Nokia Lumia 920 PureMotion HD+, Τα μυστικά της τεχνολογίας της οθόνης του

Η Nokia μας πληροφορεί για τα καλά της οθόνης του νέου Nokia Lumia 920 και συγκεκριμένα για την οθόνη του, η οποία εκμεταλλεύεται πλήρως όλες τις χάρες της τεχνολογίας PureMotion HD+. Αυτό σημαίνει ότι κάνει χρήση μίας οθόνης LCD IPS, με ικανότητα ταχύτατης αλλαγής των frames, ακόμα και όταν οι απαιτήσεις της εικόνας είναι μεγάλες.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας PureMotion HD+ είναι:
• Η οθόνη είναι πιο φωτεινή
• Η κίνηση της οθόνης φαίνεται πιο φυσική (60 frames per second χωρίς θολούρα)
• Η ευαισθησία της οθόνης είναι μεγαλύτερη (οι τύποι στη Nokia την έδειξαν να λειτουργεί με γάντια)
• Η ανάλυση είναι WXGA, με 768×1280 pixels και λόγο 15:9, περισσότερα από το iPhone 4 ( 640×960 pixels) και το Samsung Galaxy S3 (720×1280 pixels), με 332 pixels ανά ίντσα. (Το iPhone 4 έχει 326ppi).

, Nokia Lumia 920 PureMotion HD+, Τα μυστικά της τεχνολογίας της οθόνης του

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Τραγικό βίντεο…;

Γιώργος

Είδα ότι σύμφωνα με κάποιες αναφορές το 920 κυκλοφορεί στα μέσα Οκτώβρη στην Ευρώπη με τιμή 600 και το 820 δύο εβδομάδες αργότερα με τιμή 450.Βέβαια στη Ελλάδα θα αργήσουν παραπάνω από ότι φαίνεται.

Panos7GR

Χμμμ… Δεν έπρεπε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από την Nokia! Μπορεί να άργησε αλλά έκανε αίσθηση. Ίσως το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια. Φοβερή οθόνη φαίνεται, όμως περιμένουμε τους επόμενους μήνες Extreme test από το Κώστα για να δούμε στην πράξη ποσά απιδια βάζει ο σάκος! 😉

Υ.Γ.: Η περισσότερη ευαισθησία στην οθόνη θα έγινε λόγω των καιρικών συνθηκών που έχουν στην Φιλανδία. Με τόσο κρύο όλοι με γάντια θα είναι, λογικά (υποθέτω, πάντα, γιατί δυστυχώς δεν έχω πάει ποτέ Φιλανδία ή γενικά προς Σκανδιναβικές χώρες, αν και θα ήθελα πολύ). Οπότε αυτή η ευαισθησία ήταν απαραίτητη.

Φινλανδός διανοούμενος

Ναι, είναι σημαντικό χαρακτηριστικό για όσους μένουν στις Βόρειες χώρες. Όταν η θερμοκρασία είναι μεταξύ -20 και -40 είναι εξαιρετικά επίπονο να βγάζεις τα γάντια απλά για να απαντήσεις σε μια κλήση, ή να βρεις εναν απλό αριθμό στο κίνητό σου, και αυτό το πρόβλημα δεν ύπηρχε παλιά, προς της εποχής των οθονών αφής.

Γιωργος

Ωραίο αυτό με τα γάντια!

Σταυρος

Παιδιά εγώ που έχω πάει Φινλανδία ήταν το κρύο τσουχτερό… τότε βέβαια είχα κινητό με πλήκτρα αλλά φανταστείτε και με γάντια πάγωνε το χέρι και δεν μπορούσα να τα πατήσω πόσο μάλον την οθόνη αφής.. Για το 820 που θα είναι οικονομικότερο οι κριτικές είναι καλές? γιατί σκέφτομαι να το πάρω.. το 920 είναι απλησίαστο στα 600 αλλά και σαν τεχνικά χαρακτηριστικά και σαν εμφάνιση είναι πιο καλό!!

nick

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ότι συγκρίσεις smartphone γίνονται με VS το Iphone??. Τυχαίο δεν νομίζω.

Γιατί μήπως, λέω μήπως είναι ακόμα η ναυαρχίδα των smartphones και θα συνεχίσει να είναι για καιρό ακόμα? Την τετάρτη o Cook θα μας παρουσιάσει το Iphone 5. Λέω μήπως θα ξεσκιστεί να πουλάει το καινούριο Iphone όπως τα άλλα?

Όχι όχι δεν είμαι Apple fun ένας android user είμαι με HTC Sensation. Απλώς θέλω να τονίσω ότι το Iphone ανήκει σε άλλη κατηγορία χρηστών.

Οσω για την οθόνη του Lumia 920 φενεται πολύ καλή φτάνει να την δούμε απο κοντά ομως οταν κυκλοφορίσει

taspao

πράγματι το αι φόουν είναι γι άλλους χρήστες!για ματαιόδοξούς κι επιδεικτικούς!γιατί συνεπάγεται κύρος κι χρήματα αφού είναι τόσο ακριβό κι αγοράζεται από επώνυμους παρ ότι είναι πλαστικούρια

kostaszx

@taspao το iphone είναι πράγματι για άλλους χρήστες, κατά τη γνώμη μου αυτούς που θέλουν αυτό που λέμε “it just works”. Υποβιβάζοντας τους δεν καταφέρνεις τίποτα από το να boostαρεις τη δική σου αυτοπεποίθηση, εθελοτυφλώντας στο ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Πριν χαρακτηριστώ fanboy, να τονίσω πως είμαι χρήστης Galaxy Nexus και δε θα το άλλαζα με iphone για κανένα λόγο – έτσι απλά γιατί το iphone δεν είναι για μένα αλλά κατανοώ πως έτσι όπως είμαι εγώ, είναι άλλοι τόσοι που προτιμούν το iphone. @nick ξεφεύγοντας και άλλο από το νόκια, απαντάω στην ερώτησή σου ( που μάλλον ήταν ρητορική αλλά τέλος πάντων ) “Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ότι συγκρίσεις smartphone γίνονται με VS το Iphone ??. ” Αυτό γίνεται επειδή το κόμπλεξ μας είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ κάποιο smartphone να είναι καλύτερο από το δικό μας-έτσι όλοι πάνε και λένε το κινητό μου είναι καλύτερο από το iphone- το iphone σου δεν πιάνει μια μπροστά στο android μου κτλ κτλ. Τόσο μη αντικειμενικά σχεδόν όσο δεν πάει… Μη μακρολογώ, ( τώρα το θυμήθηκες θα μου πείτε και θα έχετε και δίκιο ) πάνω στο θέμα του νόκια όντως έχει μία… Συνέχεια »

Timotheos

τα 2 καινούρια τηλέφωνα είναι όντος καταπληκτικά. Αλλά….. το 920 είναι 185 gr Δεν έχει ραδιόφωνο, και τέλος δεν παίρνει κάρτες επέκτασης.

Αποστόλης

Συνήθως το καλύτερο smartphone είναι αυτό που ανακοινώνεται τελευταία… είναι πολύ κουτό από μέρους μας να αναλωνόμαστε σε διαμάχες προιόντων που μετά από μερικούς μόλις μήνες θα είναι σε δεύτερη μοίρα από κάτι καινούριο.
O καθένας διαλέγει το κινητό που τον εκφράζει και τον ικανοποιεί, είτε από οικονομικής πλευράς, είτε από design, είτε από hardware, είτε από software.
Αν ανοίγαμε μια κουβέντα για αυτοκίνητα θα έπεφτε πολύ γέλιο… 😛
Δηλώνω fan της τεχνολογίας και πιστέψτε με … μια και έχω γυναίκα Φινλανδέζα, από πρώτο χέρι σας λέω, έχουν “φουσκώσει” πολύ (πάλι) με τα νέα τους windows phone.
Εμένα μου αρέσει πολύ σαν νέα πρόταση… θα δείξει το μέλλον. Προς το παρόν πήρα tzampantan το SGS3 32GB … από αλλαγή εταιρικού πακέτου και λόγω κρίσης με βλέπω μια τουλάχιστον διετία με αυτό.
Μην τον απαξιώνετε τον Φινλανδό … είναι παλιά καραβάνα… 😉

iceman(the original)

ειναι πολλα “θεματα” που παραλειποντε θες απο βιασυνη ή οτιδηπωτε αλλο, αλλα : το 920 μπορει να μην εχει καρτα μνημης αλλα εχει usb on the go που σημαινει πως με ενα απλο καλωδιο συνδεεις οποιοδηπωτε φλασακι ακομα και σκληρο δισκο( το iphone δεν υποστηριζει κατι τετοιο μενει με αυτα που εχει) 2) ραδιο θα υπαρξει σαν εφαρμογη οπως στο n9….(το iphone εχει;)… και για να μην νομιζετε πως ειμαι windows fan boy , εχω νοκια 808 στο οποιο “φοραω” καρτα μνημης 64 gb(microsdxc) ΝΑΙ το 808 διαβαζει exfat -δεν το ανααφερει η νοκια ΚΑΙ λεει πως περνει μονο μεχρι 32….-σε πληρες σκοταδι με φλας και λειτουργια υπερεστιασης κανει την νυχτα,….μερα, το 920 δεν του φτανει ουτε στο ελαχιστο στις φωτο και το βιντεο!!! οποτε αφηστε πρωτα τα κινητα να ερθουν, να τα δουλεψετε και μετα να λεμε οτι μας κατεβει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.