Nokia Lumia 830 με τιμή 399 ευρώ και Lumia 735 με 299 ευρώ

Κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά τα νέα Nokia Lumia 830 και Nokia Lumia 735 με τιμή 399 ευρώ και 299 ευρώ αντίστοιχα. Τα δύο νέα Windows Phone 8.1 smartphones έρχονται με το πιο πρόσφατο “Denim Update” και η διαφορά τους έγκειται τόσο στο μέγεθος και την τεχνολογία της οθόνης όσο και στην κάμερα.

Το Lumia 830 (hands-on video) έρχεται με οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS 1280×720 pixels και κάμερα 10 Megapixel Pure View, ενώ το Lumia 735 (hands-on video) έρχεται με οθόνη 4.7 ίντσες τεχνολογίας OLED 1280×720 pixels και κάμερα 6.7 Megapixel. Και τα δύο μοντέλα μοιράζονται τον ίδιο επεξεργαστή Snapdragon 400 και την ίδια μνήμη RAM 1GB.

Nokia Lumia 830 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Nokia Lumia 830 με τιμή 399 ευρώ και Lumia 735 με 299 ευρώ

Nokia Lumia 735 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Nokia Lumia 830 με τιμή 399 ευρώ και Lumia 735 με 299 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης σε λέω

Κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε το 830 να στοίχιζε 300€ και το 730 200€.

j

Πανάκριβα και τα 2

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σε λίγο καιρό θα μας ρωτάνε εμάς εδώ στο techblog και μετά θα φτιάχνουν την εμπορική τους πολιτική, ακόμα και για τα specs….
Τεσ..παντων να είστε σίγουροι όλοι ότι έχουν κάνει την έρευνα τους ( κολοσσοί όπως η Microsoft η Samsung η Apple κλπ ) και βάζουν τιμές που αγοράζει το κοινό – αυτο θα πει ελεύθερη αγορά. Τώρα άν κάποιοι απο εμας θέλουν φτηνά τοτε περιμένουν… τις εκπτώσεις ή αγοράζουν από οπουδήποτε αλλού βρούν φθηνότερα και έχουν πειστεί για την αξιοπιστία των e-shops

Εγώ πήρα το 930 (αντικατέστησα το 920) και όσο και να το πλήρωσα αξίζει τα χρήματα του

Γιάννης

Είμαι χρήστης του Android και στο παρελθόν στην κατοχή μου είχα το Sony Ericsson Xperia X10, Samsung Galaxy Nexus και πλέον LG Nexus 5. Όσο περνάει ο καιρός το Android γίνεται όλο και καλύτερο αλλά… πλέον το βαρέθηκα(!)

Αν φύγω, δεν ξέρω αν θα είναι πάνω στο καλύτερο (Android L) αλλά θα ήθελα μια νέα εμπειρία χρήσης. Παράλληλα με τα Android τηλέφωνα είχα και ένα iPod Touch οπότε έχω μια εικόνα και από το iOS, που ναι οκ είναι υπέροχο.

Το θέμα μου είναι το εξής: Αξίζει το switch σε Microsoft ή δεν πρόκειται ποτέ να πλησιάσει στο επίπεδο των Android και iPhone..;;;; Και ασφαλώς αναφέρομαι στις εφαρμογές που σχεδόν πάντα είναι κατώτερες των ανταγωνιστών εώς και ανύπαρκτες.

Ευχαριστώ!

Πέτρος Π

Καταπληκτικές συσκεύες και οι δύο… Ειδικά το 830 είναι νομίζω ό,τι πιο φρέσκο και ενδιαφέρον έχουμε δει τον τελευταίο καιρό… Η τιμή εντάξει για αρχή καλή είναι, ειδικά αν σκεφτείτε οτι έχει ουσιαστικά χαρακτηριστικά ναυαρχίδας για WP.. Εξάλλου μέχρι τα Χριστούγεννα οι επίσημες τιμές των καταστημάτων θα έχουν πέσει 100-150 € !

i love rihanna

Ο μπαμπας μου πειρε το 630 και επαθα πλακα με το ποσο γρηγορο ηταν παρολο που δεν εχει ουτε ενα 1giga ram! Αυτα θα πηγαινουν σφαιρα και θα εχουν και τλειες καμερες και οθονες! Αν και θα προτιεμουσα να ειναι 50€ φθηνότερα!

Solon

399 ευρώ για το 830 με τον Snapdragon 400 που είναι τσιπ τριετίας; Απλά πανάκριβο.

Γιάννης

Οι τιμές είναι εκτός τόπου και χρόνου αν και λογικά λόγω χαμηλών πωλήσεων των συσκευών με WP σύντομα θα πάνε πολύ πιο κάτω.

nikmour

Το 830 στο bestprice είναι ήδη 355. @solon συμφωνώ για τον Snapdragon 400.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατά την άποψή μου σαν συσκευές είναι στην κορυφή αλλά σαν εφαρμογές είναι πολύ πίσω ακόμα σε μερικές τουλάχιστον από αυτές. Έχω όπως έχω ξαναγράψει το note 3 και το lumia 925. Σαν συσκευή το lumia σε μερικά σημεία υπερέχει του note αλλά σε εφαρμογές είναι πολύ πίσω. Ειδικά ο τρόπος λειτουργίας. (Βλέπε fb). Όμως έχουν πολύ καλή φωτογραφική μηχανή OFFLINE gps για όλο τον κόσμο και αυτό τους δίνει κάποια αξία. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα των εφαρμογών.

Nickolas

Αν και πολύ όμορφα θεωρώ και γω υψηλές τις τιμές τους με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν, τουλάχιστον το 830 αν είχε έστω τον snapdragon 600 (λες και χάθηκε αυτός ο επεξεργαστής κανείς δεν τον χρησιμοποιησε τελικά) και 2GB Ram.
Πάντως το 730 έχει πιο λογική τιμολόγηση στα 269 και μάλιστα με dual sim, προσωπικά το 4G δε με απασχολεί έχω wind :p

tech21man

Solon, νομιζα οτι θα προσεχες καλυτερα απο αυτα που γραφεις.

Πρωτα απο ολα κανετε ολοι λες και ολες (μα ολες μεχρι και οι κινεζιες) δεν ανακοινωνουν αρχικα μεγαλυτερες τιμες που μετα μειωνονται. Αυτη τη στιγμη το 6ρι phablet της nokia με τον s400 φτανει να πουλιεται 200 ευρω. Δε θα μεινουν εδω αυτες οι τιμες, προφανως. Αλλα αφου θα τις ριξουν ΛΟΓΙΚΟ ειναι να τις…ξεκινανε απο καπου.

Και το s400 ΔΕΝ ειναι τσιπ τριετιας, το 2013 παρουσιαστηκε, ελεος.

Επιπροσθετα η microsoft ΑΠΑΙΤΕΙ ομοιογενεια στο hardware εστω και ανα βαθμιδες, οχι στο αυστηρο ενα chip της apple μοτιβο με custom καταστασεις αλλα ουτε και το απειρο του android (ποσα chipset υπαρχουν πραγματικα…και ποσες εφαρμογες βεβαια ΔΕΝ θα βγουν για android λογω αυτου η θα ειναι optimized απλα για τα δημοφιλεστερα).

Οποτε δε θα δεις s600 για windows phone (εδω οπως προειπωθηκε το εχεις δει σε 2 μοντελλα android ολα και ολα)…πειραζει που θα τρελλαινει sunspider και basemark με τον 400 (εναντια σε αλλα 400ρια π.χ…) και θα εχει καλη εμπειρια χρησης? Πειραζει που μερος θα πανε σε amoled οθονη η υλικα? Εμενα οχι, καποιους προφανως αλλα δε βαριεσαι.

Πέτρος Π

@tech21man : Πες τα ρε φίλε γιατί μας έχουν πρήξει όλοι οι androidakides με την έλλειψη εφαρμογών για τα WP, την έλλειψη των 15 πυρήνων που έχουν στα κινητά android και το 3% μερίδιο των WP.

Προσωπικά, ως ευχαριστημένος χρήστης WP και μιλώντας εκ πείρας, καθόλου δεν με ενδιαφέρει εάν το κινητό μου έχει 2, 10, ή 20 πυρήνες, εφόσον είναι πραγματικά απροβλημάτιστο και ταχύτατο στην καθημερινή χρήση… Επίσης, αυτή η καραμέλα με την έλλειψη εφαρμογών έχει καταντήσει γελοία… Και κάθε φορά που ζητάω ένα παράδειγμα, κανένας δεν μου έχει δώσει κάποια εμπεριστατωμένη απάντηση… Και όσο για το 3% μεριδίου αγοράς, δεν έχω καταλάβει, που ακριβώς επηρεάζει τον τελικό χρήστη εάν είναι ικανοποιημένος από το λειτουργικό???

stelios

Εχω εδω και δυο μερες το 735 το κινητακι ειναι σουπερ σε ολα του ομορφο (πρασινο χρωμα) καταπληκτικη οθονη και η δυο καμερες παρα πολυ καλες εχω παθει πλάκα το ποσο καθαρη φωτο βγαζει σε απολυτο σκοταδι

xvagos

Στα Windows phone βγάλανε video player εφαρμογή με υποστήριξη subs ή ακόμη;

Killbillgr

Τα σκρουτσομαγαζα ειναι εδώ μην ανησυχείτε για τις τιμές!

Genesis

@killbillgr
σωστός !!

σαν fan τον wp να πω ότι είναι είναι ακριβές συσκευές έπρεπε να ήτανε στα 300 και 200 οι τιμές γιατί έτσι θα κάνανε και πολλές πωλήσεις, αλλά θα πέσουν γρήγορα.

tasos

@xvagos Ναι και είναι προεγκατεστημένη, δεν υπάρχει λόγος να ψάξω και είναι γνωστή ως Video https://www.windowsphone.com/en-us/store/app/video/6affe59e-0467-4701-851f-7ac026e21665

g1ann1s

@xvagos
Απαντάω γενικά για όποιον ενδιαφέρεται, δεν χρειάζεται κάποια ειδική εφαρμογή για subs,
λειτουργεί και με την εφαρμογή “βίντεο” που είναι προεγκατεστημένη.

Ωραίο το 830, ίσως να αντικαταστήσει το 920 που έχω, όταν
πέσει η τιμή του 🙂

Κι ένα ενδιαφέρον άρθρο από το wpcentral για τις δυνατότητες (πχ glance
screen έχει μόνο το 830) που λείπουν ή όχι από τα 730/735 και το 830.

https://www.wpcentral.com/what-features-lack-nokia-lumia-730-and-lumia-830

Junkermann

Η εφαρμογή Video/Βίντεο, υποστηρίζει srt υπότιτλους, όπως έγραψε και ο tasos.
Δεν υποστηρίζει mkv αλλά mp4.

1) Λογικά θα βάλουν και το mkv, υπάρχει ήδη στο Video app του Xbox One…
2) Αν κάποιος «πεθαίνει» για mkv πληρώνει το MoliPlayer Pro ή βάζει το δωρεάν CCPlayer με διαφημίσεις. (ή περιμένει το VLC…)
3) Ή βασικά μένεις στο Video/Βίντεο, αφού είναι «τρελό» και ανούσιο να φορτώσεις 6-10GB(!) στο κινητό για να δεις μια σειρά/ταινία. Όλοι γνωρίζουμε τη νέα release με καλύτερη σχέση ποιότητας και χωρητικότητας YiFY, της οποίας τα αρχεία είναι mp4.

Οπότε no problem!

_Junkermann

xvagos

@Junkermann
Δεν διαφωνώ σε αυτά που γράφεις αλλά εν έτη 2014 με τον ανταγωνισμό στο full και την MS να προσπαθεί τελευταία και καταϊδρωμένη να φτάσει το iOS, Android, να μην υπάρχουν τουλάχιστον τα βασικά και να προσπαθούμε με πλάγιους τρόπους να δούμε αρχεία βίντεο. Είχα πάρει το Samsung Ativ S πέρυσι και το πούλησα για αυτόν τον λόγο. Να έχεις μια οθονάρα Oled και να μην μπορείς να την χαρείς στο maximum. Κρίμα…

Junkermann

Ούτε εγώ διαφωνώ σε αυτά που γράφεις. Διαφωνώ στο ότι το πούλησες επειδή δεν έπαιζε mkv! Να μου πεις για την Samsung που είχε αυτή την κινητάρα «γραμμένη», να το καταλάβω.

Το λ/σ Windows Phone δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα δύο.
Τώρα εάν κάποιου τα μάτια αντέχουν να βλέπουν ταινίες στο κινητό αγοράζει Ανδρόιντ.
Ή «παίζει» mp4 στο Windows Phone.
Ή παίρνει ένα iphone και τις αγοράζει από το iTunes.
Ή αγοράζει μία τηλεόραση.

_Junkermann

Γιάννης

@Πέτρος Π
Αφού θέλεις συγκεκριμένα παραδείγματα πες μας αν υπάρχουν στα WP τα εξής:
Youtube , Facebook , Candy Crush , Instagram
Μιλάμε για βασικά apps που τα έχει η πλειοψηφία στο Android , επίσης μην μου πεις για εκδόσεις beta ή άλλες παραπλήσιες εφαρμογές γιατί αυτά δεν μετράνε
Επίσης αν μιλάμε και για την Ελλάδα θέλω να μου πεις αν υπάρχει πχ. το Nova Go , και πόσες εφημερίδες/περιοδικά και ενημερωτικά site που έχουν apps για android έχουν και για WP.

ironmanmark40

nokia lumia 930. wp8.1 update + lumia cyan (επισημο firmware). ακουει μουσικη (οχι streaming) ή fm radio (οχι internet) απο τα ακουστικα (επισημα nokia) και μετα απο 5-6 τραγουδια ή 15 με 20 λεπτα ακροασης ραδιο , σταματαει την αναπαραγωγη σαν να πατιεται η παυση απο μονη της. ξαναπατα αναπαραγωγη και συνεχιζει αλλα μετα παλι τα ιδια. αυτο δειχνει να μην συμβαινει με την αναπαραγωγη απο το ηχειο. αλλος φιλος με 930 μπορει να βοηθησει;

g1ann1s

@Γιάννης

Άποψη σου ότι δεν μετράνε οι εκδόσεις beta ή παρεμφερείς εφαρμογές!
Ας πω και γω τη δική μου

Υπάρχουν εξαιρετικές μη επίσημες εφαρμογές στα wp.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ή αργούν να εμφανιστούν κάποιες
εφαρμογές μπορεί να γίνει πλεονέκτημα. Αυτό διότι δίνει κίνητρο σε
developers να αναπτύξουν τις αντίστοιχες εφαρμογές και να γίνουν και καλύτερες
ίσως από τις επίσημες.

Υπάρχουν το 6tag για Instagram, 6snap, black for Facebook
για το YouTube το mytube κ.α.

Genesis

@Γιάννης

official youtube δεν έχει αλλά υπάρχουν τα youtubeHD MetroTube που μπορείς να κάνεις login και να δεις τα βίντεο που έχει το youtbe. τώρα γιατί δεν μετράνε τα BETA ? αφού είναι τα κανονικά και κάνουν τι δουλειά τους? άμα την κάνουν δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που το αναφέρεις, είσαι απλά απαράδεκτος για μένα τουλάχιστον, candy crush δεν έχει αλλά ποιος κάθεται και παίξει candy crush…… χίλιες φορές minions,subway surfers,asphalt 8,temple run2 και άλλα πολλά…όσο για το άμα έχει έλλειψη εφαρμογών ναι έχει και μεγάλη άμα το συγκρίσεις με android αλλά τι δουλειά σου την κάνεις λες και πρόκειται να κατεβάσεις όλες αυτές της εφαρμογές η τα παιχνίδια έλα ρε Γιάννη μίλα λίγο λογικά μην λέμε ότι θέλουμε, και σταματήστε να συγκρίνεται τα wp με android το ένα υπάρχει 6 χρόνια το άλλο 2 και μου συγκρίνεται με 4 χρόνια διαφορά πάμε καλά? και το store συνέχεια μεγαλώνει σε 1-2 χρόνια θα έχει αρκετές εφαρμογές και παιχνίδια.

@ironmanmark40
μου το κάνει καμιά φορά και σε μένα στο 630 νομίζω πρέπει να είναι κάποιο bug που λογικά θα φτιαχτεί με το update 1. αλλά εμένα το κάνει μόνο στο mixradio.

Γιάννης

Με λίγα λόγια όντως δεν υπάρχουν πολύ βασικές εφαρμογές. Τα υπόλοιπα που γράφονται (είναι αργούν για να γίνουν καλύτερες , η Beta είναι σαν κανονική έκδοση κτλ.) απλά δικαιολογίες που δεν στέκουν. Σε 1-2 χρόνια δεν ξέρω καν αν θα υπάρχουν WP , αν υπάρχουν μέχρι τότε και έχουν εφαρμογές βλέπουμε.

tasos

@Γιάννης Τα Windows Phone θα σταματήσουν να υπάρχουν απο φέτος καθώς πλέον θα ονομάζονται και αυτά Wndows 10.

Genesis

@Γιάννης

Άμα δεν μπορείς να μιλάς αντικειμενικά τότε μην γράφεις σε παρακαλώ η και αν γράφεις τουλάχιστον αφού δεν σου αρέσουν τα wp τότε μίλα για το android σου σε παρακαλώ είσαι ένας ακόμη από τους τρελούς fan τον android η ios που μόνο το δικό τους λογισμικό τους αρέσει και πέρα από αυτό δεν βλέπουν τίποτα άλλο.

και σε 1-2 χρόνια πάλι εδώ θα είμαι και θέλω να δω όταν θα υπάρχουν τα wp τι θα λες άλλα επειδή ξέρω το είδος σου πάλι τα ίδια θα λες και χειρότερα. αλλά ας ελπίσω ότι θα έχεις σοβαρευτεί λιγάκι.

Πέτρος Π

@Γιάννης : Αν και απάντησαν και άλλοι φίλοι παραπάνω, επειδή απευθύνθηκες σε μένα σου απαντάω και εγώ :

Youtube : Υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 δωρεάν εφαρμογές youtube που δουλεύουν άψογα (Youtube HD, metrotube, mytube, κλπ).

Facebook : Υπάρχει επίσημη εφαρμογή και δουλεύει άψογα.

Instagram : Υπάρχει η εφαρμογή 6tag του Rudy Huyn, που είναι καταπληκτική (για πολλούς χρήστες είναι ακόμα και καλύτερη από την “κανονική” έκδοση του instagram για PC).

Candy Crush : Αυτό ομολογώ ότι δεν υπάρχει, αλλά αν το θεωρείς σημαντική έλλειψη, και παράγοντα για να επιλέξεις λειτουργικό, τότε πάω πάσο…

Ενημερωτικά site: Υπάρχουν πολύ καλές εφαμογές από in.gr, και από amna, ενώ και η εφαρμογή “ειδήσεις bing” έχει ενσωματωμένες πολλές ελληνικές πηγές…

Όπως αποδεικνύεται το όλο θέμα με την έλλειψη εφαρμογών στα WP είναι ράδιο αρβύλα, όσοι το ψάχνουν λίγο το θέμα ξέρουν τι γίνεται…

nikolas

απο την στιγμη που βγηκε το Nokia Lumia 800 πηγα και το πηρα, δεν ξερω, αλλα μου αρεσε, μεχρι και σημερα κοιταω το Store των windows phone και δεν πιστευα οτι θα εβγαιναν ολες πλεον οι εφαρμογες (εκτος απο το candy crash το γλυφιτζουροδοπαιχνιδο) μονο και μονο για τις εφαρμογες Here maps, Here Drive +, Nokia camera, Nokia pro cam, αξιζει κανεις να παρει ενα windows phone, επειδη δουλευω και iOS εχω να πω οτι το βαριεμαι αφανταστα. τι μου πει οταν εχω εκπληκτικες εφαρμογες σε συνδιασμο με ακρασαριστο λειτουργικο σε πολυ οικονομικη τιμη; δεν θα μετανιωσω το 300ρι που ειχα δωσει τοτε για το lumia 800 αλαγη μετα απο καιρο και παω για Lumia 830 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.