Nokia Lumia 710, Τα Windows Phone όπως δεν ήθελα ποτέ να δω

Μου αρέσει το λειτουργικό σύστημα Windows Phone. Εχω δοκιμάσει όλες τις συσκευές που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη. HTC Titan, Radar, Mozart, Trophy, LG Optimus 7 (άυριο θα δω και το Samsung Omnia W). Τα Windows Phone ήταν μέχρι σήμερα, ένα χρόνο από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν, κάτι το μοναδικό στο μυαλό μου, κάτι σαν το iOS και τα iPhone…

… περιποιημένο λειτουργικό σύστημα, απίθανο smooth, μοναδική αίσθηση χρήσης και μοντέλα με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Αλουμιμένια σασί, γυάλινη οθόνη καλές κάμερες (όχι πάντα). Όμως σήμερα, η συνάντησή μου με το Nokia Lumia 710, ένα από τα πρώτα “οικονομικό” μοντέλα της Nokia (και της Microsoft) με έκανε να αλλάξω γνώμη.

Nokia Lumia 710 πλαστικό ολόκληρο με ένα πίσω καπάκι χοντροκομμένο και παχύ. Κουμπιά hard-keys που κάνουν κλικ όταν τα πατάς (να μου πεις και το Optimus 7 είχε) και μια οθόνη LCD με χλωμά χρώματα, μαύρο χρώμα απόχρωσης γκρι και πλαστικό κάλυμα οθόνης που γατζώνει πάνω το δάχτυλο αντί να γλυστράει.

Τιμή; Εκτιμώμενη κάπου γύρω στα 350 ευρώ. Δεν θέλω να βλέπω έτσι τα Windows Phone. Σίγουρα δεν έχουμε όλοι τα χρήματα να αγοράζουμε κινητά με 500+ ευρώ και είμαι τυχερός που με το Techblog μπορώ να έχω στα χέρια μου όλα τα τελευταία smartphones και tablets χωρίς να χρειάζεται να τα πληρώνω (όχι δεν τα κρατάω, δεν μου τα χαρίζουν, τα επιστρέφω). Αλλά μετά από αυτή μου τη συνάντηση με το Lumia 710 απογοητεύτηκα από τη Microsoft και τα Windows Phone.

Εντωμεταξύ αν τους επόμενους μήνες η Nokia παρουσιάσει και πιο οικονομικά μοντέλα και στο παιχνίδι μπει και ο Κινέζος ZTE (βλέπε ZTE Tania); Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, Android θα γίνουμε!

, Nokia Lumia 710, Τα Windows Phone όπως δεν ήθελα ποτέ να δω

, Nokia Lumia 710, Τα Windows Phone όπως δεν ήθελα ποτέ να δω

Nokia Lumia 710
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 7.5 Mango
Επεξεργαστής: Qualcomm MSM8255 1.4GHz μονοπύρηνος
Μνήμη RAM: 512ΜΒ
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.7 ίντσες, 800×480 pixels, LCD
Κάμερα: 5 Megapixel, LED flash, video HD 1280×720 pixels 30fps
Δεύτερη κάμερα: Όχι
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 119×62.4×12.5 χλστ.
Βάρος: 125.5 γρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

53 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Σπάνια κατακρίνεις έτσι κινητό… Και μου είχε αρέσει…αλλά έτσι αγαπάμε Techblog γιατί λέει πάντα αυτό που είναι! 🙂

KonSammyOmnia7

Ως χρηστης Windows Phone δεν θα ηθελα ποτε να πιασω καν στα χερια μου ενα τετοιο smartphone .! Πραγματικα η Nokia εκανε ενα μεγαλο λαθος ..!

Giannis

E nai….nokia einai. Mporeis kai perissoteri xoli. To N9 exei oti zitas kai to ethapses. O monos ston planiti gi. Kala krasia

GiannisWST

Κριμα γιατι το κινητο φαινοταν απο τις φωτο καλο και ειχε χαρουμενο σχεδιο. Μαλλον η χαμηλη τιμη εχει και μειονεκτηματα.

Fotis

Στο workshop που είχα δοκιμάσει το N9 (Στην Θεσσαλονίκη), με εξέπληξε η ποιότητα του. Οπότε Lumia 800 ή Lumia 900. 🙂

Giannis

Και με ελληνικους χαρακτηρεεμς επειδη το εσβησες.

Σπανια κατακρινεις ετσι κινητο, εκτος αν ειναι nokia που σου φερνουν αναγουλα…
Επισης σε προτρεπω να δεις εσυ καλυτερα τα review συναδελφων σου. Για παραδειγμα το engadet που υποστηριζει iphone μεχρι κεραιας, προσκυνησε τι n9. Ο ελληνας συναδελφος σου απο το digitallife ειπε μαλλον το καλυτερρο κινητο που εχουν δοκιμασει ever ή εχουν κρατησει στα χερια τους… Σε παρακολουθω πολυ καιρο και ξερω πως κρινεις. Απλα δεν χωνευεις τη Νοκια… Τελος μην παρεις το 710…. παρε το lumia 800, που εχει ποιοτητα, οθοναρα και στυλ….

KostasHD2

μαζι με το samsung omnia w μπορεις να μαθεις αν θα υπαρξει το focus S σε ευρωπαικη εκδοση?

teodore88

giannis κοολαρε.. κ μονο απο την φωτο φαινεται πολυ made in china αυτο το nokia!!

Christos K.

Εμένα η NOKIA μου βγάζει κάτι σε διχασμένη προσωπικότητα, από την μια παρουσιάζει εξαιρετικές σχεδιαστικά και ποιοτικά συσκευές και από την άλλη αδιάφορα κινητά χωρίς προσωπικότητα…

Tasos

Πιστευα ότι το Techblog ειναι ενα αντικειμενικο site! Αλλα όταν αναφέρεστε στο ποιο δημοφιλές λειτουργικο σαν καταντια (“Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, Android θα γίνουμε!”) και στο iOS και iPhone σαν κάτι εκπληκτικο ( “κάτι το μοναδικό στο μυαλό μου, κάτι σαν το iOS και τα iPhone” ) καλύτερα να το κλείσετε το μαγαζι! To ιΟS είναι ενα πολυ καλο λειτουργικο για το κοινο που απευθύνεται αλλα είναι πολυ περιορισμένο για χρήστες που θέλουν το κατι παραπάνω! Τα WP αφου μπορουν να λειτουργήσουν μια σε πιο οικονομικες συσκευες ( δεν εχει ολος ο κοσμος 600 ευρω να δωσει ) γιατι να το κατακρινουμε; Δλδ πρέπει να κυκλοφορουν μόνο smartphones των 600+ ευρω και για συγκεκριμενο οικονομικα ανετο κοινο; ( αυτα τα ακουτε απο καποιον που πληρωσε 600 ευρω για το Sensation και ανηκω σε αυτο το κοινο ). Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, Apple θα γίνουμε!

Manolis Tsagkarakis

Με αυτή την εντύπωση που σου δημιούργησε, αν κόστιζε 200 ευρώ δεν θα ήταν καλή ευκαιρία??? Στα 350 ευρώ πάντως καταντάει απαγορευτικό…

Nickolas

Κρίμα που τελικά σου αφήσε τόσο κακή εντύπωση, να πω την αλήθεια σκεφτόμουν να το πάρω, όχι σε άσπρο, σε μαύρο που το είδα στο youtube με μπλε καπακι μπαταρίας δείχνει κουκλί. Τα πληκτρα παντως που αναφέρεις προτιμώ να είναι hard keys γιατι εκνευρίζομαι οταν πατάω κατα λαθος το back button σε κινητα με capacitive πληκτρα. Η οθονη παντως μου κανει εντυπωση που λες οτι εχει χλωμά χρώματα, αν και είναι lcd ειναι τεχνολογίας clear black που υποσχεται πολυ καλα χρωματα, μηπως ειδες κανα κομματι προπαραγωγης? Θα κανεις μηπως review το κινητο? Αν ειναι να το συγκρίνεις με καποιο κινητο με amoled οθονη οπως το galaxy s2 να δουμε διαφορες στα χρωματα και στο μαυρο.

giorgio

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ένας άνθρωπος που το είπε.

Nick

Θα συμφωνισω με τον Γιαννη εδω. Αυτο που λες cVlachakis ειναι το εξης “Πλαστικα κουμπια, χαλια ποιοτητα κατασκευης, χαλια οθονη… αρα… απογοητεύτηκα από τη Microsoft και τα Windows Phone”

Δε βγαζει νοημα ουτε ειναι κατι που μπορει να παρει κανεις σοβαρα. Εαν ηθελες να χαρακτηρισεις την πολιτικη της MS για τα κινητα στα οποια θα μπαινει επρεπε τουλαχιστον να εστιασεις σε αυτο και να καταληξεις οπως κατεληξες.

Βύρωνας

Θα συμφωνήσω κι εγώ. Η δουλειά που κάνεις είναι απίστευτη, αλλά με χαλάει κι εμένα οι σπόντες για τα λειτουργικά βασικά. Λογικό να έχεις προιτμήσεις αλλά εγώ θα προτιμούσα λίγο περισσότερη αντικειμενικότητα.

Γεωργια Κ.

Εγω προσωπικα εχω διαβασει κι αλλα αρθρα του κ. Βλαχακη με αρνητικα σχολια. Μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε και μπορουμε ειτε να συμφωνησουμε ειτε οχι με την προσωπικη του αποψη. Γιατι αραγε μπαινουμε εδω μεσα; Γιατι προφανως μας αρεσει. Οποιος δεν συμφωνει απλα ας ενημερωθει και απ αλλου.
Νοημων ειμαστε ολοι εδω μεσα….σ αρεσει ενα κινητο; παρτο…δεν θα σε πεισει κανεις για το αντιθετο. so simple.
Καλο σας βραδυ

Αντωνης

Συμφωνω εν μερει με τον Κωστα.Οντως μπορει να δεις πολυ μετρια τηλεφωνα να φορανε android ενω απο την αλλη το iphone και τα windows phones εχουνε μια πιο high end αισθητικη.αν συγκρινεις το iphone και τα wp με android συσκευες που κοστιζουν σχετικα φτηνα το καταλαβαινεις αυτο.υπαρχει και η αλλη μερια του νομισματος.το να τα συγκρινουμε με android τηλεφωνα που κανουνε 600 ευρω.εκει αυτοματως βλεπουμε πως η πραγματικη καταντια ειναι το iphone και τα wp… 😉

tolken

Πωωωωωωωω επειδη ακουω παπ…ρολογιες σημερα μεσημερι γυρισα απο αγγλια. Τα ειχαν σε καταστηματα για να το δείξουν στο κοινο (τα ελιωσα στο ψαξιμο ωστε να μπορω να κρινω Μονος μου). Τα κινητα ειναι αψογα και ειδικα το lumia 800. Δεν χρειαζετε να εχουν super τσιπακια πανω για να ειναι τελεια. Εμενα τι να πω μονο θολο δεν μου φανηκε στο 710 η οθονη του. Ηταν πολυ καλο απλα αυτο που γουσταρα τρελλα ηταν το lumia 800 οπου και θα το αποκτησω. Μιας και εχω απ ολα τα κινητα με διαφορετικα λειτουργικα (iphone 4 , galaxy s2) μεχρι στιγμης ψηφιζω apple , το νοκια 800 ηταν τρομερο. Απλα αψογο σε κινηση. Δεν κολλαγε καθολου.
Αυτα guys.

Karma

Για κάποιον λόγο το “σκαρί” του μου θυμίζει το C5 … Και ναι, το point με την οθόνη μπορώ να ορκιστώ πως το βλέπω ήδη …

Γενικά η παρεξήγηση δεν θα αργήσει να ρθει όταν κάποιοι είναι προκατελειμένοι … Στην παρούσα κατηγορία, η νίκη δεν θα χαριστεί στον άρχοντα των specs/user xp αλλά στο value for money, αν και ο νικητής εκεί έχει χριστεί το 701 για μένα …

Dimitris

Ρε παιδιά γιατί κάνετε έτσι την γνώμη του είπε.είδε το κινητό κ δεν του άρεσε.ε πως να το κάνουμε γούστα είναι αυτα κ εμένα δεν μου αρέσει το sgs2.είναι γνώμη μου άλλος θα πει ότι είναι κορυφαίο εμένα δεν μου αρέσει.χαλαρώστε παιδιά σε blog είμαστε λέμε τις δίκιες μας γνώμες όσο για το νόκια αυτό εγώ θα έλεγα ότι μετά το n9 δεν σε πάει η καρδιά να δεις κάτι άλλο

Lefteris Grigoriadis

Να τα…αρχισανε τα πρωτα βιολια.Οταν λεγαμε καποιοι εδω στο site πως ειναι φαουλ το παντρεμα αυτων των 2 εταιριων…Να τωρα που σιγα σιγα δικαιωνομαστε.Περιμενα Κωστα απο πιο νωρις βεβαια να το καταλαβεις.Σιγουρα θα κατεβαζε την ποιοτητα της.Εγω ακουγοντας νοκια κατευθειαν ερχετε στο μυαλο μου amoled οθονη.Τι LCD λεμε τωρα.Οπως ακομα και με το λειτουργικο.Γιατι οχι belle και με το στανιο wphone;
Θα ηθελα να δουμε Κωστα μια παρουσιαση του νοκια 701με το belle που οοοολοι το εχουνε σνομπαρει.
Οταν περασει ο καιρος και βγουνε τα market sales εδω θα ειμαστε να μιλησουμε για το ποσο εχει πουλησει το πολυ ομορφο και σμουθατο αλλα οχι πρακτικο wphone.

Εχει δικιο ο Κωστας.Ας μην συγκρινουμε αλλα site και ας σεβαστουμε αυτα που λεει ο ανθρωπος.
Χαλαρα και οχι λογομαχιες.Διαλογο κανουμε κ ο καθενας την γνωμη του λεει χωρις να την επιβαλει.

Υ.Γ…Μια παρουσια σε παρακαλω με το belle.

Zisis

Θα συμφωνησω με τον Lefteris Grigoriadis. Το Belle ειναι παρα πολυ καλο και θα μπορουσε να εξελιχτεισε πολυ καλυτερο λειτουργικο αν δεν το σκοτωνε ο Elop μαζι φυσικα με το Meego. Το Belle εχει καποιες λειτουργιες που κανουν την καθημερινη χρηση του τηλεφωνου ακομα πιο απλοποιημενη και ευχρηστη.

Απο την αλλα μου φαινεται πολυ περιεργο το 710 να εχει τοσο χαλια οθονη. Στα video review στο δικτυο δεν φαινεται κατι τετοιο και οπως ειπε και ενα παλικαρι που το ειδε στο Λονδινο μια χαρα ηταν η οθονη. Κωστα μαλλον επεσες σε ελλατωματικη οθονη. Παντως να πω την αληθεο το 710 το περιμενα λιγο οικονομικοτερο…

Αντώνης

Συμφονω με τον Κωστα.. Σιγα μην δοσω 350 ευρω για αυτο και να μην δοδω 260++ για το htc HD7 απο το ebay..(καινουριο)

enigma

Κώστα δέχομαι ότι είναι προσωπικές παρατηρήσεις ως προς τα της οθόνης μιας και η πλειοψηφία δεν την βρίσκει τόσο κακή….Όμως (αν και στο μαύρο μετριάζεται το πράγμα) η εμφάνιση των hard keys δείχνει κακή και φτηνιάρικη…Για 350ευρώ όπως ακούγεται θα προτιμούσα το 701 με belle που μπορεί να υστερεί σε επεξεργαστή (και μέγεθος οθόνης) αλλά σε οθόνη, επέκταση μνήμης,χρόνους αναμονής και κυρίως απτής ποιότητας είναι ξεκάθαρα πίσω….

Θα πρέπει να ναι πιο χαμηλή η τιμολόγηση από την στιγμή που στα πλαίσια της συνεργασίας (λέμε τώρα…) θα πληρώνει λιγότερα στην microsoft για άδειες χρήσης…

Iraklis

Aπ την αρχή μου είχε φανεί φτηνιάρικο αυτό το κινητό.
Και καλά ολα τα άλλα, αλλά την 1300mAh μπαταρία τι την χώσανε εκει;

FAIL NOKIA, FAIL. 🙁

σου

μου αρεσε το σχολιο περι διχασμενης προσωπικοτητας της νοκια -ετσι μου φαινεται και εμενα.
αλλα μου αρεσει ιδιαιτερα το Ν9, και λιγοτερο το 800αρι (λογω εκτρα κουμπιων, κλπ), οποτε μου αρεσει και η εταιρεια πισω απο αυτα τα τηλεφωνα.

σιγουρα κουμπια που κλικαρουν βοη8ουν καποιους και χαλανε αλλους. Δεν ειναι τυχαιο που το τηλεφωνο ειναι το πιο φθηνο στη σειρα, και πιστευω οτι ο συνδυασμος με το λειτουργικο θα αρεσει στο κοινο που αρεσκεται σε φθηνοτερα τηλεφωνα με λειτουργικο Συμπιαν (οχι οτι τα Συμπιαν ειναι παντα φθηνα τηλεφωνα).

Νομιζω οτι ειναι δυσκολο να σαι αντικειμενικος παντα και εξαρταται απο την οριοθετηση του αρθρου. Πχ σε σελιδα που κριτικαρει τα σμαρτ τηλεφωνα μη φερνεις το Νοκια C1.

Γενικα μου αρεσει η σελιδα, και θα σε παρακολου8ω ακομη.. συνεχισε τη καλη δουλεια (με μια κριτικη του Sensation XL)

Στράτος

Σε τιμά που δεν “χαιδευεις” αυτάκια..οντως το κινητό εμφανισιακά δεν λέει κάτι μου θυμιζει το corby της Samsung που έβγαλε πριν 3-4 χρόνια..αδικο έχω ;

Όσο για το Windows λειτουργικό δεν το λέω απο κακία..αλλά δεν μου αρέσει. :

Αν ήθελαν φθηνό κινητό άνετα μπορούσαν να προσθέσουν καλύτερο υλικό και να ανεβάζαν το κόστος της αγοράς 10ε δεν είναι πολυ μεγάλο το κόστος για το καπάκι τις μπαταριας.στην Κινα φτιάχνονται με μισθούς εργαζομένου ενα πιάτο φαι…

kostas

Σιγά ρε τον φάγατε τον άνθρωπο… δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει αρνητικά για μία συσκευή, οπότε τι πάθατε μερικοί ξαφνικά, λες και κακολόγισε εσάς τους ίδιους. Τουλάχιστο την έποιασε την συσκευή στα χέρια του… ας περιμένουμε να την πιάσουμε και εμείς και μετά βλέπουμε αν υπερβάλει ή όχι! Η συσκευή φαίνεται όμορφη, αλλά φαίνεται και φθηνή επίσης. 350 είναι αρκετά αλλά είναι αρχική τιμή. Πιστεύω ότι γρήγορα σχετικά θα πέσει κάτω από 300.

leathernecks

Έλεος παιδιά, χαλαρώστε………!!!
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για τόση “λάσπη” με αφορμή ένα αρνητικό σχόλιο.
Θεωρώ ότι ο Κώστας, όπως και όλοι μας εδώ μέσα, εκφράζει την προσωπική του άποψη.
Αν κάποιοι θεωρείται ότι μεροληπτεί έναντι κάποιων εταιριών απλά επιλέξτε κάποιο άλλο site για την ενημέρωση σας.
Εγώ προσωπικά δεν διαπιστώνω κάτι τέτοιο και θα παραμείνω πιστός στο Techblog !!!!!

Dami

Απλά μερικοί δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι η συσκευή όντως φαίνεται πολύ φτηνιάρικη και πλαστικούρα.Οταν σου έχει παρουσιάσει ένα N9 τουμπανιάρικο και σχεδιαστικά και σε χαρακτηριστικά και φοράει Meego και σου πετάει μετά αυτό και του φοράει Windows όσο να’ναι ξενερώνεις και όχι άδικα (για εμένα).Και για αυτούς που θα πεταχτούν να υποστηρίξουν το Meego,μπορεί σαν λειτουργικό να είναι πολύ εύχρηστο αλλά όπως και να το κάνουμε δεν έχει το κύρος των Windows(ακόμα).

grigoris-t

Ενα εχω να πω!το φθηνο το κρεας το τρωνε και οι σκυλοι!ο ανθρωπος ειπε οτι θα καταντησει ανδροιντ γιατι βλεπουμε κινητα πλαστικουρες με 80 ευρω και φορανε ανδροιντ!και αν θελει η νοκια και η μηλο εταιρια να την σεβονται μην προσπαθουν με πορδες να βαψουνε αυγα γιατι ο καθενας πληρωνει 600 και ζηταει ποιοτητα και νεα υλικα.αντε δεστε τις προδιαγραφες της νοκια και της μηλο εταιριας που μας εχουν σε 512 μνημες και πειτε οτι θελετε μετα.αν ηθελα σταθεροτητα εμενα και στο 3gs και στα παλια νοκια που δεν κολαγαν ποτε….τεχνολογια=βηματα μπροστα….και αντι να σας χαλαει τι λεει ο βλαχακης να σας χαλαει που με τετοια χαρακτηριστικα η καθε εταιρια ζηταει 500-600 ευρω….

Γιώργος

Προσωπικά πιστεύω πως αυτό το κινητό θα είναι από τα καλύτερα της χρονιάς και ότι θα πουλήσει περισσότερο από τα υπόλοιπα κινητά με windows phone 7.5 μαζί …!

Ισίδωρος

Πες τα! Συμφωνώ απολύτως! Να κάνουμε κατάληψη το κτήριο της Nokia! :p

Staf!

Πραγματι πολυ φθηνοδουλεια..
Ουτε 150 ευρω δεν θα εδινα..Πλαστικουρα κακης ποιοτητας!!

iceman

τα νοκια lumia 710 και νοκια 701 στην τιμη των 350-360 ευρω ειναι πολυ καλα… τα specs που εχουν ανταποκρινονται σε αυτη τη ζωνη τιμης και με λιγη υπομονη θα ειναι ακομα πιο οικονομικα….

Dell

Μ’αρεσει που οι πιο πολλοι κραζουν το κινητο χωρις να το εχουν τσεκαρει.
Εγω το ειδα απο κοντα και ειναι μια χαρα η οθονη, δεν κολλαει καθολου και εχει κομπλε καμερα για 350 ευρω.

Βαζω στοιχημα οτι θα παει πολυ καλα στις πωλησεις, στην κατηγορια του.

Θα το αγοραζα ΑΝΕΤΑ, αλλα θα παρω το Nokia Lumia 800.

Tony Cool

Φιλε dell,δεν το εχω δει το κινητο και πιθανοτατα να εχεις απολυτο δικιο.Η μονη μου ενσταση ειναι το σημειο που λες ΜΟΝΟ 350 ευρω,τη στιγμη που με αυτα τα λεφτα πανω κατω αγοραζεις φοβερα τηλεφωνα.Με το καλο το 900 btw,πολυ ομορφο τηλεφωνο.

Tony Cool

Ακυρο,800,βιαστηκα λιγο!!!

Ceron

u jelly?

manos

η διαφορα ειναι οτι τα android κινητα που εχουν τετοια κατασκευη ειναι στα 200 ευρω και κατω οχι 300+ ευρω

Silender

Ρε σε όσους δεν αρέσει η “γνώμη” του άρθρου ζητήστε τα λεφτά σας πίσω…

Κι άλλα τέτοια Κώστα, για όλες τις μάρκες/εταιρίες.

Γιάννης

Έγινε αυτό που φοβόμουν. Όπως είπε παραπάνω κάποιος “Εμένα η NOKIA μου βγάζει κάτι σε διχασμένη προσωπικότητα, από την μια παρουσιάζει εξαιρετικές σχεδιαστικά και ποιοτικά συσκευές και από την άλλη αδιάφορα κινητά χωρίς προσωπικότητα…” για αυτά υπάρχει το συμπιαν λέω εγώ.

και εξηγώ…
ΔΕΝ μπορείς να βγάζεις ένα κινητό προδιαγραφών ΑΑΑ++++ για να προβάλεις τα WP και μόλις σε προσκυνήσουν όλοι να το ξεσκίζεις. βλ. 710. Ιδιαίτερα όταν το νέο λειτουργικό είναι καλύτερο από το δικό σου συμπιαν. Στο σύμπιαν πρέπει να βγαίνουν οι “φθηνές” συσκευές και στα WP οι ακριβότερες. Μη γίνει το ίδιο με το αντρόιντ που το φορά και η κουτσή …ZTE!

Και δεν θεωρώ οτι το 800άρι είναι ακριβό στα 540 Ευρώ για ένα Iphone Killer.

kecicaki

Παιδια εχετε κανει κριτικη και για το lumia 800?

kecicaki

οκ ευχαριστω νασαι καλα 🙂

Γιάννης

Παιδιά, έχω το 800 και είναι υπέροχο. Έχει βέβαια θεματάκια, επειδή η microsoft πρέπει να γίνει πιο… Nokia. Δεν είναι pc το κινητό, πρέπει να μελετήσει καλύτερα μερικά πραγματάκια και κυρίως… τα μοντέλα με Symbian τα οποία μπορούν να δείξουν στην MS τρόπους να κάνει τα WP πιο mobile. π.χ. Γιατι να πρέπει να μπω στις ρυθμίσεις>Wifi για να νοίξω το ασύρματο;. Με το Symbian το ανοίγαμε πιο εύκολα!. Γιατί όταν αποθηκερύω μια νέα επαφή πρέπει να γίνεται μέσω λογ/σμου windows Live? Παιδεύτηκα πολύ για να αποθιηκεύσω προχθές δυο τηλέφωνα, αλήθεια όσο ριζοσπαστικό και να είναι ένα λειτουργικό, γιατί να είναι παράλληλα και σπαστικό; Αλλά σαν εμπειρία χρήσης,… ποιο IOS και Android; Έτη φωτός πίσω και τα δυο!!! Και το εννοω. Απλά η Apple θα αλλάξει τα δεδομένα μόλις απειληθεί από τα WP. Σύντομα δηλαδή. Το Android έχει χάσει το μπούσουλα, πενήντα εκδόσεις, σε συσκευές από 0 εως 600 λέμε Ευρώ, δεν γίνεται. Δεν μπορεί να αποδίδουν καλά παντού. Τα WP μπαίνουν σε ισχυρά κινητά, οπότε για να πουλήσει η Nokia και σε κανέναν πιο φτωχό τα Windows Phone και έτσι να μη χαλάσει το deal, τα βάζει και σε φθηνοδουλειές. Πάντα όμως τον τελευταίο λόγο έχει η αγοραστής. Αν… Συνέχεια »

kecicaki

Δηλαδη Γιαννη ποια ειναι η αποψη σου; κοιτα εγω σκεφτομαι να παρω το 610 , οπως ειπε και το παιδι που κανει τις παρουσιασεις ειναι καλυτερης ποιοτητας κατασκευης. Λες να αντιμετωπισω προβλημα, πολυ χαλαστηκα με τι RAM που ειναι μικρη. Το σκαιπ παιζει καλα στο 710 και το 800;;

Γιάννης

Λοιπόν Kecicaki επειδή ούτως η άλλως δεν γνωρίζω τα οικονομικά σου (εγώ κόλλησα 2 επιδοτήσεις gια να πάρω το Lumia 800) και θα σου μιλήσω με βάση την εμπειρία 3 εβδομάδων με το συγκεκριμένο τηλ. Η RAM είναι μικρη μεν αλλά προσαρμοσμένη στα WP πράγμα που σημαίνει οτι το λειτουργικό είναι ελαφρύ, άρα αφήνει μπόλικο χώρο για άλλα apps. Δεν το φορτωσα και γενικά επειδή δεν τρέχω πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ούτε στο pc μου δεν μπορώ να σου πω που είναι τα όρια του (υπάρχουν πολλά reviews ελληνικά και μη). Το Lumia 800 ΔΕΝ έχει εμπρός κάμερα για βιντεο κλήσεις! Skype δεν δοκίμασα, καθώς ακόμη μαθαίνω το λειτουργικό. Όμως… Τα Windows Phone (κατ εμε) είναι απίστευτα! Τί θέλεις; Εμπειρία χρήσης; Ομαλή και άμεση απόκριση; (έχει ενα μικρό θέμα όταν σκρολάρει -θαλώνουν λιγάκι στην κίνηση τα γράμματα-) πίστεψέ με, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!!! Απίστευτο περιβάλλον χρήσης, πολύ προχώ. Θέλουν ομως διορθώσεις οι οποίες πιστεύω να γίνουν. Όπως είπα, η MS πρέπει να γίνει πιο Νόκια.Έχουμε συνηθίσει σε κάποια πράγματα που δεν θέλουμε να μας τα πάρει πίσω η MS! Επίσης… Το πιο όμορφο τηλέφωνο ever είναι το 800!!! Έχω το λευκό… Ε, λοιπόν το ερωτεύεσαι! Ενιαίο κομμάτι γιαλιστερού λευκού πολυκαρβονικου, και κατάμαυρη… Συνέχεια »

kecicaki

Γιαννη καταρχην thx :).
εχω παει σε μαγαζια και τα εχω χειριστει, το lumia 900 ειναι σιγουρα πολυ ομορφο αλλα δεν με παιρνει(οικονομικα), το 610 σε ασπρο ηταν πολυ ομορφο αλλα η οθονη μου φανηκε μικρη και εγω διαβαζω συχνα αρχεια pdf κτλ και θα μου αρεσε να τα βλεπω σε μεγαλη οθονη. οποτε τωρα λεω να παρω το Htc titan με 4,7 ιντσες. O μονος λογος που ισως αλλαξω γνωμη θατανε τα Nokia maps. αμα αξιζουν και ειναι και τζαμπα (γτ μπορει να λεει η νοκια τζαμπα και απο κατω να εννοουνται τιποτα ρητρες)

Γιάννης

Σόρρυ αλλά ξεχάστηκα καθώς ασχολήθηκα με άλλο πόστ. Λοιπόν μάλλον δεν είχες ξανασχοληθεί με νόκια smartphone ε; Λοιπόν οι χάρτες είναι ΔΩΡΕΑΝ αρκεί να μη χρησιμοποιείς τη σύνδεση δεδομένων σου αλλά και οι χάρτες έχουν μια επιλογή για “offline” πλοήγηση. Αν θυμάμαι καλά λέγεται “Λειτουργία σύνδεσης” και φυσικά απενεργοποιείται. Η Nokia λέει δωρεάν και το εννοεί, καθώς αν ρυθμίσεις σωστά το τηλέφωνο,. κάνεις πλοήγηση μόνο μέσω της κεραίας GPS και όχι με άλλο τρόπο. Αυτό δε χρεώνει. Απλά αργεί λίγο παραπάνω από τις άλλες μεθόδους (αλλά είναι μέχρι να δει το δορυφόρο) απο κει και πέρα, απολαμβάνεις υψηλή ποιότητα πλοήγησης, που σίγουρα στην οθιονάρα του 800 έχω καταευχαριστηθεί. Ελπίζω να βοήθησα.

Γιάννης

Α! επίσης το 800 έπεσε η τιμή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.