Nokia Lumia 630, Επιβεβαιώνονται κάποια από τα χαρακτηριστικά του

Το Nokia Lumia 630 είναι πλεόν αρκετά κοντά στην επίσημη παρουσίαση του, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Microsoft BUILD conference. Οι πρώτες διαφημιστικές αφίσες άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνιση τους στη Κίνα, μέσω των οποίων μας δίνεται η δυνατότητα να επαληθεύσουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με αυτές, η συσκευή θα έχει οθόνη 4.5 ιντσών με ανάλυση 480 x 800 pixels. Επιπρόσθετα, θα χρησιμοποιεί τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400 και 1GB RAM. Όσον αφορά την κάμερα, θα είναι 5MP χωρίς όμως να παρέχει flash.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, τo Lumia 630 θα είναι το πρώτο Windows Phone 8.1 με dual-SIM και dual-standby λειτουργία, με την τιμή του να αναμένεται στα $160, δηλαδή περίπου 120 ευρώ.

, Nokia Lumia 630, Επιβεβαιώνονται κάποια από τα χαρακτηριστικά του, Nokia Lumia 630, Επιβεβαιώνονται κάποια από τα χαρακτηριστικά του
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Αν είναι αυτά τα specs τότε είμαι απογοητευμένος απο τον αντικαταστάτη του 620/625(ναι με τετραπυρηνος και 1gb ram ομως χωρις flash και front-facing camera) .Πιστεύω πως και τα specs αλλά και η τιμή θα αντιπροσώπευαν καλύερα το lumia 530,μιας και η τιμη ακούγεται ότι θα είναι αρκετά χαμηλότερη από τον προκάτοχό του(620,625)

Χρήστος Γ.

Έχει δίκιο ο Νίκος. Αυτό θα έπρεπε να έχει λίγο μικρότερη οθόνη και να είναι το 530. Ίσως στην πράξη να είναι πράγματι ο αντικαταστάτης του 520. Το 530 φαντάζομαι θα είναι μια πολύ basic windows συσκευή με 512ram και 3.2 κάμερα.

Γιαννης

Για μένα όποιος χρηστής android επιθυμεί να έχει μια πρώτη επαφή με τα windows phone,καλό θα είναι να επιλέξει κάτι οικονομικό. Ας μην ξεχνάμε ότι η microsoft δε σου δινει τη δυνατότητα να αποθηκεύεις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης,παρά μόνο στη μνήμη του τηλεφώνου. Εγώ μάγκες τσίμπησα το Huawei Ascend W1 στα 129 € και ειμαι μια χαρά ικανοποιημένος. Γιατι να δωσω τα διπλάσια η και παραπάνω χρήματα για να αποκτήσω μια windows συσκευή, στην οποία δε θα έχω τη δυνατότητα να αποθηκεύω εφαρμογές στην κάρτα μνήμης; Αυτο δοξα το Θεό έχει πολύ καλή κάμερα σε επιδόσεις, φλας φυσικά και έχει, όπως επίσης έχει και μπροστινή κάμερα. Συμφωνώ με τα παιδιά,είναι απαράδεκτο να απουσιάζουν το φλας και η μπροστινή κάμερα απο μια συσκευή. Επίσης το Huawei έχει και κορυφαία οθόνη! Πολύ ωραία ζωντανά χρωματα! Δε μετάνιωσα καθόλου που με τόσα λίγα χρήματα πήρα μια αρκετά ποιοτική συσκευή στο χώρο των windows phone. Και αμα πάθει κάτι αργοτερα στο μέλλον δε θα αγχωθώ καθόλου για τα χρήματα που ξόδεψα.

Χρήστος Γ.

Το Huawei έχει όμως 4γίγα μνήμη ε; Και λείπουν και κάποιες εφαρμογές της ΝΟΚΙΑ νομίζω.

Γιαννης

Φίλε μου έχω android συσκευές εδώ και τρία χρόνια. Ήθελα να έχω μια εμπειρία απο windows phone, γιατι να ξόδευα περισσότερα χρήματα; για τις Nokia εφαρμογές; πόσες είναι αυτές, 5 ίσως 10 εφαρμογές; στο store έχουμε χιλιάδες. Έχω εντυπωσιαστεί με το τηλέφωνο. Με ελάχιστα χρήματα πήρα πολύ καλή οθόνη, κάμερα με πολύ καλές επιδόσεις στα 5 megapixel, μπαταρία μεγάλη στα 1950 μιλιαμπερορια, όταν το Lumia 620 στην ίδια κατηγορία έχει μόνο 1300. Δε μετανιώνω καθόλου για την αγορά μου.

Γιαννης

Φίλε μου ειμαι χρήστης συσκευών android 3 χρόνια τώρα. Ήθελα απλα να έχω την εμπειρία στο χώρο των windows phone. Οι εφαρμογές της Nokia πόσες είναι; πέντε δεκα εφαρμογές; στο store έχουμε χιλιάδες. Το Huawei έχει κορυφαία κάμερα και οθόνη για τα λεφτά του, όπως επίσης και μεγάλη μπαταρία στα 1950 μιλιαμπερορια, όταν το Lumia 620 στην ίδια κατηγορία έχει μόνο 1300. Δε μετάνιωσα καθόλου για την αγορά που έκανα.

Ευάγγελος Παπαχρήστου

Με προβληματίζει για νέο κινητό να μην έχει καθόλου flash.Για τιμή τα 160 ή 120 ευρώ δεν το νομίζω.Πολύ παραπάνω !

nikos

@ Ευάγγελος Παπαχρήστου η τιμή κάπου έκει ακούγεται,αλλά εγω θα το προτιμούσα να ήταν στα 200Ε(ή και 220) αρκεί να είχε flash και μπροστινή καμερα όπως είπα και πιο πάνω.Τότε θα ήταν πραγματικά ένας άξιος εκπρόσωπος του windows phone,μιας και όλοι ξέρουμε την εμπειρία χρησης σε low end συσκευες,πόσο μάλλον σε mid-range ή high end συσκευές.Νομίζω τότε θα μπορούσε να ανταγωνιστεί στα ίσια το moto g και το LG g2 mini

Γιάννης

καταρχάς τα wp είναι πολύ πιο ελαφρά και γρήγορα, η μνήμη του είναι μια χαρά, άλλωστε πόσες εφαρμογές θα βάλεις μέσα και πόσες θα χρησιμοποιείς από αυτές….χρήστο δεν πρόκειται ποτέ να βγει κινητό με λιγότερο από 5mp σε lumia από την NOKIA

εγώ πιστεύω πέρα την έλλειψη του φλας του, που δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό αφού σπάνια κάποιος το χρησιμοποιεί, για άτομα που το θέλουν για απλή χρήση και όχι για να έχουν όλο το store του wp η του android και γεμίζουν όλη την μνήμη και μετά λένε γιατί κολάι το κινητό ενώ δεν χρησιμοποιούν ούτε της μισές από αυτές τής εφαρμογές, είναι ένα πάρα πολύ καλό κινητό με καλή μπαταριά πολύ καλή οθόνη 4.5, η κατάλληλη για ένα κινητό, είναι και τετραπύρηνο, τι άλλο να θέλει κανείς με αυτά τα λεφτά…..

Χρήστος Γ.

Κι εγώ Γιάννη τα συμπαθώ πολύ τα wp. Τα θεωρώ την καλύτερη επιλογή για κάποιον καθημερινό χρήστη. Ειδικά το LUMIA 520 είναι κόσμημα σε αυτά τα χρήματα. Όταν όμως το ΝΟΚΙΑ Χ έρχεται στη χώρα μας στα 129 ευρώ, στα πόσα θα έρθει άραγε το 630; Σίγουρα κάτω από τα 200 αλλά πόσο κάτω; Αν είναι καλή η τιμή, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά.

Γιάννης

όντως έχουμε ένα θεματάκι εμείς εδώ πέρα, μπορεί να λέει 120 ευρώ αλλά σε μας το κόβω κάνα 180άρι
από την άλλη αν περιμένεις 1 2 μήνες αφού έχει βγει εδώ στο σκρουτζ θα έχει πέσει αρκετά η τιμή του,

εγώ πιστεύω σιγά σιγά και τα wp θα γίνουν πολύ ανταγωνιστικά απλά θέλει χρόνω.

όσο για το 520 χρήστο το έχει ο αδερφός μου και είναι απίστευτο δεν κολάι πουθενά αρκετά γρήγορο, τώρα κατάλαβα γιατί αυτό έχει το 70% στης πωλήσεις από όλα τα ΝΟΚΙΑ

πιστεύω και το 630 θα πάει πολύ καλά στης πωλήσεις

Χρήστος Γ.

Το 520 το έχει η γυναίκα μου στο λευκό. Πέρα από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι και πολύ κομψό εμφανισιακά.Η NOKIA τα καταφέρνει πολύ καλά και στον τομέα “Εμφάνιση”. Ελπίζω η ΝΟΚΙΑ να τιμολογήσει επιθετικά τα καινούρια μοντέλα της στοχεύοντας σε μεγαλύτερη διείσδυση. Αν το κάνει, εγώ θα την τιμήσω 🙂

Manosp3

Έχω βαρεθεί να βλέπω το ίδιο καλούπι σε ολα τα lumia 3 χρονια τωρα … Ήρθε ο καιρός για μια αλλαγή nokia …..

obi

@Γιαννης
Δυο σημεία μόνο και δεν υπεισέρχομαι στην ουσία των λεγομένων σου:

Στα WindowsPhone 8.1 οι εφαρμογές θα μπορούν να εγκαθίστανται στην κάρτα μνήμης και να αποθηκεύονται εκεί με κάθε είδους αρχεία

Επίσης στα Lumia δεν είναι μόνο οι δεκάδες ποιοτικές δωρεάν και αποκλειστικές εφαρμογές της Nokia (δωρεάν πλοήγηση πχ), αλλά και η παραμετροποίηση των WP από τη Nokia (fullsize SMS, απενεργοποίηση δόνησης πλήκτρων και πολλά άλλα)

Γιαννης

@obi δηλώνω οπαδός του android. Το windows phone το επελεξα για την εμπειρία χρήσης. Νομίζω ετσι δικαιολογείται η απουσία διάθεσης από μέρους μου να δώσω πάνω από 200 € για windows phone. Θα μου πεις τώρα γιατι δεν επελεξες το lumia 625 στα 170 ευρώ απο Σκρουτζ? Δεν το επέλεξα γιατί πολύ απλα μου αρέσουν οθόνες με όσο το δυνατόν μικρότερο πιξελιασμα. Το 625 υστερει σε αυτον τον τομεα. Οσον αφορά τα windows 8.1 καλοδεχουμενη η αλλαγή. Μακάρι να πάρουν την αναβάθμιση και οι ήδη υπάρχοντες συσκευές με windows και να λυθεί το πρόβλημα με την εγκατάσταση των εφαρμογών.

obi

Προσωπικά δε θέλω να σχολιάσω τους λόγους που ο καθένας αγοράζει ο,οτιδήποτε, δικαίωμά του.
Με αυτή την έννοια, δε με αφορά μια προσωπική επιλογή, όλα οκ.
Απλά αναφέρθηκα στα Lumia, γιατί κάποια πράγματα μου ακούστηκαν λίγο ισοπεδωτικά.

Όσο για την αναβάθμιση στα 8.1 , από μεριάς Microsoft θα την πάρουν όλες οι συσκευές 8 .
Είναι σημαντική αναβάθμιση που θα δώσει στα WP ( πχ USB otg).

Γιαννης

Ακριβως! Δεν αμφισβητουμε την κυριαρχια της Nokia στα windows phone, αλλα αν τυχει και πεσει στα χερια σου το W1, ριξτου μια ματια. Θα εντυπωσιαστεις απο ποιοτητα κατασκευεις, απο την οθονη, απο τις επιδοσεις της καμερας, οπως επισης και απο τη μεγαλη μπαταρια, που κραταει ζωντανο το τηλεφωνο για περισσοτερες ωρες σε σχεση με αλλα τηλεφωνα. Και ολα αυτα με πολυ λιγα χρηματα. Ας περιμενουμε λοιπον τη συγκεκριμενη αναβαθμιση και το προβλημα με τις εφαρμογες λυνεται! 🙂

Αναστάσιος

Φίλε Γιάννη, απ’ότι ξέρω, ούτε στο android μπορείς πλέον να αποθηκεύεις εφαρμογές στην SD. Εξέρεση αποτελούν κάποιοες συσκευές της Samsung. Αν δεν κάνω λάθος, από την ics (4.0) και μετά δεν μπορούμε να μεταφέρουμε εφαρμογές στην εξωτερική μνήμη SD. Είμαι και εγώ στο στρατόπεδο του android και θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω και wp συσκευή. Πιστεύω και εγώ, ότι είναι πιο σταθερό λειτουργικό, αλλά θέλει δουλειά ακόμη.

Τομ

Το windows phone απο εμφανιση παντως ειναι μοναδικο και σε μια amoled ανετη οθονη φαινεται κουκλα. Απο ταχυτητα μαλλον ειναι το καλυτερο απο τα 3 μεγαλα mobile os. Τωρα απο εφαρμογες και λειτουργικοτητα εινια πισω.

Για μενα οποιος δεν πολυ ασχολειται με customisation (εγω ασχολουμαι αλλα δεν τρελαινομαι κιολας) και δεν τον νοιαζει να πειραματιζεται με πολλες διαφορετικες εφαρμογες να μην φοβηθει τα windows phones. Τα οποια εχουν ενα τεραστιο πλεονεκτημα, ειναι nokia. Καλυτερος κατασκευαστης κινητων απο ολους που ασχολουνται με τα android για μενα. Οχι οτι samsung LG και λοιποι πανε πισω αλλα η nokia ειναι nokia.

Γιαννης

@Αναστάση κάνεις λάθος φίλε μου. Στο android αποθηκεύονται οι εφαρμογές στην sd ανεξαρτήτως εταιρικού κατασκευαστή. Ποιο κινητό android έχεις στην κατοχή σου και σου στερεί αυτήν τη σημαντική δυνατότητα?

@Tom να είσαι σίγουρος φίλε πως αν τα windows phone ήταν η πρώτη επιλογή μου, θα επέλεγα Nokia με κλειστά μάτια! Ίσως το lumia 925 ή το 1020. To κινητό το πήρα καθαρά για την εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο λειτουργικό.

Antonis

Από kitkat εποχή δεν μπορείς να αποθηκεύεις εφαρμογές στην sd κάρτα

Γιαννης

Οπότε μένουμε σε έκδοση 4.2.2! Και αν χρειαστεί ν’ αλλάξουμε συσκευή βλέπουμε τι κάνουμε! 😛

Αναστάσιος

Έχω το Sony Xperia Z που παίρνει κάρτα micro SD. Όσο και να προσπάθησα να μεταφέρω εφαρμογές με την App 2SD δεν το κατάφερα. παλαιότερα που είχα το HTC desire S και δεδομένου ότι είχε μικρή εσωτερική μνήμη μπορούσα να μεταφέρω εφαρμογές στην εξωτερική μνήμη. Δες και εδώ https://www.doctorandroid.gr/2013/06/android-basics-new-emulated-file-system.html Εκτός πάμε σε root.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.