Nokia Lumia 530, τα βαζει ανοιχτά με τους αντιπάλους [video]

Μόλις εχθές η Microsoft έκανε τα αποκαλυπτήρια του Nokia Lumia 530 το οποίο προφανώς έχει να συγκριθεί και να αντιμετωπίσει πολλές συσκευές σε μια δύσκολη κατηγορία. Σήμερα κυκλοφόρησε το πρώτο διαφημιστικό σποτάκι στο οποίο η Microsoft εξηγεί γιατί πρέπει να το επιλέξουμε.

Όπως φαίνεται η επιθετική πολιτική marketing δεν είναι προνόμιο μόνο της Samsung (βλέπε wall huggers, και την τελευταία διαφήμιση κατά του επερχόμενου iPhone 6) αλλά ακολουθεί και η Microsoft. Το Nokia Lumia 530 συγκρίνεται με πληθώρα συσκευών της κατηγορίας του όπως LG Optimus L3 E400, LG Optimus L5 II, Samsung Galaxy Ace Style, Huawei Ascend Y530, Alcatel OneTouch Fire, HTC Desire 210, ZTE Blade Q, Lenovo A516 και φυσικά το Motorola Moto E το οποίο όπως είχαμε πει θα είναι ο κύριος αντίπαλός του.

Το Nokia Lumia 530 συγκρίνεται σε διάφορους τομείς όπως ενσωματωμένη μνήμη, επέκταση μνήμης, ο αριθμός των πυρήνων στο SoC, την έκδοση του OS τα free apps και υπηρεσίες και φυσικά αναδεικνύεται νικητής.
Δείτε επίσης: Nokia Lumia 530 επίσημα με Dual SIM έκδοση και προσιτή τιμή

nokia lumia 530 ad, Nokia Lumia 530, τα βαζει ανοιχτά με τους αντιπάλους [video]

nokia lumia 530 ad, Nokia Lumia 530, τα βαζει ανοιχτά με τους αντιπάλους [video]

nokia lumia 530 ad, Nokia Lumia 530, τα βαζει ανοιχτά με τους αντιπάλους [video]

nokia lumia 530 ad, Nokia Lumia 530, τα βαζει ανοιχτά με τους αντιπάλους [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
christos

Υπέροχο λειτουργικό. Θαυμάσιο τηλέφωνο. Έχει και Instagram beta και αν δεν κάνω λάθος μπορείς και σερφάρεις στο διαδίκτυο.

Νίκος

Με όλα σερφάρεις στο ίντερνετ

Βαγγέλης

@Νίκος @ALL Ρε παιδιά μην του δίνετε σημασία.. Απλά αφήστε τον.. Κάποια στιγμή θα σταματήσει.

nikos

@christos αν και δεν θα έπρεπε να σου απαντάω γιατί ο γιατρός είπε να σου λέμε σε όλα ναι,άκου αυτό…Το instagram για το οποίο μας τα έχεις πρήξει(και είμαι σίγουρος ότι ούτε καν χρησιμοποιείς!) εκτός από την beta έκδοση έχει και μια ανεπίσημη από τον καλύτερο developer που έχω δει!Rudy Hyun αν έχεις ακουστά…Το όνομα της εφαρμογής είναι 6tag και είναι πολύ ανώτερη από αυτή του android & ios!

bgfd5

Χρηστο αντε Γ12322ου ρε μ2!1111α οξω απο οδω ταγαρι!

christos

Τον έχω ακουστά. Φοβερός developer. Παρά το γεγονός ότι μετά από 4 χρόνια το λειτουργικό βρίσκεται στο 3% παγκοσμίως ο Rudy ασχολείται ακόμα. Ο τελευταίος των Μοικανών. μπράβο του.

jonjon

Αγαπάω @christos! Εγώ ήθελε η αδελφή ένα κινητό μόνο για Facebook,Viber,Browning. Τής πήρα ένα Lumia 510 ακόμα με βρίζει είχε Android πρίν , της είπα ότι τα παιδιά στο μπλογκ λένε τα καλύτερα!
Τελικά πήρε ένα g2 και βρήκε την υγεία της.

nikos

@christos πάνε αγόρι μου να πάρεις τα ψυχοφάρμακα σου γιατί αλλιώς θα πρέπει εγώ να αρχίσω τα lexotanil και δεν με πιάνουν και εύκολα!Αν πάλι δεν παίρνεις ψυχοφάρμακα σου προτείνω να κόψεις τα βαριά και να παίρνεις πιο ελαφριά τύπου τραμαδόλη.Βγαίνει και σε χαπάκια για άτομα με νευρολογικές παθήσεις,zaldiar νομίζω το όνομα.

Γιάννης

Χρίστο καλά κάνουν και σε βρίζουν , γιατί ασχολείσαι με την ΔΗΜΑΡ των κινητών? Και αυτή 3% πήρε στις τελευταίες εκλογές.

christos

Jonjon μάλλον και εσύ και η αδερφή σου και εγώ και το 96% όλων των ανθρώπων που στον πλανήτη γη έχουν smartphone και προτιμούν το Android και το is δεν έχουμε αυτό το φοβερό γούστο των ελαχίστων που χρησιμοποιούν wp.

christos

Γιάννη μου έχεις ΑΠΌΛΥΤΟ δίκιο. ΔΗΜΑΡ για τα ελληνικά δεδομένα γιατί για τα παγκόσμια μάλλον σε Βασίλης Λεβέντης το πάει.

nikos

@jonjon καταρχήν της πήρες ένα wp7 και όχι wp8 ή 8.1 οπότε το σχόλιο σου δεν έχει νόημα…Δεύτερον,ακόμη και σε αυτή την συσκευή,τι από αυτά που αναφέρεις δεν μπορούσε να κάνει η αδερφή σου?Τρίτον αν όντως η καθόλου απαιτιτική αδερφή σου θέλει μόνο τα παραπάνω με πιο κρητίριο πήρε το G2 και με πιο κρητήριο εσύ συγκρίνεις τα κινητά μεταξύ τους?

Notis

Ε εντάξει δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτή τη διαφημιστικη πολιτικη με την αντιστοιχη της samsung. Δεν υπάρχει το στοιχείο της ειρωνίας απλά το στοιχείο της σύγκρισης. Βεβαια αναφέρει μόνο τα θετικά. Σε κάθε περίπτωση σε μένα δεν φαίνεται κάτι άσχημο το παραπάνω διαφημιστικό.
Θα ήταν αν έλεγε ότι τα androids κολλάνε συνέχεια δεν παίρνουν άμεσα ενημερώσεις ή και ποτέ, γενικά είναι τα κινητά της μάζας. Αλλά δεν το αναφέρει, μένει σε 4 5 πραγματάκια.
Οκ μια χαρά.
Οσον αναφορά το σχεδιασμό θα έπρεπε να ήταν πιο λεπτο.

Θεολόγος

τα windows 8.1 θέλουν τετραπύρηνο επεξεργαστή γιατί μπόρει να τρέχει πολλές εργασίες στο παρασκήνιο σε πραγματικό χρόνο αλλά πολύ ωραίο λειτουργικό γρήγορο και χωρίς κωλύματα και με σίγουρες ενημερώσεις για 3 χρόνια.

christos

Εγώ νομίζω πως είναι υπέροχο και έτσι δεν χρειαζόταν πιο λεπτό.

jonjon

Nikos@ ακόμα και τώρα πού έχει αναβαθμιστεί δεν έχει κάτι βασικό για εκείνη την εφαρμογή cosmote my account μαζί με όλα τα άλλα !

nikos

@jonjon Πρώτον νομίζω ότι μπορεί να μπει μέσα από τον Browser,δεν είμαι και σίγουρος…Παρόλα αυτά δεμ μου εξηγείς την επιλογή του G2 και ακόμη περισσότερο με πιο κρητίριο συγκρίνεις εσύ τις δύο συσκευές!Είναι σαν να μιλάμε για το lg l3 e400 και το g2…Μα συγκρίνονται?!Και από άποψη τιμής και από άποψη specs δεν έχουν καμία σχέση!

tasos

1)Το κινητό είναι μια χαρά για 100€ σε σχέση με άλλα, 2)@christos…..”Μόνο η Μαρία Παλάμη” δεν αρκεί. 3) Ας μη μαλώνουμε εμείς μεταξύ μας, ΑΛΛΆ οι ίδιες οι εταιρείες, στην τελική εμείς απλά αγωράζουμε…..τίποτα παραπάνω 🙂

Πέτρος Π

@jonjon : Βασικό κριτήριο δηλαδή για την επιλογή του κινητού ήταν αν θα έχει την εφαρμογή cosmote my account..? Ασχολίαστο….

Μια χαρά φαίνεται πάντως το 530… Νομίζω οτι θα τα πάει περίφημα, όπως και το 520 που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων.. 🙂 Και η διαφήμιση πολύ έξυπνη, δεν χλευάζει τα υπόλοιπα κινητά, απλά δείχνει που υπερτερεί το lumia…
Γενικά η Microsoft/Nokia δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, και ειδικά μόλις αρχίσει να κυκλοφορεί και το 930 (το οποίο κατα πάσα πιθανότητα θα είναι το κινητό της χρονιάς για φέτος ανεξαρτήτως λειτουργικού), τότε θα απογειωθεί πραγματικά!

nikos

Αν και το έγραψα δεν φαίνεται πουθενά το σχόλιο μου οπότε ας το ξαναγράψω…
@jonjon Πρώτον νομίζω ότι μπορεί να μπει και από τον Browser,Πρέπει να υπάρχει mobile έκδοση,δεν είμαι σίγουρος…Παρόλα αυτά δεν μου εξηγείς με ποιο κρητίριο αγόρασε το G2 και ακόμη περισσότερο με ποιο κρητίριο συγκρίνεις εσύ τις δύο συσκευές μεταξύ τους!Είναι σαν να συγκρίνεις το lg l3 e400 με το g2!Μα έχουν καμία σχέση αυτά τα δύο κινητά τόσο σε specs όσο και σε τιμή?ΟΧΙ!Γιατί πολύ απλά ανήκουν σε άλλη κατηγορία!

Notis

@jonjon Ρε φιλε θα μας τρελανεις να πουμε καλα σου λεει αυτό είναι το βασικο σου κριτηριο? Ωραια αν είναι έτσι σου λέω και εγω office έχει και δεν μιλάω για αναγνώριση αρχείων αλλά και για επεξεργασία μέσω κινητου και αποστολή σε real time στο pc ή sto laptop? Σε αυτά που λες κατι δεν κολλάει. Ποιο ήταν το θέμα με facebook, twitter, viber? Δουλεύουν τέλεια στα wp. Και στην τελική πολύ περίεργο από ένα κινητο των 100 ευρω να περασει σε κινητο των 300 + ευρω και ακόμα πιο περιεργο που τα συγκρίνεις?

jonjon

Ψυχραιμία πιάνετε την κάθε λέξη! Την εποχή εκείνη υπήρχε και το 1020 στα 349€ Τής άρεσε περισσότερο αλλά εκτός από την κάμερα μια από τα ίδια! Το g2 το πήρε γιατί δεν είναι speck freak θα το κρατήσει τουλάχιστον 3 χρόνια , έτσι και αλλιώς τώρα που θα αρχίσουν να πωλούνται τα Android one! Που θα είναι κοντά 100 ευρώ θα αναβαθμίζονται Θα μπει ταφόπλακα φθηνά wp.

Notis

Instagram τι ζελε χρησιμοποιείς για να κάνεις το μαλλί? Στο λέω γιατί βλέπω μαλλι όχι αστεια. Εγω σου προτείνω με βάση τη φώτο που βλέπω να ρίξεις όλο το ζελε επάνω, καλώ ανακάτεμα με το χέρι και ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Α και από εμένα +1.000.000.000 @christos για το instagram!

jonjon

Android one low specs κάτω από τα 100 ευρώ=ταφόπλΑκα στα φθηνά Windows phone.

Στεφος

Επειδή είχα χρόνια android και έχω ακόμα ταμπλετ Android και πρόσφατα αγόρασα το 1020 νοκια ξέρω τις διαφορές και πίστεψε με φίλε μου δεν είναι πολλές ίσως πιο εύκολο το Android αλλά και πάλι συνήθεια είναι όλα, καλό είναι να λέτε λιγότερα μερικοί γιατί όσα λιγότερα λες τόσο πιο ωφελημενος είσαι.

Notis

Ρε αστα αυτά και πατα μια σανίδα μαλλί προς τα κάτω, φουλ face κάλυψη απόκρυψη και σκάσε μυτη instagram να γινει μακελειο…. Εσυ και η Στικούδη θα έχετε τα περισσότερα likes μεγαλειααα. χαχαχαχα

Notis

Α @christos εννοείται ότι τη selfie πρέπει να τη βγάλεις κρατώντας παγωτό!!?!!!!

Νικόλας

Τουλάχιστον ξέρουμε ότι υπάρχει ένας μίζερος άνθρωπος εδώ μέσα και ΔΕΝ χρησιμοποιεί WP. Φίλε Χρήστο είσαι μια διαφήμιση για την Microsoft. Επίσης μας κανεις πλάκα. Έλα φίλε πλάκα μας κανεις. Δεν θα σχολιάσω το πως είσαι στη φωτογραφία, αλλά το τι ηλικία είσαι. Άμα δεν είχες φωτο, με τα λεγόμενα σου θα σε έκανα για 12χρονο max.

dimitrisdim14

+φωνο μαζι σου νικολα … κ εγω από τα λεγομενα του για 12 χρονο θα τον εκανα … είναι απλα ενας τρολλερ που δεν εχει με τι να ασχοληθεί ! Μηπως είναι από αυτους που ειχε πληρωσει η Samsung για να κραζουν ολες τις άλλες εταιριες?? Στο θεμα μας τωρα ! το κινητο στα λεφτα του είναι καλυτερο από τον ανταγωνισμο …!

tiamat

o chris εχει το δικο του στυλ και ακομα και αν ειναι υπαλληλος tης samsung μαγκια του, κανει το κεφι του και πληρωνεται κι απο πανω! christos ωραιοτατο το “wpεράδες” ,αλλα θα μαρεσε περισσοτερο αν το εκανες “wpνεραιδες” ,ως πιο αερινο, ονειρικο, γεματο ελπιδα και προσμονη

Genesis

tamiat αν εσύ το θεωρείς αυτό στυλ και κέφι τι να σου πω….είναι μια μαλακιά στο κεφάλι το ότι ο chris και ο κάθε ένας σαν τον chris κάθεται και λέει βλακείες και να πεις ότι το έκανε άντε μια δυο φορές το κάνει συνέχεια..αλλά έτσι είναι δυστυχώς άλλοι είναι φυσιολογικοί και άλλοι τρελοί, άλλοι έχουν μυαλό και άλλοι δεν έχουν, άλλοι είναι χαζοί και άλλοι έξυπνοι έτσι είναι αυτά.

Charalambos

Exw kai egw Windows Phone. Exw to 920.Ine 8.1. Ine para poli kalo tilefonw. Den thelw na ksanaalaksw se Android to mono ine oti to store tous. Auto to till me ekane na min thelw ta Android, ola ine yperoxa se auto to kinito.

nikmour

Γεια σου ρε chris (όπως λέμε sis). Μάλλον τα μαθηματικά δεν είναι το δυνατό σου σημείο (από την φωτογραφία μαντεύω προϊόντα μαλλιών). Πάμε λοιπόν. α)Το android δεν έχει 97% αλλά 80% περίπου ή ξέχασες το ios και τα άλλα λειτουργικά ή δεν ξέρεις αφαίρεση. β)Η ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές πήρε 1,2% , μάλλον πήγες στην κάλπη με σταυρομένο ψηφοδέλτιο της χρυσής αυγής από την μαμάμ σου.γ) Όσο για τους developers αν και το ποσοστό των wp είναι μικρό, το 28% ασχολείται με αυτό (70% android 50% ios) ( https://www.developereconomics.com/reports/developer-economics-q3-2014/ ). Δηλαδή ενώ εγώ έχω WP αν στο μέλλον μου την βαρέσει θα φύγω (το M8 είναι γαμάτο) δεν είμαι κολλημένος σαν και εσένα (και άλλους). Τα ποσοστά (marketshare) αλλάζουν συνέχεια, βλέπε που ήταν το ποσοστό των ipads και που είναι τώρα.
Τέλος όταν είχες κατηγορήσει το twitter ότι είχε ένα χρόνο να κάνει αναβάθμιση έκανε την επόμενη ακριβώς ημέρα. Τώρα περιμένουμε το Instagram να βγει από beta. Μπορείς στα επόμενα post να αναφερθείς στα bbm, plants and zombies 2 και behance. Να είσαι καλά παλικάρι μου.

Γιώργος

Καλησπέρα και άπο εμένα,πολύ ενδιαδέρον κινητό στη κατηγορία του και νομίζω ότι θα τα πάει καλά στην αγορά.Αλλά ρε Κώστα κάνε ένα βίντεο παρουσίασης του lumia 930 που έχει βγεί εδώ και τρείς βδομάδες περίπου.Το περιμένουμε πως και πως…

dimpep

Aπαράδεκτο το γεγονός έλλειψης autofocus στη κάμερα και αφαίρεσης του camera button.

tolkien

Καλα το forum σου Κωστα εχει ξεφυγει. Δεν το βλεπεις οτι οι περισσοτεροι αλληλοβριζονται?
Μαλλον διακοπες θα εισαι. χαχααχαχ
anyway. Τα Windows phone 8.1 μια χαρα ειναι. Επειδη σε καποιους δεν αρεσουν τα windows γιατι γραφετε? Πηγαινεται στο επομενο θεμα.
Κι εγω android πηρα παλι (HTC One M8 “OK Perfect PREMIUM συσκευη”) αλλα εχω και σαν δευτερο το Lumia 930 <>

Ιωάννης jb

christos Απλά υποκλίνομαι!!! Χαχαχαχαχα…..
Tragic το νεο lumia.. no flash, no second camera, no 720p video!!!!!! Τα 12 mm πάχος ασχολίαστο.. Η μπαταρία επίσης ασχολίαστο.. Τι άλλο να πω, ότι να ναι είναι!!!!
Μοναδικό ελαφρυντικό είναι μάλλον το ότι προορίζεται για την χαμηλή κατηγορία τιμών αλλά αν προορίζεται για χαμηλή κατηγορία γιατί του βάλαν 245 ppi και επεκτασημότητα μνήμης εως
128gb..?? Εκει στη Nokia δε παν καλά!!! Καθόλου καλά

nikmour

@tolkien δίκιο έχεις για την κατάσταση εδώ μέσα. Επίσης έχεις και τα αγαπημένα μου κινητά.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, έχουμε σβήσει αρκετά σχόλια σε αυτή εδώ τη συζήτηση γιατι οντως κάποιοι δεν σέβονται τους υπόλοιπους. Το θέμα δεν είναι να σβήνουμε εμείς, αλλά όλοι οι υπόλοιποι να μην δίνουν σημασία σε σχόλια που θέλουν να δημιουργήσουν άσχημο κλίμα στις συζητήσεις.

Dimitrinho

Αγαπαμε christos καταφερε να τα κανει ολα ανω κατω

nikmour

Μπράβο Κώστα αλλά να σβήνεται και σχόλια τα οποία φέρονται με επιδοκιμασία σε υβριστικά σχόλια.

Γιάννης

“Φέρονται με επιδοκιμασία” , μάλλον “επιδοκιμάζουν” θέλεις να πεις και το “σβήνετε” δεν γράφεται με “αι”…καλύτερα να σβήνονται και τα σχόλια όσων δεν μπορούν να μιλήσουν σωστά Ελληνικά.

panos13

Διαβάζοντας τα σχόλια ένα έχω να πώ μόνο. Όπως λέει και η διαφήμιση ” Με κράζεις? Με θαυμάζεις!!”

tolkien

@nikmour Και τα 2 κινητα ειναι τρομερα. Παντως το HTC One M8 ειναι φοβερη premium συσκευη και με τα ηχεια μπροστα ειναι ολα τα λεφτα (Ελλαδα ειναι πανακριβο. Εγω 390 εδωσα + 12 ευρω μεταφορικα “εννοειται ευρωπαικο μοντελο” και οχι τις τρελες τιμες της Ελλαδας). Καμμια σχεση με το LG G2 που ειχα απο εξωτερικη εμφανιση. (οκ σε γραφικο περιβαλλον προτιμουσα κατα πολυ το LG G2 αλλα το λιτο περιβαλλον που εχει το Htc δεν κολλαει καθολου ομως). Για το Lumia 930 τι να πω. Απλα τρομερο. Οτι κανω παει σφαιρα. Το store να διορθωθει και ολα καλα. Κινηταρα. Το μονο που με χαλαει στο Lumia 930 ειναι που εχουν τον ηχο στην πλατη της συσκευης (το ιδιο προβλημα ειχα και με το 925 που μπουκωνε λιγο ο ηχος), ενω στο 920 ηταν στο κατω μερος και ηταν οτι καλυτερο. (ως προς την καμερα παντως @nikmour τα WP ειναι πολυ μπροστα και η Cortana ειναι πολυ καλυτερη σε σχεση με το Siri της Apple, “καλα για το google now δεν το συζητω γιατι το θεωρω κατωτερο και απο τα 2 (Cortana-Siri”).

Asimina

Το κινητό είναι άψογο. Γενικά θεωρώ fail να λες σαν επιχείρημα -το windows 8.1 είναι περίπλοκο προτιμήστε android, όταν παίρνεις τετραπύρινο επεξεργαστή, κλάσεις ανώτερη οθόνη και καλύτερη μπαταρία, δεν κολλάς στο μενού. Και επειδή έχω tablet android, έχω να πω ότι προτιμώ το windows αλλά όπως και να χει αυτό συνηθίζεται. τώρα από άποψη application, δεν έχω ακόμα εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.