φοραει την εν λογω καμερα και ομως, εχουν τα ιδια cpu specs και το 8960 chipset εκτος απο τη RAM. Οποτε δεν ειναι ακριβως υπαιτια η nokia για τα “περσινα specs”, κατα βαση αυτο ειναι προς το παρον ενα high end wp κινητο. Του χρονου θα ειναι φυσικα καλυτερα…Αν ολο και ολο ειναι το τι κρυβει κατω απο το καπο μια συσκευη και οχι η εμπειρια χρησης η ποιοτητα οθονης και περιφαρειακων κτλ, αν ηδονιζεται καποιος με ο,τι γραφει πολυπυρηνη mali η 544mp κατι τοτε μπορει να χτυπησει ενα σουπερ κινεζο και να ειναι… Συνέχεια »

vangel

Ειμαι απο τους πρώτους που πήραν wp7 και εν συνεχεία wp8 και μπορώ να πω ότι απογοητεύομαι απο την εξέλιξη του λειτουργικού το όποιο αντι να απελευθερώνεται τόσο γίνεται πιο δύσκαμπτο. Τα wp8 είναι αδικαιολόγητα δύσκαμπτο βαρετό και μίζερο. Μπορεί η Nokia να το παλεύει πραγματικά μόνη της με φανταστικές συσκευές (Lumia 1ης και 2ης γενιας) αλλα όσο η M$ συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο στο δημιούργημα της δεν υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης! Και το πρόβλημα δεν είναι στα specs αλλα στην αργή προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομενα. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει file manager ή να γεμιζει η μνήμη απο “αγνωστη” αίτια και να μην κάνουν τίποτα!!! Τέλος πάντων εντυπωσιακή υλοποίηση το 1020 αλλα στην παρούσα τιμή δεν έχει και πολλές ελπίδες.

tech21man

Θα σου ηταν δυσκολο να εξηγησεις τις διαφορες που κανουν δυσκαμπτο και βαρετο το wp8? Εγω, σα χρηστης δεν με ενδιαφερει αν τα widgets μου κανουν κωλοτουμπες η ειναι απλα, πλακιδια που βγαζουν πληροφοριες. Με ενδιεφερε ομως παντα να υπαρχει bluetooth ελευθερια, usb mass storage mode (δεν μπορεις απο εκει να διαχειριστεις ευκολα δεδομενα?) και αλλα τετοια μικρα και χρησιμα που δεν υπαρχουν στα mango η στο ios για παραδειγμα. Μπορω να πω τετοιου ειδους ελευθεριες ειναι που κανουν το android να ειναι free και οχι το να αλλαζεις wallpaper με ψαρια η widget καιρου στην κεντρικη οθονη, στην τελικη ποσο συχνα τον εβλεπες τον καιρο παλια να παρει η ευχη…Και δεν υπηρχε καν πετρουλα κωστιδου για τους παλιοτερους.

ioannis

Τόσα χρόνια ηγέτιδα στα τηλέφωνα ήταν η Nokia. Ίσως αν ήταν η Samsung ίσως να είχαμε τωρα 4k για την πλάκα μας Και λογισμικό που να σε έκανε και καφέ καλά που μας ξεστραβωσε ο jobs καλή του ώρα

Μιχάλης

@ioannis δεν έκανε τίποτα ο jobs όλα τα έκαναν η xerox και ο richie δημιουργός της γλώσσας C Την xerox “έκλεψαν” MS και Αpple και ο Richie έδωσε το κατάλληλο εργαλείο για την δημιουργία του UNIX μπορει το MS-DOS να μην είναι UNIX αλλά από εκεί εμπνεύστηκε.Μην ακούτε τα fanboys Χerox+Dennis Ritchie αυτούς πρέπει να ευχαριστείτε. Ο Jobs ήταν απλά καλός manager με όραμα και έφτιαξε ένα έξυπνο μοντέλο εργασίας χωρίς τον Woz θα ήταν ανύπαρκτος. Η Samsung έχει δημιουργήσει ένα “καρτέλ” κατά την γνώμη μου και πουλάει όσο φτηνά ‘η όσο ακριβά θέλει όποτε την συμφέρει παρόλα αυτά τον να σκοτώνεις τον ανταγωνισμό δεν είναι καλό όχι μονο για τον καταναλωτή αλλά και για την Samsung. @tech21man μιλάς για ένα λειτουργικό που υπήρχε πριν 3 χρόνια τότε υπήρχε το Android 2.1 Eclair το οποίο αυτή την στιγμή αν το έχεις ούτε στο fb δεν σε αφήνει να μπεις όχι να στείλεις αρχεία και επίσης είναι ελάχιστα τα app που έχεις στο Android 2.1 Eclair. Αν αναβαθμίσεις το windows phone σου σε 7.8 ακόμα και μέσω ROM από το Χda τα apps που θα έχεις είναι πολύ παραπανω απο το android της εποχής. Επίσης δεν νομίζω ότι είναι πίσω η… Συνέχεια »

NewsMachine.gr

Στην πρώτη φώτο έχει πλάκα που η ώρα είναι 10:20 μιας και το κινητό είναι το lumia 1020. Υπέροχο κινητό!

Νικος

Καλό χρυσό με εκπληκτική κάμερα αλλά windows phone ΠΟΤΕ!!Φανατικός κάτοχος ΝΟΚΙΑ για πολλά χρόνια μα την προδοσία της Nokia και ξεπούλημα της για τα ρημαδοπαράθυρα,δεν θα την συγχωρέσω!Βill gates και πορτοπαράθυρα=έλεγχος της αγοράς μονοπωλιακά και πλερουά χρήματα στην δολλαροsoft….

tech21man

Ε…ο bill gates δεν εφυγε? Αλλα για ελεγχο της αγορας στα smartphones με πορτοπαραθυρα, νομιζω ακομη νωρις ειναι…πολυ μικρο μεριδιο εχουν. XP forever λεμε!

tech21man

Μιχαλης ο,τι να ναι λες…και δεν ειπαμε να κανουμε διαλογο. Αν κατσεις λιγο να σκεφτεις, μιλησα για usb mass storage mode, bluetooth κτλ. Τα wp7 δεν υπηρχαν πριν απο το 2010. Το android ειχε mass storage mode απο το 2.1 που ηταν επισης απο το 2010 διαθεσιμο. Οποτε, εγω λεω τωρα, σαν πελατης, επρεπε με τα wp7 να σπασω τα νευρα μου με το zune ενω με το android οχι. Εμπαινα στο αυτοκινητο μου, (2009 μοντελο) και συνδεομουν με android τηλεφωνο το οποιο απλα streamαριζε τη μουσικη απο τη θυρα και τελος. Ταυτοχρονα φορτιζοταν. Κατεβαζα torrent στο κινητο και τα διαβαζε η τηλεοραση…Τωρα εσενα μπορει αυτα να μη σε ενδιαφερουν. Εμενα ομως ναι. Απο τη στιγμη που στα wp8 εχεις πλεον αυτο το χαρακτηριστικο (ενα λεω ως παραδειγμα χρησης), αυτοματα για εμενα δεν απορριπτεται το λειτουργικο των windows. Καταλαβαινεις τη λογικη μου?

Επισης δεν ειπα οτι ειναι δυσκαμπτο, ισως ακριβως γιατι εστω υπο ελεγχο εστω καθυστερημενα η microsoft δινει τετοια χαρακτηριστικα. Καλα κρασια στην apple.

Μιχάλης

@ tech21man όχι ο Bill Gates δεν έφυγε συνεχίζει να είναι μέτοχος στην MS απλά δεν είναι CEO για να την διοικεί άμεσα.Αν κάνει streaming σε κάποια αυτοκίνητα δεν είναι θέμα της εταιρείας Η MS μέχρι πρότινος ήταν στον Dow Jones ώς εταιρεία SOFTWARE άρα έκανε το λειτουργικό έκανε κάποια APIs (που βοηθάνε τους developers ίσως να μην ξέρεις τι είναι απλά μπορώ να σου πω ότι βοηθάνε κάποιον να φτιάξει more flexible programms) και ώς εκεί μετά το έπερνε αυτό ο κατασκευαστής και έβαζε ότι hardware ήθελε και με τα APIs έκανε ότι extra ήθελε αν ήθελε άρα το πρόβλημά σου δεν πρέπει να είναι με την MS αλλά με το brand του τηλεφώνου σου που δεν έκανε κάτι τέτοιο. Π.Χ η νόκια τώρα σου προσφέρει τσάμπα gps δεν είναι θέμα του λειτουργικού να σου δίνει τσάμπα gps αλλά του brand του τηλεφώνου σου γιατί η MS έχει bing maps & google maps κατασκευάσει όπως και στο android. Πρέπει να ξεχωρίσεις τον ρόλο του κατασκευαστή λειτουργικού και μόνο με κάποιον που κατασκευάζει τα πάντα όλα. Μπορείς να πάρεις παράδειγμα και το android δεν υποχρεούνται να σου έχει κάποιο πρόγραμμα office είναι θέμα του brand σου. Η sony κάνει cloud… Συνέχεια »

Κυριάκος

Το 1020 εξαιρετικό DSLR δεν είναι αλλά για κάμερα κινητού και για το ότι κατάφεραn να μην είναι σαν το GALAXY S4 ZOOM respect

o Μιχάλης από πάνω έχει δίκιο στα wp7 αν και δεν είχα καταλογίζω ότι δεν είχαν copy paste αλλά τότε δεν είχε κάνεις όλοι update έβγαζαν Ti φταίει η MS όταν στο Turbo-x μου κάηκαν τα πάντα μέσα και φυσικά μου βγάζει error και κινέζικα το λειτουργικό γιατί είχε αρχιτεκτονική λάθος και συνδεδεμένα καλώδια λάθος Τι να κάνω το android όταν για να πρέπει να πάρω φτηνό κινήτό που να με σέβεται o κατασκευαστής και να μην χρειάζεται να βάλω ROM είναι το ΟPPO (στέλνεις feedback και σχεδόν στην μέρα το διορθώνουν) από την κίνα αλλιώς θα πρέπει να σκάσω 350 για galaxy s3. Χτύπησα στο πλαίσιο με 184euro το 520 lumia και τρελάθηκα δεν είχα κλείσει κανένα app και δεν ένιωσε ενώ έχει μόνο RAM 512 MB και έβαλα να παίζει royal revolt όλα μια χαρά λεώ μπαα ,αγοράζω Asphalt 7 με 1ευρώ όλα μια χαρά το αφήνω να τρέχει και παιρνω τηλέφωνο ξεχνάω να το κλείσω και ούτε η μπαταρία μου τελείωσε και ούτε κόλησε

tech21man

μιχαλη απο οσα εγραψες σκεψου το και ετσι μπας και καταλαβεις. Androig=το κοπαναω οπου θελω σα usb mass storage mode και το διαβαζει μεχρι και η κουζινα και παιζει mp3. Οχι οτι αυτο ειναι το νοημα της ζωης η της χρησης αυτων των συσκευων… Σιγα μη φταει το αυτοκινητο μου η οποιαδηποτε συσκευη αν δεν υπαρχει API για να διαβαζει τα καπριτσια της καθε εταιρειας. Η ιδια η microsoft σαν εταιρεια υπαναχωρησε και κατα τη γνωμη μου καλα εκανε διοτι μπορει η apple να καθιερωσε (και παλι οχι παντου) το…ipod/iphone connectivity αλλα ουτε αυτο συκγρινεται με το απλα, να βαζεις ενα usb και να διαβαζει τα περιεχομενα. Και καπως ετσι, βλεπεις sd καρτες και mass storage στα wp, αποσπωμενες μπαταριες κτλ…κοινη λογικη δηλαδη και μακαρι να διορθωθουν και αλλα πραγματακια στο μελλον. Universal serial bass, UNIVERSAL. Τωρα για office viewer η χαρτες (λες και απο αυτα εγινε η apple apple η η samsung γιγαντας (παρεμπιπτοντως μετα απο serial μηνυσεων θα ξανασυνεργαστουν)) δεν καταλαβαινω καν γιατι τα ανεφερες ουτε ρωτησα για αυτα. Αμα ειναι αυτο το USP των WP8…χαλαλι (?). Επισης μαρεσει που βλεπεις οτι το κινητο μου φταει σαν brand χωρις να ξερεις τι ειχα/εχω απο το 2009 που αγορασα… Συνέχεια »

pol21

Φωτογραφική μηχανή έχω πάντως ….. όσο για foto σε smartphones το xperia z που είναι και αδιάβροχο βγάζει πολύ κάλες φωτογραφίες .

George

1020 κινητάρα είδα και τα samples των foto στο flickr και σορρυ παιδιά αλλά δεν πιάνει μία μπροστά του κανένα άλλο κινητό και αν βγεί και σύστημα να προσαρμόζεις φακούς που κάπου δίαβασα ότι θα κάνει μία εταιρεία για την nokia απλά θα είναι καινοτόμο(σαν φωτογράφος το λέω και σαν κάτοχος galaxy s4). Πήρε η γυναίκα μου απο Wind το 720 είναι ευχαριστημένη γιατί είναι απλό και όχι ένα χάος σαν το android poυ είχε με 2.3 και δεν της λειτουργούσαν πολλές εφαρμογές μετά από update γιατί την ανάγκαζαν να βάλει άλλη έκδοση την οποία το κινητό δεν έπερνε άρα θα αναγκαζόταν να αγοράσει συνέχεια και επειδή κάτι τέτοιο δεν γίνεται με τις εφαρμογες του windows phone 8 γιατί λειτουργουν και οι παλιές του 7.8 εκανε αυτή την επιλογή

johntsia84

Παιδιά θα δούμε καμία 5’ συσκευή από nokia η από κάποια άλλη εταιρεία

Μιχάλης

@johntsia84 μάλλον ναι σήμερα διάβασα τυχαία για φήμη περι 6′ παίζει μπάλα μόνη της εναντίων των android άρα είναι πάρα μα πάρα πολυ πιθανό

GiannisMix

@Κωστα Βλαχακη
Γκουγκλαρα να βρω δειγματα φωτογραφιων της συσκευης και σε συγκριση με τα 920 και 925 στο βραδυ δεν καει κατι το εξαιρετικο απ οτι ειδα.. Ωραιο θα ηταν αν εκανες ενα αρθρο παρομοιο οπως με το 808 που ειχες φτιαξει.. 🙂

Johntsia84

Πότε θα δούμε wp 8.1 στα nokia lumia.

john18000

high end smartphone με 10,4 χλ πάχος ?

kotsios1998

John18000 Μαΐου θυμησω ότι μιλάμε για το κινητό με την καλύτερη κάμερα και πιστεύω δικαιολογείται τέτοιο πάχος που στο κάτω κάτω δεν θεωρώ ότι κινητό με 10,4 χλσ πάχος θεωρείται παχύ

agelos

re paidia ola ta kinhta exoun kai ta ernhtika tous den ginetai na ta bgazoun opws ta 8elei o ka8enas ektos ama exete ta leuta peite sth nokia na kanei ena kinhto opws to 8elete

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.