Nokia Lumia 920 εναντίον Samsung ATIV S, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά [+poll]

Τα Windows Phone 8 είναι εδώ και δύο από τους πρώτους και ισχυρούς εκπροσώπους του νέου λειτουργικού συστήματος θα είναι τα Nokia Lumia 920 και Samsung ATIV S. Φινλανδία εναντίον Νοτίου Κορέας με αμερικάνικο λειτουργικό στη μέση. Συγκεντρώσαμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο smartphones και σας καλούμε να κάνετε τις συγκρίσεις αφήνοντας ένα σχόλιο και ψηφίζοντας στο poll του Techblog.

, Nokia Lumia 920 εναντίον Samsung ATIV S, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά [+poll]
, Nokia Lumia 920 εναντίον Samsung ATIV S, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά [+poll]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

68 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostis

Samsung…..

george

nokia οθόνη = 1280×768 pixels

Vasilis

Ativ με Pure View γινεται?

Pi

Τουλάχιστον σε θέμα εμφάνισης, το ATIV το βρίσκω απαίσιο!
Σε γενικές γραμμές, το Lumia με πείθει πολύ περισσότερο, μου φαίνεται πολύ πιο σοβαρή η προσπάθεια της Nokia.

Αλέξανδρος Θεοδώρου

Επιτέλους παιδιά βλέπουμε windows phone με διπύρηνους!

LamNes

Unibody Nokia. Respect.

kAr

Nokia

antoniside

σιγουρα το Lumia ειναι πιο μπροστα

ΜΙΧΑΛΗΣ

Nokia Lumia 920

MEDS

Ο τίτλος λέει “κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά”.
Το Samsung υπερέχει αντικειμενικά.

Spook

Ativ εγώ… στα + το πάχος και βάρος και η μεγαλύτερη μπαταρία του. Παίρνει και κάρτες sd κλπ που χρειάζονται…

Γιαννης

Σ εμφανιση τ Nokia.. αλλα επειδη τ αρθρο λεει τεχνικα χαρακτηριστικα.. κ α εξαρτητως αμα τ nokia εχει κανει “σοβαρη” προσπαθεια τ ativ υπερεχει..

antoniside

η οθονη του Lumia 920 ειναι PureMotion HD IPS και ειναι η καλυτερη και η πιο φωτεινη οθονη

orestis

το νοκια έχει το wow factor (pure motion HD, pureview camera, wireless charging) και ειναι και πολύ πιο όμορφο απ το samsung! Μόνο την έλλειψη radio θεωρώ σημαντικό μειον αλλά έχω μια μικρή ελπίδα ότι μπορεί να έχει δέκτη και να βγει εφαρμογή radio αργότερα ( αλα Ν9 )

Γιάννης

Samsung υπερέχει χαλαρά στα χαρακτηριστικά

Γιώργος

Νokia : κάμερα , ασύρματη φόρτιση , οθόνη
Samsung : μπαταρία , βάρος , διαστάσεις, κάρτα μνήμης και radio . Από εμφάνιση Lumia!
Επιλέγω samsung γιατί η μπαταρία είναι αποσπώμενη και αν κολλήσει την πατήσαμε !!!!!!!
Επίσης παίρνει κάρτα μνήμης για τα βίντεο ή τις βαριές εφαρμογές(π.χ. GPS Navigation με χάρτες Ευρώπης θέλει πάνω από 8 GB στην Android , οπότε πάει η μνήμη στο Lumia!

Νικος

Και τα δυο καλα…. Αλλου το ενα πλεονεκτει και αλλου το αλλο σε λεπτομεριες βεβαια. Ομως επιλεγουμε νοκια γιατι κατι παραπανω ξερει στα Windows Phone οπως το δειχνει η μικρη εστω παραδοση.

Nickolas

Χαλαρά το Nokia 920, καλύτερη οθόνη μπορεί να είναι λίγο μικρότερη αλλά έχει περισσότερα pixels πολύ πιο φωτεινή οτι πρέπει για την Ελλάδα με τον δυνατό ήλιο. Επίσης, wireless charging, καλύτερη κάμερα μαζί με εφαρμογές για να αφαιρείς αντικείμενα, οθόνη με δυνατότητα να τη δουλεύεις ακόμη και με γάντια, δωρεάν χάρτες με φωνητική πλοήγηση για ολόκληρο τον κόσμο για πάντα από τη Nokia και φυσικά το πανέμορφο σχέδιό του.

Κωνσταντινος

Ativ S
για πολλους λογους.
1) δε μου αρεσε η μαρκετιστικη κοροιδια της Nokia.δεν ειναι pure view η καμερα( ναι δεν ειναι.pureview ειναι η τεχνολογια που εχει αισθητηρα 41 και οταν βγαζει φωτο με 8 συνδυαζει τα pixel. με αποτελεσμα κρυσταλλο εικονα.
2)καλυτερα χαρακτηριστικα το Samsung.
(κατα τ’αλλα το Ativ δεν ειναι τιποτα μπροστα στα επερχομενα Lumia …μαλλον ενννουσε την επομεμη παρτιδα η Νοκια.
3) πιο λεπτο,πιο ελαφρυ,ΜΕΤΑΛΙΚΟ και κυριως ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ

LthIX

Giati den balane Bluetooth 4.0 ?

panos13

@Κωνσταντινος θα διαφωνησω μαζι σου.

1)Η camera ειναι pureview.Δεν ειναι ο φακός,ουτε τα megapixel που το κάνουν pureview άλλα το λογισμικό της cameras, και απ’οτι έδειξε βγάζει πολύ όμορφες photο, πολύ καλύτερες από τους ανταγωνιστές.
2)Αν εξαιρέσεις microsd(32 gb δεν σου φθάνουν?) και fmradio(αυτή είναι όντως έλλειψη για κάποιον που το χρησιμοποιεί) είναι πολύ ανώτερο σαν τηλέφωνο. Έχει το ativ s super sensitive οθονη? Έχει τόσο φωτεινή οθόνη τεχνολογίας Puremotion hd 326 ppi…? Εχει camera pureview?
3)Μονοτονο design και ποιοτητα υλικων καμια σχεση με το lumia. Aκομη και το καπακι που λεγαν αλουμηνιο λυγιζει σαν τσιχλα. Το φθηνοτερο δεν το γνωριζεις ακομα.

nikmour

Παιδιά και τα lumia έχουν fm radio.

zheni petrova

like

Λουκάς

για την κάμερα του NOKIA 920 βρήκα αυτό το βίντεο που δείχνει πόσο μπροστά είναι οι φωτογραφίες που βγάζει στο σκοτάδι σε σχέση με Galaxy S και iPhone.Απλα ΄καμία σχέση

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jFhhBJ1URCg#!

Κωνσταντίνος

@panos η κάμερα φίλε μου δεν είναι pureview. διάβασε λίγο τι ακριβώς είναι pureview.
το Puremotion HD είναι χαζομάρες της Nokia. κάτσε να ρθει η ώρα για σύγκριση με τα πρώτα reviews Και μετά μιλάμε.
και όσον αφορά τις φωτογραφίες που έδειξε η Nokia για διάβασε για το σκάνδαλο που παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε ψηφιακή για να βγάλει τα βίντεο .
Μάθαμε όλοι. Μαρκετίστικα κόλπα είναι όλα αυτά της Nokia.
Κι αν δεις φωτό που βγάζει το S 3 με HDR (από το Stock πρόγραμμα κάμερας) είναι ανώτερες από αυτές που δείχνουν εκεί και σχεδόν ίδιες με αυτές του “pureview”
και τέλος όσον αφορά τη ποιότητα κατασκευής διαφέρουν οι απόψεις μας αλλά δε θα το κάνω θέμα μιας και δεν με ενδιαφέρει τόσο

Κostas K.

185 γρ. για βαρος κινητου ειναι υπερβολικο! Επισης το samsung εχει και την επιλογη της Micro sd κατι που δεν εχει το nokia..Εχει και μεγαλυτερη μπαταρια το samsung..Κατα τ αλλα σε χαρακτηριστικα ειναι σχεδον ιδια.. Οσο για την οθονη το ενα εχει 326 ppi και το αλλο 306 ppi..Νομιζει κανεις οτι θα καταλαβει διαφορα σε τετοιες αναλυσεις? το Samsung ομως εχει οθονη 4,8 ενω το Νοκια 4,5 γ’ αυτο και η διαφορα στα ppi..Πριν την παρουσιιαση ελεγαν εκει στη Νοκια οτι το ativ δεν ειναι τιποτα μπροστα σ αυτο που θα παρουσιασουν..Δεν ειδα ομως κατι τετοιο! Επισης με 8 mp καμερα τι σοι pureview ειναι αυτο ρε Νοκια?Δηλαδη crop θα κανει σε αναλυση vga για να καταλαβω? Σαν αυτο που μας εδειξε στην διαφημιση της παρουσιασης που τελικα αποδειχθηκε οτι ηταν τραβηγμενο απο καμερα και βγηκε και δηλωσε συγνωμη για την παραπλανηση? epic fail!! Samsung δαγκωτο!

panos13

@Κωνσταντίνος περιμενε τα πρωτα reviews για συγκρισεις σε camera και οθονη….αν και ειδη υπαρχουν hands on συγκρισεις για camera αλλα μαλλον δεν τις δινεις και πολυ σημασια…αποψη σου και απλα περιμενε…..

Κωνσταντίνος

καλά @Panos ότι πεις ! 🙂

ΥΓ: δε κρίνω κάτι πριν κυκλοφορήσει σε θέμα κάμερας κτλ 🙂
ας βγει πρώτα και βλέπουμε! 🙂 όσο για τα βίντεο που υπάρχουν, μάλλον αναφέρεσε στης Nokia.
και γω τη Nokia Δεν την εμπιστεύομαι
πάνε διάβασε για το Epic fail που να ναι καλά το pocketnow και το theverge που το ανακάλυψαν αλλιώς δε θα μαθαίναμε ποτέ την αλήθεια.

giwrgos

νοκιαααααααααααααααααα

Teo

Σε καποιους αρεσει φο κινητο να εχει ραδιο…σε καποιους αλλους ειναι περιτο.Σε αλλους αρεσει το μεταλο,σε αλλους το πλαστικο (η οπως αλλιως το λενε οι εταιριες).
Το θεμα ειναι να παρεις αυτο που σου αρεσει και οχι αυτο που σου πουλανε για καλυτερο..Εμενα προσωπικα μου αρεσει το S3..τωρα αν καποιος μου πει οτι ειναι πλαστικο και λυγιζει το καπακι της μπαταριας,ξερεις τη θα του απαντησω εε(να μην με κοψει ο Κωστας). Και τα δυο ειναι πολυ ομορφα κινητα και με πολλα καλουδια…Αυτα

Samsung Galaxy S3 και τα μυαλα στα καγγελα 😛

Κωνσταντίνος

και γω το s3 έχω! 🙂
απλά λέω ότι αυτά που λέει η Nokia είναι τραγικά.
γιατί όταν ανακοινώθηκε το Ativ S η Nokia είπε ότι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα δούμε.
άλλη μία κοροϊδια.τα ίδια specs έχουν και σε μερικά το ATIV S είναι καλύτερο.
αλλά και γω φίλε Teo το Android δε το αλλάζω, και δε το S3 μας που πούλησε 20εκ. το πουλάκι μου 🙂

Σπύρος

Ποιότητα και αισθητική στο hardware και στο software. Νομίζω ότι δεν θέλει σκέψη!

NOKIA!

Τώρα τι λένε τα fanboy του Android, που τα χουν πάρει που δεν ασχολείται η NOKIA μαζί τους… μην δίνετε σημασία! Έτσι κι αλλιώς η έλλειψη αισθητικής είναι κάτι που ορίζει το Android σαν λειτουργικό. Μην μιλήσουμε για ποιότητα… Android Malware Growing By 85%, Says McAfee!

md03582

Nokia και απο εμένα

JohnWave

Στα χαρακτηριστικά ATIV λόγω Super Amoled!
Στην εμφάνιση Lumia με διαφορά!

antoniside

Σπύρος +1

Κωνσταντίνος

χαχαχαχα Σπύρος ΟΚ
ότι πεις μαν!

Ante_geia

Χαχαχαχα Σπυρος …. Φανταζομαι ενα 12νο να καθετε και να γραφει οπως τα λες εισαι ελεος μαν !!!!

Χρήστος Ταγαράκης

Samsung Ativ S !!!!!!

Σπύρος

Χαίρομαι που διασκεδάζουν τα fanboy του Android με την θέση μου!

Στην αισθητική και την ποιότητα προσθέστε και την φαντασία!
Φίλε μου Ante_geia (δυστυχώς για μένα) φαντάζεσαι λάθος! Έπεσες πολύ έξω στην ηλικία μου.. πολλαπλασίασε επί τρία!

Πάντα φιλικά και με διάθεση χιούμορ!

Panos7GR

@Σπυρος: Ας κοιτάξει πρώτα η McAfee να φτιάξει τους αλγόριθμούς της για το antivirus της κατά των malware και μετά ας βγάλει στατιστικά. 1 χρόνο είχα εγκατεστημένο το antivirus της στο laptop μου και μου γέμισε malware. Μόλις έβαλα το AVG και έκανα scan τα έπαιξα!! (Δεν αμφιβάλω πάντως ότι υπάρχει θέμα στο Android σε αυτό τον τομέα. Εδώ φταίει η πολύ ελευθερία που σου δίνει το συγκεκριμένο λογισμικό) Στο θέμα του άρθρου τώρα. ~ ΝΟΚΙΑ Lumia 920, η βασίλισσα επιστρέφει στον θρόνο της! ~ Αντικειμενικά, πάντως, τα δύο κινητά είναι ισάξια. Μόνο κάτι λεπτομέρειες έχουν παραπάνω το ένα από το άλλο. Και αυτό οφείλεται γιατί η κάθε εταιρία βάζει την πινελιά της. Το βασικό είναι ο επεξεργαστής και η GPU κι εδώ έχουν τα ίδια… Οι βασικές διάφορες που κοιτάνε οι περισσότεροι είναι η κάμερα και η οθόνη κι εδώ η Nokia υπερέχει! Οθόνη.. Nokia: 326 ppi — Samsung: 306ppi Κάμερα.. Nokia: 8.7 megapixels Full HD με οπτικά μέρη Carl Zeiss και τεχνολογία PureView — Samsung: 8 megapixels Full HD. Εξτραδάκια.. Nokia: Ασύρματη φόρτιση — Samsung: – Τέλος ψηφίζω Nokia για τα παραπάνω που είπα συν ότι υποκειμενικά πιστεύω είναι κουκλι και με την ποιότητα κατασκευής της Nokia. Επίσης… Συνέχεια »

Κωνσταντίνος
Stefanos

https://www.youtube.com/watch?v=AYYr1cG8hEY

Στο καλό και να μας γράφεις!

Nickolas

https://www.youtube.com/watch?v=AYYr1cG8hEY

Συμφωνώ

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ….Στα iphone 4s και galaxy s3

Φινλανδός διανοούμενος

Τι χτυπιέστε, οι πωλήσεις θα δείξουν πιο είναι καλύτερο.
Η απόψή μου είναι ότι με wireless charging, pureview-carl zeiss optics, unibody design, Nokia Drive και την οθόνη του, το Nokia υπερέχει. Το N9-style και η ποιότητα είναι σχεδόν αξεπέραστες…
Κατά τα άλλα, τι τη θέλετε την microSD; Δεν έχετε σκληρό δίσκο στον υπολογιστή ή μήπως σχεδιάζετε να εξαντλήσετε όλα τα GBs τόσο γρήγορα που δεν θα προλάβετε να φτάσετε στον υπολογιστή;

Kostas K.

@ Σπυρος γιατι να τα χουμε παρει με τη Nokia που δεν ασχολειτε με το android? Αυτη χανει και το δειχνει η ατελειωτη κατρακυλα της τα τελευταια χρονια! Ελπιζω να ανακαμψει και αυτη και τα WP Τα οποια εχουν μεριδιο αγορας μικροτερο ακομη και απο το Bada της Samsung γιατι θα ναι καλο για τον ανταγωνισμο! Οσο για ελλειψη αισθητικης τι να πω? Ειναι πολυ ομορφη μια οθονη με 10 πλακακια μαλλον !

@ Nickolas και stefanos Ναι το Nokia τραβαει photo με flash και τα αλλα 2 χωρις!

zheni petrova

τελειο!νοκια!

Nickolas

@Kostas K. Δεν τραβάει φότο με flash είναι το focus αυτό πριν τραβηχτεί η φωτογραφία το λέει και στο βίντεο.
Επίσης αν ρίξεις μια ματιά στο youtube θα δεις αρκετά βίντεο ακόμη που δείχνουν κάποιες από τις δυνατότητες της κάμερας.
π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=JKWRI9RoxN0

ΓιώργοςΘ.

μα καλά 185 γραμμάρια ζυγίζει το lumia 920??εάν σου πέσει καμιά φορά κάτω έσπασε…το πάτωμα χαχαχαχα!

ΑΡΗΣ

50g έχει διαφορά το Lumia 920 από το Ativ S και 45g από το Iphone 4S. Ξέρετε τι λέτε ορισμένοι?

Ερώτηση κρίσεως Bonus: Τι είναι πιο βαρύ, 185g βαμβάκι ή 185g σίδερο;

Michael

Το lumia είναι φοβερό άντε και το επόμενο να έχει οθόνη 2″ και διαστάσεις κινητού 16 χ 7εκ για το border… ελεος!

LeGend

185 γραμμάρια? απλά γελοίο!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!!!!χαχαχαχα….
Έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από το Samsung ATIV S ->ενώ<- έχει μικρότερη οθόνη, μικρότερη μπαταρία,δεν εχει microsd,δεν βγαίνει η μπαταριά!!!!!!!!!
Δεν εχει gorilla class 2 όπως έχει το ATIV S….

Το Samsung ATIV S είναι τραγικά ανώτερο!

Κostas K.

@ Nickolas ποιο το νοημα να κανει focus πριν τραβηξει με Flash αν ειναι να βγαλει φωτογραφια χωρις? Για να λεει οτι βγαζει καλυτερες φωτογραφιες στο σκοταδι χωρις flash?Ακομη ενα τρικ της Νοκια.Το οτι θα βγαζει καλες φωτογραφιες ειμαι σιγουρος και εγω γ αυτο αλλα το συγκεκριμενο βιντεο δεν μου λεει τιποτα..

Nickolas

@Kostas Εννοώ χρησιμοποιεί το flash για να κάνει focus, το Nokia N8 το κάνει αυτό με ένα κόκκινο led όπως επίσης και οι κανονικές φωτογραφικές μηχανές, δεν είναι θέμα τρικ. Τώρα όσον αφορά το βίντεο έχεις δει πολλά κινητά να τα κουνάς πάνω κάτω και να βγάζουν καθαρή φωτογραφία; Γιατί τα περισσότερα έστω και λίγο να κουνηθεί το χέρι σου ή το θέμα η φωτογραφία μετά είναι για πέταμα από το blur.

AlexisGar

@LeGend που ακριβως τις βλεπεις τις “πολυ μεγαλυτερες διαστασεις” του Lumia?
Eχει gorilla glass “2”???Ε και?Θα δεις καμμια διαφορα?Δεν παιρνει sd?Ε και???Δεν σου φτανουν τα 32GB??ΑΑΑ,και το αλλο…Τωρα θα λεμε ολοι οτι το Samsung ειναι καλυτερο επειδη ειναι πιο ελαφρυ..Τοσο καιρο τρωγεστε που ειναι πλαστικουρες και δεν εχουν βαρος και τωρα ξαφνικα τα 40 γραμμαρια σας πειραξαν..Ελεος!Μπορει το Lumia 920 να εχει μικροτερη οθονη αλλα ειναι καλυτερη απο του ATIV.Αυτο θα το δεις οσο περναει ο καιρος και γινονται συγκρισεις,οπως και καλυτερη καμερα,καλυτερο design,πολυ πολυ καλυτερη ποιοτητα,nokia drive που ειναι δωρεαν για παντα!!Το samsung ειναι ιδιο με το galaxy s μου που ειναι τοσα χρονια στην αγορα..Kαι αυτο το hard key με το σημα των windows ρε παιδι μου ειναι τραγικο.Δεν μπορω να το βλεπω..

Spook

Δεν μπορώ να καταλάβω πως αρκετοί εδώ πέρα πάνε να το παίξουν έξυπνοι και λένε ότι είναι καλύτερη η οθόνη του lumia εξαιτίας των περισσότερων Pixel Per Inch (ppi). Απλά ελέγξτε και το γεγονός ότι έχουν διαφορετικά μεγέθοι οθονών. Ακόμα και οι αναλύσεις τους είναι παρόμοιες για να μην φανώ υπερβολικός και πω ίδιες. Τέλος απλά να πω ότι η διαφορά είναι ότι η μία είναι LCD IPS και η άλλη SUPER AMOLED.
That’s the story.

Teo

@Nickolas Νο 43
Ναι..κάνει φόκους με φλας και μετά τραβάει φωτό χωρίς αυτό..και με μαγικό τρόπο η φωτό βγαίνει μέσα σε σκοτάδι και φωτίζεται το αντικείμενο σαν να έχει προβολέα επάνω του..είναι όπως το video που έτρεχε η κοπέλα με το ποδήλατο εε και την τράβαγε το “επαγγελματικό” lumia.
Όσο για την επαγωγική φόρτιση..πρώτη η ΣΑΜΥ την έβαλε στο S3.( καλύτερα να μασάτε παρα να μιλάτε μάλλον. )
Eνας άλλος φίλος λέει..”δεν σε φτάνουν τα 32giga μέχρι να φτάσεις στον υπολογιστή..”
Όχι φιλε,δεν θέλω να είμαι με τον υπολογιστή παραμάσχαλα και να κάνω συγχρονισμό συνεχεια..θέλω να έχω τα αρχεία μου πάντα μαζί μου(μάλλον εσένα θα σου ήταν ευχάριστο “τότε” που τα κινητά είχαν 512 μνήμη,e?)

καλύτερα να μασάτε,παρα να μιλάτε μου φαίνεται
Φιλικά πάντα

Teo

όσο για τα ppi που λέτε μερικοί..το ανθρώπινο γυμνό μάτι δεν μπορεί να ξεχωρίσει πάνω από 308 pixel..sorry που δεν κυκλοφορώ με ψηφιακό μεγενθυντικό φακό για να κοιτάω το κινητό μου..εκτος και αν ο γιος μου και η επομενη γενιά ανθρώπων αναβαθμιστούν και βλέπουν 330 ppi.
* sorry για το διπλό post.

md03582

@Teo και το one x μου εχει φορτιση με επαγωγη και βγηκε πριν το s3..

Nickolas

@Teo Εγώ εξηγώ τι γίνεται στη συγκεκριμμένη περίπτωση, δεν είναι όμως ανάγκη να με πιστέψεις, όταν με το καλό βγούν τα πρώτα review θα δούμε πόσο καλές φωτογραφίες βγάζει, αν και στην περίπτωση του 808 πάλι τα ίδια έλεγαν και έβριζαν για το οτι τα 41mp δεν κανουν διαφορά και τώρα δε μιλάει κανείς 🙂
Επίσης όσον αφορά την επαγωγική φόρτιση, πρώτη η Palm την παρουσίασε το 2009 σε κινητό παραγωγής με το Pre καλύτερα να ξαμασήσεις και συ :p
Πάντως σε αυτό που λες για τα 32GB συμφωνώ ακόμη και να μη χρησιμοποιήσω ποτέ τη microsd προτιμώ να μου δίνεται η επιλογή, εκτός και αν υποστηρίζεται usb on the go όπως στο Galaxy S3 οπότε μπορείς να έχεις μαζί σου και το στικάκι.

LeGend

@AlexisGar βαριέμαι και να σου ανταπαντήσω, τα βγάζεις ολα απο το κεφάλι σου,και πετάς την μια κοτσάνα μετά την άλλη……

Teo

όταν έλεγα “πρώτο” δεν εννοούσα πρώτο με διαφορα ημερών στην επίσημη παρουσίαση και ακόμα περισσότερο δεν εννοούσα εφαρμογή σε κινητά που απλά δεν υπάρχουν στον χάρτη.

Οσο για το 808 που έχει 41mp camera εξήγησε μου γιατί με καμια ρύθμιση δεν τραβάει και τα 41 αλλα μονο με τα 38..και στη λειτουργία P.V τα megapixel πέφτουν αισθητά προς τα κάτω..
τέσπα,το θέμα με τα κινητά έχει ξεφύγει και το χειρότερο είναι ότι ξεφεύγει σε λάθος δρόμο..αντί να προσπαθούν οι εταιρίες να μας προσεγγίσουν με την απόλυτη τεχνολογία και ελευθερια τον προϊόντων τους μας βάζουν στο τριπάκι να τσακωνόμαστε στα διαφορα blog για το ποιο έχει την ελαχιστη παραπάνω τεχνολογία και ελευθερια.

md03582

Ποια κινητα ρε φιλε δεν υπαρχουν στον χαρτη??

Kostas K.

Ρε παιδια σχεδον ιδια αναλυση εχουν οι οθονες! Απλα του ativ ειναι μεγαλυτερη σε διαγωνιο γ αυτο και η διαφορα σε ppi.. Ασε που η μια ειναι TFT IPS και η αλλη SUPER AMOLED οι οποιες εχουν τεραστια διαφορα σε θεμα αυτονομιας και χρωματων φυσικα..Τωρα επειδη η Νokia εχει ονομασει την τεχνολογια της puremotion hd+ αυτα εμενα μου ακουγοντε αλλα λογια ν αγαπιομαστε…Εκτος απο την καμερα που πιθανον να ειναι καλυτερη απο του Αtiv σε ΚΑΝΕΝΑ αλλο σημειο δεν υπερεχει το Lumia σε θεμα τεχνικων χαρακτηριστικων και αν δεν μπορειτε να το διακρινετε με μια προχειρη ματια τοτε τι να πω ή εχετε μετοχες στη Nokia ή χρειαζεστε γιατρο.. Για θεμα ποιοτητας κατασκευης πως μπορειτε να μιλησετε αν δεν τα δειτε απο κοντα?

Nickolas

@Teo
Το Palm pre την εποχή που βγήκε μια χαρά πούλησε το τι έγινε με την εταιρεία αργότερα είναι άλλο θέμα. Επίσης παρά την παρουσίαση που έκανε η Samsung με την επαγωγική φόρτιση μη ξεχνάμε οτι το εξάρτημα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.
Τέλος δεν είναι ανάγκη να τσακωνόμαστε, κουβεντιάζουμε και κάνουμε και την πλάκα μας, ωστόσο η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το 808 στη κάμερα είναι μια πραγματική επανάσταση στα κινητά και όχι μόνο. Δεν είναι ανάγκη να την εξηγήσουμε εδώ έχουν γίνει reviews ακόμη και από γνωστά site που ασχολούνται με τη φωτογραφία.
https://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview

Tsabino

radio + battery VS design + awesome camera!! :S:S

tsou-re

Έχω το ativs μερικούς μήνες και είμαι ευχάριστα εντυπωσιασμένος..Έχω πάρει τόσα smartphone και έχω δοκιμάσει όλα τα λογισμικά και το συνιστώ σε όσους αρέσουν τα windows.Εχω δοκιμάσει απο φίλο και το 820 και το 920 Και ακομα και σε κάμερα μου φάνηκε καλύτερη του ativs Το μόνο καλύτερο στα λουμια ήταν κάποιες εφαρμογές της Νοκια.Το μόνο κακό που του βρήκα είναι ότι ζεστάνετε όταν παίζεται ώρα κάποιο παιχνίδι η είστε στο 3g.

Γιωργος

Σας αρεσει δε σας αρεσει το το nokia lumia ειναι ο βασσιλιας στα windows phone και ο βασιλιας σε ολα τα smartphone σε camera παγκοσμιως, δε θα πω πολλα επειδη πολοι εδω μεσα μιλανε για σκανδαλα, συγκρισεις καμερας με αλλα και γενικοτερα εγω δε θα πω απολυτως τιποτα και δε θα σχολιασω απολυτως τιποτα, τυφλοι δεν ειστε με μια απλη αναζητηση στο youtube και γενικοτερα στο διαδυκτιο ευκολα καταλαβενει καποιος πιος ειναι ο βασσιλιας, φυσικα το lumia ειναι κλασεις ανωτερο απο το S4 και δε μιλαω για 4πυρινους 6πηρυνους κλπ γιατι μονο το αχρηστο android χρειαζετε 500.000 πυρινες για να τρεξει τοσο βαρυ και γεματο lag, δεν μιλαω καν γι αυτα, lumia και παλι lumia λοιπον και οποιος τα εχει λειτουργησει και τα δυο ας βγαλει τα συμπερασματα του αν και πιστευω πως οι περισοτεροι εδω μεσα που μου βγαζετε καλυτερο το ativ (ουτε στα ονειρα σας) μαλον εχετε κανα iphone η κανα galaxy κλπ που πηγατε και αγορασατε για να νιωθετε ομορφα που κρατατε τη ”φιρμα” το ”ονομα” και τωρα που καταλαβενετε την αληθεια πατε και κραζετε το lumia, αυτα, φιλικα παντα και μια συμβουλη να μαθετε να ειστε αντικημενικοι.

Γιωργος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones featured Lumia Lumia 920

Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

Σήμερα θα θυμηθούμε ένα από τα αγαπημένα Windows Phone και στην κυριολεξία τη συσκευή που έβαλε τη Microsoft στον χάρτη.

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 7.5

Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.

Smartphones Nokia Nokia Smartphones Windows Phone 8

Το ακυρωμένο Nokia RX-100 με Windows Phone 8 και QWERTY

Την ώρα που η BlackBerry με το BlackBerry KEYone έστρεψε τα βλέμματα και πάλι στο QWERTY, μια νέα διαρροή μας δείχνει τα σχέδια της Nokia για Windows Phone το 2012, το οποίο είχε στόχο τους επαγγελματίες. Αυτό που ξεχωρίζει φυσικά στο κινητό είναι το QWERTY πληκτρολόγιο.