Nokia Lumia 620, Με Windows Phone 8 και οθόνη 3.8 ίντσες ClearBlack display

Ανακοινώθηκε το Nokia Lumia 620, το πιο προσιτό Windows Phone 8 smartphone του Φινλανδού κατασκευαστή με οθόνη 3.8 ιντσών τεχνολογίας ClearBlack, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 1GHz, μνήμη RAM 512MB και κάμερα 5 Megapixel με λειτουργίες Smart Shoot για λήψη πολλαπλών φωτογραφιών και Cinemagraph που δίνει ζωή στις φωτογραφίες προσθέτοντας κίνηση.

To Nokia Lumia 620 θα έχει τιμή 249 δολάρια Αμερικής (χωρίς τους φόρους) και θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ασία τον Ιανουάριο ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες και η Μέση Ανατολή. Το Lumia 620 είναι το τρίτο Windows Phone 8 smartphone της Nokia μαζί με τα Nokia Lumia 920 και Lumia 820 και αναμένεται να ανταγωνιστεί σε τιμή το Huawei Ascend W1.

Nokia Lumia 620
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 8 [Πίνακας Αναβαθμίσεων]
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 1GHz διπύρηνος
GPU: ?
Μνήμη RAM: 512MB
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.8 ίντσες, LCD ClearBlack, 800×480 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel, LED Flash, HD video 1280×720 pixels
Δεύτερη κάμερα: VGA
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB (+7GB SkyDrive)
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 64GB)
Wi-Fi n, GPS/ Glonass, Bluetooth 3.0, micro USB, NFC
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 115.4×61.1×11.02 χλστ.
Βάρος: 127 γρ.

, Nokia Lumia 620, Με Windows Phone 8 και οθόνη 3.8 ίντσες ClearBlack display

, Nokia Lumia 620, Με Windows Phone 8 και οθόνη 3.8 ίντσες ClearBlack display

, Nokia Lumia 620, Με Windows Phone 8 και οθόνη 3.8 ίντσες ClearBlack display

, Nokia Lumia 620, Με Windows Phone 8 και οθόνη 3.8 ίντσες ClearBlack display

, Nokia Lumia 620, Με Windows Phone 8 και οθόνη 3.8 ίντσες ClearBlack display

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

48 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dionisis

νομιζω θα σπασει την αγορα σε low end τιμες <200 και κατω

Φώτης

Πολύ όμορφο κινητό!! Και από λειτουργικότητα πολύ καλό. Αν με τους φόρους όμως φτάσει κανα 300ευρο++ δε θα είναι και τόσο προσιτό..

Angelos

Πολυ ομορφο φαινεται…Αν μεινει κατω απο τη 300αρα κατι θα κανει..!!

PiXel

@cVlachakis: Κώστα, στα ξένα websites βλέπω την τιμή ως 249 δολάρια και όχι ευρώ. Εντάξει, μπορεί να υπάρχει άτυπα η ισοτιμία 1:1 σε τέτοια προϊόντα, αλλά μη το δένουμε και κόμπο…

bill

300 ευρω πιστευω θα κοστιζει οπως και το htc 8s

dimpep

Πολύ όμορφο!!!!

panos13

AΝΑΣΤΑΣΗ!!! Επιτελους μια οικονομικη, ομορφη και με καλες δυνατοτητες συσκευη. Αν “παιξει” στην ιδια τιμη με το 8s το εχει νικησει κατα κρατος.( 8gb εσωτερικη,4gb το htc, μπροστινη camera., clearblack display, bluetooth 3.0)

Artoo

Όμορφο φαίνεται, όπως όλα τα WP8, και με καλά χαρακτηριστικά. Και δεν είναι βαρύ (σε σύγκριση με τα άλλα Lumia). Μόνη ένσταση η μπαταρία -το HTC 8s, πχ, αν όντως παίζουν στην ίδια περίπου τιμή, έχει καλύτερη μπαταρία. Ενδιαφέρουσα πρόταση πάντως.

π.α

πολυ ομορφο και με καλα χαρακτηριστικα, αν βγει στη σωστη τιμη ισως γινει το πρωτο μου windows phone.

angelos

Και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ !

impro72

πολύ όμορφο είναι, αν και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το αν θα παίρνουν όλες τις εφαρμογές λόγω μικρότερης μνήμης, κάτι που έχουν εκφράσει όλοι οι ξένοι reviewers σαν προβληματισμό βλέπε προηγούμενη εμπειρία με 610. Σαν τιμή πιστεύω 330 επίσημη λιανική

κΛεοντιάδης

Το επόμενό μου κινητό! Πανέμορφο + προσιτό!

Nickolas

Όμορφο design, πολύ καλό μέγεθος για τέτοια οθόνη, καλλύματα που αλλάζουν και αγκαλιάζουν ολόκληρο το κινητό, οπότε ξενοιάζεις και από θήκες. Τώρα απο εφαρμογές που σχολιάζει και ο impro72 πιο πάνω, το πιο πιθανό να μη μπορεί να τρέξει τίποτα high end παιχνίδια που ακόμη δεν έχουν βγει, κάτι που και στις άλλες πλατφόρμες δε μπορείς να κάνεις γιατί είτε κολλάνε συνέχεια είτε κρασάρουν, μιλώντας πάντα για κινητά αυτής της κατηγορίας τιμής κοντά στα 200 ευρώ.

giorgio

Το μόνο που του λείπει είναι η σωστή τιμή. Αν κρατηθεί στα 250-κάτι, θα κάνει πάταγο στα Windows Phone, πιστεύω. Έχει καλά χαρακτηριστικά.

Impro72

Nickolas μάλλον αλλά σαν χρήστης wp απο τότε που κυκλοφορούν έχω δει διάφορα, στο 610 δεν παίζει το skype και άλλες εφαρμογές, επίσης ειναι και το θέμα των αναβαθμισεων η Microsoft λέει τουλάχιστον 18 μήνες, μετά θα αρχίσει το εσυ δεν θα πάρεις γνωστά τα κόλπα. Τέλος δεν θα πονταρα στη τιμη 200+ αλλά μαλλον 300+

Φινλανδός διανοούμενος

Το βαρύ πυροβολικό Lumia 920 φαίνεται να πηγαίνει καλά, παρουσίαση Lumia 620, πώληση των γραφείων της Nokia και σήμερα συμφωνία με τη China Mobile. Η μετοχή της εταιρείας εκτοξεύτηκε 9.5% σήμερα. Οι επόμενοι 6 μήνες θα είναι σημαντικοί για την εταιρεία, αν και ολα πλέον θα εξαρτηθούν από την καταναλωτική αποδοχή του WP8. Προσωπικά δεν εχω ακόμα χωνέψει την αυτοκαταστροφή του Maemo/Meego, πολύ αξιόλογο σύστημα έστω και για reserve…

Nick Sfac

Μιά χαρά όλα αλλά τα το ηχείο μηδαμινό και ίσως τα 1300 mAh να είναι λίγα για κάποιους!

Billy

Impro72 αυτα ηταν γνωστοι περιορισμοι ειχαν 256 MB RAM. Δεν επιτρεποταν να κανεις Install εφαρμογη οπως το skype ή καποιες αλλες. Απο 512ΜΒ και πανω δεν υπαρχει καποιος περιορισμος ή αδυναμια των τηλεφωνων μεχρι τωρα. Και σιγουρα αρκει για μια συνηθισμενη ή και πιο απαιτητικη απροβληματιστη χρηση ενος windowsphone

Solon

Με μια τελική τιμή γύρω στα 250 ευρώ θα κάνει θραύση. Είναι εξαιρετική λύση για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει το λειτουργικό χωρίς να πληρώσει μια μικρή περιουσία. Τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ καλά με επιπλέον το logo και την ποιότητα της Νοκια.

Tsabino

ΚΑΛΑ, ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ??????????????????????

ΔΕΝ ΕΧΕΙ fm?? ΕΛΕΟΣ ΜΩΡΕ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.. ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ!!!

athanasios

εγω που ρωτησα για ολα τα λουμια για το ραδιοφωνο υπαρχει εφαρμογη για ραδιο…..ισχυει?ξερεται καμια?

Nero55

Τούμπανο είναι αλλά λίγο χοντρό…(11mm) :/

md03582

@athanasios που ρώτησες? αύτοι που σου απάντησαν μάλλον θα εννοούν εφαρμογές τύπου tune in

balddevil

Εχει φυγει δωρο για την κοπελα μου .. κιτρινο η ροζ ?

keysmith

η σωστή τιμή είναι το κλειδί για την πιθανή επιτυχία του. Όμορφο και σε σωστό μέγεθος (δεν μου αρέσουν οι μεγάλες οθόνες). Μείον του ότι τρέχει.. wp 😛

Το άλλο μείον του είναι ότι πολλοί (πιο μεγάλοι, επαγγελματίες) αποφεύγουν τέτοια “παρδαλά” τηλέφωνα, αλλα από την άλλη ελκύονται “νεότερο锨και πιο τρελιάριδες γιατί είναι “Χαρούμενο” όπως και να το κάνουμε. Ισως λιγο πιο καλοκαιρινό για τα γούστα μου.

Οι τιμές των wp έπρεπε να είναι ίδιες ή σχεδόν ίδιες με αντιστοίχων χαρακτηριστικών android (αντε 10$ παραπάνω λόγω ότι κατι παίρνει η MS για κάθε εγκατάσταση).

Τάκης

Αν μείνει κάτω από τα 230 € θα σαρώσει τα πάντα στα low end. Με κύριο ατού τα wp που κακά τα ψέματα έχουν πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης σε ποιο αδύναμες συσκευές.

Pavletos

Εκπληκτικό κινητό και θα πάει πολύ καλα αν η τιμή κυμαίνεται γυρω στα 250 ευρώ.απο ότι παρατήρησα φοράει και πιο δυνατή gpu από το 820 και το 920,adreno 305.κανω λάθος Κώστα;

ΤechviewGR

εξαιρετικότατο και χαλάλι η 3,8 οθόνη!!!
Εμπιστεύομαι την Nokia στην κάμερα και την Qualcomm στον επεξεργαστή.Windows 8, μια χαρά, από την Microsoft που παίζουν άνετα και στο μισό γίγα ram!

athanasios

εγω ρωτησα σε nokia care για το ραδιο και μου ειπαν οτι υπαρχει εφαρμογη για ραδιο……δεν ξερω και πολλα για εφαρμογες αλλα ψαχνομαι για νοκια με wp8 και μπαινω για πρωτη φορα σε τετοια κατηγορια ημουν παντα σε s40..η μνημη ram 512 επαρκει για ολες τις εφαρμογες για ολα τα λουμια οπως 820-920 η θα εχουμε περιορισμο οπως στο 610?οποιος θελει ας μου απαντησει καποιος εμπειρος αλλιως μηπως ερθει κανα 720 λουμια τωρα κοντα πιστευω.

Παπαδόπουλος Σωτήρης

Όπως λέει και ο impro72 να δούμε πρώτα τι θα παίζει με τις εφαρμογές και μετά. Προς το παρόν αυτό που ισχύει είναι ότι το λειτουργικό θα κρατάει στην μνήμη λιγότερες εφαρμογές σε σχέση με τα 1GB.

nikolas05

τετοιες κινησεις βλεπω απο την Nokia και τρελενομαιιιιιι! το κινητο ειναι σουπερ απο χαρακτηριστικα τα παντα ΟΛΑ! και φυσικα windows phone!

Αποστόλης Ρόδος

Εμένα πάντως πέρα απο τιμή… το κινητό μου αρέσει πολύ.

george

αυτο ή το nokia lumia 800

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Να ρωτησω, τι διαφορα εχει το bluetooth 2.0 απο το 3.0 αφου δεν μπορεις να στελνεις πραγματα ετσι κι αλλιως;;; εκτος και αν καποιοι βλεπουν μονο αριθμους και σου λενε αφου αλλα εχουν 3.0 ενω αυτο 2.0 αρα δεν ειναι καλο!!!!!

akex

Μπορείς να στείλνεις και να λαμβάνεις.

ΓιάννηςΑτλ.

Είναι πιο όμορφο από το 920(για εμενα)

impro72

Ήταν άραγε γνωστοί οι περιορισμοί του 610 όταν κυκλοφόρησε ή σε μια νύχτα απο εκεί που έκαναν επίδειξη οτι το skype δουλευει κανονικά την άλλη μέρα το τράβηξαν απο το marketplace. Γενικά η πολιτική της microsoft έχει κάποιες τρύπες βλέπε lumia 900 σε τρείς μήνες βγήκε εκτός 8. Θεωρώ οτι είναι πολύ καλό λειτουργικό και οι συσκευές μια χαρά αλλά κάνουν μερικά τέτοια για να σου την σπάνε οπότε εγώ θα έδινα χρόνο…

A

Μάλιστα, σήμερα το ιΦον 4 μου, παρέδωσε το πνέυμα του και σε θέμα λήψης σήματος απο το πάροχο (μετά απο τα 2 σχεδον χαλασμένα κουμπια, εκίνησης και μενου). Το έδωσα για “σερβις” να ακούσω τι θα μου πούνε απο τιμή.. Με βλέπω να βολεύομαι με ενα Νοκια ε51 που έχει ξεμείνει (με 27 πλήρως λειτουργικά κουμπια μετα απο 3 χρόνια χρήσης.. μόλις το ξέθαψα και τα μέτρησα..) και με το που έρθει το 620 να το αγοράζω σε ΚΥΑΝΟ!!!
Ποτε θε τη συμπάθησα τη μηλοεταιρία, αλλά αναγκαστηκά σχεδον τότε βρέθηκα με το 4αρι.. Επιστροφή στην αγαπημένη Νοκια (εστω και Αμερικανίζουσα εντόνως πρόσφατα)..

billy

impro72 ετσι οπως τα λες συμφωνω μαζι σου, αλλα δε νομιζω οτι χρειαζεται να δωθει χρονος. Το λειτουργικο σε ολες τις εκδοσεις του ειναι εξαιρετικο

Μαινόμενος

Καλημέρα!! Επειδή δεν έχω καταλάβει από τα σχόλιά σας, skype σηκώνει; Ευχαριστώ!!

nick

ξερουμε αν το sony xperia u θα αναβαθμιστει σε jelly bean ?

SGR

Αφήστε τα παραμάγαζα Multidrama, Plaiκιο, Vodadrome, Comopote, GonewiththeWind να το τιμολογήσουν ώς θέλουν……
Έτσι δεν έγινε και με το E900? (όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν τι εννοώ)
Κάποια άλλα πιο έξυπνα μαγαζιά θα το φέρουν σε τιμές που του πρέπει….
(Αν πράξουν όπως έπραξαν τότε με το Ε900, η αγορά θα κατακλυστεί από W1 και 620)

Ας δείξουμε πως δεν είμαστε άμυαλοι καταναλωτές (φυσικά και ΔΕΝ είμαστε) και δεν ψωνιζόμαστε και δεν τρώμε αμάσητο ότι μας πασάρουν σε ό,τι τιμή γουστάρουν, οι καιροί άλλαξαν!!

Νikos

Τόσα λεφτά και όλο το πίσω μέρος πλαστικό?όπως και το lumia 820 το κοστολογεί 500 ευρώ και είναι όλο πλαστικό. Α ρε Νokia πως να μην πέσεις σε πωλήσεις και μην φτάσεις στην 7η θέση? Βγάζει το lumia 900 και δεν θα το αναβαθμίσει σε windows phone 8 και κάνει και 600 ευρώ. Και μετά απορούν όλοι γιατί παίρνουν i phone. Και εγώ για i phone 4s πάω μάλλον, ενώ έλεγα lumia 820. Και ποιος μου λέει ότι αν αγοράσω με windows phone 8 θα αναβαθμιστούν σε 8,8 και όχι σε κάτι άλλο?

sotiris

https://www.youtube.com/watch?v=AiW-13PYx4I σε αυτο το βιντεο λεει στο τελος οτι το κινητο θα κοστιζει 190 ευρω. (δεν ξερω για ποιες χωρες ειναι αυτη η τιμη)

GUADANAMO

190 ευρω ειναι για προηγμενεs χωρεs οχι για τριτοκοσμικεs…!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.