Nokia Lumia 521 και τι άλλο μπορείς να αγοράσεις με τα χρήματα που κοστίζει ένα Galaxy S4 [video]

Η Microsoft δίνει τροφή σε μια συζήτηση που έχει ανοίξει αρκετές φορές εδώ στο Techblog και αφορά το κόστος των high-end smartphones και το ποιες από αυτές τις λειτουργίες εν τέλη χρησιμοποιούμε ώστε να αξίζουν τα χρήματα που διαθέτουμε, εκτός από το πρεστίζ του να έχεις κάθε φορά το καλύτερο που κυκλοφορεί.

Το βίντεο που ακολουθεί σε παροτρύνει να αράξεις με ένα αξιοπρεπές Lumia smartphone και να αγοράσεις laptop και ένα σωρό άλλα χρήσιμα αξεσουάρ με τα χρήματα που θα έδινες μόνο για ένα Galaxy S4 ή οποιοδήποτε άλλο “ακριβό” smartphone θα συμπλήρωνα εγώ. Ποια είναι η άποψή σας;

Nokia Lumia 521, Nokia Lumia 521 και τι άλλο μπορείς να αγοράσεις με τα χρήματα που κοστίζει ένα Galaxy S4 [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
steve

Δεν έχει άδικο η διαφήμιση… Οι μεγάλες εταιρίες έχουν ξεφύγει με την κοστολόγηση των high end κινητών τους… και τα lumia είναι πολύ αξιόπιστα κινητά.. αν μεγάλωνε και το market τους θα ήταν ότι πρέπει( κάτοχος nexus 4)

Μακρής Γιώργος

100 δολαρια ακουστικα για 149 δολαριων κινητο, ναι τους καναμε τη μουρη κρεας απο οικονομια…

VasiliSIII

Ατυχής η σύγκριση του κυρ καραφλα. Ωραία και αντι να αγοράσεις ενα διαμαντένιο S4 αγοράζεις ενα σπίτι στη Γλυφάδα! Όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης που αυτός ο κανόνας ενισχύεται ή αποδυναμώνεται σύμφωνα με τις δυνατότητες της κάθε εταιρείας. Οπότε η Nokia καλό θα είναι να δει που υστερεί. Άλλωστε “μαγκιά” της κάθε εταιρείας ειναι να έχει πιο ακριβά προϊόντα και παρόλα αυτα να κερδίζει μερίδιο αγοράς.

stelios Pat

σωστα τα λεει αλλα με τα ακουστικα 100 δολλαριων εχασε ολο το νοημα

enigma

Μάλιστα….Το 925 πόσο έχει;;χώρια ότι δεν πρέπει να μιλάει η nokia όταν από παλιά είχε συσκευές που ήταν πιο ακριβές για χειρότερο hw από τους υπόλοιπους (εκτός των high end).

Nickolas

Το 521 είναι ένα αξιοπρεπέστατο smartphone με καλά χαρακτηριστικά και σε εξαιρετική τιμή, ειδικά στις ΗΠΑ που αν ακουσα καλά από το βίντεο κοστίζει 149 δολάρια και σε εμάς εδώ το φέρνουν 199 ευρώ, δηλαδή με την ισοτιμία στην ουσία το αγοράζουμε 85 ευρώ πάνω! Πάλι καλά που υπάρχουν και τα online καταστήματα και ήδη άρχισε να πέφτει η τιμή. Πάντως τα ακουστικά που αγοράσε είναι όντως πολύ καλά και για κάποιον που ακούει μουσική στο κινητό ένα καλό ζευγάρι είναι σίγουρη αγορά. Το S3 πάντως έχει ακουστικά της κακιάς ώρας φαντάζομαι και το S4.

Α κάτι ακόμη η διαφήμιση είναι της Microsoft και όχι της Nokia, ο τύπος είναι της Microsoft και παλαιότερα έκανε και τις διαφημίσεις smoked by windows phone.

enigma

Σχετικά με τα ακουστικά του sgs4:

“The new earphones are dubbed HS330 and feature dual-speakers (8mm tweeter and 10mm woofer) for improved performance with both high and low frequency sounds. They offer better bass than just about any other pair of headphones you can find in a smartphone’s retail package, although they probably won’t fully replace any high-end aftermarket earphones, if you happen to have those.”

Χώρια ότι με το ίδιο σκεπτικό μπορεί κάποιος να πει ότι πόσοι δίνουν τόση σημασία στον ήχο;;;Το συγκριτικό είναι άκυρο μιας και σε λίγο θα μπει κόσμος και θα λέει τι λες ρε φίλε με τόσα λεφτά παίρνω μεταχειρισμένη ναυαρχίδα κοκ…και από την στιγμή που τα κορυφαία των nokia-ms είναι εξίσου ακριβά δεν μπορείς να δείχνεις μονομέρεια….

Όποιος αποφασίζει να δώσει τόσα λεφτά θέλει κάτι παραπάνω και σε οθόνη και σε κάμερα κοκ…

kimonas

Το ενδεχόμενο να έδινε μόνο τα 150$ για το κινητό και τα υπόλοιπα 600 στημ τσέπη του δεν έπαιζε..θεωρώ πως είναι λίγο ατυχής η σύγκριση..Καλό είναι να υπάρχει μια λογική τιμολόγηση στα κινητά,για παράδειγμα το 521 εδώ είναι ικανοποιητικό κινητό και για ιντερνετ,και μεγάλη οθόνη για βιντεάκια κ χρήση gps έχει και όλα τα exclusive της νοκια,δεν θέλει ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω ένας μέσος γκατζετακιας…αλλά τώρα να σου λέει πάρε αυτό και πάρε κ ένα netbook καλύτερα είναι λίγο τραγικο

DiMiSs

Το τραγικο της ολης υποθεσης ειναι οτι μιλαει για κινητο νοκια που ξερουμε ολοι πολυ καλα ποσο τσεκουριαζε πιο παλια στις τιμες των προιοντων της.τωρα πρεπει να χτυπησει τον ανταγωνισμο και κινηθηκε προς αυτη την κατευθυνση.Θα κρατησω το κονσεπτ της ιδεας που πραγματικα ειναι πολυ καλο.κοιτας τι ακριβως κανεις με το κινητο σου και τι χρειαζεσαι.αφηνεις στην ακρη τα κολληματα και βλεπεις τι μπορεις να εξοικονομησεις και να τα δωσεις καπου αλλου και να παρεις κατι ακομα που ηθελες με ενα συγκεκριμενο μπατζετ.Γιατι δυστυχως τα θελω μας δεν τελειωνουν ποτε.Τα λεφτα μας ομως ΝΑΙ.

wolf

Ναι και αντί να πάρω μια Ferrari μπορώ να πάρω ένα ελικόπτερο,ένα hyundai atos και lays από το περίπτερο…! Εγώ θέλω Ferrari όμως…! Η ακόμα καλύτερα για να μην πετάω τα λεφτά μου μπορώ να τα δώσω σε ιδρύματα..! Από τα πιο άκυρα βίντεο που έχω δει..!

Bill

Το θέμα είναι γελοίο… 150 το κινητό και 100 τα ακουστικά;;;;
Στην τελική, δεν καταλαβαίνω γιατί να συγκρίνεις το οικονομικό με την ναυαρχίδα, τη στιγμή που αυτή η σύγκριση μπορεί να λειτουργήσεις και ανάποδα; Δεν υπάρχουν ακριβά lumia και σχεδόν τσάμπα samsung;;;
Τέλος πάντων, εγώ αντί για ένα surface θα αγόραζα ένα iphone κι ένα ipad μαζί.
Ελπίζω να απάντησα στην ερώτηση του καράφλα…

tech21man

Το πλεονεκτημα μιας ναυαρχιδας σα το S4? Πολυ πολυ καλος ηχος, πολυ καλη ποιοτητα εικονας αν αρκεισαι στη διαγωνιο του, επαρκης καμερα για καθημερινα video και το εχεις συνεχεια μαζι σου. Παιχνιδομηχανη, κτλ. Ολα καλα. Ολα στο υψηλοτερο επιπεδο που μπορει να ειναι μια τετοια συσκευη και συγκερασμος πολλων αχρηστων η μη κατηγοριων (psp, compact οχι καλης ποιοτητας, ipod για καλο ηχο και κανα videaκι. Δεν ειναι laptop replacement ουτε καν κανονικων netbook). Μπορεις να αναλυσεις το κοστος του s4 σε xbox 360 (συντομα με 100 ευρω!), (τα γραφικα εστω και του ipad 4 μου φαινονται αστεια μπρος στο 360), σε ενα αποδεδειγμενα καλο mp3 player, σε μια αρκετα καλυτερη compact σε ενα psp το παλιο, σε…λαπτοπ στην τελικη. Οταν ερθει η ωρα να τραβηξεις το παιδι σου ομως, πιθανο να εχεις μαζι σου μονο ενα κινητο… Η οταν φευγεις για διημερο, αν αρχισεις να πακεταρεις xbox 360 λαπτοπ ψηφιακη κτλ…καπου στη δινει. Εστω και ετσι, υπαρχουν βεβαια πολυ προσιτοτερες προτασεις που κανουν αρκετα καλη δουλεια και κυριως: καποτε πληρωναμε για να μικραινουν τα κινητα οχι να γινονται μεγαλυτερα και λεπτοτερα και να ειναι σιγουρο οτι θα σπασει αν πεσει σε πλακακι (οκ οκ υπαρχουν οι θηκες αν και δεν… Συνέχεια »

stelioz78

Ο διαφημιστής της Microsoft που είχε την ιδέα αυτου του βίντεο πρεπει να είναι απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου σίγουρα,δεν εξηγείται αλλιως.ας του πει κάποιος οτι αν έχω 600 ευρώ για πέταμα θα πάρω οτι καλυτερο υπάρχει δηλαδή iphone,HTC one η galaxy s4 και δεν πρόκειται να τα μοιρασω σε ενα φτηνό κινητό των 150 ευρω και τα υπολοιπα 450 σε ακριβά αξεσουαρ!

sotiris

κατ αρχας οι τιμες της νοκια παντα ηταν μια χαρα και το λεω επειδη εχω αγορασει παρα πολλα νοκια στην ζωη μου και 2ον ξεκολληστε πια με τα ακουστικα και εμενα το λαπτοπ μου ειναι πολυ φθηνο αλλα εχω αγορασει ακριβα ακουστικα γιατι οταν ακουω μουσικη γουσταρω να ακουω τελεια.. και 3ον Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ MICROSOFT οχι της νοκια!

Aris

Ε, εγώ θα συμφωνήσω με το γεγονός ότι είναι πάρα πολλά τα λεφτά (739euro) τουλάχιστον στην Ελλάδα για ένα κινητό. Το κέρδος που βγάζουν οι εταιρίες από αυτά ειναι τεράστιο, ειδικά με τις γραμμές παραγωγής της Samsung που κάθε τρείς και λίγο βγάζει και καινούριο form factor. Με τα ίδια λεφτά παίρνει κανεί πολύ καλό smartphone (android-wp-ακόμη και μεταχειρισμένο iphone). Οπότε ή δεν θα έχουμε στα χέρια μας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο flagship για να πέσει σε λογικά επίπεδα η τιμή του προηγούμενου ή αν ντε και καλά δεν μπορούμε χωρίς το gs4 να τα σκάσουμε… It’s our call…

Nikolaos Nikiforos

Δηλαδη δεν υπαρχουν φτηνα android τηλεφωνα; Οτι πληρωνεις περνεις σε αυτην τη ζωη…με αυτην την λογικη δεν χρειαζεται να παρεις ουτε windows phone των 150 δολαριων…παρε ενα καρτοτηλεφωνο με 20 ευρω απ τον κωτσοβολο , μια φωτογραφικη μηχανη των 50 ευρω με 8 megapixel , μια full hd camera των 100 ευρω , ενα sony mp3 player 8gb με 80€ max και ενα lenovo ταμπλετακι των 180 ευρω και τα κανεις και τα εχεις ολα!…σου μενουν και 300 ευρω για ενα χρονο 24αρι ιντερνετ και απεριοριστη τηλεφωνια!!!…..εχει λογικη αυτο που μας λεει το φιλαρακι μας;…ε πως να το κανουμε δεν ειναι το ιδιο μια slk με το i30….δεν λεω , εχουν και τα δυο αεροσακους , κλιματισμο , abs , ροδες και ζαντες αλουμινιου αλλα ΔΕΝ ειναι το ιδιο πραγμα…το θεμα ειναι οτι το mercedes απευθυνεται σε αλλο κοινο και σε αλλο το huyndai….βλεπεις μεχρι που φτανει ηταεπη σου , τι αλλες υποχρεωσεις και ενδιαφεροντα εχεις και επιλεγεις…,δεν ειπαμε να παρεις το mercedes και να καταθεσεις πινακιδες αλλα οχι να τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι…

vkrd

Εν τέλει όλοι βλέπουμε πόσο ακριβό είναι το Samsung s4.
Τα υπόλοιπα είναι στο μυαλό του καθενός από εμάς

YannisV.

Ξεχναει και η microsoft αλλα και η νοκια πως κοστολογουσαν ολα αυτα τα χρονια τις συσκευες τους και τα λογισμικα τους ολα κλειστα και πανακριβα και με τελικο χαμενο το χρηστη, τους προσπερασαν οι νεοτεροι και τελικα σοφοτεροι apple και google και τωρα μας το παιζουν εναλλακτικοι και οικονομικοι οταν τα δικα τους μονοπωλεια ετηναν να γινουν απο τα χειροτερα. Ξεφτιλα και ντροπη νομιζουν οτι απευθυνονται σε χθεσινους μαλλον. Ας θυμηθουν και οι δυο τι ζητουσαν καποτε. Εχω ακομη την αποδειξη των 212,000 δραχμων αλλα και το 8210 σαν κειμηλιο απο το 1999 να μου θυμιζει να μην παρω ποτε ξανα μια συσκευη που δεν κανει τιποτα παραπανω απο τις αλλες και κοστιζει μια περιουσια…

angelos

Οσο πάει το χοντρένει η Microsoft με τις διαφημίσεις της κατά της Samsung, αλλά εμένα δεν με πηράζει. Και θέλω ΟΤΙ πήρε αυτός. 😀

Βασίλης

Έχω άδικο αν πω ότι πιστεύω ότι πολύς κόσμος αγοράζει πανάκριβα κινητά χωρίς να εκμεταλλεύεται ούτε το 10% των δυνατοτήτων τους? Πολλοί θα μιλήσουν για τα “παρακατιανά” smartphones των 150-200 ευρώ, τη στιμή που ούτε αυτά δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν…

Στην Ελλάδα της κρίσης και της μόστρας τα ακριβά κινητά δίνουν και παίρνουν. Το θέμα δεν είναι να τα σκας, το θέμα είναι να βρίσκεις την καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης και να αξιοποιείς πραγματικά αυτό που έχεις στα χέρια σου.

Εγώ κάνω τη δουλειά μου με ένα Windows Phone 7.5 (7.8 πλέον) των 150 ευρώ (μεταχειρισμένο) και δεν τσιμπάω ούτε με τα Galaxy αλλά ούτε και με τα Windows Phone 8 κινητά. Κάνω τη δουλειά μου μια χαρά με αυτό που έχω (web browsing, emails, chat, photo editing and sharing, ebook reading ακόμα και internet sharing στο tablet μου) – κυριολεκτικά το έχω λυώσει. Υπάρχει λόγος να το αλλάξω προς το παρόν? Μάλλον όχι… 😉

tasos

Δεν είδαμε μια σημαντική λεπτομέρεια και αρχίσατε να κραζετε ……μιλα για την αγορά της Αμερικής όπου εκεί για βρεις τηλέφωνο με καλά spects σε τιμή μόλις 150$ ΧΩΡΊΣ ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ πρέπει να κανείς δέηση….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.