Nokia Lumia 920, Ποια θα είναι η τιμή του;

Από τις αντιδράσεις σας και τα σχόλιά σας εδώ στο Techblog έχω παρατηρήσει ένα μεγάλο ενδιαφέρον και μια προσμονή για το νέο Nokia Lumia 920. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο όνομα της Nokia που μπορεί τόσο να μας έχει πληγώσει ψάχνοντας τον βηματισμό της στη νέα εποχή των smartphones όμως εξακολουθεί να είναι αγαπημένο ή στο διαφορετικό που αναμένεται να φέρει το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8. Ίσως και οι δύο παράγοντες μαζί!

Εχθές δημοσιεύσαμε πληροφορίες για την εκτιμώμενη τιμή του επίσης φρέσκου HTC 8X με Windows Phone 8 που σύμφωνα με το ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys είναι 500 ευρώ.

Η ιστοσελίδα WPCentral σημειώνει ότι σε γερμανικό ηλεκτρονικό κατάστημα το 8X έχει 550 ευρώ και το Lumia 920 έχει 750 ευρώ. Αν λάβουμε ως σωστή την τιμή του Expansys για το HTC 8X (500 ευρώ) με αυτή τη λογική το 920 βγαίνει 50 ευρώ κάτω δηλαδή 699 ευρώ.

Μπέρδεμα! Anyway, πως σας φαίνεται αν το Lumia 920 κοστίζει 699 ευρώ; Ποια πιστεύετε εσείς ότι θα είναι μια καλή ανταγωνιστική τιμή για αυτά που προσφέρει;

• Τεχνικά χαρακτηριστικά: Nokia Lumia 920 εναντίον HTC 8X
• Τεχνικά χαρακτηριστικά: Nokia Lumia 920 εναντίον Samsung ATIV S

, Nokia Lumia 920, Ποια θα είναι η τιμή του;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Και ύστερα λένε πως η apple είναι Φαρμακειο!!! Γιατί να πληρώσω τα ίδια με ένα κινητό που ψάχνει τον βηματισμό του και να μην τα δώσω στην σιγουριά;

Mixalis

Περιμένω πως και πως να ανακοινωθεί και επίσημα η τιμή του NOKIA LUMIA 920 αλλά αν κάνει όντως 700 ευρώ να το χαρούν μόνοι τους.
Είπαμε, αγαπάμε NOKIA και θέλουμε να την στηρίξουμε και αναμένουμε πως και πως τα WP8 (εμείς οι ευχαριστημένοι χρήστες των WP7.5) αλλά με τέτοια τιμή δεν πας πουθενά ρε φίλε, πως να το κάνουμε;
Αν θελουν να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό να το βγάλουν σε ανταγωνιστική τιμή. Δε μπορεί να θέλουμε την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

panos13

Βγάλανε ένα όμορφο, και με αρκετές καινοτομίες τηλέφωνό αλλά αν έχει αυτήν την τιμή άπλα υπογράφουν την καταστροφή τους. Προσωπικά δεν νομίζω να είναι αληθές. Δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι τόσο βλάκες… Καλό θα ήταν επιτέλους η Nokia να μας πεις ποια θα είναι η τιμή τους να ησυχάσουμε.

kostasbar

συμφωνω με τα παραπανω σχολια υπαρχει κοσμος που αδημονει για αυτη τη συσκευη και ειναι ετοιμος να μεταπηδησει απο αλλα λειτουργικα…τωρα ειναι η ευκαιρια της ΝΟΚΙΑ αλλα απο την αλλη ποσο χαμηλα να κοστολογησει την ναυαρχιδα της? αν η τιμη ειναι κοντα στο iphone θα κανει τεραστια πατατα απο την αλλη αν ειναι 500-550 ευρω θα κανει τρελες πωλησεις και θα μπουν πολλοι στα wp8 το οτι δεν εχει ανακοινωσει μεχρι στιγμης την τιμη πιστευω οτι σταθμιζει τους παραγοντες ποσο θα κοστολογησει την ναυαρχιδα της και σε τη τιμη θα τοποθετησει το 820

Solon

Δυστυχώς πιστεύω πως αυτή θα είναι η αρχική τιμή του 920. Γύρω στα 700 ευρώ. θα πέσει όμως μετά από 3 μήνες 50 ευρώ ως συνήθως. Που θα το ήθελα; Στα 599 αρχική.

kostantinos99

Όπως είπαν και άλλοι η Νοκια θα υπογράψει την καταδίκη της αν ισχύει η τιμή αυτή. Και καλά θα πάθει αφού θέλει να είναι τόσο πλεονέκτης.
Αν το παίξει έξυπνα όμως μπορεί να έχει τρελή επιτυχία αφού και τα δυο της νέα κινητά τα σπάνε.
Προσωπικά είναι η μονή φορά που περιμένω τόσο πολύ ένα κινητό, όχι τόσο όμως ώστε να γίνω isheep! 😉

Κωστας

Προσωπικά νομίζω, ότι θα πωληθεί σχετικά ακριβά. Ειδικά αν τώρα το lumia 900 πωλείται στα 599 από παρόχους και μεγάλες αλυσίδες.

nikmour

Σε ένα, επίσης γερμανικό site, κοστίζει 599 Ε

https://www.cyberport.de/smartphone-und-foto/smartphones/A401-25J/nokia-lumia-920-gelb.html
Θα αλλάξουν πολύ οι τιμές μέχρι να έρθει. Εγώ πιστεύω ότι θα κοστίζει 550Ε.

fanis

γιατι να το δωσουν 500 αφου ξερουν οτι και με 700 θα πουλησει? οεο

azriel84

Η Nokia πάει για μεγάλο μπάσιμο με ένα καταπληκτικό κινητό και ένα πολλά υποσχόμενο λειτουργικό σύστημα. Και τι κάνει; Παρουσιάζει το Lumia 920/820 και ΔΕΝ δηλώνει τιμές και διαθεσιμότητα με το iPhone 5 να είναι προ των πυλών. Και τώρα, αντί να κάνει κίνηση ματ και να το δώσει ~550€ άντε 600€, μικραίνοντας το περιθώριο κέρδους αλλά αυξάνοντας τις πιθανές πωλήσεις τι κάνει; Το βγάζει (αν ισχύουν οι φήμες) στην ίδια τιμή με το iPhone 5 (που τα iPhone έχουν 5 χρόνια στην αγορά και φανατικό, ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΑΤΟ κοινό) και 200€ πάνω απ’την τωρινή τιμή του S3 στην Ελλάδα (skroutz) με επίσης φανατικό κοινό και ένα Android 4.1.1 καλύτερο από ποτέ.

Είναι σοβαροί;

Xristos

αν η τιμή ειναι αυτή πολύ λυπάμε περιμένω και εγω να τι δω για να αποφασισω τι να πάρω αλλα εαν πάει όσο το iphone 4s αστο….. (όχι ότι δεν θα είναι καλό αλλά σε 5 μήνες θα χάσει αρκετή αξία)

Teo

Ένας φίλος ποιο πάνω λέει..”Βγάλανε ένα όμορφο, και με αρκετές καινοτομίες τηλέφωνό..”
Ποίες καινοτομίες έχει..
1oν..δεν δέχεται κάρτες SD
2oν..τραβάει νυχτερινές λήψεις με μέσο εστίασης το flash(δηλαδή αν θέλουμε να τραβήξουμε μια φωτογραφία και να μην μας καταλάβουν σε σκοτάδι..?) τι γίνετε..Flash 😛
3ον..έχει ασύρματη(επαγωγική) φόρτιση όταν αυτό έχει παρουσιαστεί εδώ και πολύ καιρό(έως πρόσφατα σε ναυαρχίδες εταιριών)..ξέχασα κάτι..?
A,ναι..και του προσθέσανε 50-60 γραμμάρια(έτσι,για να λένε ότι είναι “ποιοτικό”).
Kαι θέλουν και ένα σκασμό λεφτά..Sorry δεν θα πάρω!

JohnWave

Στα 650,00 το κόβω να έρχεται το 920 ρίχνοντας παράλληλα την τιμή του 900 στα 500,00.Το μπαμ τιμής για Windows 8 phone θα το κάνει λογικά η Huawei σε λίγο καιρό και αν το κινητό της έχει ωραίο design θα σκίσει.

Ιωάννης

Ειμαι ανάμεσα σε αυτο και το note 2 περισσότερο, αν κα σαν επιλογες θα μπορούσαν να ειναι το s3,xperia T και iPhone 5
Το note λένε θα εχει 699,Το νοκια με αυτήν την τιμή θα εξαφανιστεί με το που βγει στην αγορα…599 καλα ειναι!

nikmour

Teo , συγνώμη αλλά δεν ξέρεις τι λες!
1) Ούτε το iphone έχει sd αλλά πουλάει σαν τρελό (δεν μου αρέσει για να εξηγηθώ) και σου δίνει 7 GB στο skydrive.
2) Ποιος μίλησε για flash? Οι φωτογραφίες που βγήκαν στην δημοσιότητα και το συγκρίνουν με άλλα κινητά, είναι χωρίς την χρήση του.
3) Το lumia 900 πιο thick κατά 8 mm (10.7 mm vs 11.50mm) αν και βαρύτερο κατα 25 gr όχι 60.
Ας καταλαβαίνουμε γιατί μιλάμε και μετά να postάρουμε.

PaCmAn30

Πιστεύω ότι στα 599€ θα πουλάει σαν τρελό αλλά νομίζω ότι γύρω στα 650€ θα έχει τελική τιμή. Βέβαια και στα 699€ θα πουλάει και αν σκεφτεί κάποιος μόνο τους χάρτες και την φωνητική πλοήγηση που είναι δωρεάν για πάντα το έχει κάνει απόσβεση σε κάνα 2μηνο, αν βέβαια χρησιμοποιείς αυτές τις λειτουργίες σε σχέση με κάποιο άλλο κινητό. Γενικά φαίνεται ότι είναι μια πάρα πολύ καλή συσκευή και θα είναι κρίμα αν δεν τα πάει καλά. Φίλε Τeo 1. Το 90% των κινητών πλέον δεν δέχονται κάρτες microSD. Δεν είναι καλό όμως αυτό συμβαίνει. 2. Σε όσα κινητά έχω προσπαθήσει να κάνω εστίαση νύχτα χωρίς φλας δεν έχει καταφέρει σχεδόν ποτέ να εστιάσει σωστά και όταν τα κατάφερνε να ήταν το πολύ 1 στις 5, πολλές φορές ακόμα και με φλας δεν εστίασε σωστά. (εμπειρία από το iPhone 4 που είχα μέχρι πριν λίγο καιρό, One X, xperia Arc και iPhone 4s από φίλους. Και μιας και αναφέρομαι στην κάμερα, ο οπτικός σταθεροποιητής δεν είναι καινοτομία? Ναι ΟΚ μπορεί τα βίντεο να ήταν ψεύτικα αλλά νομίζω ότι σε όλες τις αντίστοιχες παρουσιάσεις οι φώτο βίντεο δεν είναι ”straight from the device” που λένε και αυτοί, και ακόμα και να… Συνέχεια »

vasilios

ενταξει μωρε δεν ειναι και ακριβο….οσο δυο μηνιατικα απο το ταμειο ανεργιας,,,,

makis88

@vasilios όποιος τα έχει και όπως τα έχει τα δίνει, κανείς δεν θα το πάρει με το ζόρι! Όλες οι ναυαρχίδες κοστίζουν λίγο πάνω λίγο κάτω, αλλά κοστίζουν! Και όταν τις τιμολογούν δεν υπολογίζουν οτι κάποιοι στην Ελλάδα ακόμα και με ταμείο ανεργίας θέλουν σόνυ και καλά να κάνουν μόστρα! 😛

kostasbar

600 ευρω απο το https://www.cyberport.de/smartphone-und-foto/smartphones/A401-25J/nokia-lumia-920-gelb.html και 450 το 820 μου φαινονται αρκετα αμα μεχρι τα χριστουγεννα πεσουν 100 ευρω το καθενα τοτε αξιζει η αγορα

Βασίλης

Ωπα παιδιά! Κόψτε! Αν το 699 είναι ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ (δεν υπάρχει πιο ακριβό κινητό), τότε το iPhone που το κατηγορούσαμε, είναι τζάμπα! Επειδή είναι κου***δα, μεγάλο και τρέχει windows, μπορεί και να έδινα 380-400 ευρώ. Σε καμία περίπτωση παραπάνω…

vasilios

makis88 εν μερει θα συνφωνησω σαυτο που λες αλλα παντα υπαρχει ενα αλλα….η τιμη αυτη ειναι για ενα κινητο-α που το λειτουργικο του τωρα ανθιζει και ειδικα σε σχεση με το αντροιντ και το ιος ειναι σε προεφηβικο σταδιο…καπου αναφερθηκε οτι ακομα το lumia900 πωληται 500 ευρω…δεδομενου οτι η νοκια θελει να αποκτησει μεριδιο στην παγκοσμια αγορα το να σου δινει ενα κινητο εστω και ναυαρχιδα οπως λες στη τιμη των 650 ευρω ε τοτε νομιζω οτι πολλοι θα το σκεφτουν λιγο παραπανω..ειδικα μετα το fail που εκανε μικρομαλακη να μην αναβαθμισει τα προηγουμενα windows mobile και απλα να δωσει μια ενισχυμενη εκδοση των 7,5..να σου θυμισω οτι οι αντιστοιχες ναυαρχιδες αλλων λειτουργικων εχουν υποστηριξη πλην ελαχιστων εξαιρεσεων πλην ελαχιστων εταιρειων και παιρνουνε τουλαχιστον 2 μην πω 3 αναβαθμισεις…η νοκια πουλησε το lumia 900 σχετικα ακριβα και πολλοι περιμεναν να παρει w8 αλλα παπαλα,,εξαλου ποιοτικα ειναι και τα htc και μαλιστα η ναυαρχιδα της στα w8 κοστιζει οσο το 820 της νοκια..ε οσο και να το πεις ειναι μια υπολογισιμη διαφορα…

Johnk

Πριν απο μια ώρα έγινε προπαραγγελια το lumia920….το κινητό ειναι αλλού λέμε..

markos

Περιμενω αυτο το τηλεφωνο, απο τοτε που πρωτοειδα το Nokia 900. Ημουν σιγουρος οτι το επομενο μοντελο θα ειναι κατι δυνατο. Εχω ηδη το Lumia 800 και μπορω να πω οτι παρα την γκαφα με την προβληματικη μπαταρια, μου αρεσε πολυ σαν τηλεφωνο.
ΟΜΩΣ: Τα 700 μου ευρω δεν θα τα δουν ποτε. Λυπαμαι, αλλα αν ειναι αυτη η τιμη, εχει και αλλου πορτοκαλιες…(Βλεπε HTC).
Παρολο που θελω να πιστευω πως θα ειναι εξυπνοτεροι και ανταγωνιστικοι, οι τιμη του Surface, μας αφησε κακο παραδειγμα…Τα παιζουν ολα για ολα με το Windows 8 και αν δεν ειναι ανταγωνιστικοι, θα εχουν μεγαλο προβλημα.

mariam

Μην ξεχνατε,δεν υπαρχει μονο η νοκια(που εμενα δεν μαρεσει καθολου)Μπορειτε να βρειτε το Huawei Ascend W1 μονο με 197 ευρω και ειναι μια χαρα Windows Phone.Η τιμη του ειναι ανταγωνιστικοτατη και σιγουρα θα κανει τρελες πωλησεις γιατι σε σχεση με τα αλλα κινητα παρεχει ανταξιες ή και περισσοτερες δυνατοτητες και εχει μια τιμη πανφθηνη που εχουν τα αντροιντ..Ενταξει,τωρα η νοκια εχει κανει βλακεια αλλα δεν συμφερει να δωσεις 700 ευρω σε ενα κινητο που ισως δεν κρατησει ενω αυτο με 200 περιπου κι αμα χαλασει (Ιπου δεν το νομιζω) δεν θα εχεις ξοδεψει μια περιουσια!!Αλλο υπεροχο κινητο με λειτουργικο Windows Phone8 ειναι το HTC Windows Phone 8S.Εγω προσωπικα αυτο θα επερνα γιατι η HTC σαν εταιρια σου χαριζει πολλα πλεονεκτηματα και βρισκεσαι μπροστα και μονο 197 ευρω δηλαδη σαν το Huawei Ascend W1.Δεν γινεται να κολλαμε μονο σε μια εταιρια διοτι μπορουμε να βρουμε κινητα καλυτερα και σε προσιτες τιμες..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.