Nokia Lumia 530 επίσημα με Dual SIM έκδοση και προσιτή τιμή

Το Nokia Lumia 530 αφού διέρρευσε χθες, σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα και μάλλον είναι λιγότερο βελτιωμένο απ ότι θα περιμέναμε. Έρχεται σε δυο εκδόσεις single-SIM και dual-SIM. Θα είναι διαθέσιμο τον Αύγουστο μόλις στα 85 ευρώ (τιμή χωρίς ΦΠΑ).

Κατά τα άλλα το Nokia Lumia 530 έχει 4 ιντσών οθόνη ανάλυσης 854 x 480 – είναι ίδια οθόνη με το Nokia Lumia 520 αλλά έχει 16:9 aspect ratio. Οι πληροφορίες που ήθελαν να έχει ClearBlack τελικά δεν ισχύουν και έχει απλά κανονική LCD οθόνη η οποία δεν είναι ούτε IPS.

Το chipset άλλαξε σε Snapdragon 200 με quad-core 1.2GHz Cortex-A7 επεξεργαστή με Adreno 302. Ο επεξεργαστής θα είναι ελάχιστα πιο γρήγορος από τον dual 1GHz Krait του παλιού μοντέλου, αλλά η GPU είναι χειρότερη της Adreno 305. Η συσκευή έχει 512MB RAM.

Το Nokia Lumia 530 έρχεται με Windows Phone 8.1 out of the box και τα καλά νέα είναι ότι συνδυάζεται με Nokia Drive+ για παγκόσμια πλοήγηση. Σε αντίθεση με το single-country Drive navigation του Lumia 520. Ωστόσο η ενσωματωμένη μνήμη έχει μειωθεί κατά το ήμισυ στα 4 GB, αλλά μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD έως και 128GB.

Η κάμερα είναι στα 5MP, γράφει βίντεο 854 x 480, σημαντικό downgrade από τα 720p του Lumia 520. Έχει την ίδια μπαταρία του προκατόχου του στα 1,430mAh αλλά είναι πιο χοντρή με διατάσεις 119.7 x 62.3 x 11.7mm σε αντίθεση με την μπαταριά του 520 που είχε πάχος 9.9mm. Η μπαταρία δίνει περισσότερη διάρκεια standby, 22 μέρες αντί για 16 μέρες, λιγότερο χρόνο ομιλίας σε 2G (13.4 ώρες αντί για 17.4) ενώ ο χρόνος ομιλίας με 3G είναι ίδιος στις 10 ώρες.

nokia lumia 530 επίσημα, Nokia Lumia 530 επίσημα με Dual SIM έκδοση και προσιτή τιμή

nokia lumia 530 επίσημα, Nokia Lumia 530 επίσημα με Dual SIM έκδοση και προσιτή τιμή

nokia lumia 530 επίσημα, Nokia Lumia 530 επίσημα με Dual SIM έκδοση και προσιτή τιμή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
christos

Γνωρίζει κανένας μήπως στα σχέδια της αγαπημένης μας εταιρείας είναι να βγάλει wp tri-sim?

Γίαννης

Χρηστο? εχεις σκεφτει να σχολιασεις σε καποια ΑΛΛΗ ειδηση πλην αυτες που αφορουν τη ΝΟΚΙΑ ?? φιλικα παντα

Γίαννης

* πλην αυτων sorry

Ioannis.ch

μαπα το καρπουζι

HtcFun

Έβγαλε επόμενο μοντέλο με χειρότερα χαρακτηριστικά απο το προηγούμενο;
Αααα καλάααα.

christos

Άδικο έχετε αφού φοράει Windows λειτουργικό. Τρέχει smooth δεν έχει lag και σαρώνει τα πάντα.Α έχει και instagram beta.

Χρήστος Γ.

Απαράδεκτη συσκευή! Δεν ξέρω ποιος μπορεί να την προτιμήσει. Να απορρίψεις το 630 ή ακόμη και το 520 για να πάρεις αυτό το ατόπημα;

dimitrisdim14

Χρήστο φίλε μου έχεις θέμα μεγάλο… Get a life …!

Genesis

εντάξει για την τιμή δεν είναι και άσχημο αλλά και πάλι δεν είναι και καλό αν σκεφτεί κανείς ότι με λίγα λεφτά ποιο λίγα παίρνεις το 520 που είναι αξία και με λίγα παραπάνω το 630 που είναι DS και τα σπάει σε ταχύτητα.

τουλάχιστον να είχε ένα φλας έτσι να ξεχώριζε να έλεγες θα το πάρω και θα το προτιμήσω από τα άλλα γιατί έχει φλας η 1gb ram η δεύτερη κάμερα.

Notis

Πολύ καλά τα wp αλαγκάριστα (κακώς το αναφέρω άλλωστε ο όρος εφευρέθηκε μόνο για τα androids) και πολύ smooth. Πάντα με τις τελευταίες ενημερώσεις και με αρκετά ποιοτικά υλικά στις συσκευες.
Ευτυχώς η Nokia δεν χρησιμοποιεί πλαστικό του ταπερ.

Emilonop

Άσχημο κινητό με τεράστια περιθώρια. Θα ήθελα από τη Nokia ένα Lumia 520 με Led flash και 150ευρώ max. Θα ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να βγάλει σε αυτή την κατηγορία

Paris

Μεγάλη πατάτα πάλι

Stelios

Aυτή η συσκευή βγήκε για να καλύψει το κενό των Asha και παίζει στην ίδια κατηγορία τιμής με τα Asha . Για 100 ευρώ είναι πολύ καλή συσκευή ΠΑΡΑ πολύ καλή για την ακρίβεια με δωρεαν χάρτες , πλοηγό κτλ κτλ

Eίναι budget συσκευη , αν θέλετε premium features να πάτε σε ακριβότερα lumia

btw η αδυναμία των android να χειριστούν καλά την μνήμη τους έχει κάνει όλους spec hunters

JohnWave

Είναι κρίμα να μην κάνει κάποιος οικονομία άλλα 60 ευρώ ( αν μπορεί στις μέρες που ζούμε ) για να αγοράσει το σκάλες ανώτερο στα πάντα κι αλαγκάριστο Moto G. Βέβαια μετά μπλέκουμε στο τρυπάκι, “και με άλλα 90 παίρνει το τάδε” και “άλλα 100 το τάδε” κτλ. Εντάξει συμφωνώ αλλά θεωρώ πως 60 ευρώ επιπλέον δεν είναι υπερβολικό ποσό για να το εξοικονομήσει κάποιος.

dark_master

Χρήστο αυτό που κές δεν ισχύει. Πχ ενεργή οθόνη κλειδώματος που παρουσίασε η Microsoft αποκλείεται να πάρουν όσες συσκευές εχουν Ram μικρότερη του 1GB.Χαρακτηριστικά τύπου Cortana (αν κ Ελλάδα δεν θα το χρησιμοποιήσεις) για τους χρήστες του εξωτερικού δεν θα είναι διαθέσιμα λόγω μικρής Ram (θέλει το λιγότερο1GB για να δουλέψει)
Επίσης τα WP όσο και αν λέμε ότι είναι αλαγκαριστα (που και αυτό όσο θα προστίθεται χαρακτηριστικά θα γίνει μύθος) εξακολουθούν να πάσχουν σε πολλά κύρια πράγματα για μένα σε σχέση με το Android. Πχ πολύ περιορισμένες επιλογές στον browser σε σχέση με τα υπόλοιπα λειτουργικά, έλλειψη smart dialer στο λειτουργικό (δουλεύει μόνο αν βάλεις τον ex dialer που και πάλι σε σχεδιασμό υστερεί), υπάρχουν εφαρμογές που στο Android είναι δωρεάν ενώ στα WP επί πληρωμή-κυρίως παιχνίδια- κτλ.

Genesis

dark η microsoft είπε ότι θα βγάλει πρώτα για τα 1gb το dynamic lock screen και αμέσως μετά για τα 512 ram οπότε όλες οι συσκευές με wp 8.1 θα έχουν το dynamic lockscreen. οπότε είσαι λάθος σε αυτό που είπες 🙂

αλλά άμα αναφέρεσαι στο beta που βγαίνει τώρα ισχύει οτι οι 512 ram δεν θα μπορούν να το δοκιμάσουν.

lumia

JohnWave ….ποιο moto g ρε ???? οσοι αγοραζουν αυτα τα κινητα και γενικως κινητα τους ενδιαφερει η εμφανιση ..το μοτο g ειναι πιο ασχημο και απο την ασχημια ,,,ασε που σιγα το κινητο κιολας το εχετε θεοποιηση χωρις λογο ισα ισα για να κοντραρεται τα wp αυτων και χαμηλωτερων τιμων που παλι δεν τα φτανει ουτε στο μικρο τους δαχτυλακι απο αποψη αποδοσης …

spur

παντως πρωτη φορα βλεπω το καινουργιο μοντελο να ειναι χειροτερο απο το παλιο ….απλα τραγικο….

Τομ

@Lumia υπερβολες. Μια χαρα γρηγορο ειναι το moto g ισως οχι τοσο γρηγορο οσο ενα wp οσο τα windows phone. Αλλα σε δυνατοτητες και λειτουργικοτητα το moto g αφηνει windows phone με πολλαπλασια τιμη κολωνες πισω. Αυτο για να καταλαβεις την θεωρια περι δυο οψεων του νομισματος. Εσυ ειπες οτι φτηνοτερα windows phone ειναι καλυτερα εγω σου ειπα οτι ακριβοτερα ειναι χειροτερα. Τρεχα γυρευε.

dark_master

@Genesis επειδή μιλάμε για τη Microsoft ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Προς το παρόν δεν παίζει κ αν παίζει στο μέλλον δεν ξέρουμε αν θα το δώσει ολόκληρο το χαρακτηριστικό η πετσοκομμενο…

Notis

dark_master στα wp και στο ios δεν υπαρχει η έννοια λαγκ. Αν όμως υποθέτεις οτι στο μελλον θα κολλάνε τότε τι να πω κολλάνε. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Οταν λες οτι στο μελλον θα προστίθενται χαρακτηριστικά τι εννοείς? Διότι τα WP με ελαχιστα τεχνικα χαρακτηριστικα και ηδη δεν λαγκαρουν φαντασου να προστεθουν και αλλα! Μηπως εννοεις apps? Αν το λαγγ το αποδιδεις στις πολλες εφαρμογες και οχι στον κωδικα τότε….. Συμφωνω οτι λυπουν πραγματα αλλα μην ειμαστε υπερβολικοι τις πολυ γνωστες τις εχουν ηδη.

Genesis

dark ναι μπορεί αλλά δεν νομίζω γιατί η microsoft της χρειάζεται της μικρές συσκευές και πιστεύω ότι θα το κάνει το optimize σε αυτό. αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

όσο για το moto g που λέτε ποιο πάνω σαν specs μου αρέσει τώρα δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου και δεν ξέρω αν κολλάει καθόλου αλλά για android πολλοί λένε ότι είναι εξαιρετικό αλλά τα μόνα αρνητικά που έχει για μένα και δεν θα το έπαιρνα είναι ότι η κάμερα είναι χάλια σε σύγκριση με άλλα κινητά στο επίπεδό του η και ποιο κάτω ακόμη, και ότι δεν βγαίνει η μπαταρία όπως και ότι δεν μπορεί να πάρει micro sd που σε αρκετούς θα είναι πρόβλημα αυτό.

dark_master

https://mobile.twitter.com/joebelfiore/status/490188608800698369

Νότης και από επίσημα χείλη όσον αφορά τη lock screen.
Πρακτικά αυτό πιστεύω πως σιγά σιγά θα δημιουργήσει ένα fragmentation ακόμα και Στα Windows όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ειδικά αν πρόκειται να γίνει ενοποίηση όλων των λειτουργικών της MS στο μέλλον.
Όσον αφορά απροβλημάτιστη λειτουργία δοκίμασε nexus ή HTC και θα αλλάξεις γνώμη. Είναι smooth και χωρίς ίχνος lag.

tech21man

Βασικα ηδη ξεκινησε, specs nokia X με wp λειτουργικο αυτο που λεγανε. Κακως δωσανε κωδικο 530. Εκτος και αν εχουν τον διαδοχο του 520 ως 540 η κατι τετοιο.

Α ναι ο χρηστος ειναι μεγαλος καραγ κι οζ is

Πετρος φυλαχτακης

Τελειο το καλιτερο κινιτο του κοσμου!!!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.