Nokia Lumia 720 φωτογραφίες hands-on (MWC 2013)

Το Nokia Lumia 720, από τα νεότερα μέλη της σειρά Lumia με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 ενσωματώνει οθόνη 4.3 ιντσών ClearBlack display LCD ανάλυσης 800×480 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή 1GHz, μνήμη RAM 512MB και κάμερα 6.7 Megapixel με οπτικά μέρη Carl Zeiss. Γνωρίστε το καλύτερα μέσα από τις παρακάτω απολαυστικές φωτογραφίες.

Nokia Lumia 720 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά
Δείτε το hands-on video του Nokia Lumia 720.

Nokia Lumia 720 MWC 2013, Nokia Lumia 720 φωτογραφίες hands-on (MWC 2013)

Nokia Lumia 720 MWC 2013, Nokia Lumia 720 φωτογραφίες hands-on (MWC 2013)

Nokia Lumia 720 MWC 2013, Nokia Lumia 720 φωτογραφίες hands-on (MWC 2013)

Nokia Lumia 720 MWC 2013, Nokia Lumia 720 φωτογραφίες hands-on (MWC 2013)

Nokia Lumia 720 MWC 2013, Nokia Lumia 720 φωτογραφίες hands-on (MWC 2013)

Nokia Lumia 720 MWC 2013, Nokia Lumia 720 φωτογραφίες hands-on (MWC 2013)

Nokia Lumia 720 MWC 2013, Nokia Lumia 720 φωτογραφίες hands-on (MWC 2013)

Το έξτρα καπάκι που κουμπώνει πάνω στο Lumia 720 και του προσφέρει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.
Nokia Lumia 720 MWC 2013, Nokia Lumia 720 φωτογραφίες hands-on (MWC 2013)

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Πολύ ωραίο είναι!

Αυτό με το έξτρα καπάκι όμως δεν το κατάλαβα..

nick

Πραγματικά το κινητό είναι πανέμορφο ειδικά με το μπλέ χρώμα.Με το έξτρα καπάκι νομίζω θα μπορεί να φορτίζει ασύρματα αν υπάρχει πάνω στο κινητό

Mourlos

Xristos @ δεν ειναι extra ειναι το καπάκι που αλλάζει κ φροντίζει ασύρματα !!!!

30filla

Τότε ποιος ο λόγος της ασύρματης φόρτισης αν αντί για βύσμα πρέπει να του φοράμε ολόκληρο καπάκι?

Mourlos

Απο οτι καταλαβαίνω το βάζεις αν θες να φορτίσει κ ασύρματα!!!! Δεν το βαζεις μονο για φόρτιση ειναι μόνιμα!!!

icecube

περσι η νοκια παρουσιασε το νοκια 808 και απεσπασε θετικες κριτικες και βραβεια. φετος….δυο αντιγραφα των htc wphones…. αυτο δειχνει που παει σαν εταιρια…. θλιψη και μονο θλιψη…

roecb

Φιλε icecube, δεν συμφωνω…εγω πιστευω πως η Νοκια τα παει εξαιρετικα και δειχνει ποσο υπολογιζει τα WP…δεν θελει να μεινει σε 2-3 κινητα στο λειτουργικο, αλλα παει να το κανει οπως κανουν οι περισσοτερες εταιρειες στο android, δηλαδη βγαζει (πολυ καλα παρ’ολα αυτα) κινητα για ολα τα γουστα και ολα τα βαλαντια…σε 1-2 χρονια, τα WP θα εχουν πολυ μεγαλυτερο μεριδιο στην αγορα και αυτο θα οφειλεται (σχεδον αποκλειστικα) στη Νοκια…

icecube

δυστηχως, ουτε στην ιδια την φιλανδια δε το πιστευουν αυτο που λες, -οι πωλησεις των lumia ειναι πολυ κατω απο τα αλλα os,- το best seller τους ειναι το 808 και εχει ακομα ζητηση! λαθος δρομο πηρε η νοκια, αντι να κανει ακομα καλυτερα τα “παιδια” της και να ανταποκρινοντε στις σημερινες απαιτησεις και αυτο αργα ή γρηγορα θα φανει… το μεγα ερωτημα ειναι εαν θα υπαρχει η νοκια μεχρι τοτε…

kostis

Ολοιδιο με το htc 8x ειναι..

Giorg

roerb +1
Εχεις απολυτο δικιο φιλε.

H htc δεν πιανει μια μπροστα στα nokia, οσων αφορα WP.
H Nokia σου δινει πολλα εξτρα που αμα τα αγοραζες για το htc, θα πηγαινες κανα κατοσταρικο παραπανω.

Overall για μενα η nokia εχει σιγουρα το καλυτερο design στα smartphones και δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο τα android που ο καθε κινεζος εχει εγκαταστήσει.

icecube

καταρχην να πω πως εχω νοκια 808. αποψη μου ειναι -οπως λεω και πιο πανω- οτι η νοκια επρεπε να υποστηριξει τα παιδια της (symbian, maemo, meego, meltemi,) και οχι να παραδοθει στις ορεξεις της microsoft. δεν εχει να κανει ουτε με το android (αχρηστο για μενα), ουτε με τα wp8 (ουτε να τα βλεπω δε θελω), και σιγουρα οχι με το design (υπεροχη και ποιοτητα που δε θα φτασουν ποτε οι αλλοι κατασκευαστες…)

roecb

Κοιτα, κι εμενα μου αρεσε το Symbian, αλλα “λατρευω” και τα WP… Βασικα, πρεπει να σκεφτεις οτι δεν γινοταν (ή θα γινοταν δυσκολα και σιγουρα πιο προχειρα) να κρατησουν ολα τα λειτουργικα και να προσπαθησουν να φτιαξουν αξιολογα προιοντα σε ολα αυτα…οποτε πηραν μια αποφαση (με σχετικο ρισκο φυσικα, που γνωμη μου ειναι πως θα τους βγει σε καλο) να εγκαταλειψουν τα υπολοιπα λειτουργικα και να αφοσιωθουν στο πιο “φρεσκο” απ’αυτα, σε αυτο που μπορει να αναπτυχθει και απο αλλες εταιρειες (το λεγομενο “οικοσυστημα”) και να δημιουργησουν εκει τα καλυτερα δυνατα προιοντα…αν η αποφαση αυτη τους βγει σε καλο, θα δειξει το μελλον…

roecb

…και ξερεις τι αλλο πιστευω…ακριβως επειδη υπολογιζει τοσο πολυ τα WP και μεχρι στιγμης ειναι και η μοναδικη εταιρεια που το κανει σε τετοιο βαθμο, δε νομιζω πως θα συνεχισει να δεχεται για πολυ ακομα τις “υποδειξεις” της microsoft…σε λιγο καιρο, θα ειναι τουλαχιστον “συνεταιρος” της microsoft στο λειτουργικο και πολλες αποφασεις θα παιρνονται απο κοινου…Τεσπα, εχουμε μελλον ακομα…:)

Greg

Μόνο εγώ θεωρώ επικίνδυνο και χαζομάρα οι υποδοχές για τα 3 pin για το κάλυμμα φόρτισης να είναι εμφανή; δηλαδή αν δεν έχει το κάλυμμα ασύρματης φόρτισης και το ακουμπήσεις πάνω σε τραπέζι με νερά τι θα γίνει; ξέρω ότι θεωρητικά η ασύρματη φόρτιση λειτουργεί έτσι ώστε όταν δεν είναι κοντά η βάση και το κινητό να μην υπάρχουν ρεύματα. Αλλά πάλι χαζομάρα μου φαίνεται… Πάντως η Nokia καλώς ή κακώς πήρε κάποιες αποφάσεις. Νομίζω αυτά που προσφέρει στην αγορά είναι πάλι καλά. Αλγόριθμοι φωτογραφίας, ευαισθησία οθόνης και navigation. Το μυαλό, η καινοτομία και η ποιότητα είναι ακόμα εκεί στην εταιρία. Πολλές εταιρίες έχουν πέσει στην παγίδα του καπιταλισμού και αντί για όνομα, προσπαθούν να έχουν μετοχές και επενδυτές (ξέχασαν ότι αν έχουν όνομα έρχονται και τα άλλα). Η συνεργασία με την microsoft ήταν καθαρά για χρηματοοικονομικά και μετοχές. Τα lumia καλά πάνε και ίσως πάνε καλύτερα. Βέβαια ένα ακόμα mid end WP8 smartphone είναι το lumia 720. Τα περισσότερα μοντέλα και οι επιλογές είναι καλά από την μια, αλλά μια τρύπα στο νερό από την άλλη, αν δεν παίξουν στο ίδιο γήπεδο με την google και την τιμολογιακή πολιτική του nexus 4 Προσωπικά τα WP8 όμως δεν μου έχουν… Συνέχεια »

Άλκης

.κουκλι ! άμα έχει κάτω από 200 για είναι μια. ωραία αρχή για .wp8

NickolasTg

Παιδία, γνωρίζουμε στο περίπου τις τιμές του 520 και του 720 για την Ελλάδα? και επίσης γνωρίζουμε αν το Lumia 800 παίρνει αναβάθμιση σε Windows 8?? Ευχαριστώ !

sisufos

Αφού τώρα το 620 έχει 265ε να περιμένουμε το 720 κοντά στα 300 ( άντε 350 τις πρώτες βδομάδες)
Για το λειτουργικό έχω να πω ότι αποτελεί το βασικό κριτήριο επιλογής μου αφου τα android είναι πλ άσχημα και ασύνδετα στα μάτια μου. Τα wp προσφέρουν μια κλασσάτη εμφάνιση και μεγάλη ενσωμάτωση με τα pc. Αν δεν υπήρχαν τότε δέν θα άλλαζα κινιτό.. Ισως να έπαιρνα ubuntu ..
Απλά πιστεύω οτι καλώς κάνει και υπάρχει αυτό το λογισμικό που κατάγεται απο τα pc..( ακόμα και αν με εκνευρίζει η ms).

sisufos

Θα το φέρει η vodafone ?
https://www.windowsphone.com/el-GR/phones

George E.

512Mb ram? no thanks

icecube

“χαζευωντας” ενα lumia 820 στο πλαισιο, ελεγε οταν εψαχνες μια εφαρμογη να κοιταξεις πρωτα αν εχεις 512 ram ή 1 g ram για να τσεκαρεις εαν ειναι συμβατη με το lumia σου. και για να ειμαι σωστος στο google play μια απο τα ιδια και χειροτερα αφου πρεπει να εχεις και τη καταληλη εκδοση android… τωρα βεβαια το ιδιο παιζει και στα windows με τα 7,5 – 7,8 – 8,… ρε… ζαλιστικα… να τα βρασω και τα δυο. τι να κανω τους γρηγορους επεξεργαστες και τις υψηλες αναλυσεις εαν ειναι κατι τοσο απλο να σε ταλεπωρει τοσο;…..πειτε με οπισθοδρομικο αλλα δεν θα αγοραζα ποτε ουτε το ενα, ουτε το αλλο… γιατι να αλλαξω το 808 με κατι που να με ταλεπωρει τοσο μονο και μονο για να λεω οτι εχω “τουμπανο”, αφου εχω τη δυνατοτητα να “κατεβαζω” apps κατευθειαν στην micro sd ή στην mass memory, χωρις να με νοιαζει ποση ram εχω διαθεσιμη; ακομα και αν θελω να “πληρωσω” μια εφαρμογη χρεωνεται στη συνδεση μου και δε χρειαζεται να τρεχω να βρω prepaid και πιστωτικη…. 808 rules-in it we trust!!!!

kimonas

Κώστα πολύ καλό hands on, μήπως ξέρεις πότε θα κυκλοφορήσει το lumia 720 που είχες δείξει και στην MWC ’13; Πιστεύεις πως αποτελεί μια εναλλακτική περισσότερο low budget και συγκρίσιμη με το 820; (To έκανα paste κ εδώ ώστε να είναι πιο σχετική η ερώτηση ;p )

dimitris

Περιμενω πως και πως να ερθει το 720 που χω παραγγειλει. Εμενα με ενδιαφερει κυριως το θεμα καμερα η οποια με f/1.9(για οσους ξερουν περι διαφραγματος κτλ) σου δινει απιστευτες φωτο σε low light συνθηκες. Μεγαλο μειον τα 512 ram αλλα ok οπως ειπα δεν θα ακολουθησω τα android λειτουργικα συστηματα. Προτιμω ενα wp με απιθανη καμερα για τα λεφτα του παντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.