Nokia Lumia 800, Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του πρώτου Nokia Windows Phone smartphone

Το Nokia Lumia 800 είναι το πρώτο Nokia Windows Phone (μαζί με το Lumia 710) και η αρχή του μεγάλου στοιχήματος του Φινλανδού κατασκευαστή που επένδυσε στο λειτουργικό της Microsoft και καλά έκανε κατ’ εμέ. Δείτε αυτό το καλοφτιαγμένο βίντεο με την ιστορία πίσω από το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Nokia Lumia 800 και πείτε μας αν σκοπεύετε να το αποκτήσετε.

To Nokia Lumia 800 αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του 2012 με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα 530 ευρώ.

, Nokia Lumia 800, Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του πρώτου Nokia Windows Phone smartphone

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
σάκης

Αυτό το βίντεο έπρεπε να αναφέρεται στο n9 και για το lumia 800 σε ένα βιντεάκι 10 δευτερολέπτων να λένε ότι πήραν τον σχεδιασμό του n9 και του έβαλαν WP7! :-p

ge OR ge

@σάκης absolute true… !!

Iraklis

Μην είστε αυστηροί ρε παιδιά :ρ

Μάλλον θα είναι το επόμενο μου τηλέφωνο το 800αρι.

Konstantine X

Ωραία είναι & τα δύο…το θέμα είναι ποιό να πάρω – Ν9 ή 800?

nikos

νοκια και παλι νοκια

Doc77

Καιρός να φύγω απο το iPhone …το περιμένω πως και πως !!!!

vaskor

Γιατι να μην παρεις το htc trophy με τα μισα λεφτα?

Nik0s

εγω τα βρισκω πανεμορφα τα νεα νοκια και θα τα προτιμησω στο μελλον με μια οθονη στα 4-4.3 και τα τρομερα windows phone,σαν δευτερο κινητο ΒΒ για παντα 😛

Γιαννης

το καλυτερο της νοκια!

tkvkp

Με τα ιδια φραγκα,περνεις το Htc Titan και εχεις + μπροστινη καμερα,οθονη,πιο λεπτο,πιο γρηγορο.

A.A.

@tkvkp
Με πολυ -μα παρα πολυ- χειροτερη οθονη, τερατιο μεγεθος (δεν ξερω αν το εχεις δει απο κοντα, ειναι οντως λεπτο αλλα πραγματικη παντοφλα) και φυσικα ποιοτητα κατασκευης αλα Htc(<<nokia). Για το πιο γρηγορο αμφιβαλω αλλα δεν τα εχω συγκρινει κιολας.

Konstantine X

Καταρχάς δε μ’αρέσουν τα htc, έχουν οθόνες για κλάματα, είναι τεράστια (htc titan), κάμερες κάτω του μετρίου όσον αφορά την ποιότητα λήψης & ηχεία με ποιότητα ήχου μέτρια. Δική μου γνώμη πάντα, μην τη συμμερίζεστε. Πάντα μου άρεσαν τα Nokia, η ποιότητά κατασκευής τους, ο σχεδιασμός τους (N9 & Lumia 800), ποιότητα κάμερας (Carl Zeiss) & ηχεία με καλή πιστότητα ήχου. Τώρα η πραγματική μου απορία είναι, N9 ή Lumia 800. Μη μου προτείνετε άλλα κινητά…!

md03582

φιλε Α.Α. προφανως δεν εχεις δει απο κοντα το titan και οτι λες ειναι οπως ακουσες ή οπως τα φανταζεσαι. η οθονη ειναι μια χαρα, το κινητο παρα τις 4,7 ιντσες ειναι πανεμορφο και κομψοτατο και η ποιοτητα κατασκευης του, οπως μας εχει συνηθισει η htc, αψογη.

Konstantine X κατα την γνωμη μου το 800 (windows phone και μονο πλεον). την γνωμη σου για τα htc δεν την συμμεριζομαι. 🙂 εχουν περασει τεσσερις συσκευες απο τα χερια μου και μονο καλα λογια εχω να πω. μονο με νοκια θα σκεφτομουν να αλλαξω ενα htc. τα γυαλια και τα πλαστικα με τα 600 και τα 800 ευρω δε με πειθουν

A.A.

Oχι φιλε md03582 το εχω δει απο πολυ κοντα το κινητο και μαλιστα το εχω χρησιμοποιησει.
Φυσικα ολα βασιζονται σε προσωπικα γουστα, αλλα επειδη ειχα εκεινη τη στιγμη και το titan και το nokia, η οθονη του δευτερου ειναι πολυ καλυτερη. δεν λεω οτι ειναι χαλια η οθονη του titan, ειναι μια χαρα αλλα τιποτα παραπανω.

Tωρα το μεγεθος ειναι καθαρα υποκειμενικο, οπως ανεφερα και πριν ειναι οντως πολυ λεπτο το κινητο αλλα τεραστιο για τα δικα μου δεδομενα -σε βαθμο παντοφλας. Εμενα οι 4.3 ιντσες του HD7 μου φαινονταν το οριο σε smartphone που θα μπορουσα να παρω και μαλιστα μου αρεσε. Αλλα το Titan μου φαινεται παντοφλα.

Η ποιοτητα κατασκευης δεν ειναι αψογη. Αψογη ειναι η motorola και η nokia συνηθως. Δεν λεω οτι ειναι σαν της samsung αλλα δε συγκρινεται με του 800. Αν δεις στο προηγουμενο ποστ καθε τι που αναφερω το συγκρινω με το 800, δε λεω οτι ειναι για πεταμα. 😉

Feist

Θα ηταν πολυ ωραιο να βγαλουνε ενα παρομοιο κινητο σε μια πολυ πιο προσιτη τιμη, δε νομιζετε? 530€, αν ειναι δυνατον.. ε κοψε απ’ ολα τα χαρακτηριστικα του κινητου κατι και βγαλε και ενα μοντελο στην τιμη των 200-250€. Εκει θα ειχανε πολυ μεγαλο κερδος απ την Ελλαδιτσα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.