Nokia και Microsoft, Εργάζονται πάνω στα Lumia 1820 και Lumia 2020

Σύμφωνα με έντονες φήμες, οι Nokia και Microsoft θα έχουν έτοιμες δύο ακόμη συσκευές και θα τις επιδείξουν στο επερχόμενο MWC (Mobile World Congress), που όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί στην Βαρκελώνη, στην Ισπανία από τις 24 έως στις 27 Φεβρουαρίου.

Φημολογείται, ότι οι δύο εταιρείες εργάζονται πάνω στο Nokia Lumia 1820, το οποίο θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της γκάμας των smartphones για το 2014 αφού θα αντικαταστήσει το Nokia Lumia 1020.

Το πιθανότερο είναι το Lumia 1820 να βασίζεται στα νέα Windows Phone 8.1 τα οποία θα φέρουν πολλές νέες βελτιώσεις, ανάμεσα στις οποίες και μία υπηρεσία ψηφιακού βοηθού, στα πρότυπα του Siri της Apple, που έχει για την ώρα την κωδική ονομασία Cortana. Λέγεται επίσης ότι θα διαθέτει μεταλλικό unibody σχεδιασμό και κάμερα τύπου “Lytro“.

Πέρα από το Lumia 1820, οι Microsoft και Nokia εργάζονται πάνω στο Lumia 2020, που επί της ουσίας αποτελεί ένα μικρότερου μεγέθους Nokia Lumia 2520 (θα διαθέτει παρόμοιων δυνατοτήτων hardware, δηλαδή Qualcomm Snapdragon 800 SoC κ.λ.π) με διαγώνιο οθόνης κοντά στις 8 ίντσες (κατά πάσα πιθανότητα ανάλυσης 1080p) και θα συνοδεύεται από stylus. Θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 RT.

Lumia 1820, Nokia και Microsoft, Εργάζονται πάνω στα Lumia 1820 και Lumia 2020

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Μακαρι να παρουσιασει κατι πραγματικα καλο αυτη τη φορα η ΝΟΚΙΑ για να αυξηθει ο ανταγωνισμος!

ΓιαννηςΡ

πωπωπωωωωω παναγια μου τι ερχεται.υπομονη και κανα χρονο να τελειοποιηθει το λειτουργικο και ααααντε γεια οι συσκευες
!

mikekodima

Εγώ έχω το Nokia Lumia 520 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το τηλέφωνο,θα ήθελα να ρωτήσω ποτέ περιμένουμε κάποια αναβάθμιση σε Windows Phone 8.1 αν ξέρει και αν μπορεί κάποιος ας μου απάντηση!

DiChatz0707

Εχουν μπλεξει τα μπουτια τους με τις ονομασιες…ελπιζω ο αντικαταστατης του 1020 να λεγεται 1030 και αργοτερα 1040 κ.ο.κ. αλλιως θα γινει ενας ωραιοτατος χαμουλης!

Ασχετο: με εκεινη την εταιρεια που θα φτιαχνε κινητα στα προτυπα των Nokia αλλα με Android, τη “Newkia” ειχαμε καποια εξελιξη;

itboygr

Για το ελληνικό κοινό θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά το 1821.

kostas

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση
επειδη κατα λαθος εβαλα σε αλφαβητικη σειρα να
εμφανιζονται οι εφαρμογες στο μενου του lumia 820
μου πως γινεται να το αλαξω?

Ευχαριστω και συγνωμη για (off topic) 🙂

GiannisMix

@kostas τι εννοείς έβαλες καταλαθος σε αλφαβητική σειρά τις εφαρμογές;; στο LG Optimus7 που είχα και στο Lumia 920 απ όπου σου γράφω τώρα εξαρχής έτσι ήταν και δεν υπάρχει πουθενά επιλογή για ταξινόμηση με διαφορετικό τρόπο! Το μόνο που έχω προσέξει είναι το εξής.. Αρχικα δεν σου εμφανίζει τα κουτάκια με τα γράμματα επειδή είναι λίγες οι εφαρμογές. Ωστόσο όταν προσθέσεις εφαρμογές και πληθύνουν αυτες τότε αυτοματα σου εμφανίζει την επιλογή με τα γραμματα όπως είναι και στο μενού των επαφών για γρηγορότερη εύρεση αυτου που ψσχνεις…
Είμαι τελείως αλλού σε σχέση με αυτο που ρωτας;; δε ξέρω,. Μπορεί να έχω καταλάβει κ αλλα.. Μπορεί να τα λέω κ λάθος.. Ελπίζω να βοήθησα

kostas

@GiannisMix σε ευχαριστω φιλε, αυτο που λες πρεπει να ισχυει, γιατι στην
αρχη δεν υπηρχαν τα κουτακια με τα γραμματα αφου ειχε λιγες εφαρμογες
το τηλεφωνο, επειδη εχω προσθεσει πολλες ετσι νομιζα πως εχω κανει εγω
καποια ρυθμιση και εμφανιζοταν σε αλφαβητικη σειρα (ειναι πρωτη φορα που
παιρνω wp μετα απο android και δεν γνωριζω τι γινεται) συγνωμη αν σε μπερδεψα
και σε ευχαριστω για την απαντηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.