Nokia Lumia 820 και Lumia 920, Οι διαφορές

To Nokia Lumia 920 είναι τούμπανο και θα πρωταγωνιστήσει στα smartphones με Windows Phone 8. Εξωτερικά εντυπωσιάζει με το unibody σασί και το curved glass τη οθόνης και εσωτερικά με την κάμερα 8.7 Megapixel Pure View και την οθόνη τεχνολογίας PureMotion HD+. Όμως κάποιοι θα προτιμήσουν χαλημότερη τιμή, οθόνη OLED και εναλλασσόμενα καπάκια που αλλάζουν με την διάθεσή σας, δηλαδή Nokia Lumia 820. Πάμε να τα δούμε πλάι-πλάι.

Τιμές και διαθεσιμότητα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα για κανένα από τα δύο μοντέλα.

, Nokia Lumia 820 και Lumia 920, Οι διαφορές

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostasbar

το 820 εχει δευτερευουσα καμερα η οχι? και ποιοι οι λογοι να το αγορασει κανεις αντι να περιμενει να αγορασει το νοκια 900 οταν πεσει η τιμη του?

Γιώργος

@kostarbar Έχει Wp8 , διπύρηνο CPU και 1 GB RAM… Την ασύρματη φόρτιση που την πας ;;;;

Xeno

Εχει δευτερη καμερα VGA, το δειχνει και στη φωτο, απλα θα ξεχασε να το προσθεσει.

kostasbar

ειδα το hands on για το 900 του βλαχακη και το κινητο φαινοταν ειχε smooth λειτουργια , και η ασυρματη φορτιση δεν ειναι κατι τοσο σημαντικο στην καθημερινη χρηση. το πιο σημαντικο πιστευω ειναι τι διαφορες εχει το wp8 σε σχεση με το wp7

gh

οταν λεμε πως φορτιζει ασυρματα τι εννοουμε?

LefteriS

χωρίς σύρμα ; χωρίς καλώδιο; :Ρ

LefteriS

Φορτιστές επαγωγής χρησιμοποιούν τυπικά ένα πηνίο επαγωγής να δημιουργήσει ένα εναλλασσόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μέσα από ένα σταθμό φόρτισης βάσης, και ένα δεύτερο πηνίο επαγωγής στη φορητή συσκευή παίρνει ισχύ από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και το μετατρέπει εκ νέου σε ηλεκτρικό ρεύμα για τη φόρτιση της μπαταρίας. Τα δύο πηνία επαγωγής σε εγγύτητα συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα ηλεκτρικό μετασχηματιστή. Αυτή η τεχνολογία υπάρχει από το 2007 νομίζω.

Nerven

Που πας μωρή nokia με 800χ480 σε 4.3!!! χαχαχα μου έμαθες και την amoled! FAIL

LEFTKOYL

Ένα παράδειγμα για φόρτιση χωρίς θήκη «ασύρματα» από την HP πριν από λίγο διάστημα.
https://www.youtube.com/watch?v=nG4dViIgqVQ&feature=related

Δεν λέγετε ασύρματη φόρτιση κάτι που το τοποθετούμε σε μια θήκη και μετά την ακουμπάμε πάνω στην βάση φόρτισης για να φορτίσει. Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση που μας κάνει να νομίζουμε ότι έχουμε ασύρματο τρόπο φόρτισης ή κάτι άλλο που λέγεται marketing, αχχ αυτή η Nokia.

Ασύρματα λέμε κάτι το οποίο μπορείς να το μετακινείς και να συνεχίζει να κάνει αυτό που προοριζόταν να κάνει πχ.wifi, Bluetooth.

Teo

Και η φορτιση με επαγωγη σε κινητα υπαρχει πριν το lumia(βλεπε SGS3 ).μην κολατε σε αυτο….ποιος θα παει να σκασει αλλα 80-100€ για τον φορτιστη?

George_nt

διαφορες σε σημεια που κανουν την διαφορα..
οσο για το nokia lumia 920, δεν εχει η καμερα του ουτε IOS (που γραφεις) ουτε android 😛 OIS λεγεται 😛

Vasilis

Τελικά αξίζει κανεις να επενδύσει στο wp8 και στα lumia? μήπως στην αρχή εντυπωσιαστει και μετά αναπολεί την εργονομια του iOS ? αξίζει να δώσει τόσα λεφτά στο άγνωστο ή να παει σε δοκιμασμένη λύση όπως το επερχόμενο Iphone 5?

alexis

εχουμε κανα νεο σχετικα με την κυκλοφορια του εδω;

azriel84

Ούτε τιμές ούτε ημερομηνία κυκλοφορίας…απλά δεν είναι έτοιμοι και το άφησαν λίγο φλου. Κατρακύλησε η μετοχή της Nokia σήμερα…πρώτη φορά βλέπω εταιρία να παρουσίαζει τούμπανο κινητό και η μετοχή να κατρακυλάει 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.