Nokia Lumia 920, Βάλτε χρώμα στη ζωή σας και ξεχάστε το iPhone

Όσους περιμένουν στην ουρά για να αγοράσουν πρώτοι κάθε ένα νέο iPhone σατυρίζει η Nokia και τους προτείνει να αλλάξουν βάζοντας χρώμα στη ζωή τους με το δικό της Lumia 920. Το διαφημιστικό βίντεο είναι ωραία σχεδιασμένο και έχει πλάκα όμως θα σταθώ σε δύο σημεία που νομίζω ότι είναι fail και ακυρώνουν ολόκληρη αυτή τη “χαρούμενη” διαδφήμιση.

Πρώτον δεν θα έπρεπε να δείχνει ότι τα Apple fanboys “τα σκάνε” για να αγοράσουν το iPhone γιατι και το Nokia Lumia 920 θα κοστίζει πάνω από 600 ευρώ. Δεύτερον με μια θήκη αλλάζεις σε ότι χρώμα θες το iPhone και οποιοδήποτε άλλο κινητό. Άρα μήπως αλλού θα έπρεπε να σταθεί η Nokia; Στα πιο σοβαρά;

, Nokia Lumia 920, Βάλτε χρώμα στη ζωή σας και ξεχάστε το iPhone

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

Πραγματι! Ειδικα το iphone επιλεγεις οτι θηκη γουσταρεις και το μεταμορφωνεις! Το lumia αν το παρεις και κιτρινο ειναι πολυ δεσμευτικο! Ασε που για να βρεις την ποικιλια των θηκων του iphone ουτε με σφαιρες! Τωρα για τα χρηματα αφου τοσα πρεπει να σκασουν τα ανθρωπακια και για το lumia, δεν κανει και 300 ευρω!! Θα μπορουσε να εστιασει στο λειτουργικο πιο πολυ γιατι και στην καμερα δεν εχουν τεραστιες διαφορες

Goodys

Μπούρδα το διαφημιστικό όπως και αυτό της Samsung.

Με το να επιτίθενται σε όσους επιλέγουν διαφορετικό τηλέφωνο από το δικό τους δείχνουν τα κόμπλεξ τους και οι κομπλεξικές εταιρίες δεν έχουν θέση στην ανταγωνιστική αγορά όπου ο πελάτης επιλέγει ότι θεωρεί αυτός καλύτερο για τον εαυτό του.

nikmour

Δεν μπορείς να λες ότι το κινητό σου είναι το πιο λεπτό (iphone) και μετά να βάζεις μία θήκη που διπλασιάζεις το πάχος του. Έτσι δεν είναι? Επίσης και στα lumia μπορείς να βάλεις και μία θήκη και να αλλάξεις το χρώμα. (αν και τότε το πάχος της συσκευής θα ήταν σαν παπούτσι). Βέβαια ούτε και εμένα μου άρεσε η αισθητική της διαφήμισης.

Vasilis

Ασε που κανει διαφημιση χωρις να ειναι καν στα ραφια!!!! Πολυ αστειο. Και γενικα το υπερβολικο=απωθητικο, δηλαδη οταν βλεπεις το τελευταιο διαστημα το iphone να βαλλεται απο μπορει να συλλαβει ανθρωπινος νους τοτε αυτο δεν με καθιστα εναντιον του αλλα θελω να το υπερασπιστω! Θελω να πω πως μαλλον στο τελος βγαζουν οι ιδιοι τα ματια τους και το iphone 5 θα κανει κανα τρελο νουμερο πωλησεις και θα ψαχνονται! Η μηπως ψαχνονται ηδη;;

manolis tsagkarakis

κι εγώ τη θεωρώ fail τη διαφήμιση… ειδικά αυτές οι αμερικανιές με τις ευθείς επιθέσεις εις βάρος των άλλων καταναλωτών προσβάλλουν την νοημοσύνη μας…

GiannisMix

νομιζω θα επρεπε να σταθει στα υλικα, στη καμερα και στα live tiles για να δειξει οτι βαζεις χρωμα στη ζωη σου… θα μπορουσε να παρουσιαζει στο κοσμο τα windows 8 μεσω του LUMIA920 ετσι ωστε να το κατηγοριοποιησει κ σα ναυαρχιδα!! δεν μου αρεσε καθολου η παρουσα διαφημιση. απλα θα την περνουσα απαρατηρητη αν επαιζε στη TV!

Tony Cool

Χαλαρωστε παιδια,βαθιες ανασες!Μη θιξουμε το μηλαρακι!Συμφωνουμε δε συμφωνουμε με το περιεχομενο της διαφημισης τουλαχιστον αισθητικα και στυλιστικα ειναι μια χαρουλα,σε αντιθεση με της samsung που ηταν ξεκαθαρη και ρεαλιστικη επιθεση στα πρ…στους iphone users 😉

Vasilis

Αρε tony cool , γνωστο το υφακι σου και η αντιπαθεια σου στην apple . Αλλα παλι τα ιδια θα λεμε; Παλι αποκαλεις προβατο οποιον θελει iphone? ρε φιλε εσυ χαλαρωσε! Αυτος που παιρνει iphone ξερει γιατι το παιρνει τι εχει να του προσφερει και τι οχι!! Εσενα τι σε κοφτει; Τοσο κομπλεξ γιατι το βγαζεις; Γυρισα εγω να πω προβατα τους ανθρωπους που επιλεγουν android ή blackberry? γουστο τους! Καλα κανουν! Γιατι εχεις την αποψη πως νομιζουμε πως ολα ειναι τελεια στο iphone??? Εννοειται πως δεν ειναι! Αλλα και τι με αυτο; Τιποτα δεν θα ειναι τελειο ουτε ιδανικο, ουτε το lumia των 700 ευρω ειναι ουτε το s3. Προς τι αυτες οι ηλιθιες πια εκφρασεις που μονο παιδαριωδες ειναι παρα αρμοζουν σε ενηλικα . Σοβαρεψου και ξεκολλα απο το υφακι σου!

Tony Cool

Βγαλε το αγκιστρι γρηγορα μην παθεις κανα τετανο.Και btw το θεμα του αρθρου ειναι η διαφημιση της nokia,ας μην ξεφευγουμε με off topic.

Vasilis

Tony cool εχω τοποθετηθει 2 φορες για το topic και εν τελει δεν εισαι εσυ ο admin. Το υφακι που εξακολουθεις και εχεις ειναι δυστυχως ο τετανος για ολους εμας που σεβομαστε,αγαπαμε την τεχνολογια και σιχαινομαστε την ειρωνεια

Ender

Αθλια διαφημιση. γελοια ιδεα και υλοποιηση.

SammyJim

….μα βαζει χρωμα και ο Μηλαρακος μας….ολοι οι αλλοι ειναι καταδικασμενοι να μηνουν με καταμαυρο κινητο….αυτο ομως σιγααααα σιγααα γινεται ασημενιο!!!!!.ειδικα στην σπεσιαλ ζαφηρενια επικαληψη του φακου, η καμερα δειχνει τον ηλιο μωβ…ροζ…αναλογα….η μηπως δεν το διαβασε κιαυτο κανεις????αλλα ξεχασα, δεν πρεπει πια να τραβαμε με φατσα τον ηλιο…οσο για το σποτ οντος σε κατι πιο δυνατο θαπρεπε να βασιστει η ΝΟΚΙΑ…στο μεγαλο της Ατου ας πουμε τους χαρτες…γιατι οι Αλλοι…ασε…Παγκρατι πας,Κουκουβαωνες σε βγαζουν….το ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ, μετα απο τοοοσα πολυ πετυχημενα κινητα Μεχρι Τωρα ειναι Εντελως ατοπο επεισεις…

…και οσο για την Οποια δηποτε ειρωνια….οταν βλεπεις μια εταιρια να πηγαινει Μονο προς τα πανω με τα μεχρι τωρα κινητα, τα Καλυτερα σε ποιηοτητα κατασκευης, οπως και με αναβαθμισεις η μια καλυτερη απο την αλλη….και ξαφνηκα βρησκεσαι μπροστα σε κατι τοσο…..ε, οποιος και νακανε τετοια Γκελα, την ιδια αντιμετωπιση θα ειχε…..λιγα ακουσε η Νοκια με το Παγκοσμειο Φιασκο της καμερας????

sotiris

ολο βλακειες δν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα σας. ειναι μια διαφιμηση τιποτα παραπανω για να το κανετε τοσο θεμα. και για τα λεφτα που λες @cVlachakis το phone δν αξιζει να εχει αυτη την τιμη διοτι το 920 προσφερει πολυ περισσοτερα! και σιγα πια με τις θηκες του iphone το θεμα ειναι το χρωμα να ειναι πανω στο κινητο οχι να πρεπει να δωσεις παραπανω λεφτα για μια παλιολαστιχιενια θηκη που κανει πανω απο 20 ευρω!

Anthony

Φαιλ..

Tony Cool

sotiris +1
Παντως πανω στο ερωτημα που εθεσε ο Κωστας,στο αν θα επρεπε η nokia να σταθει στα ‘πιο σοβαρα’,γνωμη μου ειναι πως το ‘σοβαρα’ ειναι σχετικο.Αν θεωρουμε τα specs σοβαρα,τοτε 1ον τα specs των κινητων ειναι ηδη πολυ πιο τουμπανιασμενα απο οτι χρειαζεται (2πυρηνο επεξεργαστη εχω στο desktop pc μου και κανω τα παντα σφαιρα,ελεος!) και 2ον ουτως η αλλως στο hardware το nokia ειναι 2 κλασεις ανωτερο,αυτο οποιοσδηποτε μπορει να το δει,δεν χρειαζεται καν να δωσει βαση η nokia εκει να το διαφημισει. Αντιθετως θελει να χτυπησει την apple στο δυνατο της σημειο:το design και το στυλ,το οποιο σε αντιθεση με τα specs ειναι υποκειμενικο οποτε κοιταει να δημιουργησει ενα hype και να κερδισει κοσμο και απο αλλα target groups.

alex

Γενικά οι διαφημίσεις τους είναι παντελώς ζαμπόν. Μάλλον το νέο μου κινητό για το 2013 θα είναι κανάς κινέζος αυτοκράτορας με το πολύ καμιά 300άρα ευρώ και με χαρακτηριστικά πολύ ανώτερα των iphones, galaxy, htc ktl.

JohnWave

Αν αυτό το videoclip ήταν μέρος μιας σειράς videoclips που να έδειχναν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του 920 έναντι του 5 θα έλεγα ok.Όμως το να δημιουργείς ένα μεμονωμένο videoclip που σαν συγκριτικό πλεονέκτημα να σου δείχνει τη χρωματιστή εμφάνιση είναι τραγικό και μειώνει το ίδιο το lumia 920.Είναι τραγικό να συγκρίνεις χρώμα και όχι χαρακτηριστικά,δυνατότητες και ποιότητα κατασκευής.Εντωμεταξύ σε εμένα που μου αρέσουν τα μαυρα/γκρι κινητά τι μου λέει το video? “A τότε πάρε iphone 5” ? Και όπως ήδη είπατε άλλο ένα τραγικό στοιχείο του video είναι το θέμα της τιμής μιας και το lumia είναι επίσης πανάκριβο.

Αν θέλουν να χτυπήσουν το iphone ας κάνουν ένα video clip που να σατυρίζει:

>το θέμα του κλειδωμένου bluetooth,
>το θέμα της έλλειψης ραδιοφώνου,
>το θέμα της έλλειψης αναφοράς παράδοσης sms,
>το θέμα της αναπαραγωγής μουσικής μόνο μέσω itunes,
>το θέμα της κακής ποιότητας κατασκευής της πλάτης του iphone 5,
>το θέμα των μάπα χαρτών

panos13

Και συνεχιζω

>Το θεμα με την μετρια camera του.
>το θεμα με την ελλειψη mass-storage
>το θεμα με την μπαταρια του ανεκαθεν
>το θεμα με το μαυρο πλαισιο σε εφαρμογες παλιοτερες που δεν συμβαδιζουν με το νεο μεγεθος οθονης

Vagelis

Συμφωνώ απόλυτα με τον JohnWave, περίμενα κάτι καλύτερο από την Nokia γιατί στο παρελθόν είχε παρουσιάσει κάποιες πραγματικά έξυπνες και ελκυστικές στρατηγικές προώθησης των προϊόντων της.

Πλέον πιστεύω ότι δεν υπάρχουν συσκευές που έχουν Hardware κλάσεις ανώτερο από άλλες όπως λέει ο Tony Cool. Οι ναυαρχίδες όλων των εταιριών είναι πολύ κοντά πλέον και την διαφορά την κάνουνε το λογισμικό, το οικοσύστημα και η υποστήριξη, με καθένα από τους τρεις βασικούς παίκτες να έχουνε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους (αναφέρομαι στα λειτουργικά) και από κει και πέρα η ποιότητα κατασκευής και το design που είναι θέμα προσωπικής αισθητικής.

Jig Janus

Εμενα παλι μου αρεσει το 920
Θα το αγοραζα ευκολα για να δοκιμασω τα win (ειπα να τα δοκιμασω μονο, ετσι)
Aλλα 180gr. ειναι παρα πολλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.