Nokia Lumia 610, Πρώτη ενδεικτική τιμή 199 ευρώ στην Ιταλία

Το ιταλικό ηλεκτρονικό κατάστημα NStore (δεν σχετίζεται με την επίσημη Nokia) έδωσε μια πρώτη ενδεικτική τιμή για το οικονομικό Windows Phone smartphone Nokia Lumia 610 (TechblogTV) στα 199 ευρώ και αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας το Μάιο. Το Lumia 610 έχει οθόνη 3.7 ίντσες και κάμερα 5 Megapixel.

Το ίδιο ηλεκτρονικό κατάστημα έχει σε προ-παραγγελία το Nokia Lumia 900 με τιμή 599 ευρώ και κυκλοφορία το Μάιο.

, Nokia Lumia 610, Πρώτη ενδεικτική τιμή 199 ευρώ στην Ιταλία

Kudos to nikos apostol.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ante_Geia

Πολυ ωραιο Αμα ειχε Android 4.0 θα το επερνα …!!!

enigma

Και αντί να βγάλουν το 710 έτσι έβγαλαν το 610….Στην Φινλανδία τον παίζουν και με τα 2 χέρια τον τελευταίο καιρό….

'βαγγελησ'

Γιατί να μην πάρει κάποιος το Samsung Omnia W;

ορεστης

γιατί είναι Samsung… Δεν έχει τζάμπα χάρτες… Και είναι και πιο άσχημο

mariosk89

Αντε-ρλεχτ γεια!!! στην ίδια τιμή υπάρχει το Neo V, μην ξαναλέμε τα ίδια. 200€ για windows phone της πλάκας? γιατί να μην πάρει κάνείς το galaxy Y, ίδιου μεγέθους-κατηγορίας και με λιγότερα λεφτα?

makis88

Είναι αρχική τιμή… Σε λίγο καιρό θα έρθει το 710 εκεί και αυτό θα πέσει πιο κάτω… Ήδη το 710 είναι γύρω στα 250 στο skroutz!

gtar13

Το ότι χρήστες android και IOS έχουν αρχίσει να κράζουν τα Windows Phones (και να μιλούν με εμπάθεια) χωρίς να τα έχουν δοκιμάσει, σημαίνει ότι ο συνδυασμός Microsoft-Nokia αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Εγώ τα χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο και νομίζω ότι είναι πιο μπροστά το λειτουργικό….

ΥΓ Τα πολλά apps στο λειτουργικό είναι απάτη (όπως τα megapixel στις κάμερες).Εντάξει δεν έχω 500 apps με κλανιές να επιλέξω αλλά μόνο 5 (κλάμα…).Στη καρδιά μου βάζω μπάρες …………….

stavros

@gtar13 Ναι, μπορει να μην εχει 500 fart apps, αλλα δεν εχει και browser που συμπιεζει τα δεδομενα οπως o opera mini, δεν εχει adobe flash, δεν εχει players που να παιζουν ολους τους τυπους video, δεν εχει dropbpx,δεν εχει box.net,δεν εχει μετρητες δεδομενων,δεν εχει music players για ολα τα γουστα,δεν εχει google maps ουτε αξιoπρεπη εφαρμογη youtube,τα παιχνιδια που εχει ειναι ετη φωτος πισω απο αυτα του ios και του android και ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!!!!

el_mac

@stavros ξεχασες να πεις οτι δεν ειναι quad-core για να μπορει να τρεξει smooth ενα mobile OS (fail) και οτι δεν ειναι πιτα στα mallware…

pavlos

Μα ναι ρε παιδιά χάλια είναι τα windows phone. Όπως λέει και ένας πιο πάνω “windows phone της πλάκας”, βέβαια χρόνια τώρα ότι βγαίνει και είναι καλό το κράζουμε! Τα Windows Phone είναι το καλύτερο OS αυτή τη στιγμή, δεν κολλάνε, είναι απίστευτα smooth και σαν developer σας λέω ότι το να προγραμματίζεις για τα Windows Phone είναι απόλαυση (όποιος είναι developer ξέρει τι πάει να πει C# και Visual Studio) γι’αυτό και το marketplace αναπτύσσετε ταχύτατα και με ποιοτικές εφαρμογές…βέβαια όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω δεν έχεις 500 apps με κλανιές να επιλέξεις αλλά τι τον νοιάζει αυτόν που θέλει να καυχιέται ότι το android market έχει πολλά apps όπου τα μισά είναι ιός (γιατί προφανώς δεν ελέγχονται) και τα άλλα μισά είναι κακώς υλοποιημένα! Και για την ιστορία η Microsoft έκανε τόσο καλή δουλειά με την Tango έκδοση του Windows Phone που χρειάζεται μόνο 256 RAM για να δουλεύει τέλεια την ώρα που τα Android και με quad core κολλάνε. Όσο για το iphone καλό δεν λέω (ποιοτικές εφαρμογές αν και θες τουλάχιστον τον τριπλάσιο χρόνο και διδακτορικό στην πυρηνική φυσική για να φτιάξεις εφαρμογές) αλλά χωρίς jailbreak τι θα ήταν?

Γιώργος

@pavlos συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε… δεν είμαι προγραμματιστής αλλά ξέρω και εγώ κάποια λίγα πράγματα! Έχεις φτιάξει καμιά εφαρμογή για wp για να κατεβάσουμε;

Nickolas

Αρχικά χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.
Σίγουρα τα windows phone δεν έχουν ακόμα τις εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές που έχουν τα android και iOS, ωστόσο για μην λέγονται ανακρίβειες YouTube players μπορείς να βρείς κανονικά και μάλιστα με δυνατότητα download, μπορεί να μην έχει Dropbox αλλά έχει 25gb Skydrive, έχει εφαρμογή για google maps και μάλιστα πολύ καλή, ωστόσο η Nokia δίνει τους πολύ καλούς offline χάρτες της δωρεάν για ολόκληρο τον κόσμο εφ’όρου ζωής, παιχνίδια επίσης μπορεί κάποιος να βρει παρά πολλά και μάλιστα τους μήνες που έρχονται θα βγουν πολύ καλοί τίτλοι όπως το νέο Sonic το οποίο υποστηρίζει και το Xbox 360 όπου θα μπορείς αφού έχεις παίξει εκεί το παιχνίδι όταν είσαι έξω με το κινητό να συνεχίζεις από εκεί που το άφησες.
Σίγουρα τα windows phone δεν είναι για όλους και γω άλλωστε χρησιμοποιώ Symbian ωστόσο τα θεωρώ ένα εξαιρετικό λειτουργικό και καλό είναι να δοκιμάζουμε πριν καταλήξουμε.
Τέλος να πω οτι το συγκεκριμμένο κινητό είναι πολύ όμορφο και ειδικά στο λευκό του 🙂

Silender

αυτό έλειπε, 5 πλακάκια χωρίς φόντο/θέμα/widget να μην είναι και smooth…

Νικος

ελα ντε λεμε τα live tiles πλακακια και δικαιολογήσαμε γιατι ειναι smooth to λειτουργικο……αν τρεχουν οι εφαρμογες χωρις προβληματα και κολληματα δεν μας κάνει…..και το iphone μόνο εικονιδια εχει…..μην τα ισοπεδωνουμε ολα….. είπαμε android στο λαο αλλα να αναγνωριζουμε και τα λαθη και τις ελλείψεις του απέναντι στον ανταγωνισμό….αν χρειαζομαι 4πυρηνο και custom rom για να τρεχει καλα……

enigma

Μισές δυνατότητες από τον ανταγωνισμό, μηδέν παραμετροποίηση με χρήση live titles και θεωρείτε επίτευγμα το smoothness….Αν κάποιους του αρέσει να κάνει 5 πράγματα αλλά να τα κάνει smooth, it’s ok…Αν επίσης για κάποια από αυτά τα 5 πράγματα θέλει να μπλέκει με zune kok αντί να κάνει ένα σκέτο drag&drop πάλι it’s ok…

el_mac

ok… ειναι λογικο οταν εχεις μαθει να εισαι στο ιντερνετ και να κανεις pinch to lag να σε ενοχλει να το κανει ο αλλος ανετα χωρις να κολλαει… Το να ειναι το OS ομως smooth σε ολο το φασμα του και να μην το παραδεχεσαι βρισκοντας αερολογιες ειναι τραγικο… Τα wp ειναι το μονο OS που ρολαρει προς δυο επιπεδα (καθετα και οριζοντια) και το κανει αψογα οταν το android θελει 4 πυρηνες για καθετη μετακινηση… !!! Αυτο τα λεει ολα.

ΥΓ τα live tiles εχουν περισσοτερο animation απο τα widgets του android κατι που σιγουρα αποτελει αρνητικο παραγοντα για την ομαλη κινηση. Παρολα αυτα ρολαρουν αψογα. Αλλα φτασαμε να δικαιολογουμε τα συνεχομενα lag του android λεγοντας οτι ειναι “παραμετροποιησιμο” οχι κακογραμμενο OS.

ΥΓ αυτα τα λεω εχοντας αλλαξει 3 κινητα android οσπου εφτασα στα wp και δεν προκειται να αλλαξω.

DiMiSs

Πω πω ρε παιδια τι μου θυμησατε τωρα;εκεινες τις εποχες που smartphone αποκαλουνταν μονο τα iphone γιατι δεν υπυρχαν τα android και μολις ειχανε βγει στην αγορα ξεκινησε ο πολεμος για το ποιο ειναι το καλυτερο.κραζανε οι μεν τους δε και συγκεκριμενα οι android users πασχιζανε να υποστηριξουν το λειτουργικο που αγαπανε.Γυρνα τυρνα τωρα εφτασε η ωρα που βγηκαν τα wp κινητα και επεσαν ολοι οι android users να καραξουν το αναρχομενο λειτουργικο λες και τους υποχρεωσε καποιος να το παρουν ή τους εθιξε τελος παντων.και κλασικα τα fanboy λαμπουν δια της απουσιας τους ειτε γιατι δεν θα πεσουν τοσο χαμηλα για μια τετοια κουβεντα είτε γιατι το ξερουν οτι δεν θα τα βαλουν μονο με το wp λειτουργικο γιατι αμεσως θα ενωθουν (μονο για αυτο το λογο βεβαια) οι μεν με τους δε εναντιον apple και θα γινει εδω μεσα το ελα να δεις.και το κορυφαιο;το αρθρο ελεγε για την τιμη χωρις ιχνος συγκρισης με οτιδηποτε αλλο και κοιταξτε πως το καταντησαμε.
Συγνωμη που πεταχτηκα σαν ακυρος.Συνεχιστε της διαφορες σας.

enigma

Ρε el_mac αερολογία είναι το να επικεντρωθείς μόνο στο smoothness…Να καλύπτεται και να στηρίζεται ένα λειτουργικό μόνο στο πως ρολάρει…Αν ο άλλος κάνει και 10 πράγματα παραπάνω, τότε ας μην έχω αυτό το smoothness που ευαγγελίζεστε…Αν και με stock s2 μια χαρα smooth είναι η συσκευή και δεν έχω δει κανά lag.

Συνεπώς δεν είμαι κατά των live titles…..κατά των περιορισμών και την νοοτροπία ios είμαι, που παρεπιπτόντως στα pc δεν είναι έτσι η ms…

md03582

Εμένα πάντως με wp δεν μου λείπει κάτι σε σχέση με τα ανδροιδ κινητά που είχα. Μου λείπουν τα νεύρα που είχα όταν πάταγα το “εφαρμογές” και άνοιγε αργα-αργα το μενου καθώς και το οτι πάταγα δυο τρεις φορες το τηλέφωνο, δεν εκανε τιποτα, και ΞΑΦΝΙΚΑ εμπαινε στο τηλεφωνο, καλουσε τον πρωτο αριθμο και διέκοπτε και την κλήση.. προτιμω να έχω λιγοτερες επιλογές στο τι widget θα βάλω, ή με ποιον music player θα ακουσω την μουσική μου, και να έχω ένα κινητο που να ανταποκρίνεται αστραπιαία σε αυτό που θέλω και να λειτουργούν όλα ρολόι όπως την πρώτη φορά που άνοιξα το κινητό και χωρίς να χρειάζεται να ψάχνω roms, να κάνω επανεκκινήσεις, και άλλα ωραία..

enigma

Τώρα πια roms ψάχνεις αν απλώς θέλεις να ψαχτείς/παίξεις ή θέλεις κάτι συγκεκριμένο. Εγώ στο s2 προσωπικά custom rom δεν έχω νιώσει την ανάγκη να του περάσω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.