Nokia Lumia 925, Οι διαφορές σε σχέση με τα Lumia 920 και Lumia 928

Στην αρχή είχαμε το Nokia Lumia 920 για Ευρώπη και Αμερική, μετά ανακοινώθηκε το Lumia 928 για την Αμερική μόνο και σήμερα έγινε επίσημο το Lumia 925 για Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Αναρωτιέστε ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές τους στα τεχνικά χαρακτηριστικά; Στον παρακάτω πίνακα που δανειστήκαμε από το Engadget διακρίνονται οι πιο σημαντικές.

Οι διαστάσεις του Lumia 925 που είχαν βάλει στον πίνακα δεν ήταν οι σωστές και τις διορθώσαμε.

Update: Το Νokia Lumia 925 θα κοστίζει περίπου 469 ευρώ χωρίς φόρους και επιδοτήσεις. Η τιμή και η διαθεσιμότητα του κινητού σε κάθε χώρα θα ανακοινωθούν τοπικά.

Lumia 925 Europe, Nokia Lumia 925, Οι διαφορές σε σχέση με τα Lumia 920 και Lumia 928

Lumia 925 Europe, Nokia Lumia 925, Οι διαφορές σε σχέση με τα Lumia 920 και Lumia 928

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ορεστης

σοβαρα τωρα? αντε με το καλο για lumia 928,4 το οποιο θα εχει 8.8 megapixel camera και 100€ παραπανω

Konstantinos

Να μπουν και οι τιμές

MEDS

Πέρα από τα γραμμάρια, είναι ολόιδια ή κάνω κάποιο λάθος;;;

GiannisMix

Τα 8,5 mm πάχος του 925 ισχύουν;;; Κουκλί θα είναι το εργαλείο αλλά χάθηκαν να βάλουν ένα xenon flash κ εκει;;

iceman

τα κινητα αυτα πανω κατω ειναι τα ιδια. οι διαφορες τους ειναι στις εξης λεπτομερειες που σε αναλογες στιγμες και καταστασεις μπορει να φανουν σημαντικες:

“ΚΑΜΕΡΑ”:

-το 928 εχει xenon flash αλλα συμβατικο φακο.
-το 925 εχει dual led flash αλλα καινουργιας τεχνολογιας φακο.
-το 920 εχει dual led flash αλλα με συμβατικο φακο.

“ΟΘΟΝΗ”:

-το 928 εχει super amoled, πιο λεπτη, τεχνολογιας samsung S3-S4.
-το 925 εχει την ιδια με το 928.
-το 920 εχει lcd ips παλιας τεχνολογιας.
αποτελεσμα, τα 925 και 928 ειναι λεπτοτερα.

“ΗΧΟΣ”:

-το 928 εχει 3 μικροφωνα haac, μονο ηχειο εξοδου, ομως ψηφιακο.
-το 925 εχει 2 μικροφωνα haac, αλλα ακομα πιο ευαισθητα απο του 928, μονο ηχειο, και αυτο ψηφιακο.
-το 920 εχει απλο haac μικροφωνο, αλλα στερεφωνικα ηχεια, οχι ομως ψηφιακα.

“ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ¨:

-το 925 θα ερθει με windows phone 8 GDR2 και NOKIA AMBER UPDATE (WITH RADIO APP).
-τα 920 και 928 “ΘΑ” τις παρουν αργοτερα.

Νιότης

Πλαστικό σασί θα εχει και το 925??

P@nides

κωστα αυτο θα ειναι η ναυαρχιδα της νοκια για φετος η θα παρουσιασει και αλλο αργοτερα;

αρης

ουσιαστικα το lumia 925 ειναι καλυτερο δλδ απο το 928?

iceman

@ panides : αυτη τη στιγμη η εκδοση του λειτουργικου windows phone 8 ειναι στη GDR1. το καλοκαιρι αναμενεται η GDR2 (NOKIA 925), και κοντα στο τελος του χρονου – αρχες του 2014 θα εκδοσουν την GDR3 που θα υποστηριζει FHD οθονες (1920 χ 1080), snapdragon 600 και 800, με δυνατοτητα υποστηριξης καμερας πανω απο 40 μεγαπιξελ. οποτε για την ωρα, βασικα μεχρι τελους της τρεχουσας χρονιας μη περιμενεις κατι παραπανω.

iceman

επισης παιδια, -επειδη προσφατα αλλαξα σασι στο νοκια 808 που εχω (το αγορασα μαυρο, το αλλαξα σε κοκκινο)- και ειδα προσωπικα μεσα την καμερα και το xenon flash, θα ηθελα να πω πως αυτα τα δυο και λεπτο κινητο ΔΕΝ γινεται! μονο και μονο το xenon flash χρειαζεται αρκετο “χωρο” και “βαθος” στο σασι και δεν χρειαζεται βεβαια να μιλησω για τον ογκο της καμερας! η μεγαλη καινοτομια θα ειναι πολλαπλοι φακοι, ο ενας διπλα στον αλλο, ωστε και ο ογκος της καμερας να μειωθει και τα μεγαπιξελ να ειναι κοντα σε αυτα του 808! δειτε εδω :
https://www.gsmarena.com/nokia_might_release_a_smartphone_with_16element_camera_lens-news-5975.php

Νιο

Πιο ομορφο κ πιο λεπτο..!!!! Μ αρεσει….

chris

Kαι εμένα μου αρέσει αυτο το κινητάκι, μου φαίνεται λεπτό και ελαφρύ(μεγα πρόβλημα των lumia)πολύ καλό μέγεθος οθόνης,οχι όμως κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με το 920.Ενα αναβάθμισμενο λειτουργικό σε μία ωραία συσκευή.

Panides

@ iceman
Ευχαριστω για τις πληροφοριες,ενδιαφερομαι πολυ να παρω νοκια αλλα περιμενω.Αφου ειναι ετσι θα περιμενω για τελη του χρονου για την καινουργια ναυαρχιδα της.

tolkιen

Τα WP8 και ποιο συγκεκριμενα τα Nokia Lumia 920 και βάλε (925-928) ειναι καλα δεν λεω. Οποιος θελει WP8 παει ΜΟΝΟ προς αυτη την κατευθυνση κατα την αποψη μου. Το θεμα ειναι οτι εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ελλειψη σε apps.
Οποιος εχει WP8 το ξερει.

andreas kor

Nokia εισαι οτι να’ναι!!! Αντε βγαλε και το Lumia 928,9 και το 925,3!!

Νιο

Παρατηρησε κανεις οτι η ωρα στο κινητο ειναι 9:25???? Κατι αλλο που παρατηρησα κ θελω να σχολιασω..!!!! Εχει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ User Interface ή μου φαινεται??????? Χωρις να χαλαει καθολου το φοντο!!! στην επιφανεια εργασιας.. Ειναι σιγουρα windows 8?

Nickolas

@Nιο
Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία παραπάνω είναι η οθόνη κλειδώματος όπου μπορείς να βάλεις οτι φόντο θέλεις ή να ορίσεις κάποια εφαρμογή να επιλέγει αυτή το φόντο.

Νιο

Οθονη κλειδωματος?? Αρχιζει να μ’ αρεσει κ αλλο.! Λες απο xperiakias να το γυρισω σε nokianos?

iceman ( the legend )

Tolkien εχω WP και δεν το ξερω οτι εχει ( τεραστια ) ελλειψη σε apps. Δε μου λειπει τιποτα.,ισα ισα μου εχει λεισει τα χερια. Ουτε κολλαει ουτε μου λειπει τιποτα. η νοκια εχει τοσα πολλα που δε βρισκεις σε αλλα smartphones. Βλεπε here transit. Και βεβαια αλλες περιπου 150.000 εφαρμογες να ψαχουλεψεις οσο μπορεις. ΟΛΕΣ οι χρησημες εφαρμογες ειναι ηδη εδω!

George E

Η καραμέλα με το πλήθος των apps πρέπει να σταματήσει… Χρόνιος χρήστης και οπαδός του android και της Sony, “φοβόμουν” να δοκιμάσω W.P εξαιτίας αυτών που άκουγα και διάβαζα… Τελικά το τόλμησα και απαλάχθηκα από το “βαρύ” και “πλούσιο σε καλές και ποιοτικές” εφαρμογές του android….
Όσο για το 925 αν είσαι ήδη κάτοχος 920 είναι αδιάφορο…. Μια ανανέωση όμως στη ναυαρχίδα της Nokia ήταν απαραίτητη απέναντι στον ανταγωνισμό.

Χονδρογιάννης Γιώργος

Κώστα μπορούμε να μάθουμε αν στο βίντεο που τραβάει, ο ήχος είναι δικάναλος;

tolkιen

iceman εχει μεγαλη ελλειψη σε apps και games. Αν κανεις απλη χρηση δεν εχεις θεμα αν ομως κατεβαζεις ειτε games ειτε εφαρμογες εχεις θεμα και μαλιστα Τεραστιo :). Μπορει να εχει 150.000 εφαρμογες αλλα μην μου λες οτι ειναι καλες. Οι περισσοτερες ειναι προχειρατζες. Καλα τα apps της Νοκια ειναι φοβερα δεν λεω, αλλα ενα smartphone ποια μονο κινητο δεν ειναι. Ασε που οι τιμες στο windows store ειναι τραγικες αν το συγκρινω ειτε με το iphone μου ειτε με το ipad.
Αν ασχοληθεις και βρεις πχ καποιο προγραμμα ή καποιο παιχνιδι που μπορει να σου αρεσει απο iphone-ipad αν επικοινωνησεις με την εταιρια θα σου πουν οτι οι devepopers δεν υποστηριζουν τα windows phone 8 or windows 8 (το εχω κανει 7 φορες και η απαντηση ηταν οχι). Εμενα αυτο με χαλαει γιατι απλα τα windows phone 8 μενουν στην απ’εξω. Και μιλαω για κορυφαια apps. Ακομη και αυτο που ειχε κανει η microsoft για τους developers να δινει λεφτα για τα apps που θα βγαζουν πηγε απατο. Αρα το μονο που συμπεραινω ειναι οτι αργα η γρηγορα αν δεν αλλαξει κατι δεν βλεπω μελλον. (αν και θεωρω τα windows phone 8 κλασεις καλυτερα ειδικα απο το iphone 5).

GiannisMix

Το Νokia Lumia 925 θα κοστίζει περίπου 469 ευρώ χωρίς φόρους και επιδοτήσεις. Δηλ 577 ευρώ με 23% ΦΠΑ!!
Στις άλλες χώρες θα δίνουν 577 κ στην Ελλάδα ούτε με τους μισούς μισθούς θα σκάμε 700άρια!!!
Ελλάς το μεγαλείο σου!
Και του χρόνου που θα είναι χρονιά του ΧΕΝΟΝ θα ξαναζητάνε 700αρια γιατι με το LED flash το βραδυ φωτο δε θα βγάζεις κ θα ξενερώνεις! Α ρε Ν8 που σας χρειάζεται!!

GiannisMix

https://www.wpcentral.com/nokia-answers-questions-about-lumia-925-design-hardware
Συμφωνα με το wpcentral που οπως λεει επικοινωνησε με τους Kevin Shields (Management Overhead, Nokia) and Stefan Pannenbecker (SVP Product Design, at Nokia) απαντηθηκαν ορισμενα βασικα ερωτηματα του κοσμου εντος των οποιων αναφερεται οτι “The 925 is the 920 for those who want a lighter phone; it’s not meant to replace the 920 just appeal to a different user base” …
Συμφωνα με αυτη τη φραση λοιπον (αν υποθεσουε οτι θα εμπιστευτουμε το εν λογω site για τα λεγομενα του) γιατι κραζουμε και τα χωνουμε στη ΝΟΚΙΑ οτι αντικατεστησε το 920 με ενα ιδιο;;; Γενικα σε ολη τη συνεντευξη το λεει ξεκαθαρα οτι απευθυνεται σε αλλο κοινο το οποιο παραπονιωταν για τα εντονα χρωματακια του 920, το βαρος, το παχος κτλ…

tsou re

Ωραίο το 925 αλλα αμα είναι ακριβό περνεις το 1020 που έχει το κάτι παραπάνω..Εγω έχω το ativ s και δεν μου κάνει η καρδιά να το αλλάξω για κάποιο απο το αθρο γιατι έχω και καλή κάμερα και super amoled οθόνη και γενικά είναι σε όλα καλύτερο το μόνο που δεν έχει 4g αλλα με τρέχει με ταχύτητες στο ίντερνετ που η διαφορα είναι δευτερόλεπτα οπότε το θεωρώ ακομα αχρείαστο.

Γιωργος

πιο ειναι ακριβως καλυτερο απο 920, 925 κλπ για να καταλαβω? το ativ s? να γελασω η να κλαψω?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.