Nokia Lumia 928, Η Nokia συγκρίνει την κάμερα με τα iPhone 5 και Galaxy S III

Επίσημα-επίσημα το Nokia Lumia 928 δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί με την κατασκευάστρια εταιρεία όμως να έχει δημοσιοποιήσει μια εικόνα render καθώς επίσης και ένα συγκριτικό βίντεο για τις επιδόσεις της κάμεράς του κόντρα σε αυτές των iPhone 5 και Samsung Galaxy S III. Το Lumia 928 θα έχει την ίδια κάμερα 8.7 Megapixel με τεχνολογία PureView και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας που έχει το Lumia 920.

Tο Lumia 928 θα κυκλοφορήσει στην Αμερική, τα δικά μας τα ευρωπαϊκά περιμένουμε να τα μάθουμε την Τρίτη 14 Μαίου.

Nokia Lumia 928, Nokia Lumia 928, Η Nokia συγκρίνει την κάμερα με τα iPhone 5 και Galaxy S III

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Pavlos

Η σύγκριση γίνεται με s3 και οχι με s4 όπως γράγεις Κώστα.

Pavlos

Λάθος δίαβασα εγώ,άκυρο το πάνω σχόλειο.

fokia 920

δλδ θα δώσει τα 8,7mp στην αμερική και σε μας τα 41? σιγά…….. :-O

Panagiotis

Επειδή δεν μπορώ να βλέπω χαζομάρες απο εταιρείες σαν την Nokia, απλά θα πω πως θα ήταν καλύτερα να αφήσει τα συγκριτικά να τα κάνει κανένας πιο ουδέτερος και αξιόπιστος κριτής (πχ sites τεχνολογιας). Γιατί άραγε η Apple στις διαφημίσεις της δε συγκρίνει τα προϊόντα της με άλλων εταιριών; Ολοι έχουν τόση καουρα με τα iPhone; Τα ίδια και η Samsung με τις τελευταίες διαφημίσεις της που και καλά γελοιοποιεί τα iPhone. Αφού ειναι τοσο χάλια τηλέφωνο αφήστε το στην ησυχία του να το παίρνουν αυτοί που γουστάρουν. Πλέον οι περισσότεροι τα έχουν χάσει και δεν ξέρουν πως να πάρουν μερίδιο αγοράς. Προχθές ο Bill Gates είπε ότι οι χρήστες iPad ειναι απογοητευμένοι επειδή δεν έχουν φυσικό πληκτρολόγιο…ενώ όσοι πήραν tablet Win8 (τους ξερουν και ονομαστικα τοσοι λιγοι που ειναι) ψώνισαν απο σβέρκο λέω εγώ….ό,τι να ´ναι…..

icecube

και δεν ειναι μονο αυτο που σχεδιαζει η νοκια σε σχεση με την καμερα. δειτε εδω μια πολυ πιθανη συνεργασια – υλοποιηση : https://www.gsmarena.com/nokia_might_release_a_smartphone_with_16element_camera_lens-news-5975.php

Πετρος Π

@Panagiotis H Νοκια συγκρίνει με Apple και Samsung, γιατί τουλάχιστον στο θέμα της κάμερας τους έχει αφήσει αιώνες πίσω… H Apple για ποιο λόγο να συγκρίνει με το lumia 920? Για να πει οτι το iphone βγάζει χειρότερες φωτογραφίες?

Πάντως το 928 πρέπει να είναι καταπληκτικό κινητό… Όπως έχω ξαναπεί αρκετές φορές φέτος είναι στάνταρ η χρονιά των Windows Phones… Και στο engadget το lumia 920 ψηφίστηκε κινητό της χρονιάς… Ούτε galaxy, ούτε iphone, ούτε τίποτα… 🙂

azriel84

Ε πες το πως βγήκε κινητό της χρονιάς στο engadget…αναρωτιόμουν και εγώ γιατί πάτωσαν τόσο οι πωλήσεις των iPhone και της Samsung. Oh wait…

Απ´το 2010 ακούω κάθε χρόνο πως είναι η χρονιά των WP. Θα γίνει τόσο γραφικό σε λίγο που υα το παρουσιάζει σαν θρύλο ο Λιακόπουλος στα βιβλία του. Καλά και άγια τα Lumia και τα WP αλλά άργησαν. Πολύ.

Alexandros

@Panagiotis τα sites τεχνολογίας είναι αξιόπιστος κριτής;;; Οκ, σε λίγο θα μας πεις ότι και ο Σαμαράς θα μας βγάλει απ’την κρίση.

xristos

Να μου εξηγήσει καποιος κάτι…
Ακούω WP… δυπύρηνα και βάλε, θα σκήσουν, τα ποιο γρήγορα κτλ κτλ…
Τι να το κάνεις το WP αν είναι και 10 Ghz me 200 mb RAM. Αφού δεν το υποστιρήζουν οι εταιρίες.
Ένας φίλος μου το αγόρασε. Ωραία μενού που δεν μπορώ να πω τα ζήλεψα στην αρχή… Αλλα απο εκεί και πέρα άχρηστο… Όταν πέρνεις ένα κινητό με 1,5+ ghz επεξεργαστή περιμένεις να μπορείς να το αξιοποιείσης. Άμα είναι δυπήρινο κινητό για να στέλνω sms και να πέρνω καμιά κλήση… Pfffffff

Νιο

Ναι τα Nokia ειναι πολυ μπροστα στις φωτο.! Αυτο το παραδεχομαι..! Αλλα θα κανουν θραυση μονο αν βγαλουν ενα τετραπυρηνο καλοσχεδιαμενο εφαμιλο του ανταγωνισμου.!

nikmour

@xristos Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λες ότι τα wp είναιο άχρηστα. Κάνουν τα πάντα έχουν όλες σχεδόν τις top εφαρμογές. Για την δουλεία μου (πολιτικός μηχανικός) είναι παρα πολύ ευχαριστημένος. Γρήγορα, χωρίς κολλήματα (android), skydrive (πολύ χρήσιμο για εκτός γραφείου δουλειά) ο internet explorer ευχάριστη έκπληξη ( να φανταστείς στο desktop χρησιμοποιώ opera για να μην πεις ότι είναι κολημένος) και γενικά όλες οι εφαρμογές υπάρχουν ή θα έρθουν πολυ γρήγορα.
Μήπως ο φίλος σου δεν ξέρει να χρησιμοποιεί γενικά smartphone?

Πέτρος Π

@nikmour +100!! Ακριβώς έτσι είναι φίλε μου, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι κόλημα έχουν μερικοί με τις εφαρμογές των WP… Δηλαδή xristos τι ακριβώς παραπάνω μπορείς να κάνεις με ένα android κινητό? Να παίζεις μια βδομάδα νωρίτερα την τελευταία έκδοση των angry birds…??

xristos

nikmour Για τα κολλήματα του android θα διαφωνίσω. Έχω το xperia neo v και δεν κολλάει ποτέ. Αν είδες android με 600 mhz και κόλλαγε λογικό είναι… Internet explorer? Δηλαδή πλέον τι τον κάνει TOP; εμένα άχρηστος μου φένεται. Τέλος πάντων οι browsers δεν είναι το πρόβλημα. SkyDrive? Αν δε κάνω λάθος για android υπάρχουν δεκάδες παρόμοια αλλά και το ίδιο το skydrive.
Επείσης Πέτρο σε θέμα εφαρμογών και για το android το ίδιο ισχύει. Πρώτα βγαίνουν για iOs και μετά για android. Στα windows phone μόνο τώρα τελευταία άρχησαν να αναπτύσωνται περισσότερες εφαρμογές, να φανταστείς εφαρμογές που βγήκαν στις αρχές του 2012 τώρα άρχησαν και βγαίνουν για WP και ακόμη είναι πολλές που περιμένουν… Αυτό δεν είναι απλός αναμονή, είναι βασανιστήριο!
Όσο για το Angry Birds άμα πάρεις adreno 3** για να παίζεις Angry Birds… PFFFF καλά…

Panagiotis

# Alexandros
Δηλαδή εσύ που διαβάζεις συγκριτικά? Στον Τηλεθεατή ή στο Strange? Διαφωνεις με αυτό που λέω? θεωρείς πιο αξιόπιστο ενα βίντεο της Nokia από ενα συγκριτικό σε ενα πχ site τεχνολογίας? Ή απλα εγραψες την ατάκα με τον Σαμαρα? Εχω απορία….

Kostas K.

Ας εξηγήσει κάποιος εκεί στη Nokia οτι όταν παίρνουμε κινητό αγοράζουμε κινητό με κάμερα και οχι κάμερα με κινητό… Γιατί δεν αμφιβάλλω οτι στις κάμερες είναι μπροστά απο τον ανταγωνισμό αλλά οι εποχές που έπαιρνες κινητό και μοναδικό κριτήριο επιλογής ήταν η κάμερα που διαθέτει έχουν περάσει προ πολλού…Και όταν μετά από 1 χρόνο περίπου που κυκλοφορούν τα Wp στην αγορά το μοναδικό σου επιχείρημα σε σχέση με άλλα κορυφαία smartphones της αγοράς για να το επιλέξεις είναι η κάμερα και ζητάς ένα σκασμό λεφτά για αυτό, τότε περα απο αστείο στο τελος καταντάει και κάπου κουραστικό.
@ nilkmour αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα (ένα από τα πολλά βασικά)..Οτι στο pc σου χρησιμοποιεις Opera αλλά στο κινητο σου internet explorer γιατί επιλέγει η Mictrosoft για σένα να μην σε βάζει και σε διλήμματα με το ποιον browser θα χρησιμοποιησεις… 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.