Nokia Lumia 1520 V, Το δικό της mini σε φωτογραφίες

Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν στη φαρέτρα τους τουλάχιστον μια mini ή compact έκδοση της ναυαρχίδας τους και η Nokia φαίνεται ότι δεν θα μείνει έξω από το παιχνίδι. Το Nokia Lumia 1520 V λέγεται ότι θα είναι θα είναι ένα 1520 mini με οθόνη 4.45 ίντσες HD (ή 4.3″ Full HD) και λογικά κάμερα Pure View με μπόλικα Megapixel.

Πιστεύουμε ότι θα είναι μι πολύ καλή κίνηση από τη Nokia να κυκλοφορήσει ένα πανίσχυρο μικρό μοντέλο για να ικανοποιήσει όλους τους φίλους των Windows Phone αλλά και της τεχνολογίας Pure View.

Nokia Lumia 1520 V mini, Nokia Lumia 1520 V, Το δικό της mini σε φωτογραφίες

Nokia Lumia 1520 V mini, Nokia Lumia 1520 V, Το δικό της mini σε φωτογραφίες

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Κώστα προβλέπω πολύ τρέξιμο στην έκθεση, με τόσο καινούρια μοντέλα που θα παρουσιαστούν θα γίνει χαμός!

Ευάγγελος Παπαχρήστου

Η μεγάλη πλάκα είναι το τι θα είναι το καινούργιο κινητό της Νόκια ,που λέγεται θα χει Android!

alexandros

Θα είναι ένα από τα καλύτερα της έκθεσης πιστεύω !! Αλλά έχει ξαναγίνει 4,3 οθόνη σε FHD ανάλυση ? για τι ppi μιλάμε ? (κάτοχoς nokia lumia 1020)

GiannisMix

Ειναι υπέροχα τα υπερτουμπανα σε αυτο το μέγεθος.. Μακάρι να βγαλει όντως κατι τέτοιο θα πάει καλά πιστεύω!

μιχαλης

δεν νομιζω να υπαρχει κινητο αυτην την στιγμη στις 4.3 ιντσες με full hd οθονη . καλο θα ειναι αλλα εγω λεω να συγκετρωθει λιγο στο software για να προσθεσει πολλα πραγματα που λειπουν

Αλέξανδρος Σ.

Όλα τα νοκια είναι ίδια πλέον… Ειδικά με αυτό το λογισμικό, είτε έχεις ναυαρχίδα είτε midranged περιορίζεσαι στα βασικά.. Ποιος ο λόγος να αγοράσεις ναυαρχίδα της νοκια; μόνο για κάμερα; μακάρι να γίνουν αλλαγές και να προσφέρουν περισσότερα τα wp

forneverarrow

Με κάλυψε ο Αλέξανδρος Σ.

panos13

Θα συμφωνήσω και εγω με την σειρά μου. Το λειτουργικο έχει τις βασείς. Ειναι σταθερο, είναι “διαφορετικό” και εχει πολύ καλη ενσωμάτωση κοινωτικων δικτυων και προσωπικων λογαριασμων. Το προβλημα το οποια πρεπει να λυθει ειναι η αισθητική. Πρεπει να προστεθουν πραγματακια. Ελπιζω στην 8.1 να τα δουμε. Κατα τα αλλα η συσκευη θα ειναι τουμπανο..

jon

Κ γω με τη σειρά μου θα συμφωνήσω μαζί σας παιδιά.Πρεπει να δουμε στην 8.1 file manager multitask,ένα swipe γρηγορων επιλογων κ ΚΑΠΟΙΑ αλλα ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ.Αν καθυστερησει κ αλλο θα είναι ασχημα τα πράγματα για εκείνους πρώτα κ μετά για εμάς που προτιμαμε wp κ nokia.Απο την αλλη βέβαια θεωρώ την MS ότι μπορεί το καλύτερο κ το περισσότερο απο αυτα που περιμένουμε κ να μας εκπλήξει.Μη λέω ομως πολλά λόγια κ μεγάλα..ο Απρίλης κοντά είναι.

makis88

Ωπα ρε παιδιά! Τι περιμένατε δηλαδή? Το λειτουργικό να είναι διαφορετικό σε κάθε συσκευή ανάλογα με το αν είναι ναυαρχίδα ή όχι? Στο android τι το διαφορετικό έχουν οι ναυαρχίδες? Α, ναι! Καλύτερο επεξεργαστή οθόνη και κάμερα. Το λειτουργικό είναι το ίδιο, όπως ακριβώς γίνεται και στα wp. Το ίδιο ισχύει και για το ios. Ίσα ίσα που στο android βάζουν οι κατασκευαστές ένα αδιάφορο ui και μπόλικο bloatware αλλά αυτό είναι συνήθως μειονέκτημα.

Conx

Απ’οτι διάβασα θα είναι hd η οθόνη. Η αλήθεια είναι πως σε αυτές τις ιντσες καλύτερα τα 1280×768 pixels που λένε οτι θα ‘χει για λόγους αυτονομίας φυσικά. Ούτως η αλλως τα ppi είναι παρα πολλά και η fhd είναι περιττή. sd800 θα το κάνει να πετάει και μαζί με τα 8.1 wp θα είναι μια παρα πολύ καλή compact πρόταση. Μακάρι να ενσωματώσουν και φακό lytro που φημολογείται πολύ. Είδωμεν!

GiannisMix

Παιδιά η γνωμη μου με 4 χρονια εμπειρία στο συγκεκριμένο OS και ταυτόχρονη παρακολούθηση του android ειναι η εξής. Ένας άνθρωπος που για τη δουλεια του αρκεται σε πλήρη σουίτα office ειναι υπερκαλυμμενος απο τα WP με μια σημαντική έλλειψη, ένα file manager!! Απ εκεί κ πέρα δεν λείπει τίποτα ουσιαστικό. Εκτός βέβαια κ αν ο χρηστής ειναι επαγγελματίας developer και ίθελει να κάνει αππαδες κ χίλια δυο που αναγκαστηκα θα πάει android. Ότιδηποτε αλλο όμως τα WP το προσφέρουν στη πράξη και να αφησουμε τη καραμελλα του ότι είναι πίσω γενικα. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙ Η ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ.
ΥΓ. το τελευταίο 4μηνο που έχω το Lumia920 δε βρέθηκε ένας με ios, android να μου αποδειξει στη πράξη ότι κανει λατι περισσότερο. Και πιστέψτε με εχω φίλους που ασχολούνται. Όχι σε βαθμό επαγγελματικό βεβαια το τονίζω.

forneverarrow

Makis88 στο Android δεν έχει καμία σχεση η εμπειρία χρήσης ενος flagship με ενα των 150€. Στο WP8 όμως είτε πάρεις lumia 520 είτε 1020 η απόδοση ειναι ίδια.

tsitos

Οποτε τα κινητα με wp των 150€ πρεπει να κολλανε για να φχαριστηθειτε;

ts

@Forneverarrow αυτό τώρα το λες για κακό στα WP κ καλό στα android ;;

forneverarrow

@tsitos: καθε άλλο!! Μακάρι να ηταν και το Android έτσι. Αλλά έτσι ο μόνος λόγος να πάρεις ακριβό lumia είναι η κάμερα πλέον. Επίσης λέμε ότι χρειάζεται ακόμα προσθήκες το λειτουργικό.

μιχαλης

Giannimix πραγματικά δεν βρηκες κανένα αλλο λογισμικό που να κάνει περισσότερα? Τα wp8 μέχρις στιγμής είναι για τους απλους χρηστές . Δηλαδη για αυτους που μπαίνουν Facebook στέλνουν πολλά μηνύματα και ανεβάζουν φωτογραφίες instagram. Για εμένα που μου αρεσει να ψάχνομαι γενικως και να πειραματίζομαι με τα κινητά δεν είναι . Είμαι προσωρινός κάτοχος του Lumia 820 ήρθα απο το αντροιντ και απογοητευτικά στην αρχη αλλα μετά απο κανένα 2 μηνο χρήσης αρχιζουν να μου φαίνονται καλύτερα . Όμως μετά το καλοκαίρι που θα αλλαξω κινητό δεν νομίζω να μείνω με wp8 εκτός και αν γινει κανένα θαύμα με την 8.1 .
Όσον αφορά τώρα για την διαφορα μεταξύ φτηνών κινητών και ναυαρχίδων πρέπει να κάνουν σίγουρα κάτι . Δεν μιλάω για να τα κάνουν να κολλάνε απλως να προσθέσουν περισσότερες δυνατότητες στις ναυαρχίδες αν θέλουν να πουλήσουν . Δεν είναι τυχαίο που το 520 έχει σχεδόν το 30% των wp8 συσκευών . Κάτι πρέπει να κάνουν για να αυξήσουν το κενό μεταξύ τους , ώστε να είναι και ευχαριστημένοι οι αγοραστές ναυαρχίδων αλλα και η εταιρία να βγαζει περισσότερα λεφτά

gino

Εγώ πήρα Nokia για τη ποιότητα κατασκευής οθόνης ήχου κ ομαλότητας OS παρόλες τις προς το παρων ελλείψεις.Τωρα αφου μου δίνουν κ τις καλύτερες κάμερες τι θέλετε;

GiannisMix

@Μιχάλης
όχι δε βρέθηκε κάποιος να κάνει κατι περισσότερο. Πες μου κατι που κανεις και δε το έχει το WP… Εκτός λειτουργιών που χρησιμοποιούν οι developers

σταυρος

Όχι κ μόνο για fb k Ingram φίλε Μιχάλη τα WP!καποιοι μαγαλυτεροι κ όχι μόνο χρησιμοποιούμε για πιο σοβαρά θέματα το σύστημα αυτο κ σου παρεχει αρκετα πραγματα.

Parastas

1ον διάφορα ΕΧΟΥΝ τα flagship με τα low range και όχι δεν ειναι μόνο η κάμερα. Βασική διαφορά ειναι η ram στην οποία αν πας με κάτω από 1G ψιλοξενερώνεις γιατι περιορίζεται αρκετά από διαθεσιμότητα εφαρμογών.
2ον το built-in office μου έλυσε τα χέρια. Ως επαγγελματίας.
3ον για να είμαστε δίκαιοι χρειάζονται αλλαγές. Και δεν ειναι μόνο το file manager (Ούτε μια φορά δεν το χρειάστηκα) αλλά notification center και γρήγορες ρυθμίσεις. Έχει αρκετά μικρά bug τα οποία τα επιτρέπω για ένα τόσο καινούριο OS

GiannisMix

Προσωπικά δεν έχω ούτε fb ούτε κανένα αλλο λογαριασμο σε κοινωνικα δικτυα παρα μονο Skype. Η μόνη έλλειψη για εμένα ειναι αυτη του file manager και αυτη του Skype που δεν εχει επιλογή αποστολης/ληψης αρχείων. Απ εκεί και πέρα δουλειες πραγματικα σοβαρές γινονται μέσα απο το office και το beamer. Καθώς επίσης για τους φωτογράφους με το 1020 και τα αρχεία raw. Ειναι μεγάλη υπόθεση η αντικειμενικότητα. Το android παρέχει συτο το κατι (στη προκειμενη περίπτωση πολύ παραπάνω) σε ανθρώπους που χακαρουν η ειναι developers κ έχουν αυτο το αντικείμενο έστω σαν χόμπι. Απ εκεί κ πέρα δε μου λεει τίποτα το να μπορώ να αλλάζω launchers! Ξέρω τι εχω. Και δε θέλω να το κάνω να μοιάζει αλλιως!

forneverarrow

@Parastas: όσο καλό και να είναι το office των WP8, δεν παύει να είναι μια πετσοκομμένη έκδοση σε σχέση με το desktop, ακόμα και σε σχέση με το Polaris Office (που η Samsung το δίνει τσάμπα με τα Galaxy). Είμαι και εγώ επαγγελματίας και δουλεύω office τις μισές ώρες της μέρας. Επίσης, η RAM περιορίζει μόνο ένα 2% των εφαρμογών και αυτές που δεν δουλεύουν είναι κυρίως κάτι παιχνιδάκια με βαριά γραφικά. Άρα, πάλι δεν βλέπω τη διαφορά που έχει ένα ένα lumia 625 με το 1020 π.χ. Οκ, το δεύτερο έχει καλύτερη οθόνη και κάμερα. Προσοχή, δεν είναι κακό να έχει παρόμοια εμπειρία σε όλες τις συσκευές, αλλά πάλι η MS ρίχνει άκυρο σε χρήστες που πληρώνουν αρκετά. Προσωπικά είχα lumia 800 (το έχω αναφέρει και σε παρόμοια θέματα) και όταν μας άφησε σύξυλους χωρίς σοβαρό update νευρίασα. Και δεν θα με ένοιαζε τόσο αν δεν ήταν major update, αλλά εφόσον το WP 7.5 ήταν ακόμα “βρεφική” έκδοση με τεράστιες ελλείψεις, προσδοκούσα τουλάχιστον για την τότε ναυαρχίδα της Nokia να πάρουμε ένα update σε 8. Ανταυτού, μας πέταξε ένα 7.8 και μια οθόνη με μικρότερα εικονίδια… Τουλάχιστον το Adroid εξελίσσεται τόσο γρήγορα που ακόμα και οι συσκευές που μένουν… Συνέχεια »

GiannisMix

@forneverarrow
Στο θέμα των ναυαρχιδων υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε ένα 520 και σε ένα 1020. Ειναι η οθόνη, η κάμερα, nfc, RAM και γραφικά, λίγη εσωτερική μνήμη, δεν εχει δευτερεύουσα κάμερα.
τσπ αν θεωρείς ότι αυτα δεν είναι σημαντικά και ειναι κατά βάση πολύ κοντά τα δυο κινητά τότε να σε ρωτήσω κάτι.

GiannisMix

(…)συνέχεια σχολίου
γιατι να κράζουμε τη ΝΟΚΙΑ που μας δίνει το lumia520 σε τόσο καλή τιμή;;; επειδή μας έμαθαν οι αλλες εταιρείες να πουλάνε την σαπίλα σε αυτη τη τιμή; μήπως να πούμε μπράβο για το τρομερό value4money εν τέλει αντι να τη κράζουμε ότι δεν ξεχωρίζουμε καμια σημαντική διαφορά σε ουραγό και ναυαρχίδα συσκευή…

joni

@forneverarrow θα προσωπικα θα συμφωνησω μονο για τις ελλειψεις στα wp.ξερουμε ότι είναι σχετικα νέο os k με την επερχομενη αναβαθμιση περιμενουμε να ερθει στα ισια από πλευρας λειτουργικότητας με τα υπολοιπα.Ενα νοκια δε το παιρνεις μονο για τη καμερα αυτό είναι σιγουρο, ακριβο η φθηνο.1020 κ 1520 εχουν καμια σχεση με τα μικροτερα μοντελα εκτος λειτουργικου?στο android το ιδιο πραγμα δεν ειναι?εσενα ποιο ηταν το κριτηριο για την αγορα νοκια σου?σαν πρωην χρηστης android σου λεω ότι στην αρχη μου φανηκαν καπως αλλα μετα από 2 μηνες χρησης αισθανθηκα πολύ¨καλυτερα κ ηρεμα με τα wp παρολες τις προσθηκες που θελει.φιλικα

ironmanmark40

δειτε τις παρακατω εφαρμογες, καλυπτουν κατα 99% οσα “λειπουν” απο τα wp προς το παρον….
-insider (wifi,blth,battery status, κτλπ)
-hd photo viewer (photo gallery, για 1020 πιο πολυ δειχνει τις 38 mp photo)
-NT PLAYER ( music app, πληρης μουσικη εφαρμογη με δημιουργια και διαχειρηση playlist)
-file explorer (κατι σαν file manager).
-moli player (video app, παιζει τα παντα, ακομα και mkv,flv)

Akn

πολυ ευχαριστως να το αγορασω απο το σκρουτζ οταν πεφτει σε λογικα επιπεδα η τιμη της. 6 ιντες ειναι πολυ σε ενα κινητο νομιζω ( κατοχος samsung με 5 ιντσες οθονη)

Pavlos Theodwrou

Sorry παιδιά αλλά το Ζ1 mini τόσο σε επίπεδο software, όσο και hardware είναι εξαιρετικό μιας και συζητάμε για μινι. Π.χ. στο software χωρίς να γεμίζει με περιττές εφαρμογές και βελτιώνοντας αυτές της Google, όπως της φωτογραφικής που είναι πάρα πολύ καλή, δημιουργεί μια εξαιρετική εμπειρία χωρίς lag και δυσλειτουργιες.

mexikanos

και το z1 mini εκτός του οτι έχει 21mp camera kai full hd video έχει και πολύ καλοούς φακούς….δεν συγκρινεται πιστευω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.