Nokia Lumia 610, Θα πάρει ειδική έκδοση του Angry Birds για τα 256ΜΒ RAM

Είναι αλήθεια ότι η αδυναμία του Lumia 610 της Nokia να υποστηρίξει δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Skype ή το Angry Birds ενόχλησε πολλούς χρήστες, σε τέτοιο βαθμό που πηγές μέσα από τη Nokia έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ότι θα προκύψει μία ειδική optimized έκδοση του Angry Birds για τη μνήμη των 256ΜΒ.

Αυτό έγινε μέσω ενός post στο Nokia Conversations blog, το επίσημο blog της Nokia, όπου ξεκαθαρίστηκε ότι είναι ήδη σε στάδιο προετοιμασίας μία ειδική έκδοση του παιχνιδιού με μικρότερες απαιτήσεις σε μνήμη. Δεν δόθηκε, παρόλα αυτά, κάποιο χρονοδιάγραμμα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για το Skype, λίαν συντόμως, με την αρωγή της Microsoft.

Προσωπικά, βρίσκω λίγο υπερβολικό τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την αδυναμία του τηλεφώνου να τρέξει μερικές εφαρμογές. Αναγνωρίζω, φυσικά, ότι τα apps τα οποία δεν τρέχουν, είναι τα πιο δημοφιλή και σίγουρα από τα πιο καλοφτιαγμένα, οπότε είναι ένα θέμα η αδυναμία τους να τρέξουν στο τηλέφωνο. Υπάρχουν, όμως, πάντοτε εναλλακτικές στο διογκούμενο σύμπαν των apps. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μιας και χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο το εν λόγω κινητό, θα ήθελα να σημειώσω ότι πρόκειται για μία πολύ καλή value for money πρόταση ενός προσιτού smartphone, το οποίο δεν χάνει σε λειτουργικότητα επειδή δεν μπορεί να τρέξει μερικές εφαρμογές, ειδικά όταν η μία είναι ένα παιχνίδι. Ποια είναι η δική σας άποψη στο θέμα;

, Nokia Lumia 610, Θα πάρει ειδική έκδοση του Angry Birds για τα 256ΜΒ RAM

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimpep

Συμφωνώ, εξάλλου είναι δουλειά των developers να φτιάξουν τις εφαρμογές να τρέχουν και στο Lumia 610. Δεν μπορεί αν τρέχει σε απαρχαιωμένα android τηλέφωνα και όχι εδώ. Μη πω καλύτερα για Symbian…

Αν και προσωπικά θεωρώ λάθος την επιλογή των 256Mb RAM τη στιγμή που τηλέφωνα των 150 ευρώ έχουν εδώ και καιρό μάλιστα 512Mb. Κόλπο μάρκετιγκ για να δείξουμε ότι τα WP μπορούν να τρέξουν σε όχι και τόσο καλό υλικό

panos13

Αποψη μου ειναι οτι το lumia 610 ειναι μια πολυ καλη κινηση και αυτο πιστευω θα φανει και απο τις πωλησεις. Αρκετα καλη ποιοτητα κατασκευης για low-end συσκευη. Η κατασκευη ειναι το μισό τηλεφωνο. Εμπειρια χρησης ιδια με τα high end και τα προβληματα που υπαρχουν με τις εφαρμογες ειναι σιγουρο πως η nokia δεν θα τα αφησει ετσι. Εαν επρεπε να επιλεξω για την πρωτη μου συσκευη windows phone θα το προτιμουσα εναντι του 710. Ενταξei ναι, εχει μεγαλυτερη ram και μεγαλυτερη cpu που θα σου προσφέρουν καλυτερη εμπειρια σε μερικες εφαρμογες.To lumia 610 ομως εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, καλυτερο design και πολυ καλυτερη μπαταρια.

neCross

μα το angry birds θέλει να έχεις ελεύθερα 65mb. δεν έχει τόσα ελεύθερα το 610

Ιωάννης Π.

Το skype είναι απαράδεκτο να μην μπορεί να το τρέξει, ειδικά μετά την εξαγορά του απο την ίδια την microsoft. Ούτε είναι “κομψό” να γράφει “..with more RAM” ας έλεγε not avaliable όπως τα android.

enigma

To θέμα είναι ότι όταν προμοτάρεις το λειτουργικό σου ότι δεν έχει απαιτήσεις σε hw και τρέχει με ελάχιστα specs, είναι κάπως περίεργο ο ανταγωνισμός να τρέχει εφαρμογές που εσύ δεν μπορείς. Και μιλάμε και για συσκευές που έχουν 128mb ram (όχι 256mb) που τρέχουν skype…

Το να μπορείς να λειτουργήσεις με χαμηλότερα specs είναι μαγκιά. Το να μου κοστολογείς το hw σου όμως λες και είναι πολλαπλάσιας δυναμικότητας όμως είναι “κλεψία”. Ναι μεν καταλαβαίνω ότι πληρώνεις οικοσύστημα και γενικά το πως δουλεύει μια συσκευή αλλά δεν γίνεται όταν ο άλλος σου δίνει 512mb εσύ να βάζεις 256mb και να το πουλάς και παραπάνω…

Superuser_

Και γιατί το βγάλανε μετά; τάχα μου για πιο φθηνό; πόσο κοστίζει 256 ram παραπάνω;

5€ θα σου κόστιζε

Αρε nokia πάντα υπερτιμημένη θα είσαι

Tony Cool

+1 στον enigma.
Δεν ειναι δυνατον να κανουν τετοιες κινησεις στην nokia και την ms.Οταν ξερουν οτι ενα android τηλεφωνο των 150 ευρω κανει τα παντα προσφερουν σαν αντιπροταση αυτο;Οκ,το ξερουμε οτι ο συνειδητοποιημενος user θα πει ‘σιγα τα αυγα’ και θα το αγορασει,για τη μεγαλη πλειοψηφια ομως ειναι απλα τραγικο!Ειχα την εντυπωση οτι η ms ηθελε να πλησιασει και καποτε να χτυπησει σε πωλησεις android και ios και να μην τους βλεπει μια ζωη με τα κυαλια αλλα πρεπει να σοβαρευτουν.Οταν εισαι τοσο πισω απο τον ανταγωνισμο και αυτος προσφερει με x ευρω 10 πραγματα εσυ μεχρι τουλαχιστον να εδραιωθεις πρεπει να προσφερεις 12,οχι 5!

enigma

Tony Cool το κακό για αυτούς είναι ότι για να επικρατήσεις του ανταγωνισμού, πρέπει να εδραιωθείς στο σπίτι σου. Και το symbian με τις τελευταίες αναβαθμίσεις εξακολουθεί να προσφέρει παραπάνω. Μπορεί να μην έχει το μηδενικό lag στο σκρολάρισμα που ευαγγελίζονται ορισμένοι, αλλά πέραν του σκρολαρίσματος κάνεις και άλλα πράγματα όπου ακόμη και το symbian δουλεύει το skype ενώ η ms δεν χει καταφέρει να δουλέψει όπως πρέπει στα wp7 (στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τρέχει καν) αν και το skype είναι της ms.

SERAFEIM

Κατά την άποψή μου η Nokia δεν έχει δώσει το απαραίτητο βάρος σε επεξεργαστές και μνήμες στα περισσότερα μοντέλα της τελευταία που ο ανταγωνισμός στα smartphones οξύνεται. Πάντα έδινε μεγαλύτερο βάρος στη κάμερα και τη δημιουργία συσκευών με διαφορετικό στιλ. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ windows phone και δεν μπορώ να το κρίνω αλλά όσο αφορά το symbian τα τελευταία χρόνια με έχει απογοητεύσει πλήρως.Για παράδειγμα στο N8 μου το skype δεν υποστηρίζει βιντεοκλήση ! Σε κινητό που αγόρασα πριν από ένα χρόνο χρυσάφι.Άσε που συχνά εξαφανίζεται η εφαρμογή λες και δε την είχα εγκαταστήσει ποτέ! Επίσης δεν υπάρχουν αντίστοιχα πολλές εφαρμογές όπως στο android. Μακάρι να γινόταν να βγάλει το pure view με android πάντως.

Μπαμπης

@SERAFEIM

Φιλε μου κανε χαρη στον εαυτο σου και απαλλαξου απο την Nokia εχει μεινει πολυ πισω σε ολα..
Πηγες εδωσες 400+ ευρω για να παρεις το N8? Αν ειναι δυνατον.. Με πεθαμενο λειτουργικο και χαλια hardware εκτος απο την καμερα.
Παρε ενα sgs2 να τελειωνεις.

Nickolas

Στην αρχή είχα την εντύπωση οτι οι εφαρμογές δε μπορούν να τρέξουν καθόλου αλλά μετά από τα βίντεο που παραθέτω, πιστεύω η Microsoft έχει αποφασίσει να πιέσει τους developers να ¨γραψουν¨ καλύτερα τις εφαρμογές του ώστε να τρέχουν πιο ομαλά και με χαμηλότερα specs. Ωστόσο αυτή τη στιγμή το 710 πωλείται λιγότερο και από το 610 οπότε δε βλέπω το λόγο που έφτιαξαν ένα κινητό με κατώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά.
https://mynokiablog.com/2012/05/24/video-skype-on-the-nokia-lumia-610/
https://mynokiablog.com/2012/05/29/video-angry-birds-on-the-nokia-lumia-610/
Και πάλι πάντως οι εφαρμογές τρέχουν μια χαρά.

μάρκος xperia

το κακό με την Nokia ειναι το ότι δεν κάνει ένα κινητό που μπορεί να ανταγωνιστεί αλλά καλύτερα smartphones. Μια μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη, διπύρηνο επεξεργαστή, πολύ RAM κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Έχω φίλους και γνωστός που αγοράζουνε Nokia μόνο γιατί ειναι Nokia. Εχει καλά μοντέλα σε ποιότητα κατασκευής, κάμερες και άλλα, όμως δεν έχουνε τις ίδιες δυνατότητες με ένα android smartphone.
Και για τα windows phone mango που λέγανε πως δεν κάνει lag η δεν κολλάει, δεν με εντυπωσίασαν καθόλου. Τα ίδια να το android ειναι αλλά πολύ πιο περιορισμένα.

makis88

@Μπαμπης δεν αρέσει σε όλους το SGS 1,2,3 κλπ… ούτε το android. Και μη τρελαθούμε τώρα, συγκρίνουμε το 610 με τα “σκουπιδάκια” που φοράν android στα 150 ευρώ! Και είναι σκουπιδάκια. Τόσο σε specs όσο και σε στύλ/κατασκευή. Αν όχι όλα το 97,36%. Ας είχαν και 64 και 32 mb ram και να τρέχαν όσο smooth τρέχει το 610 με 256. Που απ ‘ότι φαίνεται τελικά θα τις πάρει τις εφαρμογές απλά παίζουν με το μάρκετινγκ.

keysmith

Εγώ πάλι δεν είμαι υπέρ που τα ΚΙΝΗΤΑ έχουν 512mb ram. Αν θυμάμαι καλά το 2002, 256mb είχε ο Η/Υ μου με windows XP και ήταν σούπερ. Όταν κανονικός υπολογιστής, έπαιζα πολύπλοκα παιχνίδια (COD, MOH κτλ) και όχι απλά παιχνιδάκια τύπου angry birds που ΔΕΝ είναι καλύτερο από το Worms (άλλο ένα βαλλιστικό παιχνίδι) που έπαιζα στον 486 μου.. Τα 256mb νομίζω έπρεπε να φτάνουν σε όλους. Δεν είναι autocad το angry birds, ένα παιχνιδάκι είναι.. Ολα τα κινητά έπρεπε να είναι με 256ram max.. Αλλα μάλλον μονο εγώ το πιστεύω..
Νομίζω το παράκαναν οι “κακοί” προγραμματιστές να μην νοιάζονται για πόσο μνήμη τρώνε τα λειτουργικά και λογισμικά τους.. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τρέχει στο καημένο το 610 εκτός αν είναι “δάκτυλος” άλλης εταιρίας (google, ios) να “εκθέσει” την nokia.. Παίζει και αυτό το πιστεύω.. Μετά θα μου πείς για το skype που είναι της MS, εκεί σηκώνω τα χέρια.. ΈΛΕΟΣ MS! σταμάτα να αυτοεκτίθεσαι!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Εφτιαξαν πρωτα την “πατατα” με μονο 256ram και μετα ψαχνουν για optimized εκδόσεις εφαρμογων..

Γιωργος

Λυσh πεταξτε ολοι τα νοκια επιτελους μπας και παρουν τα χαμπαρια τους!

γιαννης

ελεος ρρ παιδια..εντα3ει κραζουμε αλλα οχι και εστι!
ο αλλος συγκρινει το 610 με αντροιντ τν 150 ευρο.. Μν τρελαθουμε κραξτε αλλα μν τ γ@μ@τε..
Σε αλλον μπορει να μν του αρεσει το αντροιντ ..τι να κανουμε το wp στν εμπειρια ειναι αψογο και σε πολλους μετραει αυτο και μονο… ε οι αλλοι θελουν να βγαινουν πρωτοι στα benchmarks..οκ οπως το βλεπει ο καθενας αλλα μν λεμε και οτι θελουμε..οσο για το N8 που το βγαλατε αχρηστο δν ξερω τι να πω μαλλον δν αναγνωριζετε τιποτα που να εχει φτια3ει η νοκια! ΕΛΕΟΣ…

Kwnstantinos

@keysmith

Πολύ σωστός. Όποιος γνωρίζει καταλαβαίνει ότι τα extra mb στη ram τα υπερχρονισμένα cpus και τα κυκλώματα γραφικών είναι μεγάλο κόλπο εταιριών για να καθόμαστε και να ασχολούμαστε με το hardware που σημαίνει οτί ταυτόχρονα θα κυνηγάμε το καλύτερο hardware, που βγαίνει κάθε διμηνο και φυσικά το πληρώνουμε γιατι μας εντυπωσιάζουν ταχαρακτηριστικά τους. Όποιος νωρίζει να προγραμματίζει και να φτιάχνει τις σωστές εφαρμογές, όπως πρέπει να είναι, όχι 1.4 ghz αλλά 800 mhz και 256 ram και ένα προσεγμένο κύκλωμα γραφικών θα ήταν ότι πρέπει για να αντέξει χρόνια και να έχουμε το σωστό λογισμικό. Αλλά κανένας δεν ασχολείται θα συνεχίζουμε να κυνηγάμε τα ghz άσκοπα και να τα δίνουμε κάθε χρόνο για να είμαστε “μέσα στην τεχνολογία”. Πολύ άσκοπο

md03582

τα 512mb σε android κάνουν την ίδια (αν όχι χειροτερη) δουλειά με τα 256mb σε windows phone. Οι επικριτες των wp αφορμή θέλανε να βγουνε να ρίξουν την χολή τους.
24 Μαϊου στο wpcentral διάβασα το πρόβλημα με angry birds και skype και τεσσερις μερες μετά, στις 28 Μαϊου στο ιδιο site διαβάζω οτι βγήκε ανακοίνωση και τα οποια προβλήματα θα λυθούν. πόσο καλύτερη εξυπηρέτηση δηλαδή?? “Πετάξτε τα κινητά”, “πατάτες”, “αυτοέκθεση της ms”, τι αλλο θα ακουσουμε απορώ πραγματικά.. Εγώ προσωπικά έκανα την μετάβαση απο dhd σε trophy και απο εκει σε lumia 800 και τα wp απλα δεν παιζονται.

https://www.wpcentral.com/skype-and-nokia-lumia-610-heres-story

https://www.wpcentral.com/content?page=1

dimpep

Δεν συγκρίνω το 610 με αντρόιντ των 150 ευρώ. Απλά τονίζω ότι ακόμα και αυτά έχουν 512Ram και όχι το 610…

γιαννης

ωραια και που εχουν τι τν κανουν ..?

γιωργος
makis88

@γιωργος τι θέλεις να δείξεις με αυτά τα videos? Ότι ένα μέτριο παιχνίδι υπάρχει στο N8 αλλά και για android? Πολύ άχρωμο παιχνίδι το avatar και πολύ ανούσιο να δίνεις προτεραιότητα στα γραφικά παιχνιδιών σε ένα τηλέφωνο! Το diablo 3 στο pc είναι καλύτερο.

Κωστας

@γιωργος
Στα σχόλια κάτω στο δεύτερο βίντεο λένε, ότι δεν παίζει στις μισές συσκευές και μάλιστα ούτε στο galaxy tab 10.1 !! Γαι να μην μιλήσω για τον καημένο, που ήθελε να το εγκαταστήσει στο galaxy Y !! Πάντως γενικά, αν κάποιος αγοράζει κινητό για να παίζει τέτοιου τύπου παιχνίδια (πάντως όχι εγώ), θα χρειαστεί πολλά χρήματα και high end κινητό, σε κάθε περίπτωση και όχι value for money προτάσεις, οποιουδήποτε λειτουργικού.
@makis88
+1

γιωργος

στο neo v μου παιζει μια χαρα … και γω απλα γουσταρω να περνω μια γευσει απο καθε παιχνιδι..τα χω δοκιμασει ολα τις gameloft hd και το μονο που τερματισα μες στην ταξη ητανε το asphalt ολα τα αλλα αντε να δωσα ενα μισαωρο στο καθενα …και που λες με μια light custom rom παιζω τα παντα απροβληματιστα!ολα αυτα με 200 ευρω .

γιωργος

+μπορω να συνδεσω το hdmi στην τβ και να δω ονλινε ταινιες και hd βιντεο στο youtube.γινετε κατι τετοιο σε symbian?

Nickolas

@ γιωργος
Ναι γίνεται κάτι τέτοιο σε Symbian εδώ και πολλά χρόνια με composite καλώδιο καθώς κινητά όπως το N95 είχαν tv out και όταν βγήκε το N8 ήταν το πρώτο με HDMI για πλήρες mirroring στην τηλεόραση, ειδικό πρόγραμμα για να βλέπεις αν θες και με άλλο τρόπο όλο το περιεχόμενο της συσκευής σου (βίντεο, μουσική, φωτογραφίες), σε ποιότητα μέχρι 720p και Dolby digital ήχο. Επίσης υποστηρίζουν και dlna για ασύρματη σύνδεση σε συσκευές που το υποστηρίζουν όπως μια τηλεόραση ή το playstation 3.

Γιωργος

https://www.youtube.com/watch?v=FFCR6pMXMUQ λαγκαρει λιγο και ας εχει 350 ευρω και..

Κωστας

Το neo V είναι συσκευή, που ακολουθεί ειδική τιμολογιακή πολιτική στην Ελλάδα. Αλλά και πάλι σε κάθε περίπτωση, δεν αναιρείται το γεγονός, ότι για να παίξει κανείς παιχνίδια απαιτήσεων (και μάλλον για να τα ευχαριστηθεί), χωρίς custom rom κλπ, θέλει high end πρόταση.

Nickolas

@Γιώργος
Καλά εσύ πηγές και έβαλες ένα βίντεο από το 2010 που πρώτο βγήκε το κινητό και το συγκεκριμμένο παιχνίδι, από τότε έχουν βγει ένα κάρο updates και για το κινητό και για το παιχνίδι, όπως έχουν βγει και άλλα παιχνίδια που δε λαγκάρουν, αλλά αυτό έχει να κάνει με τον developer του παιχνιδιού που δεν ασχολείται και πολύ με τη συγκεκριμμένη πλατφόρμα ή στην περίπτωσή μας με τα windows phone που θα βγάλει optimized έκδοση για κινητά με χαμηλότερη μνήμη, όπως ακριβώς έχει γίνει και στα android κινητά. Όπως και να χει όμως τότε ήταν το πρώτο κινητό με HDMI, πολύ αργότερα έβαλαν στα υπόλοιπα κινητά. Στο YouTube θα βρεις βίντεο και για το big screen ωραιότατη εφαρμογή για να βλέπεις το multimedia περιεχόμενο της συσκευής σου και με τη χρήση του χειριστηριου του wii.

Γιωργος

μπραβο στην νοκια λοιπον για το μ@μ@το λογισμικο της!

Κυριάκος

Σκόπευα να πάρω το Lumia 610 αλλά από τη στιγμή που έχει μικρή μνήμη και αδυνατεί από τώρα να τρέξει βασικές εφαρμογές, στράφηκα στο 710 που το βρήκα στα 215Ε. Αξίζει από τη στιγμή που θέλω να εισέλθω στα WinPhone;

γιαννης

@Κυριάκος

πιστευω οτι αξιζει…και εγω οταν ειδα το 610 ειπα οτι με αυτο θα γνωρισω το wp os..αλλα στη συνεχεια εμαθα οτι θα φοραει το τανγκο και οτι εχει μικρη μνημη… Αρα τωρα παω για το 710 με πολυ μεγαλο επεξεργαστη και καλη ραμ με τν ελπιδα οτι θα παρει και τα winphone 8..

γιωργος

μην χαλατε τα λεφτα σας σε symbian και wp το μελλον ειναι android!

γιαννης

εε ενταξει αφου το αντροιντ εχει μελλον , εμεις θα παιρνουμε μονο οτι εχει μελλον και οχι οτι μας αρεσει…
και το wp os δεν εχει μελλον..?
ειναι το ποιο νεο λειτουργικο δλδ τι περιμενεις να παιθανει οπως και το συμπιαν σε 2 χρονια..
μν γραφετε οτι να ναι ορισμενοι!

neCross

Αυτό το κινητό κάνει 230-240€ με αυτά τα χαρακτηριστικά? Γιατί? Και γιατί να το πάρει κανείς. Το wp ειναι έτσι και αλλιός χάλια, πολύ περιορισμένο σε σχέση με το Android, και τα χαρακτηριστικά του κινητού το κάνουν ακόμα χειρότερο. Εγώ έχω xperia neo v και ακομα και στα updates ( που όλοι κράζατε το android γιατί αργούν η δεν βγαίνουν καθόλου updates) ειναι καλύτερο από ένα wp.
Τέλος πάντων δεν μπορούσαν εκεί στη νοκια να βάζανε λίγο περισσότερη RAM για να δουλεύει καλύτερα.

md03582

@neCross ρε φιλε μου να σε ρωτησω κατι? ειλικρινα για ποιον λογο μπήκες σε αυτο το θεμα να σχολιάσεις και τι ακριβως να σχολιάσεις, αφου εξαρχης για σενα τα wp ειναι “ετσι κι αλλιως χάλια”??

Γιωργος

κατι ακυρο η νοκια γιατι δεν φτιαχνει android κινητα?

md03582
Vagοs

@md03582 Τόσα και τόσα σχόλια που ο καθένας λέει ότι θέλει αυθαίρετα, του neCross σε πείραξε?

Προσωπικά τα χαρακτηριστικά του κινητού δεν με προβληματίζουν γιατί εγώ όπως και αρκετοί ακόμη χρήστες δεν ενδιαφέρομαι να παίζω παιχνίδια και να τρέχω εφαρμογές από το κινητό μου, καθώς πιστεύω πως υπάρχουν άλλες συσκευές ποιο κατάλληλες για αυτά τα πράγματα που και οι περισσότεροι τα έχουμε ήδη στα σπίτια μας..
Δεν παύει όμως να με ενοχλεί η τιμολόγηση του προϊόντος την οποία και θεωρώ υψηλή για τα χαρακτηριστικά του. Δεν με απασχολεί αν τρέχει ποιο ομαλά από αντίστοιχες προτάσεις Android που έχουν ποιο ακριβό hardware ούτε το αμφισβητώ, με ενοχλεί όμως το γεγονός ότι έχει ποιο φθηνό Hardware και τιμολογείτε ποιο ακριβά..

md03582

@vagos δε με πειραξε το σχολιο του necross, απλα δεν καταλαβαινω για πιο λογο το εκανε. Δεν σου αρεσει σε κατι ΤΙΠΟΤΑ, ποιος ο λογος να ασχοληθεις? Συμφωνω μαζι σου, η τιμη του ειναι ακριβη, αλλα πληρωνεις και software και ποιοτητα κατασκευης κ υλικων και brand name και γενικα τα παντα. Παντως δεν θα κρατηθει τοσο ψηλα για πολυ καιρο, θα πεσει, δεν γινεται να παραμεινει πιο ακριβο απο το lumia710

Giannhs

https://www.youtube.com/watch?v=xnVFpibXH9w&feature=related
O κινεζος μια χαρα το παιζει…………………
Τελικα ειναι μπαρουφες αυτα που λενε.Οπως επισης με το skype.Απλα η nokia θελει να ειναι 100% σιγουρη οτι θα τρεχει παντα smooth……..

kecicaki

εγω δε καταλαβα γτ δεν μπορει να τρεξει το skype αφου εγω ειδα στο marketplace οτι εχει κυκλοφορησει κανονικα το σκαιπ για τα mango.

Νικος

Κατι ξερει μωρε η Νοκια.. το πηρα στην κοπελα μου δωρο κ τρομαξα που ειναι με τρομερη σπιρταδα μαλιστα καλητερη κ απο το διπυρινο android μου..πραγματικα θα ηθελα κατι για μενα.. αυτο ειναι μια επιλογη για κατι παραπανω απο τα βασικα κ για social εφαρμογες..οργανωση κ σιγουρια οτι ολα δουλευουν 100%..ενταξει ναι θα ηθελα 512…και μετα το ενα φερνει ταλλο κ θα ηθελα 1ghz.. αλλα τρομερη κατασκευη..μου εκανε εντιποση το βιντεο εχει autofocus σε ολη την εγγραφη εμεινα παγωτο..δε το ξαναειδα σε κινητο.

κεσικακι

Aφου δεν επικοινωνεί με Bluetooth με το pc και δεν μπορώ να στείλω αρχεία office και PDF ούτε να φτιάξω φακέλους,για μένα είναι άχρηστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.