Nokia Lumia 920 και Lumia 820 θα αποκτήσουν ραδιόφωνο FM

Φαίνεται ότι τα Nokia Lumia 920 και Lumia 820 ενσωματώνουν ραδιοφωνικό δέκτη FM και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας TheVerge το επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα update που προτίθεται να διαθέσει η Nokia για αυτές τις δύο συσκευές.

Αν και προσωπικά δεν ακούω ραδιόφωνο στο κινητό, από τα σχόλιά σας αναγνωρίζω ότι υπάρχει κοινό για αυτή τη λειτουργία.

Nokia Lumia 920 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά
Nokia Lumia 820 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Lumia 920 FM radio, Nokia Lumia 920 και Lumia 820 θα αποκτήσουν ραδιόφωνο FM

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κυριάκος

Καλημέρα!

Γιατί είναι ανενεργό αφού υπάρχει ο δέκτης και θα πρέπει να γίνει update?

Αν και εγώ ραδιόφωνο στο κινητό άκουγα μόνο από τη μπαχαντέλα που είχα στο στρατό, πιστεύω ότι οποιαδήποτε λειτουργία για ένα smartphone είναι καλοδεχούμενη.

mixtri

Φίλε Κυριάκο, πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη υποστήριξη απο το λογισμικό (οδηγοί και εφαρμογή)

Νιο

Εγω ακουω απο το xperia οταν ταξιδευω χαλκιδα

George R.

Το  Lumia 920 μπορεί να παίρνει τα updates αλλά ακόμη δεν το βρίσκω σε κανένα Ελληνικό κατάστημα. Το έχει αγοράσει κανείς να μας πει τη γνώμη του;;

alex

Και πολλα αλλα θα δουμε εκτος του ραδιοφωνου,μην τα παραβλεπουμε.
https://www.wpcentral.com/fm-radio-return-windows-phone-8-nokia-new-features

-Double Tap αλα N9
-Flip-to-silence
-Color Profile selection
-Nokia’s Storage tools που ηδη με την 1308 firmware το εχουμε παρει

Panosdim82

Αν τα δώσει και στην υπόλοιπη σειρά wp8 lumia, (αν όχι το fm, λόγω h/w, τις άλλες λειτουργίες τουλάχιστον), θα πω μπράβο.

icecube

πληροφοριακα τα lumia 920 και 820 φορανε τον Qualcomm MSM8960 Snapdragon ο οποιος εχει ενσωματομενο chip για υποστηριξη ραδιοφωνου. αυτο που λειπει ειναι η εφαρμογη, την οποια στελνει τωρα η νοκια μεσω αναβαθμισης και ειναι copy-paste αυτης των wp-7.5 – 7.8. δεν ηταν θεμα λοιπον hardware αλλα software.

Timotheos

Επιτέλους 2 πανάκριβα κινητά 920 και 820 θα αποκτήσουν ραδιόφωνο!!!

Nickolas

@Timotheos
Θες να πεις οτι επειδή είναι ακριβά πρέπει οποσδήποτε να έχουν ραδιόφωνο?
Το iphone ποτέ δεν είχε και το Samsung Galaxy S4 επίσης δεν έχει, λες να σταματήσει πολλούς αυτή η παράλειψη από το να το αποκτήσουν?

takis1994

Nickolas

Εγω συμφωνω με τον Timotheos..
Δεν ειναι δυνατον κινητο 600-700 Ε , να μην εχει ραδιοφωνο..δεν κοστιζει και πολλα δολλαρια ενας δεκτης ραδιοφωνου.. Κινητα των 40Ε εχουν ραδιοφωνο..
Το οτι το iphone δεν εχει ραδιοφωνο , πραγματικα αδιαφορω …Εδω δεν εχει αλλα και αλλα..
Το Galaxy S4 για εμενα πολυ κακως δεν εχει… Υπαρχουν ατομα που ενδιαφερονται και για το ραδιοφωνο Fm απο το κινητο , γιατι να μην υπαρχει δηλαδη;Απο τα συγχρονα high-end κινητα παντως , και το Note 2 και το xperia Z εχουν..
Εγω εχω Galaxy S αναβαθμισμενο σε Jelly bean (ανεπισημα) και πλεον δεν εχω fm radio..Πολλες φορες μου λειπει..ειναι ωραια να εχεις και να ακους στο λεωφορειο πχ .. Μερικοι θα προτεινουν Tune in και αλλες ιντερνετικες εφαρμογες…Το θεμα ειναι ομως οτι δεν ζουμε στο UK , ζουμε στην ελλαδα , οπου οι ταχυτητες ιντερνετ εναλλασονται απο gprs σε hsdpa συνεχως…Οποτε το να ακους με διακοπες τον ραδ/κο σταθμο δεν ειναι και οτι καλυτερο..Χωρια που καταναλωνονται MBs…

Timotheos

@Nickolas Φίλε μου ακριβώς αυτό θέλω να πω. Θεωρώ αδιανόητο κινητά τηλέφωνα τύπου smart phone τα οποία μάλιστα κοστίζουν μια μικρή περιουσία, να μην έχουν κάτι τόσο απλό. Ραδιόφωνο!

Nickolas

Καταρχήν δόξα το Θεό υπάρχουν πια πάρα πολλά, πολύ καλά κινητά που έχουν και ραδιόφωνο και ο καθένας επιλέγει αυτό που τον καλύπτει καλύτερα. Συμφωνώ οτι εφαρμογές τύπου tune in δεν είναι και πολύ πρακτικές γιατί σε περιορίζουν καθώς πρέπει να έχεις μεγάλο όγκο δεδομένων. Ωστόσο όμως τη στιγμή που κάποιος έχει τη δυνατότητα να διαθέσει τόσα χρήματα για ένα high end κινητό αν του είναι τόσο απαραίτητο το ραδιόφωνο υπάρχουν επιλογές του στυλ “bluetooth handsfree με ραδιόφωνο” που θα καλύψουν και αυτό το κενό.
Τώρα όσον αφορά τη συγκεκριμμένη περίπτωση τα κινητά αυτά περιλαμβάνουν το ραδιόφωνο στο hardware τους, το πρόβλημα ήταν οτι η Microsoft είχε επιλέξει να παραμείνει για κάποιους λόγους απενεργοποιημένο, αλλά ευτυχώς τώρα άλλαξε γνώμη και με το επόμενο update θα ενεργοποιηθεί.
Εγώ πάντως θα ήθελα να ξέρω αν και το HTC 8S που έχω, έχει ραδιοφωνικό δέκτη, γιατί το άρθρο μιλάει για το σύνολο των windows phone 8 κινητών.

icecube

@ Nickolas : κανε ενα κοπο να δεις τι γραφω πιο πανω. το HTC 8S δεν φοραει νομιζω τον ιδιο επεξεργαστη, ο οποιος ενσωματωνει τσιπακι ραδιοφωνου. αλλα και να φοραει καποιον αναλογο snapdragon ειναι ενα update που κυκλοφορει η nokia μονο για τα 920 & 820 και οχι η microsoft γενικα για τα windows phones… 🙁 …. , παντως μην σκας, κατι αναλογο θα σκασει και απο την HTC ΕΑΝ ο snapdragon που εχει το 8S εχει τσιπ για ραδιο.

icecube

@ Nickolas : HTC 8S : Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8627. οποτε κατα 90% “no radio chip”, δυστηχως… σορυ!

mdf

ολα τα wp εχουν στο chipset τους fm radio
και το 8627 εχει ραδιο

Nickolas

@icecube
Ευχαριστώ να σαι καλά, κρίμα αν και δε χρησιμοποιώ και πολύ το ράδιο περισσότερο στο αμάξι, αλλά δεν είναι και κακό να υπάρχει.

JohnWave

Aν και δεν ακούω ραδιόφωνο τον τελευταίο καιρό θεωρώ γελοίο ολόκληρες κινητάρες να μην έχουν fm ραδιόφωνο και να σε αναγκάζουν να καταναλώνεις mb για να ακούς μέσω internet.Ίσως να το κάνουν για να εξυπηρετούν τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

κωστας

Παιδιά εγω έχω Lumia 920…ειμαι παρά πολύ ευχαριστημένος, ειναι ένα πολύ ποιοτικό κινητό σε όλα τα επίπεδα. Πολύ ευχάριστο το γεγονος ότι η νοκια προσπαθεί να τα βελτιώσει και αλλο

ΔημήτρηςM.

Γεια σας παιδιά. Ενδιαφέρομαι για το 900 και το 820. Γενικά αλλάζω κινητό κάθε κάμποσα χρόνια οπότε θέλω κάτι που να μπορώ να πω ότι αξίζει σε βάθος χρόνου. Μένω Γερμανία και οι τιμές είναι 285 και 400 ευρώ αντίστοιχα. Ποιο από τα 2 αυτά αξίζει να πάρω με βάση και την τιμή βέβαια? Τα 400 ευρώ (και πολύ λέω) είναι το ταβάνι για εμένα. Ευχαριστώ πολύ.

stratus

Ο/Η ΔημήτρηςM. λέει:
Τρίτη, 9 Απριλίου 2013 στις 15:00
Γεια σας παιδιά. Ενδιαφέρομαι για το 900 και το 820. Γενικά αλλάζω κινητό κάθε κάμποσα χρόνια οπότε θέλω κάτι που να μπορώ να πω ότι αξίζει σε βάθος χρόνου. Μένω Γερμανία και οι τιμές είναι 285 και 400 ευρώ αντίστοιχα. Ποιο από τα 2 αυτά αξίζει να πάρω με βάση και την τιμή βέβαια? Τα 400 ευρώ (και πολύ λέω) είναι το ταβάνι για εμένα. Ευχαριστώ πολύ.

αν δεν το ξέρεις το νοκια 900 είναι με 7.8 windows άρα καλύτερα πήγαινε σε 820 που είναι η τελευταία σειρά λειτουργικό δηλαδή windows 8 θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το 620 της νοκια

Stelios

Μπορεί το 820 να μοιράσει Internet? εχει αυτή την λειτουργία ?
Και πάνω κάτω ποσα MB χρειάζονται τον μήνα?

takis

ρε παιδιά να ρωτήσω αφού στα χαρακτηριστικά λέι ότι και τα δύο κινητά έχουν 4,3 ίντσες οθόνη πως γίνετε το 820 να είναι αρκετά πιο μικρό???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.