Nokia, επιχειρεί αλλαγή στρατηγικής στην ασύρματη φόρτιση με το Lumia 930

Παρόλο που η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης υπάρχει καιρό, δεν έχει καταφέρει να γίνει τόσο δημοφιλής όσο θα ήθελαν οι κατασκευαστές. Απ’ ότι φαίνεται η Νokia θα αλλάξει το υπάρχον κλίμα, καθώς αποφάσισε να συμπεριλαμβάνει μια ασύρματη μονάδα φόρτισης μαζί με την το Nokia Lumia 930.

To Nokia Lumia 930, όπως και το Nokia Lumia 920, φέρουν τεχνολογία Qi για ασύρματη φόρτιση, ενσωματωμένη στο σώμα της συσκευής. Περιλαμβάνοντας λοιπόν ένα dock ασύρματης φόρτισης μαζί με το Lumia 930, η Nokia ελπίζει ότι θα εγκαθιδρύσει την τεχνολογία Qi inductive charging ως την στάνταρ επιλογή για ασύρματη φόρτιση.

Η Qi έχει όμως ήδη έναν ανταγωνιστή που προέρχεται από το ίδιο στρατόπεδο. Το Nokia Lumia 1520 χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία από την Qi οπότε αναμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον η Nokia πράττει σίγουρα σωστά με αυτή της την επιλογή καθώς οι χρήστες θα εξοικειωθούν περισσότερο με την τεχνολογία. Πριν από αυτή την πρωτοβουλία της Nokia οι χρήστες έπρεπε να αγοράσουν επιπλέον αξεσουάρ για να έχουν πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία. Με αυτή την κίνηση λοιπόν το πεδίο είναι ανοιχτό για την υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας από τους χρήστες και ανοίγει τον δρόμο για την Qi, στο να γίνει ο μεγαλύτερος «παίκτης» στον ανταγωνισμό για την ασύρματη φόρτιση.
, Nokia, επιχειρεί αλλαγή στρατηγικής στην ασύρματη φόρτιση με το Lumia 930
, Nokia, επιχειρεί αλλαγή στρατηγικής στην ασύρματη φόρτιση με το Lumia 930
, Nokia, επιχειρεί αλλαγή στρατηγικής στην ασύρματη φόρτιση με το Lumia 930


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
τασος

Ακομη ενα τεραστιο συν για την αγορα του πιο πληρους κινητου που εχει βγει!!!!!!Μπραβο ΝΟΚΙΑ!!!!Αυτα να τα βλεπουν αλλες εταιριες….Αντε να ερθει δε κρατιεμαι…

Δημοσθένης

Στη δεύτερη photo πιο μοντέλο είναι?

Panagiotis G

Το κοκκινο είναι το 820 το αλλο το 930 που παρουσιάστηκε στις 2 του μηνός. Είναι το ευρωπαικο icon.

Tsabino

“Παρόλο που η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης υπάρχει καιρό, δεν έχει καταφέρει να γίνει τόσο δημοφιλής ”
Καλα, καθηστε να βαλει η Apple ασυρματη φορτιση στα iPhone και θα πεταχτουν ολοι να αγοραζουν ασυρματους φορτιστες..

Nio

Καλα κανει η Nokia. Μολις βαρεθω το G2 θα κοιταξω κατα nokia μερια.

Panagiotis GP

Με την cr-201 θα είναι συμβατό άραγε που την έχω ήδη;

Panos7GR

Αν η εμβέλεια δεν αυξηθεί δεν νομίζω να γίνει τόσο γνωστή όσο πιστεύουμε. Σε δουλειές πχ γραφείου βολεύει απίστευτα ή για φόρτιση το βράδυ. Στα άλλα όχι… Οι περισσότεροι φορτίζουν τις συσκευές τους και παράλληλα τις δουλεύουν (όχι ότι καλύτερο για την ζωή της μπαταρίας, αλλά ισχύει). Εκεί χάνει!

Επειδή δεν έχω συσκευή με ασύρματη φόρτιση ή θήκη, εσείς που έχετε αληθεύει ότι αργεί να φορτίσει ασύρματα ή ξεπεράστηκε αυτό;

Panagiotis GP

@Panos7GR Όχι μόνο αργεί αλλά στη βάση του αυτοκινήτου για παράδειγμα την cr-201 που προ ανέφερα με GPS, blue tooth, και δεδομένα ανοιχτά,καθώς και με here drive σε λειτουργία… κάνει μόνο συντήρηση. Δεν φορτίζει και μην σου πω πως μειώνονται τα ποσοστά. Βολεύει όμως πολύ και έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω λάθος) πως όταν φορτιστεί κανονικά πλήρως στην ασύρματη, αργεί και να αποφορτιστεί μέσα στη μέρα.

Panos7GR

Μάλιστα, συνονόματε. Οπότε άλλο ένα μείον για την δημοτικότητα της. Ας ελπίζουμε πως θα δούμε πρόοδο στην ασύρματη φόρτιση! Είναι πολύ βολική τεχνολογία και θα πρέπει να την προσέξουν όλοι πιστεύω.

Mimis

Εφετζιδικη η ασύρματη φόρτιση, αλλά δεν κάνει για όλα τα περιβάλλοντα..

dimz

Μένει βασικά ν’ αρχίσει να χρησιμοποιείται αυτό το καινούριο τσιπάκι της Toshiba για φόρτιση μέσω Qi, που ανεβάζει κατά 95% την αποδοτικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.