Nokia Lumia 720 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Nokia Lumia 720 με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8, οθόνη αφής 4.3 ιντσών LCD IPS ClearBlack με ανάλυση 800×480 pixels και Gorilla Glass 2. Το Lumia 720 ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 1GHz, μνήμη RAM 512MB και κάμερα 6.7 Megapixel με οπτικά μέρη Carl Zeiss. Δείτε το βίντεο.

Nokia Lumia 720 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Nokia Lumia 720 hands-on video, Nokia Lumia 720 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 720 hands-on video, Nokia Lumia 720 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 720 hands-on video, Nokia Lumia 720 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 720 hands-on video, Nokia Lumia 720 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 720 hands-on video, Nokia Lumia 720 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Nokia Lumia 720 hands-on video, Nokia Lumia 720 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Junkermann

Όχι glossy… Πολύ καλύτερο το κίτρινο ματ.
Πλέον κάτω από 280, 277 ευρώ για την ακρίβεια.

Λεπτή κατασκευή
Μεγάλη μπαταρία (2000 mAh)
Micro SD έως 64 GB στο πλάι και όχι κάτω από το καπάκι και την μπαταρία
Κάμερα Zeiss με f1.9 … (μόνο τα 9x έχουν καλύτερη)
Here Μaps, Here Drive (δωρεάν χάρτες ελλάδας και πλοήγηση σε offline mode)

Το καλύτερο Lumia για τα λεφτά του αυτή την στιγμή.

_Junkermann

koprodogis

Με 50 ευρω παραπανω μπορει καποιος να παρει το 920, οποτε δε βρισκω πραγματικα ουτε ενα λογο να κοιταξω καν το 720 (με το 820 να ειναι και πιο φθηνο του).
Κατι κανουν λαθος στη Νοκια ως αναφορα την τιμολογιακη πολιτικη τους.
Κωστα, εχεις καποια ενημερωση απο Νοκια μερια για το λογο υπερκοστολογησης των ελληνικων συσκευων σε σχεση με τις υπολοιπες που πουλουνται Ελλαδα ?
Γιατι η Νοκια για ευρωπαικη συσκευη παρεχει κανονικα 2ετη εγγυηση

ChristosNL800

@koprodogis μην συγκρινεις τις τιμες με τα σκρουτζομαγαζα,να κοιτας τι τιμη ειχε το κα8ε κινητο οταν πρωτοβγηκε στα καταστηματα.Εξαλλου,αν περιμενεις 2-3 μηνες η τιμη του θα πεσει κατα πολυ οπως γινεται με ολα τα NOKIA(ειναι τα κινητα που αξιζει να περιμενεις λιγο και να τα αγορασεις απο τα ακρουτζομαγαζα,περισσοτερο απο τις αλλες μαρκες.Οι τιμες των ΝΟΚΙΑ πεφτουν αρκετα γρηγορα στα ακριβα μοντελα,ειδικα αν βγαινουν και πολλα.Μοναδικη εξαιρεση το 1020)

Apostolis Vlv

Ναι ρε Κώστα! 😉 Ωραίο Hand’s on!
Ξέρεις αν αυτό που είπες ότι δε κάνει Zoom κατά τη διάρκεια του βίντεο θα διορθωθεί σε ένα επόμενο update;

Stefanos

Κώστα δε μας δείχνεις το πιο σημαντικό. Το πληκτρολόγιο για τις κλήσεις και γενικά όλο το περιβάλλον όταν θες να πραγματοποιήσεις μία κλήση.

George K.

Συγγνώμη άλλα αυτό το κινητό Δεν έχει αρκετο καιρό που έχει βγει; Νόμιζα ότι γύρισα το χρόνο πίσω όταν είδα την ανάρτηση. Παρότι αργοπορημένο, το hands on είναι π καλό. Μπράβο

Jacob

Ενα ακομα πολυ καλο κινητο απο τη Νokia. Ολα δουλευουν ρολοι.. απλα να σου έδινε μεγαλυτερα περιθώρια παραμετροποίησης.

sss

ρε παιδια κατα λαθος διεγραψα την εφαρμογη που παρουσιαζε όλο το προφιλ μου και αν θημαμαι λεγοταν ΕΓΩ πως μπορω να την επαναφερω ???

AngelsVenom

Ξέρουμε αν το πρόβλημα αυτό με το zoom κατά την λήψη video υπάρχει και στο 920;

iceman

μετα απο πολλες αναφορες μου σε ελειψεις των wp,(και σε αυτη πολακις), επιτελους ειδαμε σε βιντεο-παρουσιαση τους να αναφερεται μια, (ελειψη ζουμ κατα τη διαρκεια της βιντεοσκοπησης), αφου μαλιασε η γλωσσα μου! και δεν ειναι μονο αυτη. ειναι παρα πολλες ,(ελειψη διαχειρησης playlist στη μουσικη π.χ,). επισης τα κοληματα ειναι συχνα, ειναι μυθος οτι τα wp δεν “κολανε”. πιεση στην ms παιδια γιατι αλλιως προκοπη στα wp δεν θα δειτε.

@ AngelsVenom, δεν ειναι «προβλημα» του nokia 720! ειναι ελειψη του λειτουργικου, δηλ.της εφαρμογης «καμερα» των windows phone. ετσι λοιπον το ιδιο θα αντιμετωπισεις σε ολα τα windows phone, ανεξαρτητως μαρκας ή μοντελου. για αυτο το λογο και η nokia εβαλε τη nokia pro camera στο lumia 1020, αφου η εφαρμογη της ms (camera), ειναι για κλαματα. ας ελπισουμε οτι θα τη δωσει και στα αλλα lumia. και μετα μου λενε «αλλαξε το 808, παρε ενα lumia»….

stefanos

Η φαση ειναι psychedelic trance!!!!!

JohnWave

Τα μείον :
->Μάπα πλάτη,
->Μάπα κάτω περιθώριο,
->Μέτρια ανάλυση οθόνης
->Έλλειψη ραδιοφώνου
->Περιορισμένος file manager ( αυτό το είδα στο GSMArena )
->Έλλειψη σημαντικών εφαρμογών λόγω windows

Tα συν :
-> Ωραίο μαύρο
-> Gorilla glass 2
-> Αλαγκάριστo λειτουργικό
-> Ωραίο interface στα υπομενού ( όχι στην αρχική οθόνη )
-> Καλή κάμερα

kimonas

Μπράβο για το hands-on ,επιτελους μια απο τις αγαπημένες μου mid-range συσκευές σε μια εκτενής παρουσίαση(αν κ δεν ειδαμε πολλα απο καμερα! ) Πραγματικά πιστεύω ότι από εμφάνιση τα περισσότερα lumia σκίζυν όσο το iphone4 όταν κυκλοφόρησε με το μεγαλο + των χαρτων!

Πάντως το θέμα του λειτουργικού που αναφέρεται εκτενώς κατά καιρούς απο πολλούς bloggers με έκανε να μην προτιμήσω wp8 πρόσφατα που άλλαξα συσκευή,είναι βάσιμα αυτά τα προβλήματα που αναφέρονται (π.χ. zoom, lag η΄όχι ,αδύναμος task manager);;

iceman (the legend)

Iceman ειπες: “επισης τα κοληματα ειναι συχνα, ειναι μυθος οτι τα wp δεν «κολανε». ”
μην προσπαθεις να πεισεις τον κοσμο για κατι που δεν υπαρχει.
ελλειψεις εχει αλλα η εμπειρια του αλαγκαριστου με κραταει εδω.
δεν κολλαει λοιπον. Ας παμε παρακατω.

Air

Μια χαρά φαίνεται , το σκέφτομαι σοβαρά για αγορά, 30 gr πιο ελαφρύ από το 820 σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία κτλ, αλλά με πιο σκεπτικό το 820 έρχεται με 1GB μνήμη και αυτό με 512; ξέρω ότι δεν είναι σαν το android, αλλά με 1GB όπως και να το κάνουμε νιώθεις πιο ασφαλείς και για πιο μετά.

Gary_Oldman

Τελειωσε η Νόκια μαζι με το λογισμικο windows. Μηδεν εξελιξη,μηδεν πρωτοτυπία, μηδεν βοηθεια απο την αναπτυξη λογισμικου.Ακόμα κ η ιδια ειναι προβληματισμενη σε δημοσιευματα.

Τελος,ταφοπλακα.

qwerty

Το ειδα απο κοντα ο σχεδιασμος του ειναι υψηλης αισθητικης

Chris Papava

Κοντεύω να κλείσω μήνα με το 720, φανατικός των android και η αλλαγή με πείραξε αλλά δε το αλλάζω. Το αλαγγάριστο της συσκευής έιναι το κάτι άλλο β ποιότητα κατασκευής υψηλή. Το μόνο που περιμένω είναι να γίνει πιο πλούσιο το app store, και οι εφαρμογές πιο καλό φτιαγμένες κατά τα αλλα το Lumia 720 είναι μια εξαιρετική αγορά. Btw πολύ ωραίο το hands on Κώστα

Gary_Oldman

@Chris Papava Ποιότητα κατασκευης υψηλη ? Μα στο Hands On που και εσύ άλλωστε ο ιδιος λες οτι είναι πολύ καλό , λέει ο ανθρωπος οτι “είναι καθαρό πλαστικό, έχει γρατσουνιές με 4 μέρες χρησης κ μάλιστα ευκολα, δείχνει σαν παιδικό , δεν εφαρμοζουν άψογα τα πορτακια της SD και της SIM!!! δεν υπάρχει η τέλεια συνοχη των υλικών στο κούμπωμα”

vasilis

Το θέλω!!

iceman ( the legend )

@Gary_oldman το οτι ειναι καθαρο πλαστικο δε μπορει να εχει υψηλή ποιοτητα κατασκευης? Το οτι δειχνει σαν παιδικο επισης σε τι εχει να κανει με την ποιοτητα? Εδω ναυαρχιδα και δεν κουμπωνουν σωστα τα μεταλλικα μερη (htc one)…
μια χαρα ειναι το κινητο.
το οτι δεν κουμπώνει η sd & sim καλα μπορει να ειναι απο το βγαλσιμο των ματακιων. Αλλωστε ο ιδιος ο κωστας το δηλωνει, τους τα βγαζει λιγο τα ματακια. 🙂

Gary_Oldman

@iceman Καταρχήν το υλικό αυτό κάθε αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Το πλαστικό μπορεί να έχει διαβαθμίσεις ποιότητας , και αυτό απο ότι καταλαβαίνω εγώ απο το Hands On και όσα λέει δεν είναι και η καλύτερη ποιότητα πλαστικού που χρησιμοποιείτε στην αγορα,ενω και οτι γρατσουνιέται εύκολα ενώ είναι πλαστικό και όχι γυαλί ή αλουμίνιο είναι μειον πως να το κάνουμε.Το τελευταίο σαν επιλογή και όχι σαν υλικό απαραιτητα. Το παιδικό έχει να κάνει με την ποιότητα εαν λάβεις υπόψη οτι μπορεί να το λέει οτι μοιάζει σαν ψεύτικο, σαν παιδικό, toy.Εκέι πάει αυτό, όχι αν εμφανισιακά μοιάζει με παιδικό. Το ότι είναι ναυαρχίδες και δεν κουμπώνουν καλά τα πορτάκια αποτελει δικαιολογία επαγωγικά οτι ειναι ποιοτικό αυτό ? Κακό του κεφαλιού τους που κάνουν ενα σκασμό λεφτά και δεν κουμπώνουν καλά.Εαν μια ναυαρχίδα εχει κακή ποιότητα σε αυτό, αποτελει δικαιολογία για όποια συσκεύη κάνουμε εμέις φθηνότερη να μην κουμπώνουν δηλαδή ? Το κινητό είναι μια χαρά είναι κάτι υποκειμενικο για τον κάθε ένα και για τα λεφτά που θα δώσει,σε συνδυασμο και με το λειτουργικό και δεν έχει νόημα να διαφωνήσει κανένας μιας και περι ορέξεως,γνώ,η λες και εσύ και εγώ και κάποιος άλλος ελεύθερα. Για το λειτουργικό τα παράπονα… Συνέχεια »

Gmis

να ξερεται εγω ειμαι Νοkia Boy και σας λεω οτι το κινητο ειναι απιστευτο , η καμερα του καταπληκτικη , η οθονη του φωτεινη , ωραιος σχεδιασμος… το μονο που θα επρεπε να βελτιωθει ειναι τα 512 ΜΒ RAM …!!!!

GiannisMix

Καλό μήνα σε όλους! Βοήθεια παιδιά!
Είμαι στο μάζεμα χρημάτων για νεα συσκευή..
Απο σκρουτζ αγορά 250 για lumia 720 η 300 για το 920??
Αν το 720 είναι ενα κινητό που θα βολευτώ και δε θα μου λήψει η ποιοτική φωτογραφία ή το μέγεθος οθόνης και ο καλος ήχος τότε να το προτιμήσω.. τωρινός κάτοχος LG Optimus 7 (3,7 inches με σκατιαρικη οθονη καμερα και ηχο!)
– υπ’ οψιν το βαρος δε μενοχλει ουτε το μεγεθος. απλα σκεφτομαι αν ειμαι καλημενος με τις δυνατοτητες του 720 (+το πλεονεκτημα καρτας μνημης) γτ να δωσω τα υπολοιπα 50 για το 920

Υ. Γ.
ο nokia pro camera θα το παρουν μονο τα 920 – 925 -1020??

ευχαριστω εκ των προτερων!

iceman ( the legend )

Λογω του οτι το 720 ειναι καινουριο προτημησε ενα εκ των 820-920.
δεν εχει προλαβει να πεσει η τιμη του οπως στα αλλα 2.
το 820 εχει amoled και micro-sd slot.
εγω παντως το 820 εχω και περιμενω το 1020 🙂

GiannisMix

thnx iceman αλλα δε μαρεσει το 820 εμφανησιακα 😛 ασε που με τραβαει το corning gorilla! θα κανω υπομονη κανα μηνα κ βλεπω! παντως για 920 καταλαβα αναμεσα στο μικρο κ στο θηριο! αν περισευαν τα λεφτα για 1020 δε θα το συζητουσα τωρα!! τυχερε! με το καλο οταν ερθει! 😉

Chris Papava

@Gary_Oldman Καταρχήν να δηλώσω πως το Lumia 720 δεν το πήρα και μετά το τσέκαρα, το αντίθετο. Πήγα σε μαγαζί που το είχε και το έψαξα πόντο πόντο και από ποιότητα κατασκευής και από ομορφιά και από εμπειρία χρήσης. Το κινητό το πήρα την ίδια μέρα που ο Κώστας βιντεοσκοπούσε το hands on οπότε με τόσο καιρό το κινητό στα χέρια μου άσε με να ξέρω κάτι περισσότερο από αυτούς που βλέπουν βίντεο διαβάζουν reviews και βλέπουν specs. Το κινητό το έχω σε μαύρο. Το πλαστικό του είναι polycarbonate είναι ανθεκτικό και αποκτάει δύσκολα γρατσουνιές εμένα με άγαρμπη χρήση και χωρίς θήκη δεν έχει ΚΑΜΙΑ. Σε άσπρο τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Τα συρταράκια για micro sim και sd εμένα μου είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι στο βίντεο του Κώστα, ίσως σε κάποια κομμάτια να είναι πιο φευγάτα. Επίσης το κινητό είναι πανάλαφρο και πολύ λεπτό και η αίσθηση στο χέρι σε κάνει να μη θες ποτέ να του βάλεις θήκη! (σαφώς υπάρχουν ελαφρύτερα και λεπτότερα) Επίσης η κάμερα του είναι απίστευτη. Ειδικά νύχτα και με ενεργοποιημένη την Νυχτερινή λήψη φωτογραφίζει αυτό που βλέπεις όπως το βλέπεις! Η μπαταρία σε κάνει να ξεχνιέσαι και να μη σε νοιάζει… Συνέχεια »

tas

Το κινητο φαινεται πολυ καλο! το εχω εδω και 24 ωρες,η μπαταρία θα κρατήσει σίγουρα 1 μερα…
Κοιταξτε και για tips που βοηθουν τα lumia/windows phone να επιμηκυνουν τη διαρκεια μπαταριας,βοηθανε!
πολυ smooth που λενε,ωραια κατασκευη.
Οσο για τις εφαρμογες…μπορει να μη γινεται ο χαμος που γινεται στο android kai appstore, ομως για την ωρα με καλυπτει σε όλα.
Μπορει να μην εχει το Instagram,αλλα το 6tag και το inpic κανουν ακριβως το ιδιο! Μπαινεις με το ιδιο προφιλ και εισαι στο Ινσταγκραμ!
στα + το ολοκληρο office(word,excel κλπ)

Αλλά για windows 8 με διαφορά καλύτερη η Νοκια! Με τις Νοκια εφαρμογες(here maps – offline χαρτες, cinemagraph – βγαζεις φωτο και σου φτιαχνει κινουμενη την εικονα που εβγαλες, Here city lens και πολλα άλλα)
Και παιχνιδια βρισκεις καλα,απλα δεν εχει τοσα οσα τα αλλα(σε μερικες εφαρμογες ειναι καλυτερα τα Windows).

Δεν θα το μετανιωσετε παντως! (ειδικα οταν το μαθετε καλα)

Kwstas

Διαολεμενα smartphones. Εχω βαρεθει να ψαχνω και παντα σκεφτομαι αν αυτο που θα καταληξω να παρω θα ειναι value for money. Μιας και τα εφτυσε το w995 μου ειπα να αξιοποιησω τα 240ευρω της επιδοτησης. Εγω δεν ζηταω πολλα πραγματα απ το κινητο μου, καλη ποιοτητα κλησης, δυνατο ηχειο, καλη αυτονομια (οσο καλη μπορει να ειναι σε smartphone αλλα εγω δεν ασχολουμαι πολυ με internet κλπ), αρκετα καλη camera, καλη ευκρινεια οθονης και μεγεθος μεχρι 4.3 για να χωραει στην τσεπη μου. Εμφανισιακα ειναι πολυ ομορφο το 720, αλλα για κοστος 160 ευρω στον γερμανο (400 μειον την επιδοτηση) αξιζει η μπορω να παρω κατι καλυτερο , ισως και οικονομικοτερο? Συγνωμη για το μεγαλο ποστ.

Apostolis Vlv

@Kwstas εγώ πιστεύω ότι όταν περνεις ένα smartphone κλ θα είναι να δωσεις λεφτά γτ με αυτη τη συσκευή που θα πάρεις θα περάσεις 3 χρονιά μαζί της… Ποιο πάνω είπες ότι στο Γερνανο το έχει 400€ το Nokia Lumia 720 έρχεται αποκλειστηκα στα καταστήματα wind και η τιμή του είν στα 339€

Kwstas

Ναι συγνωμη, στα multirama το ειδα, 399€. Βεβαια στην ιδια τιμη κινειται και το S3, το οποιο παρ οτι εχω διαβασει οτι ειναι κλασεις ανωτερο, το επιασα στο χερι μου και απλα νομιζα οτι κραταω tablet.

Apostolis Vlv

Κοιτα στα 400 € πουλιέται το Nokia Lumia 820 το οποίο είναι καλύτερο απο το s3 κ το 720…..

marinos

Κωστα η χαμηλη αναλυση της οθονης πως σου φανηκε με τα κολπα της νοκια ειναι οκ?

Kwstas

Πραγματικα δεν το καταλαβαινεις καν εκτος κι αν κολλησεις τα ματια σου στην οθονη. Εμενα προσωπικα δε με ενοχλησε καθολου, ισα ισα ειναι πολυ ποιοτικη. Για τη χρηση που το θελω πολυ καλο και απροβληματιστο, και μπαταρια εξαιρετικη. Ηταν καλη επιλογη το 720

marinos

Ευχαριστω για την απαντηση ημουν αναμεσα σε αυτο το ativ s και το 8x αλλα η νοκια νομιζω κανει την καλυτερη δουλεια με καμερες οθονες και βοηθαει περισσοτερο τα wp 🙂

takis

ρε παιδιά να ρωτήσω αφού στα χαρακτηριστικά λέι ότι και τα δύο κινητά έχουν 4,3 ίντσες οθόνη πως γίνετε το 820 να είναι αρκετά πιο μικρό???

GiannisMix

@takis
για το μέγεθος του κινητού παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Μπορεί να βγει κινητό με περιθώρια μεγάλα γυρω γυρω κ ένα αλλο με μικρότερα περιθώρια αλλα με ίδια οθόνη.. Κατά συνέπεια το συνολικό μέγεθος της συσκευής θα είναι αλλο.. Εξαρτάται απ τη κατασκευή του.. Περισσότερες πληροφορίες στη ΝΟΚΙΑ!! 😛

stauros

Παιδιά υπάρχει επιλογή για να σταματήσει η Αυτομάτη περιστροφή οθόνης?? Το κινητό το έχω 3 μέρες και πραγματικα ειναι εκπληκτικο…

μαρινος

@stauros:Φιλε μου οχι αλλα μην αγχωνεσαι απ’οτι βλεπω στα 8.1 θα σου δινουν την επιλογη να το “κλειδωνεις” σε horizontal η landscape…;)

Apostolis Vlv

Γραψου στο windows phone app studio, και μπορείς να πάρεις την έκδοση windows phone GDR3 preview για developers, ακολούθησε όμως της οδηγίες βήμα-βημα γιατι μπορεί να μπερδευτείς. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα σου εμφανιστη η επιλογή που θες, μετά ξέρεις τι πρέπει να κάνεις….. Like a BOSS….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.