Nokia Lumia 800 από μέσα [teardown]

Το Nokia Lumia 800 κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά και φαίνεται ότι είναι το χρυσό αυγό για όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τα καταστήματα κινητών μιας και όπως θα έχετε δει όλοι φωνάζουν δυνατά ότι το έχουν διαθέσιμο. Περάστε από ένα κατάστημα και ρίξτε του μια ματιά πριν δείτε τον εσωτερικό του κόσμο στις φωτογραφίες teardown που ακολουθούν.

Nokia Lumia 800
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 7.5 Mango
Επεξεργαστής: Qualcomm MSM8255 1.4GHz μονοπύρηνος
Μνήμη RAM: 512ΜΒ
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.7 ίντσες, 800×480 pixels, AMOLED, Clear Black
Κάμερα: 8 Megapixel, Carl Zeiss, LED flash, video HD 1280×720 pixels 30fps
Δεύτερη κάμερα: Όχι
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB
Μπαταρία: 1450 mAh
Διαστάσεις: 116.5×61.2×12.1 χλστ.
Βάρος: 142 γρ.

, Nokia Lumia 800 από μέσα [teardown]

, Nokia Lumia 800 από μέσα [teardown]

, Nokia Lumia 800 από μέσα [teardown]

, Nokia Lumia 800 από μέσα [teardown]

, Nokia Lumia 800 από μέσα [teardown]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panageor

Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά. Τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ καλά , και ο σχεδιασμός. Με προβληματίζει το windows marketplace , δεν ξέρω αν έχει ικανοποιητικές εφαρμογές , και το μεγάλο που πρόβλημα είναι η αυτονομία μπαταρίας , που από όσα έχω διαβάσει είναι απογοητευτική.

Με τα λεφτά που δίνεις για το πολύ όμορφο αυτό κινητό , μπορείς να πάρεις άλλα όπως samsung galaxy II , που είναι ανώτερο σε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο το δίλημμα…

@panageor Το Windows Marketplace να μην σε προβληματιζει καθολου. Εχει το μεγαλυτερο ρυθμο αναπτυξης απο ολα τα app stores. 400 νεες εφαρμογες καθε μερα. Η αυτονομια του ειναι καλουτσικη (το εχω και κανω βαρια χρηση). Το sg2 που ανεφερες εχει διαφορετικο λειτουργικο συστημα οποτε δεν ειναι αμεσα συγκρισιμα. Το Windows Phone ειναι πιο ελαφρυ λειτουργικο. Σε καμια περιπτωση τα “ανωτερα χαρακτηριστικα” του sg2 δεν αντιστοιχουν σε καλυτερη αποκριση ή μεγαλυτερη ταχυτητα

Γιώργος Μ.

Κοίτα ρε που πετάμε τα λεφτά μας…..

teodore88

εχει μικροτερι μπαταρια σε φυσικο μεγεθος απο το iPhone ε?
τελειο το πολυκαρβονικο unibody!

dimpep

Το λινκ πλέον δεν υπάρχει…

panageor

@Anastasios-Antonios Toulkeridi

Η έλλειψη flash σε προβληματίζει? Γενικά είσαι ευχαριστημένος από το κινητό?

island

Έχει βγει update για την μπαταρία και όχι μονο.

https://techblog.gr/mobile/nokia-lumia-800-battery-update-fix-39991/

Ιωαννης

Η νοκια αν εβγαζε android κινητα θα εκανε τρελες πωλησεις…το wp7.5 πιστευω θελει δουλιτσα ακομα…προσωπικα δεν θα το προτιμουσα…

iceman(the original)

μια πληροφορια για οποιο κατοχο του κινητου ή του n9 : με αυτο τον τροπο σε ενα nokia care σου αλλαζουν την μπαταρια οταν χρειαζεται αλλαγη! (αν καποιος σκοπευει να το αγορασει και εχει δευτερες σκεψεις λογω μπαταριας δεν χρειαζεται λοιπον να ανυσηχει)…:)

@panageor Η ελειψη flash ηταν προβλημα στο Windows Phone 7 αλλα στη νεα εκδοση (7.5 ή Mango) δεν ειναι πλεον προβλημα γιατι εχει υποστηριξη HTML5. Τα Youtube ας πουμε παιζουν μια χαρα 🙂
Για μενα το Lumia 800 δεν ηταν μεγαλη αναβαθμιση γιατι εχω και το Omnia 7. Το δευτερο εχει μεγαλυτερη οθονη αλλα το Lumia 800 εχει Gorilla Glass. Μου εφυγε το αγχος των γρατζουνιων 🙂

iceman(the original)

το lumia 800 -αν δεν κανω λαθος- εχει adreno 205 οποτε με καποια εφαρμογη πιστευω πως θα αναπαραγει και απευθειας flash περιεχομενο….

fenia

Καλησπέρα , έχω μπει σε σκέψεις να αγοράσω αυτό το κινητό αλλά διάβασα σε ένα foroum από κάποιους στο εξωτερικό που το έχουν αυτό το κινητό ότι κάνει προβλήματα , π.χ. ότι στο μήνα επάνω έπαψε να φορτίζει η μπαταρία και παρότι το άλλαξαν στην nokia , στο τρίμηνο πάλι τα ίδια και ότι σταμάτησαν σε κάποιον άλλο να δουλεύουν όλα τα πλαϊνά κουμπιά με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό παρά μόνο όταν κάποιος τον καλούσε …. ‘Eχει κάποιος από εσάς που το έχει αγοράσει , παρατηρήσει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα ?

κατερινα

Γεια σας.Εχω μεγαλο προβλημα με αυτο το κινητο…στα καλα του καθουμενου κλεινει απο μονο του και οταν προσπαθω να το ενεργοποιησω…δεν ενεργοποιηται! αυτο γινεται συνηθως οταν μενει λιγη μπαταρια…τωρα ειναι κλειστο και δεν ανοιγει!!…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.