Nokia Lumia 920, Επίσημες φωτογραφίες και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

To νέο Nokia Lumia 920 είναι εδώ με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8, οθόνη 4.5 ίντσες τεχνολογίας LCD IPS με Pure Motion HD+ ανάλυσης 1280×768 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon S4 στο 1.5GHz, μνήμη RAM 1GB, κάμερα 8.7 Megapixel τεχνολογίας Pure View και μπαταρία 2000 mAh. Δείτε τις επίσημες φωτογραφίες και αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης και το μικρότερο αδερφάκι του το Nokia Lumia 820.

Nokia Lumia 920
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 8
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon S4 1.5GHz διπύρηνος
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.5 ίντσες, LCD IPS, Pure Motion HD+, 1280×768 pixels
Κάμερα: 8.7 Megapixel, Carl Zeiss, Pure View, Full HD video 1920×1080 pixels
Δεύτερη κάμερα: 1.2 Megapixel, HD video 1280×720 pixels
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB (+7GB SkyDrive)
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB, NFC, Wireless charging
Μπαταρία: 2000 mAh
Διαστάσεις: 130.3×70.8×10.7 χλστ.
Βάρος: 185 γρ.

, Nokia Lumia 920,  Επίσημες φωτογραφίες και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Nokia Lumia 920,  Επίσημες φωτογραφίες και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Nokia Lumia 920,  Επίσημες φωτογραφίες και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

52 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos13

Παιδια ειναι η γνωμη μου αλλα νομιζω οτι το κινητο ειναι πολυ μπροστα…

Vasilis_G

Αυτή η εμμονή να μην υπάρχει SD δεν την καταλαβαίνω….
Με τέτοιο τούμπανο φωτογραφική και με τέτοια ανάλυση βίντεο δεν θα ήταν υπερβολή λίγο παραπάνω χώρος…

Το Wireless chargeing είναι όντως καινοτομία….

panos13

Εχει Μicrosd.

Vasilis_G

Τότε μιλάμε πλέον μαζί με το ATIV S για τα πρ΄τα Ολοκληρωμένα High End Windows Phones…..
Σε μιά λογική τιμή θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμί…

Θανασης

Οι διαφορες απο το 820 ειναι πολυ μικρες δλδ καμερα pure view και wireless charging μηπως η nokia εχει κανει βλακια?? Εννοω οτι η διαφορα στη τιμη του 820 με το 920 θα ειναι αρκετα μικρη για καποιον που σκεφτεται να παρει τετοιο κινητο και θα προτιμησει το 920. Δεν ειμαι κατα της nokia γιατι αν και εχω htc οσοι με ρωτανε τι κινητο να παρουν καινουργιο τους ελεγα να περιμενουν τα καιννουργια lumnia με windows 8 η αν θελουν android htc.

petros

αν τωρινο lumia 900 κανει 599 αυτο θα κανει…………………….

ANDREAS

Έχω μερικές απορίες αν μπορεί κάποιος ας μου τις απάντηση σας παρακαλώ για το 920
1.τι είναι το curved glass που έχει το 920
2.Με BT στέλνει photo?
3.αντιχαρακτικι οθόνη έχει?
4.ηχείο μονοφωνικό είναι η stereo γιατί δεν το ανάφεραν?

Gabriel

Η Nokia στη σελίδα της δίνει: height: 130.3 mm, width: 70.8 mm & thickness: 10.7 mm και επίσης για την μπροστινή κάμερα δίνει ανάλυση 1280×960 pixels.

Θανασης

@ANDREAS

1. Εννοεί οτι το τζάμι πάνω απο την οθόνη δεν είναι επίπεδο όπως πχ στα iphone αλλά κάνει μια μικρή καμπύλη (φαίνεται και απο το βίντεο)

3. Φυσικά, έχει την καινούργια gorilla glass.

4. Αν και δεν είμαι σίγουρος αποκλείεται τέτοιο κινητό να μην έχει stereo ηχείο. Είναι σαν να πάρεις μια ferrari και να βάλεις ζάντες απο fiat seicento.

Αν κάνω κάποιο λάθος μην με σκοτώσετε.

@l3xandros JRMS*

Είμαι κατοχος iPhone 4s και ήρθε η στιγμή που θα αφήσω την apple για χάρη της Nokia&Microsoft.
Αν το iPhone 5 είναι κατώτερο τον προσδοκιών μου θα αποκτησω το πρώτο μου Windows phone 8 μιας και το Nokia Lumia 920 είναι παρα πολυ καλο !!!!
Το μόνο πράγμα που απομένει είναι μεγάλη υποστήριξη και πολλές εφαρμογές!!!!

kAr

ισως το ποιο ομορφο smartphone που εχω δει εως τωρα συνολικα.

frastgr

185 γραμμάρια βάρος; είμαστε καλά; πω πω παντόφλα!!!!!!

Θανασης

@@l3xandros JRMS*

Αλεξανδρε σιγουρα θα εχει υποστηριξει σε εφαρμογες γιατι θα ειναι κοινες μετα windows 8 pro και rt

MANOS

@Θανασης ασύρματη φόρτιση θα έχει και το 820 με το κατάλληλο καπάκι.
Επίσης οι διαφορες δεν είναι μονο αυτές που ανέφερες, διάβασε καλύτερα:
https://techblog.gr/mobile/nokia-lumia-820-official-specs-photos-57723/
🙂

Gabriel

cVlachakis:
Εγώ το είδα στη σελίδα του προϊόντος (https://www.nokia.com/global/products/phone/lumia920/specifications/). Στο Press Release αναφέρει πως είναι 1.2MP, που όντως 1280×960=1.22MP. 1280×720=0.92MP μόνο.

Νικος Σεριφος

Νομιζω πως μετα απο πολυυυυ καιρο που αφησα τα nokia για την apple, ηρθε η ωρα να ξαναγυρισω στα παλια. Πανεμορφο κινητο με υπεροχα χαρακτηριστικα. Θα εξαρτηθει βεβαια η αγορα του απο το νεο iphone και την τιμουλα του. Παντως μου “βγηκαν” τα ματια απο το κινητο.

Θανασης

@MANOS

Μάνο έχεις απόλυτο δίκιο. Το κατάλαβα ότι είχα κάνει λάθος μερικά λεπτά αφού το είχα γράψει το μήνυμα αλλά δεν ήθελα να γράψω και άλλο πάνω στο ίδιο θέμα και κουράσω. Ευχαριστώ πάντως που το διευκρινισες για τα άτομα που διαβάσουν το σχόλιο μου 🙂

Panagiotis Gr.

εάν η κάμερά του είναι τόσο καλή σε σκοτεινό περιβάλλον όσο δείχνει χαλάλι του τα 185 γρ σε βάρος! τουλάχιστον πιάνεις τηλέφωνο και όχι πλαστική Κορεάτικη ψευτιά

makis88

Θέλει πολύ ταλέντο για να μαντέψει κανείς την “τιμούλα” του iphone? 😛 Και αν έχεις iphone θα αξίζει να πάρεις το νέο για να έχεις μια γραμμή εικονίδια παραπάνω στο μενού? Τα νέα lumia είναι όλα τα λεφτά!

MEDS

Συγνώμη, αλλά είναι ιδέα μου ή αυτό ΔΕΝ έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από το SIII? Αναμενώμενα τα χαρακτηριστικά του.

ΑΡΗΣ

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει Winndows Phone συσκευή και δη κάποιο από τα Lumia 800 ή 900, ξέρουν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα κάνουν το 920 ίσως το πιο εντυπωσιακό κινητό από πλευράς απόδοσης, ευχρηστίας, σχεδιασμού. Αλήθεια, από τη στιγμή που θα πας σε Windows Phone συσκευή δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που ξαναγυρίζει σε κάτι άλλο. Το μόνο ίσως μείον ήταν η μέχρι τώρα κακή υποστήριξη από developerw διάσημων εφαρμογών στο λειτουργικό. Αν αλλάξει, θα μιλάμε για το καλύτερο κινητό αυτή τη στιγμή

Θανασης

@MEDS

Σε αντιθεση με τα android τα windows phone δεν χρειαζονται 4πυρινους με 1GB RAM για να τρεξουν smooth. Μιλαμε για διαφορετικο λειτουργικο->διαφορετικος κωδικας->διαφορετικες απαιτησεις. Να διευκρινησω πως δεν κανω συγκριση ποιο ειναι καλυτερο λειτουργικο απλα σου εξηγω για ποιο λογο εχει πιο αδυναμο hardware σε σχεση με το Galaxy SIII ή για μενα διαφορετικο hardware σε σχεση με το Οne X (γιατι στην Ελλαδα τα κινητα ειναι σχεδον τα ιδια με το One X να υπερτερει λογο επεξεργαστη. Το SIII με 2GB RAM δεν το εχουμε ακομα στην Ελλαδα οποτε ακυρη συγκριση αν εννοεις αυτο).

Φιλικα, Θανασης

andreas

Ξερουμε ποτε κυκλοφορει ? ετσι για να παρουμε μια γευση της τιμης του…
Και κατι αλλο…ποσα mAh ειναι η μπαταρια του iphone 4? ετσι απλα απο περιεργεια..παντως και μενα καλο μου φανηκε και αν το καινουριο iphone ειναι μαπα με βλεπω να τσιμπαω αυτο..

@l3xandros JRMS*

@ andreas η μπαταρία του iPhone 4 είναι   Standard battery, Li-Po 1420mAh

Γιαννης

Πολυ ομορφο κινητο αλλα πιστευω πως το αντιστοιχο Samsung Ativ S ειναι καλυτερο εννοειται οχι εμφανισιακα αλλα στ τεχνικα χαρακτηριστηκα κ οπως εχει αποδειξει η sammy θ εχει κ πλυ δυνατες επιδοσεις..

Solon

Κώστα στα επίσημα specs που δίνει η Nokia για το 920 λέει πως δεν έχει microSD slot αλλά 32gb ενσωματωμένη + 7gb στο sky drive. Επίσης γράφει πως υποστηρίζει δίκτυα LTE cat3 με 100mb/s download και 50mb/s upload!!! Το ίδιο και το 820!

Enzo

Φαίνεται πάρα πολύ δυνατό. Δεν με κάνει όμως να μετανιώνω που πήρα πρόσφατα το SIII. Μακάρι να πάει καλά γιατι από το ισχυρό ανταγωνισμό θα οφελειθούμε εμείς οι καταναλωτές…

azriel84

Έλεος, βγάζουν ένα υπερτούμπανο smartphone χωρίς να δίνουν τιμές και ημερομηνία κυκλοφορίας; Μετά αν τρελαθεί το νέο μήλο στις πωλήσεις θα ψάχνουν να βρουν τι φταίει…αν δεν έχεις έτοιμο για κυκλοφορία το μηχανάκι μην το παρουσίαζεις, simple as that.

Apo-delirium

Η NOKIA θα ειναι παντα πολυ μπροστα σε θεματα καμερας και φωτογραφικης μηχανης σε σχεση με αλλες μαρκες.

Panides

Αυτα που δειχνει το βιντεο ειναι τα windows 8;Αν ναι τοτε ποια ειναι η διαφορα με τα προηγουμενα;

Mandoctor

Δεν ξερω αν θα καταφερω να παρω το 920 η το 1520, παντως το επομενο smartphone θα ειναι Nokia λογω σχεδιασμου και οχι τοσο χαρακτηριστικων, αν και εδω τα εχουν καταφερει αρκετα καλα και σε αυτον τον τομεα. Περιμενα 6 μοντελα, αντεχω λιγα ακομα..

Και αυτα τα wp8 ρε παιδι μου, πιο smooth πεθαινεις!

George Kar

η οθόνη δεν είναι 1280χ720???

Νικος

:/

Οθόνη: 4.5 ίντσες, LCD IPS, Pure Motion HD+, 1280×768 pixels

Ντινος

Κάτι μου λέει ότι θα έρθει μια καλή απάντηση απο την apple την Τετάρτη (με το iPhone 5)

JohnWave

Πάρα πολύ όμορφο σε μαύρο ( άντε και σε άσπρο),μάπα στα άλλα δύο φανταχτερά χρώματα.Πολύ όμορφο design αλλά θα ήθελα να ήταν λεπτότερο.Super επίσης τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η κάμερα.Μοναδικό σοβαρό αρνητικό τα κλειδώματά του ( πχ ανικανότητα out of the box αναπαραγωγής αρχείων video) .Αν είχα χρήματα ίσως να ήταν η 1η φορά που θα δοκίμαζα windows κινητό.Πιστεύω πάντως πως στο εξωτερικό θα πάει πολύ καλά στις πωλήσεις.

Αυτή την παρουσιάση περίμενα για να δω αν θα υπάρξει κινητό που να ξεπεράσει σε ομορφιά το Oppo Finder.Αποτέλεσμα : Δεν την ξεπέρασε λόγω πάχους.

minas

για μένα η νοκια θα έπρεπε να πετάξη έναν τετραπύρηνο με 2gb ραμ..πολλή θα μου πιτε εισε υπερβολικός κ δεν χριαζετε για τα wp8 και ναι είναι αλληθια αλλά πλέον όλα τα λογισμικά λιτουργούν με πολλή μικρότερα χαρακτηριστικά χωρίς κανένα πρόβλημα..το θέμα είναι στο marketing γτ θέλουν να βγάλουν κ αλλά μοντέλα σε λίγους μήνες..αλλά ξεχνάνε το τη χασάν από πελάτες με το symbian κ τα wp7 και πολλή πλέον αγοράζουν ένα κινητό κ θέλουν να κράτηση 2 χρόνια..με τετραπιρινό κ 2gb ραμ θα κράταγε άνετα 2xronia κ λογικά στην κορυφή…κρίμα παντός ρε νοκια γτ πολλή θα ήθελα να ξαναγιρναγε η apple στα κολλέγια κ να δίνη ομιλίες!!

p.s η χρόνια είναι τον wp8 σε olaaaa!!

Γιάννης

Χρειάζομαι ζεστό παραδάκι 🙂

Νικος

Αυτη η εταιρεια ρε παιδι μου αποδικνυει περιτρανα οτι το κατεχει το θεμα με την κινητη τηλεφωνια και το 920 θα γινει μεγαλος ανταγωνιστης ολων των τοπ κινητων που και θα κυκλοφορησουν!
ΦΟβερο Design, Μοναδικο και επιτελους αρχιζουν και ανεβαινουν και οι οθονες! γιατι στο κατω κατω μια οθονη αγοραζεις! ε να μην ειναι καλη; το 480×800 δε παλευεται αλλο! ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑΑΑΑ! ΠΑΜΕ ΝΟΚΙΑ!

Panagiotis Gr.

@MEDS δες λίγο τα benchmarks από το Xperia T που έχει τον ίδιο επεξεργαστή και θα δεις πως εξαφανίζει το GS3 από την πρωτιά!
και εδώ για να δεις και τις φωτογραφίες που τραβάει. όχι μαυρίλα όπως GS3 & iPhone 4s
https://www.youtube.com/watch?v=jFhhBJ1URCg&feature=player_embedded

MEDS

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά δεν είμαι κάτοχος SIII. Η ερώτησή μου πήγαινε στο ότι ενώ υπάρχουν τόσοι ανταγωνιστές στα κινητά, όλοι τις ίδιες τεχνολογίες μας πουλάνε. Καμία εταιρεία δεν έχει κάνει Τ>Ο βήμα παραπέρα. Πριν βγει το κινητό όλοι γνωρίζαμε τι χαρακτηριστικά θα έχει. Μας δουλεύουν φυσικά και απλά μας πλασάρουν κάθε εξάμηνο και ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό…

Κωστας

Καλημέρα!
Να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς, το 920 και γενικά τα win8 θα υποστηρίζουν flash στον browser;

Κωστας

Και sorry για το διπλό post, εννοώ οι mobile συσκευές (κινητά και ταμπλέτες RT)

Panagiotis Gr.

@MEDS δηλαδή όταν λες όλες εννοείς όλες όλες; Γιατί προσωπικά τα αποτελέσματα στην κάμερα που έχουν τα Νοκια δεν τα έχω δει αλλού σε κινητό. όπως επίσης και κινητό που να έχει οθόνη αφής που να λειτουργεί και με γάντια. ούτε η καινοτόμος Apple δεν έχει κάτι τέτοιο!

Dimitris P.

Πραγματικά η νοκια είναι μεγάλος παίχτης στην τεχνολογία. Εκπληκτική σχεδίαση και γεμάτο απο καινοτομίες! Κρίμα που έχει τα παράθυρα αν φορούσε και ανδροειδές τώρα δεν θα μιλούσαμε για ανταγωνισμό στα smartphones! Πραγματικά τεχνολογικά και σχεδιαστικά είναι διαμάντι το κινητό..

Κώστας

Φαίνεται τρομερό το κινητό!! Νομίζω την χρειάζεται αυτήν την επιτυχία η εταιρεία (έχει καλούς οιωνούς για να το κάνει), ειδικά τώρα που για το πρώτο μισό του 2012 είδε χασούρα της τάξεως του 1 δις

LefteriS

Έχω μόλις βάλει πλώρη για το καινούργιο μου κινητό, το HTC Magic μου με εξυπηρέτησε επ’ άξια ως εδώ, καιρός για επιστροφή στη μαμά ΝΟΚΙΑ 🙂

Βασίλης High Tecker

Μάγκες, η Nokia φαίνεται ότι περίμενε τα W8 για να ξεκινήσει να φτιάχνει τηλέφωνα! Θα κάνει πολλές εταιρείες να τρέμουν. Τώρα είναι η στιγμή για την οποία προετοιμαζόταν από τότε που έφαγε -και φάγαμε όσοι το είχαμε- τη φόλα απο το symbian & το MeeGo! Αγοράστε μετοχές ΓΡΗΓΟΡΑΑΑ! XD

giokok

ειμαι κατοχος του xperia arc s και πραγματικα ειμαι ικανοποιημενος, αλλα απο την αρχη ηθελα wp κινητο και λογω δουλειας, το συγκεκριμενο πιστευω μακραν οτι καλυτερο εχω δει ολο το διαστημα, ειναι φοβερο και κατι για τα χαρακτηριστικα που φοβουντε μερικοι, να πω πως τα wp8 δεν χριαζονται τεραστια αποθεματα ram κτλ… ειναι ενα κλειστο λογισμικο που εχει στανταρ χρηση ram χωρις να κουραζει το κινητο, απο οσο ξερω μολις αρχισει να ζοριζεται κλεινει απο μονο του εφαρμογες που ειναι σε αδρανια για να μην τρωει κολλήματα κτλ….και τελος όλοι λενε για εφαρμογες κτλ πραγματικα πόσες εφαρμογες θα χρησιμοποιησει καποιος???? εγω προσωπικα μονο παιχνιδια gps fb mail καιρο office και εφημεριδες χρησιμοποιω και πιστευω ολοι πανω κατω το ιδιο….οποτε αυτο το παραμυθι με τις εφαρμογες ειναι καπως ανουσιο…..το κινητο τα εχει ολα εκτος απο τιμη μεχρι τωρα!!!!!!!

FarmaS

πολυ καλο κινητο!! αντε να ερθει Ελλαδα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.