Nokia Lumia 900, Με οθόνη 4.3 ίντσες και Windows Phone;

Η οθόνη 3.7 ιντσών του Nokia Lumia 800 είναι μικρή για smartphone νέας γενιάς και το κενό αυτό φαίνεται ότι θα έρθει να καλύψει το Nokia Lumia 900 με την ιδανική για μένα οθόνη 4.3 ιντσών. Το μοντέλο δεν έχει ανακοινωθεί και η Nokia ποτέ δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα σε αυτό, λέγεται όμως ότι θα έχει μονοπύρηνο επεξεργαστή 1.4GHz Scorpion και μνήμη RAM 512MB.

, Nokia Lumia 900, Με οθόνη 4.3 ίντσες και Windows Phone;
Πλάι-πλάι με το μικρότερο Lumia 800. Εντυπωσιάζει το σχεδόν ανύπαρκτο πλαίσιο κατά μήκος της οθόνης. Η εικόνα είναι mock-up και δεν γνωρίζουμε αν έτσι θα είναι όταν και αν ανακοινωθεί.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
island

Το επόμενο κινητό μου.

Ξεχειλίζει από ποιότητα.

Μειονέκτημα το βάρος των 160 γραμμαρίων.

Timotheos

Καλημέρα. Το κινητό αν βγει ακριβώς έτσι θα είναι το τέλειο. Βέβαια θα το προτιμούσα σίγουρα αν θα έχει 32Gb και όχι 16 όπως επίσεις 2 πύρινο επεξεργαστή. Καθότι με την έλευση του Apollo δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές αν τα μονοπύρηνα θα το σηκώνουν.

ASDF

Εδώ η Νόκια θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό αλλά μας το χάλασε. Είμαι κι εγώ της άποψης πως το ιδανικό για smartphone είναι 4″-4.3″ εφόσον γίνεται μέγιστη χρήση του διαθέσιμου χώρου από την οθόνη. Πχ. στο mockup βλέπουμε και σωστή χρήση χώρου από τα capacitive Windows buttons, όπου στο 800 πιάνουν πολύ χώρο χωρίς λόγο (σαν άλλο LG Optimus 2X που τα έχει πολύ “ψηλά”). Θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο κάτω τα κουμπιά στο 800 και να κρατήσει την 3.9″ του Ν9. Κρίμα. Από την άλλη έχουμε ένα Lumia 900, που ναι μεν είναι 4.3″ αλλά εφοδιασμένο με ανάλυση 800×480 (μιας και τα WP7 δε θα υποστηρίζουν μεγαλύτερη μέχρι να έρθει το Apollo) σε μια CB Amoled με PenTile Matrix. Οπότε εδώ έχουμε το παράδοξο ότι παρόλο που πχ εμένα δε μου αρέσουν <4" οθόνες, θα προτιμούσα μάλλον το Lumia 800, γιατί στην 4.3" το PenTile Matrix με 480p θα βγάζει pixels, ενώ σε 3.7" θα ανεβαίνει το ppi και μειώνεται το πρόβλημα. Δε νομίζω πως είναι τυχαίο ότι η Samsung χρησιμοποιεί SAMOLED+ και όχι PenTile σε μεγάλες οθόνες εκτός αν πρόκειται για μεγάλο ppi (πχ Galaxy Nexus λόγω ανάλυσης) που σώζει την κατάσταση. Νομίζω παρόμοιο πρόβλημα υπήρχε… Συνέχεια »

island

Η Clear Black του Lumia είναι ανώτερη σε μαύρο,λευκό και ζωντάνια χρωμάτων από τη Super Amoled Plus του SII.

https://www.youtube.com/watch?v=8NuzEAQLyKw&feature=player_embedded

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

omnia7user

Η οθόνη του lumia 800 είναι μια super amoled με γυαλιστερό τζαμί και ρυθμισμένη αλλιώς ώστε το άσπρο να είναι πιο κοντά

pk

@island
η samsung προμηθευει την νοκια με amoled οθονες.λες να τους δινει καλυτερες οθονες απο αυτες που βαζει στην ναυαρχιδα της?οπως ειπαν και τα παιδια το μειονεκτημα ειναι οτι ειναι pentile matrix η οποια σα αναλυση 800×480 σε οθονη πανω απο 4 ιντσες πιξελιαζει εμφανως(δες galaxy s,nexus s)

island

Το βιντεάκι το είδατε ??

Αν έχετε άλλο που να δείχνει αλλα,θα ήθελα να το δω..

Τώρα γιατί το ένα και γιατί το άλλο..

Το αποτέλεσμα μετράει.

Για να την ονομάζει Clear Black σημαίνει κάποια extra δουλειά έχει γίνει και δε το έβαλε για πλακα.

Ματια οποιος έχει βλέπει.

island

Και αν όντως προμηθεύεται από τη Sammy οθόνες και έχει καταφέρει το άσπρο ,άσπρο και όχι πράσινο,καλύτερο μαύρο και τέτοια χρώματα….

ASDF

… Δεν είναι μυστικό, ξέρουμε τι έχει κάνει και πόσο φωτεινή είναι κτλ. Η ClearBlack Amoled είναι μια amoled με έξτρα φίλτρα, τεχνολογίας Νόκια, για να έχει βαθύτερο μαύρο μεταξύ άλλων. Το θέμα με το άσπρο είναι επειδή η οθόνη (όπως και στο Ν9) είναι κολλημένη πάνω στο Gorilla Glass και άρα πιο κοντά στον χρήστη που κάνει όλα τα χρώματα (ακόμα και το άσπρο) να φαίνονται πιο έντονα, συν ότι έχει ειδικά φίλτρα για να μην ανακλάται το φως οπότε δεν αλλοιώνονται τα χρώματα. Εν συντομία, ότι έκανε η Samsung στην Amoled με την τεχνολογία “super” (Super Amoled δηλαδή), το έκανε η Νόκια με την τεχνολογία ClearBlack Amoled συν κάτι παραπάνω. Η “έξτρα” δουλειά που λες είναι για να φέρουν σχεδόν ίδιο τεχνολογικό αποτέλεσμα, με διαφορετικές μεθόδους και ονομασίες. Ομολογουμένως η CB Amoled του N9 είναι καλύτερη από Super Amoled, όμως η CB Amoled του Lumia 800 δεν είναι τόοοοοσο καλή όσο του Ν9 αν και παραμένει καλύτερη από τη Samoled του Samsung Omnia W. Νούμερα στο πινακάκι αυτής της σελίδας: https://www.gsmarena.com/nokia_lumia_800-review-686p2.php To ενδιαφέρον σε αυτό το πινακάκι είναι πως το SGS2 έχει πάνω κάτω ίδιες τιμές με το Lumia 800. Οπότε γενικά μην βασίζεσαι σε τυχαία βιντεάκια, μπορεί… Συνέχεια »

island

@ASDF

Συμφωνώ με αυτά που λες,παρόλα αυτά στην πράξη όσα video και αν έχω δει φαίνεται καθαρά η ανωτερότητα στη πράξη από Lumia 800.

https://www.youtube.com/watch?v=ATf3oWUmLtk&feature=related

Το τι θα γίνει στο 900 δε ξέρω.

Solon

Ότι και να βγάλει η Nokia δύσκολα τα πράγματα για τα Winphone. Αν και δεν το λένε ούτε στις γιορτές πήγε καλά το λειτουργικό. Έχει λιγότερο από το 10% της πίτας και έτσι όπως πάει πολύ σύντομα ίσως να είναι ένα νεκρό λειτουργικό. Μέχρι πότε θα πληρώνει η Microsoft εκατομμύρια χωρίς αντίκρισμα;

ASDF

Ίσως να σηκώνει νέα ανάρτηση στο σαιτ αλλά έχουμε και αλλο ινφο:

https://pocketnow.com/windows-phone/nokia-ace-windows-phone-for-att-pictured-images

μάλλον η εικόνα που βλέπαμε είναι σωστή. Όμως το ηχείο φαίνεται να είναι κάτω από το κρύσταλλο, ενώ επίσης το κρύσταλλο δε φαίνεται να είναι κυρτό ή να προεξέχει όπως στο Lumia 800. Κρίμα.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Solon Και αφου δεν το λενε πως ξερεις οτι δεν πηγε καλα? Εχεις εσωτερικη πληροφορηση? Ξεσκονιζω καθημερινα τα blogs και βλεπω διαφορετικη εικονα απο αυτην που θελεις να δωσεις. Το Lumia 800 πουλαει τρελα στις ΛΙΓΕΣ αγορες που βγηκε μεχρι στιγμης. Το 2012 θα ανηκει στη Nokia και στα Windows Phones

https://wmpoweruser.com/nokia-lumia-800-release-doubled-windows-phone-installed-base-in-the-netherlands/
https://wmpoweruser.com/nokia-shares-rise-amid-speculation-of-new-chairman-and-analyst-expectations/

Solon

@Φίλε anastasios δεν έχω καμιά εσωτερική ενημέρωση ούτε προσπαθώ να παρουσιάσω κάποια εικόνα. Αλλά πολύ απλά έχω γνωστούς πωλητές σε πολυκαταστήματα οι οποίοι μου λένε ότι στα δέκα smartphones που πουλάνε winphone θα είναι 1 ή και κανένα. Επίσης πριν μερικές μέρες πήρε το μάτι μου μια είδηση από Αγγλία (δεν έχω δυστυχώς πρόχειρο link να σου ποστάρω) που έγραφε πως τα στελέχη της Nokia δεν είναι ευχαρηστημένα με τις πωλήσεις που έκανε το lumnia. Προσωπικά θα ήθελα πολύ τα winphones να αναδειχτούν σε έναν ισχυρό αντίπαλο του
Android καθώς είμαι έξω φρενών με την Google που αγνοεί επιδεικτικά βασικά προβλήματα του λειτουργικού της επιβάλοντας στους χρήστες τον δικό της μονόδρομο αλλά η Microsoft δυστυχώς δεν εκμεταλεύεται τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται και κάνει με τη σειρά της βασικά λάθη. Μέσα στον Μάρτιο συνήθως ανακοινώνονται οι πωλήσεις του χειμώνα και τότε θα μάθουμε σίγουρα αν πήγαν καλά τα winphones.

kalamportzis

Αρκετά μεγάλο αλλα δε παντοφλιαζει οπως τα κορεατικα. Εχει ενα σχεδιο και αποψη. Τουμπανο το hardware. Μένει μια καλη τιμολόγηση για να παει καλα…
Μια χαρα θα πανε τα wp. Ο,τι και να λενε. Απλα παρεα με το symbian, το πιο δημοφιλες λειτουργικο συστημα στον κοσμο, θα ανεβει και το windows phone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.