Nokia Lumia 920 και Lumia 820, Επίσημα με τιμή 649 ευρώ και 499 ευρώ αντίστοιχα

Εχθές συζητούσαμε και βάζαμε στοιχήματα για το ποια θα ειναι οι τιμή του Nokia Lumia 920. Σήμερα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας καθώς και την ημερομηνία κυκλοφορίας αυτού αλλά και του μικρότερου Nokia Lumia 820. Έχουμε και λέμε, σε Γερμανία και Ιταλικα τουλάχιστον και τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν μέσα στο Νοέμβριο με τιμή το μεν Lumia 920 649 ευρώ, το δε Lumia 820 499 ευρώ. Πως τα βλέπετε τα πράγματα;

Σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό το HTC 8X έχει εμφανιστεί ανεπίσημα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Expansys για προπαραγγελία με 500 ευρώ ενώ η Samsung δεν έχει βγάλει άχνα σχετικά με την τιμή του Samsung ATIV S.

, Nokia Lumia 920 και Lumia 820, Επίσημα με τιμή 649 ευρώ και 499 ευρώ αντίστοιχα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

57 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alex

μπα… ακριβό το 920. θα περιμένω κανά τρίμηνο που θα πέσει η τιμή του κανά 200άρι euro στο σκρουτζ. Το 820 κάτι πάει να κάνει από τιμή.

dabster

ακριβο το 920 να παρει η ευχη…επρεπε να το αφησουν στα 600…

GiannisMix

ακριβα και τα δυο. μενει να δω και το samsung για να καταληξω.. αν το ativ s κυμαινεται στα χρηματα του lumia 820 προφανως θα ειναι μονοδρομος

Link

Απ ότι διάβασα στην Ιταλία το 920 θα έχει 599€ αν και δεν γνωρίζω κατά πόσο θα ισχύσει κάτι τέτοιο.

ΓιάννηςΑτλ.

Ανάμεσα στο HTC 8X και στο Nokia Lumia 820, πιστεύω το 8X είναι καλύτερο!

azriel84

Στην Ελλάδα δεν νομίζω να το δούμε κάτω από 660€ λόγω ΦΠΑ κτλ…βέβαια αν πέσει στα 500€ η τιμή του σε 3 μήνες σαν τα S III αλλάζει το θέμα 😛

Θανασης

πολύ ακριβό το 920 όταν προσπαθεί να πείσει και πολύ ακριβό το 820 όταν υποτίθεται ειναι μια light έκδοση… εκτός και αν η τιμή πάει με το μέγεθος οπότε για τέτοια θυρία που συγκρίνονται με tablet σε μέγεθος ίσως και να ειναι σχετικά καλή….

βασικά η Νοκια μάλλον νομίζει πως έχει άσσο στο μανίκι και ίσως αποδειχθεί πως έχει αν συνεχίσουν να την διαφημίζουν..

νίκος

Πάρε κόσμε! Τσάμπα πράμα! Τα κινητά έχουν φτάσει τις 240000 δρχ. Παραπάνω από ένα βασικό μισθό και όσο μια τηλεόραση πλάσμα 50+ ιντσών .
όσο και παθιασμένος με τα γκατζέτ που είμαι… δεν πρόκειται να ξανά δώσω τέτοια ποσα.
Εμείς οι καταναλωτές δώσαμε το δικαίωμα να φτάσουν οι τιμές σε αυτα τα επίπεδα.

ιωαννης

599 ακουσα και εγω για ιταλια,και 649 γερμανια….ελλαδα κλασικο το 699!κριμα ,γιατι το 920 ειναι κινηταρα,αλλα η nokia το χαβα της,νομιζει οτι θα μπορεσει ενα κοντραρει ενα iphone η ενα note II με ενα υποσχομενο λογισμικο!κριμα !

petros

Σωστός ο Νικόλας μια χαρά τα λέει !!! Τσάμπα πράμα !!!

πασχαλης

ειναι ακριβο δυστυχως…ωστοσο αν τυχον δε πιασουν,ψηνομαι για ενα μεταχειρισμενο..πολυ ομως..ισως το πιο ευχρηστο-smooth λειτουργικο

Kostas

Καλα εκει στην Νόκια αφού θάψανε το Symbian , κρεμάσανε τους αγοραστές των Windows 7.5 Mango , τώρα βγάζουνε κινητά που κοστίζουν 2 μισθούς οχι μόνο για την Ελλάδα αλλα και για όλη την Ευρώπη και Αμερική ….

Αντι να βγάλουν φτηνά και ανταγωνιστικά τηλέφωνα ώστε να “γεμίσει” η αγορά με windows phone όπως έγινε με το android , πάνε να συναγωνιστούν με το καλημέρα iphone και τετραπύρηνα Android !!

Λάθος κίνηση , πολύ λάθος !!! Ο μέσος αγοραστής δεν μπορει να διαθέσει τέτοια ποσα για κινητό τηλέφωνο , ποσο μαλλον για ενα λογισμικό καινούργιο που ακόμη φτιάχνεται

Πέτρος Π

Καλά όντως πανάκριβο είναι… Κατα τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν κινητά τηλέφωνα με τιμές μεγαλύτερες από 300 €… Όλο το θέμα έχει πλέον ξεφύγει και έχει καταντήσει γελοίο…. Εμείς οι καταναλωτές φταίμε που τους τα σκάμε…Γιατί δηλαδή να πρέπει να δώσω έναν ολόκληρο μισθό για ένα κινητό τηλέφωνο..? Αν δηλαδή κυκλοφορούσε με τιμή 299 € η ΝΟΚΙΑ θα έμπαινε μέσα? Και το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους υπόλοιπους κατασκευαστές…

andreas kor

Πολλα λεφτα για ενα υποσχομενο λογισμικο!!! Αν ειχε 450-480 τοτε κατι γινοτανε…

Μανος

Και γω πάντως άκουσα για Γερμανία στα 649Ε και Ιταλία στα 599Ε..

Ender

Αστειοτητες για τα ελληνικα και σε λιγο και για ευρωπαικα δεδομενα.

Τηλεφωνα-κοσμηματα δεν ειναι το μελλον στους mainstream καταναλωτες-πορτοφολια.

αν δεν τις ριξουν θα τη φανε.

χρειαζονται χρηστικα smartphones που θα κοστιζουν 300 ευρω για να ειναι προς καταναλωση. και θα κανουν επικοινωνια-ιντερνετ-πληρωμες- τραπεζικες πλατφορμες-αντζέντα-βιντεο-φωτο-μουσικη με μπαταρια τουλαχιστον 20 ωρων.

εκτος αν θελουν να ειναι στο 5 τα εκατο και να κλεισουν.

btw, μ αρεσουν τα wp8, δεν εχω σμαρτφοουν αλλα σε καποια αξονικα θεματα δε χρειαζεται…φαινονται πολλα..

giii

είναι πολλά τα λεφτά για windows phone!

tolkιen

Αν και γουσταρω πολυ WP (εχω και Lumia 900 cyan) θεωρω οτι κανανε μεγα λαθος. Πολλα λεφτα. Αν εκανε καπου 500 κατα την αποψη μου θα εκανε καλες πωλησεις. Τωρα δεν πιστευω. Θα περιμενω να δω πως θα πανε γενικα τα WP8 και Αμα πανε καλα και Οταν κατεβει λιγο η τιμη θα το αγορασω βεβαια απο Καναδα. Οχι απο ελλαδα τους κλεφτες.

Tony Cool

Γνωμη μου ειναι πως επειδη η nokia και η ms με αυτες τις συσκευες παιζουν λιγο πολυ το τελευταιο τους χαρτι μπας και ξεκολλησουν τα wp απο το 2-3% της αγορας θα επρεπε οι τιμες να ειναι πιο δελεαστικες.Γυρω στα 500+ για το 920 και στα 400 για το 820 να κανουνε ενα γερο μπασιμο τα wp ωστε μελλοντικα να εχουν επιτυχια και αξιωσεις.Καλως η κακως το 90% του κοσμου οταν θα σκασει κοντα 700 ευρω για κινητο θα το κανει για galaxy και iphone,οχι για lumia.Oχι πως ειναι οπωσδηποτε καλυτερα,απλα για πολλους και διαφορους λογους αυτα ξερουν,αυτα εμπιστευονται!Anyway,ο χρονος θα δειξει.

nikmour

Αν και θα ήθελα το 920. Μάλλον για HTC το βλέπω. Μάλλον δεν βλέπουν που πάει ο κόσμος και βάζουν αυτές τις τιμές.

Δημητράκης

Ολοι εσείς που κράζεται τη νοκια σε κάθε post, για τις τιμές τις, έχετε δώσει στο παρελθόν ενα 700άρι για να παρετε iphone. Και μαλιστα τα δώσατε σε μια εταιρία που πουλά πιο ακριβά από τις άλλες μόνο για λόγους marketing. Παιδια, κινητά με 700Ε υπήρχαν πάντα απλά τα τελευταία χρόνια έγιναν μόδα και status symbol και αντικείμενα πόθου. Για ποιο λόγο δεν ξέρω. Μην ξεχνάτε ότι για τους πειραματισμούς της η νοκια πληρώνει έρευνα και ανάπτυξη, πληρώνει σχεδιαστές. Ενώ εταιρίες όπως ειναι, η κατα τα άλλα αγαπημένη ΗTC και η apple, σερβίρουν λιγο καλύτερα χαρακτηριστικά στο ίδιο μινιμαλιστικό μαύρο καβούκι εδώ και χρόνια. Και μάλιστα σε μία εποχή που η μινιμαλιστική αισθητικη εχει παει περίπατο, μόνο υπαγορεύεται. Αυτό που με εξοργίζει εμένα είναι ότι εδώ και 5 χρόνια, η κινητή τηλεφωνία είναι στάσιμη – εκτός εάν θεωρείτε εξέλιξη τη βελτίωση του λογισμικού και του υκισμικού που αναπτύχθηκε για τη βιομξχανια των υπολογιστών πριν 10 χρονια – και αν θέλετε αυτό είναι το λάθος του καταναλωτη και οχι οι τιμες που παντα υπήρχαν σε αυτά τα επίπεδα. Συγγνώμη για την έλλειψη τόνων, αλλά η γραφή από κινητό με δυσκολεύει.

vaskaridas

@Δημητρακης , Δηλαδή η apple δεν δίνει στην έρευνα και ανάπτυξη όσο η νοκια θες να μου πεις; Έχεις υπόψιν σου κάτω απο το iPhone 5 τι έρευνες έχουν γίνει για να παρουσιάσει ένα τόσο καλοσχηματισμενο, λεπτό,ελαφρύ κινητό; Η νοκια έχει κάνει έρευνα στα wp8? τα δανείζεται!!! Και γιατί να της δώσεις 700 ευρώ; Τι παραπάνω θα σου προσφέρει απο το iPhone 5 με τα ίδια χρήματα; (Μιλάμε γι αυτούς που θέλουν να διαθέσουν αυτο το πόσο για κινητό)
Υστερα εάν δεν σε ενοχλει μου λες τι συσκευη έχεις; Εγω είμαι κάτοχος iphone4s πχ
Ευχαριστώ

Κώστας

Αν κ όλα μου τα τηλέφωνα (σχεδόν) ήταν ΝΟΚΙΑ η στασιμότητα της κ η ανικανότητα της να φτιάξει ένα smartphone της προκοπής με έκαναν να ψάξω για κάτι άλλο.Έτσι κατέληξα κ εγώ στην apple…Είμαι κάτοχος ενός iphone4 κ είμαι πλήρως καλυμμένος σε όλα (λογισμικό,κάμερα,δυνατότες,ίντερνετ,εφαρμογές εκτός απο μπαταρία).Η ΝΟΚΙΑ έβγαλε στην αγορά τα νέα windows phones κ πιστεύω μιας κ είναι μια νέα πρόταση θα έπρεπε να λανσαριστεί διαφορετικά κ σε διαφορετική τιμή.Δε μπορεί να μην υπάρχουν διαφημίσεις ούτε ένα Lumia να κανει 700€ γιατι με αυτά τα λεφτά όλοι θα προτιμήσουν iphone ή Samsung Galaxy που είναι εγγυημένα πλέον.Δεν έχω δοκιμάσει τα νέα τηλέφωνα της ΝΟΚΙΑ αν κ θα ήθελα γιατί φαίνονται ελκυστικά κ απο άποψη design κ απο τις δνατότητες τους.Στο θέμα των χρημάτων τώρα,εγω το κινητό το απέκτησα με λίγα χρήματα.Δε προκειται να έδινα ούτε να δώσω ποτέ ένα μισθό για οποιοδήποτε τηλέφωνο…Οι εταιρίες ας το σκεφτούν ξανά το θέμα…

Μιχαλης

Ρε παιδια πλακα μας κανετε σορρυ κιολλας? Ειναι ακριβο?? Σοβαρα μιλατε? Εχετε δει τι κανει? Εχει τη καλυτερη οθονη ποτε σε κινητο , τη καλυτερη καμερα σε σχεση με τα αλλα τα βαζει κατω ολα δειτε τα post του Engadget, τεχνολογια οθονης ακομα και με οδοντογλυφιδα τη χειριζεσαι, ασυρματη φορτιση, NFC, HD+ το refresh rate φτανει στα 60hz για να μην θολωνει οταν κουνατε τα tiles πανω κατω 32giga μνημη και ποσα αλλα και λετε οτι ειναι ακριβο? οταν περνετε iphone και δινετε 700+ και η μονη δικαιολογια ειναι το οικοσυστημα και οι εφαρμογες που εχει..που ζητημα ειναι να βαλετε 100+ στη τελικη και να χρησιμοποιείται τις 20..Τη μας λετε τωρα και ειναι ακριβο το 920???Μη μιλησω για ποιοτητα κατασκευης ενω για το 5 το μηλαρακι σας καθε μερα και καινουρια προβληματα απο ξεφλουδισμα χρωματος μεχρι χαραγμα πλατης μεχρι γραμμες περιεργες στην οθονη μεχρι το φακο της καμερας που μοβιαζει μεχρι διαροες απτο φως πλακα μας κανετε τωρα? Για ολα αυτα που κανει μια χαρα ειναι τα χρηματα του και αυτες ειναι καινοτομιες πανω σε κινητο οχι να πληρωνεις 700+ ευρω για πραγματα απλα αναβαθμισμενα σε σχεση με περσι. Ξυπνατε λιγο

Aggelos

@ ΜΙΧΑΛΗΣ καλά όλα αυτά φίλε μου αλλά μιλάμε για κινητό που προσπαθεί να πείσει τον αγοραστή και να καθιερωθεί στην αγορά …. Το iPhone και το GS3 έχουν δείξει τις περγαμηνές τους και το κάθε ένα για τους λόγους του έχει το κοινό του … Μου αρέσει πολύ το ΝΟΚΙΑ. 920το έχω πει και σε άλλο post και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι το μόνο που έχει να πει κάτι διαφορετικό αλλά για προϊόν που παλεύει να καθιερωθεί και για λογισμικό που ακόμα βελτιώνεται και ψάχνει να βρει ταυτότητα η τιμή είναι πολύ λάθος

Δημητρακης

@vaskaridas με καλυψε ο προγράφων Μιχάλης. Εγω χρησιμοποιώ htc desire, το παλιο δηλαδή και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αλλα δε σημαινει και κατι. Καταλαβαίνω την ανάγκη καποιου να υποστηρίξει την 700ευρη αγορά του, το έχω κάνει και εγώ, αλλά να βγαινει και να λέει ακριβο το πιο καινοτομο κινητο το θεωρω παραλογο. Το επιχειρημα εχω iphone 2,3,4,4s και ειναι τελειο δε λεει κατι. Οσον αφορα στο καλοσχηματισμενο, λεπτο και ελαφρυ κινητο που λες, αν στην εποχη που οι τεχνολογιες εξελισσονται ραγδαια, σου αρκει η ταχυτητα με την οποια η apple βελτιωνει τα κινητα της, τοτε περι ορεξεως… Αν δηλαδη κοστολογειται 700 Ε το “the coolest” iphone και οχι το “the best” nokia ετι να πω. Και με τα λογια αυτα λανσαρει η apple τα προιοντα της. Απο τον πρωτο ιλimac μεχρι τωρα. Δεν ειμαι γενικα αντιθετος με την εταιρια, μαλισταολυ θα ηθελα ενα ipad, ειμαι αντιθετος με τη λογικη “για να χτηπησεις το iphone οφειλεις να πουλας τουλαχιατον 150Ε λιγοτερα απο αυτο”. ΑΟποιος δεν θελει δεν το παιρνει και ξερω οτι εγω, για παραδειγμα, δεν θα το παρω. Αν διεθετα τα χρηματα ομως, θα το προτιμουσα για ολους τους λογους που ειπε ο Μιχαλης παραπανω. Ας μην το κουραζουμε αλλο ομως,… Συνέχεια »

nikmour

Παιδιά νομίζω ότι δεν μιλάμε λογικά. Για να πάρεις ένα κινητό υπάρχουν κάποια ερωτήματα που ο καθένας πρέπει να κάνει στον εαυτό του.
1) Αξίζει το 920 τα λεφτά αυτά? ΝΑΙ
2) Αξίζει τα περισσότερα λεφτά από το HTC ή Samsung? ΝΑΙ
3) Έχεις να τα δώσεις? ????????
Αυτό είναι το ερώτημα. Τώρα και αν αξίζουν αυτά τα λεφτά τα windows phone ως πρωτοεμφανιζόμενο λειτουργικά. Εγώ πιστεύω πως ΝΑΙ αλλά κάποιος άλλος μπορεί να απαντήσει διαφορετικά.

Tony Cool

Μιχαλη και nikmour,οπως πολυ σωστα λεει ο Aggelos απο πανω και εγραψα και εγω στο post no19,το θεμα δεν ειναι αν αυτα κινητα αξιζουνε αυτα τα χρηματα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.Κατα τη γνωμη μου τα αξιζουνε(θα ηθελα βεβαια πρωτα να δω την τελικη μορφη των wp8 αλλα οκ).Το θεμα ειναι οτι η συντριπτικη πλειοψηφια του αγοραστικου κοινου ουτε τις γνωσεις τις τρελες εχει πανω στην τεχνολογια και τις εξελιξεις ουτε την ορεξη να κανει και καμμια φοβερη ερευνα αγορας για να διαπιστωσει τις αρετες των lumia σε σχεση με τα galaxy και τα iphone.Για αυτον τον λογο και μονο πιστευω οτι χρειαζοτανε μια πιο εξυπνη τιμολογηση αυτων των προιοντων,ετσι ωστε να τα προτιμησει περισσότερος κοσμος και το ονομα lumia να αρχισει να γινεται πραγματικα δυνατο. Δεν θελω να ειμαι απολυτος βεβαια,αλλα πιστευω πως αν δεν το αλλαξουν αυτο δεν θα ξεκολλησουν συντομα απο τα ποσοστα που εχουν τωρα στην αγορα.

Δημητράκης

@Tony Cool. Ναι, δυστυχώς ό,τι και να λέμε εμείς, έτσι είναι. Η οικονομική κατάσταση επιβάλλει χαμηλότερες τιμές ακόμα και αν μιλάμε για ένα προιόν αψεγάδιαστο. Θα συμφωνήσω

nikmour

@Tony cool δεν με κατάλαβες. Αυτά που λες, έλεγα και εγώ με διαφορετικά λόγια. Φυσικά και έπρεπε η nokia να κάνει πιο έξυπνη τιμολογιακή πολιτική όπως έκαναν η HTC και η Samsung.

Voyager13

Πολλοί βλέπω εξακολουθείτε να βλέπετε τα smartphone και να τα συγκρίνετε βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών . Τι ειναι τα smartphone χωρίς τις εφαρμογές τους ; Τι ειναι ένας super υπολογιστής χωρίς προγράμματα ; Οτι ειναι και ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο για κάποιον που δεν ξέρει να οδηγεί . Ενα όμορφο παιχνίδι που δεν ξέρει τι να το κάνει . Ναι ειναι ακριβά τα lumia γιαυτά που προσφέρουν , οι ανταγωνιστές προσφέρουν πολυ περισσότερα , άρα για να ανταγωνιστείς πρέπει να έχεις πιο καλές τιμές .

KillBillG7

Κανένα προιόν κινητής τηλεφωνίας δεν αξίζει το κόστος απόκτησης του σήμερα!
Βλέπε διάφορα προιόντα τεχνολογίας laptops, HD τηλεοράσεις, tabs… Τι παραπάνω έχει να δώσει ενα smartphone αυτής της χρηματικής αξίας για να δικαιολογήσει το κόστος του? Τίποτα. Ψευδές κοινωνικό status ίσως… Με τα σημερινά δεδομένα οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που περνάμε, αλλά και τις επιδοτήσεις τών παρόχων που έπεσαν δραματικά (με τεχνάσματα τύπου cartel), οι τιμές θα έπρεπε να έχουν πέσει εξίσου…

Ender

τοσα λεφτα κανει ενα μηχανακι ρε παιδια. ελεος.

ή τρεις-τεσσερις μηνες σουπερμαρκετ για μια τετραμελη οικογενεια.

ποσο κολλημενοι ειναι καποιοι.

ο θεος ο ιδιος να ειναι, ενας μισθος για τηλεφωνο…ξερετε που ζειτε ?

κοιμουνται ορθιοι καποιοι χανοι- θυματα και οι αλλοι πωλητες – εταιριες τριβουν τα χερια τους.

ειναι και τροπος ο καταναλωτης να ριξει τις τιμες…

ξυπνατε

Andreas

Αν δεν βγει συσκευή wp8 στα 250-300 ευρώ δε βλέπω να έχουν καλές πωλήσεις..

vkrd

Ισα με 259 τα εδινα για το 920… ακου 650€!

Tony Cool

Και εγω για το 920 δινω μισο πεινιρλι,τον φιλαθλο που μολις διαβασα και ενα μιλκομπουκαλο σφραγισμενο!Παραπανω δε βγαινω μανα μου,με σφαζεις!
Ειπαμε ειναι ακριβα ρε παιδια αλλα μην το παρακανουμε!

GLeft

ειναι πολλα που ανεβαζουν την αξια της συσκευης. μονο και μονο τα υλικα θα κοστιζουν γυρω στα 150 €. αν βαλεις και το R&D τα λογιστικα εξοδα που εχει μια τετοιου μεγεθους εταιρια καθως και τα μεταφορικα (ταξιδευουν μισο πλανητη για να ερθουν εδω) οσο να ναι ανεβαινει το κοστος. επισης αν το βαλει πιο φτηνο ειναι ρισκο, γιατι ο αλλος θα πει οτι αν δεν κοστιζει οσο το iphone, δεν αξιζει οσο το iphone. πρεπει να βρει μια καλη πορεια η ΝΟΚΙΑ αλλιως θα γινουν τα ακριβα κινητα της σα τα ΒΒ, μονο για λιγους

vaskaridas

@ Δημητρακης Δηλαδή εσυ νοιάζεσαι για την μόστρα και όχι την ουσία! Αφού θες ένα κινητο που να μην πολυκυκλοφορει σε χέρια όπως το ιφονε, άρα θες την μοναδικότητα!

HTConeXuser

δηλαδη η Ιταλια που θα το εχει 600€ εχει μεγαλυτερη κριση?

panos13

Ακουω για μοστρες πιο πανω και το τι παραπανω εχει το Lumia 920 απο το Iphone 5 για να δωσει τα ιδια λεφτα. Απλα ειναι πολυ καλυτερο, ειναι η απαντηση.(Οθονη,καμερα,super sensitive,nfc,bluetooth και θα εχει πλεον και ενα mass-storage). Τι συγκρινουμε ρε παιδια? Το iphone σημαινει μοστρα! και οι περισσοτεροι που το εχουν δεν ξερουν γιατι το εχουν.

Xristos

Λοιπόν θα πω και εγώ την γνώμη μου, άλλο iphone άλλο lumia 920 ή μάλλον άλλο ios και άλλο windows 8. Για όποιον θέλει κάτι σε κάλη τιμή σε windows 8 είναι το htc8S στο expansys με 309 ευρώ μια χαρά τιμή! Τώρα αυτό που δεν έχουμε δει ακόμη απο κοντά είναι η ποιότητα των κίνητων, ακόμη δεν τα έχουμε πιάσει στα χέρια μας και για αυτό πιστεύω ότι είναι νωρίς να πούμε κάτι. Τώρα για την μόστρα που λέμε ποιο πάνω ο καθένας πιστεύω ότι αγοράζει ότι του αρέσει πιο πολύ και ας μην του χρειάζετε πχ και με αυτοκίνητο των 7500 ευρω την κάνουμε την δουλεία μας αλλά τι έχουμε……? Τέλος θέλω να πω πως τα γούστα πληρώνονται!!! Υπόψη απο κινητό έχω ένα Ε52 και ένα Ε65, τώρα θα ανέβω κατηγορία αλλά ακόμη δεν ξέρω….

nikmour

@panos13. Τα είπες όλα μέσα σε μία πρόταση (πέντε αλλά δεν πειράζει). Απλώς το 920 δεν έχει γίνει ακόμη κινητό για μόστρα ώστε να δώσει κάποιος ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τόσα πολλά λεφτά. Αλλα και κάποιοι που ξέρουν, απλώς δεν μπορόυν.

GiannisMix

@ Tony Cool λέει:
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 18:57
(…) Το θεμα ειναι οτι η συντριπτικη πλειοψηφια του αγοραστικου κοινου ουτε τις γνωσεις τις τρελες εχει πανω στην τεχνολογια και τις εξελιξεις ουτε την ορεξη να κανει και καμμια φοβερη ερευνα αγορας για να διαπιστωσει τις αρετες των lumia σε σχεση με τα galaxy και τα iphone.Για αυτον τον λογο και μονο πιστευω οτι χρειαζοτανε μια πιο εξυπνη τιμολογηση αυτων των προιοντων,ετσι ωστε να τα προτιμησει περισσότερος κοσμος και το ονομα lumia να αρχισει να γινεται πραγματικα δυνατο. (…)

/\/\/\/ Πάνω σε αυτό που αναφέρεις χρειάζεται το Marketing και η διαφήμηση. Γιατι πολύ απλά ούτε το iphone ηξερε κανείς οταν αφηνε την σειρά Ν της ΝΟΚΙΑ για να σκασει τα 700αρια 😉 φιλικά παντα /\/\/\/

GiannisMix

Παιδια συμφωνα με το Gsmarena η τιμη του ATIV S ειναι στα 550 στο βελγιο τη στιγμη που εκει το lumia 920 ειναι στα 600.
https://www.gsmarena.com/samsung_ativ_s_is_up_for_preorder_is_yours_for_710-news-4875.php

davetasos

Καλο κινητο το 920. Καλυτερο απο το iphone σιγουρα σε … σχεδον ολους τους τομεις. Αλλα δεν βλεπω να σχολιαζει κανεις το Windows store. Τι να το κανω το κινητο αν δεν εχει ουτε τις πιο βασικες εφαρμογες; Εκει παιζεται ολο το παιχνιδι. Ουτε πολλες εφαρμογες για ενημερωση εχει, ουτε πολλα παιχνιδια. Ετσι οσο και να μην το θελω παλι στο iphone θα καταληξω

Ir4klis

Σα λειτουργικό είναι γρήγορο, βολικό, σε 2 χρονών συσκευή(LG e900), με 3000 τραγούδια και μια σεζόν φριντζ όταν ανοίγει το media library δε σκαλώνει πουθενα. Στο browsing, ομαλότατο και απροβλημάτιστο.

AΛΛΑ, υπαρχει θέμα με τις εφαρμογές…
Λίγες, και συχνά ακριβές.
Πχ τα games. 6,49€? Που πάτε ρε? Με 6,49 αγοράζω 3 παιχνίδια PC στο steam.

Στον τομέα των εφαρμογών μου λέιπει αφάνταστα το Xperia Χ10 που είχα κάποτε ειδικά τώρα που βλέπω πόσο βελτιωθεί το μαρκετ του android(Gplay)

Κώστας

Παιδια όπως είπα κ πιο πανω εχω iphone 4 το οποιο απεκτησα συμπτωματικα κ το οποιο με καλυπτει απόλυτα σε ολους τους τομεις….Θεωρω πως η apple μενει πισω κ η αποδειξει ειναι το “νεο” iphone 5 που το θεωρω αποτυχια.όμως η ΝΟΚΙΑ που λατρευω σαν εταιρια πρεπει να κανει κατι να προσελυσει κοσμο.Με τετοιες τιμες πωλησεις κ χωρις ελευθερες εφαρμογες οπως εχει το appstore δε πας πουθενα.Σαφως το Lumia 920 τα σπαει όμως πρεπει να σκεφτουμε κ κατι αλλο…Αξιζουν τοσα λεφτα για οποιοδηποτε απο αυτα.Αν καποιοι μπορουν να τα αποκτησουν σε χαμηλοτερη τιμη με καποιο τροπο εχει καλως αλλιως αξιζει καποιος να δωσει 500-600-700€?Για μενα η απαντηση ειναι οχι.Κ μη ξεχασω τελος το iphone 5 π.χ κοστιζει σαν κατασκευη 157€ συμφωνα με αρθρα που διαβασα.Μεχρι τα 750€ βαλτε ποση ειναι η υπεραξια του κ ο αερας που πληρωνει καποιος…

Αποστόλης

Στο σχόλιο 8 ο Νίκος τα είπε τα πράγματα με το όνομα τους… Και μπράβο σου αδελφέ.
Δυστυχώς κάπου έχει ξεφύγει η κατάσταση. Πιάνω και εγώ τον εαυτό μου πολλές φορές να παρασύρεται.
Δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά του το συγκεκριμενο κινητο αλλα σίγουρα όλα τα κινητά και τα iPhone και τα galaxy και τα HTC κλπ… Οταν παλιώσουν στα 2 έτη μας δείχνουν τελικά πόσο πραγματικά κόστισαν στις εταιρείες. Αστεία πράγματα δηλαδή σε σχέση με την φρεσκαδουρα.

PeterPan

Εμένα τα windows phones δεν με εχουν πεισει ακομα για να δωσω τοσα λεφτα. Μπορει το κινητο να ειναι καλοσχεδιασμενο και το λειτουργικο ομορφο και γρηγορο αλλα το φτωχο σε εφαρμογες marketplace αποτελει πιστευω το μεγαλυτερο προβλημα. Θελει πολυ τρεξιμο απο την microsoft και την νοκια για να τραβηξουν developers.

Paris

WOW για πρωτη φορα μου αρεσει κινητο νοκια..μιλαω τα το κοκκινο κινητο της στα αριστερα της εικονας.. υπεροχες στρογγιλες γωνιες και γενικοτερα ωραιο Design 🙂 οι τιμες παλι τσουκτερες >_<

Tony Cool

PeterPan ετσι ακριβως ειναι.Δεν ειναι οτι εχουν λιγες εφαρμογες,(δεν εχει διαφορα αν εχεις 200,300 η 400 χιλιαδες εφαρμογες),ειναι οτι σχεδον ολες οσες αξιζουν εχουν απο διπλα τιμη,και συνηθως οχι ευκαταφρονητη.Και οταν στο android και το ios οι περισσοτερες ειναι δωρεαν (και καλως η κακως αν το ψαξεις λιγο ολες) πως γινεται να μην το δεις σαν μειονεκτημα;Αν γινουν μεγαλες αλλαγες σε αυτον τον τομεα το 920 πιθανοτατα θα ειναι το επομενο τηλεφωνο μου.Αν οχι θα περιμενει μερικα χρονια το reunion με τη nokia!

ορεστης

ερχεται huawei W1 στα 220€ για οσουν βρισκουν ακριβα τα υπολοιπα wp8… εγω εκει στοχευω!

Πέτρος Π

Καλά τα σχόλια του τύπου οτι δεν τα αξίζει τα 700 € επειδή δεν έχει αποδείξει ακόμα την αξία του σε σχέση με τα Iphone και τα Galaxy S, είναι τουλάχιστον άκυρα… Ποια αξία να αποδείξει όταν φαίνεται οτι από specs είναι σίγουρα ισάξιο, αν όχι και ανώτερο? Και ίσα ίσα επειδή είναι κάτι καινούργιο θα έπρεπε να είναι κάποιος διατεθειμένος να δώσει κάτι παραπάνω… Για ποιο λόγο δηλαδή να δώσει κάποιος 700 € στο Iphone, που βγαίνει εδώ και 3 χρόνια το ίδιο κινητό απλά με άλλο όνομα? Κανονικά η τιμή του θα έπρεπε να έχει πέσει στα 300 € εφόσον δεν φέρνει κάτι νέο!!

Goodys

Πεταμένα λεφτά

kostasbar

διαβασα στο internet οτι ολα ta windows phone τηα εχουν nokia maps ISXYEI KATI TETOIO? ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΗΤC 8 S Η S θα εχει και τα nokia maps?

Βασίλης

Συμφωνώ κι εγώ… ακριβές οι συσκευές, παρότι αξιοπρεπέσταστες, ειδικά για την Ελλάδα σε καιρό κρίσης. Είμαι βέβαιος ότι οι τιμές θα ξεφουσκώσουν σε λίγο αλλά και πάλι μέχρι ένα σημείο. Όποιος θέλει πιο φθηνές WP συσκευές θα πρέπει να στραφεί αλλού, καθώς αναμένονται αρκετά προσιτά μοντέλα.

Νότις

Το κινητό είναι τούμπανο! Φυσικά και στο πρώτο διάστημα κυκλοφορίας του, η τιμή που θα στοχεύσει η εταιρεία θα είναι στον ουρανό! Έτσι θα κλέψει και το πλεόνασμα του καταναλωτή που θα βιαστεί να το αγοράσει. Από και πέρα, ανοιχτή αγορά είναι, δόξα το θεό ανταγωνισμός υπάρχει άπειρος, φυσικά και θα ξεκινήσει να μειώνει την τιμή του λίγο λίγο.. Αυτό το παιχνίδι με πόλεμο τιμών θα ωφελήσει τον καταναλωτή, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι στο τέλος θα το δίνουνε και τσάμπα!

Πιστεύω πως τα Lumia, στον κόσμο των WP με την έλευση του 920 θα καθιερωθούν. Καλό θα ήταν δε, οι εταιρείες να δουν την πρακτική της Apple, που ναι μεν συμπεριφέρεται σα μονοπωλητής -βάζω οτι τιμή θέλω- αλλά στο after sale μέρος, ξέρεις οτι η συσκευή σου θα πάρει την κάθε ανανέωση λογισμικού σχεδόν σε ορίζοντα 3ετίας! (απόσβεση, κόστος/χρόνος χρήσης)

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για συσκευή Ναυαρχίδα της εταιρείας με την τελευταία τεχνολογία, καλορίζικο σε όποιον-α το αποκτήσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones featured Lumia Lumia 920

Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

Σήμερα θα θυμηθούμε ένα από τα αγαπημένα Windows Phone και στην κυριολεξία τη συσκευή που έβαλε τη Microsoft στον χάρτη.

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 7.5

Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.

Smartphones Nokia Nokia Smartphones Windows Phone 8

Το ακυρωμένο Nokia RX-100 με Windows Phone 8 και QWERTY

Την ώρα που η BlackBerry με το BlackBerry KEYone έστρεψε τα βλέμματα και πάλι στο QWERTY, μια νέα διαρροή μας δείχνει τα σχέδια της Nokia για Windows Phone το 2012, το οποίο είχε στόχο τους επαγγελματίες. Αυτό που ξεχωρίζει φυσικά στο κινητό είναι το QWERTY πληκτρολόγιο.